HABERLER>EKONOMİ
15 Kasım 2017 Çarşamba - 15:01

İnciraltı Platformu'ndan Körfez Geçiş ve planlama çağrısı!

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, bölgede yapımı planlanan İzmir Körfez Geçişi Projesi (İZKARAY) ve İnciraltı planlaması için harekete geçilmesini istedi.

İnciraltı Platformu ndan Körfez Geçiş ve planlama çağrısı!

Projeye destek amacıyla İnciraltı'ndaki bir restoranda bir araya gelen grup adına açıklama yapan Karabulut, projenin hayata geçmesinin hem ülke hem de İzmir ekonomisine katkı sunacağını belirtti.

Karabulut, "İzmir trafiği ve ulaşım açısından Körfez Geçişi artık acil ihtiyaçtır. Tüm İzmirlilerin hayatını kolaylaştıracak. Mühendislik harikası olacak projede yapılacak yapay adalar ile şehrin yeni sembolü olacaktır." dedi. 

İnciraltı’nın, İzmir ekonomisine kazandıracaklarının yanında, şehrin nitelikli yeşil alanlarının da artacak olmasının herkesi mutlu edeceğini dile getiren Karabulut, projenin tamamlanmasını tüm İzmir’in sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

Projenin yeni istihdam alanları yaratacağına işaret eden Karabulut, şunları kaydetti:

"İnciraltı'nın planlaması, artık İzmir’in birinci sorunudur. Kent Ormanı karşısı, artık tarım yapılamayan 5 milyon metre karelik alan İzmirlilerin kullanamadığı yerler, kamuya faydasız olarak yıllardır beklemektedir. Ancak bugün yürütülen planlama çalışmalarının bitmesiyle, İnciraltı, çevreci planlarla mücevhere dönüşecektir."

Ülker Kaşkanlılar ise İzmir'in büyümesi ve değerinin ortaya çıkarılması için İnciraltı'nın doğru ve hızlı planlanmasının şart olduğunu vurguladı.

Fevziye Çulha da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın, İnciraltı'nın planlanmasıyla ilgili yaptığı çalışmaların kendisini çok mutlu ettiğine işaret ederek, en büyük isteğinin ölmeden önce projenin hayata geçirilmesi olduğunu dile getirdi. (AA)

 
Fıskiyenin neden kaldırıldığını başkan açıkladı
 
Lisedeki skandalda Bakanlık'tan flaş hamle!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sparkal 16 Kasım 2017 Perşembe 00:06

Yer sana ait olmayınca nasıl da kolay atıp tutuyorsunuz.40 yıldır insanlar bizler neler çektik buralarda. Gün yüzü görülmedi şehir içinde mera hayatı yaşandı. Sen tohumunu al balçova tepelerinde üret . Yatırım şehir e yapılır. Yapıldıktan sonra da paşa paşa kullanırsın. Boş boş konuşmayın. Arkandayız Tayfun kardeşim devam

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 15 Kasım 2017 Çarşamba 21:04

Ne algı yaratmaya çalışmışlar be! Tüm İzmir projeyi istiyormuş. Biz İzmirliler olarak böylesine pahalı, garanti geçiş sayısı ve ücretiyle birilerini zengin edecek, körfezi kokutacak, doğal yaşamı etkileyecek (Proje sit ve ramsar alanlarını kapsamakta), hele ki trafik sorununu zerre çözmeyecek bir projeye aklı başında İzmirsever ve vatansever kişiler olarak kişilerin değil İzmirlinin menfaatini ve geleceğini düşünerekten projeye "HAYIR" diyoruz. Boş ve mesnetsiz algı argümanlarınızı karşılıklı olarak kendinize anlatın İzmirliler aptal değil. Planlama konusunda ise İnciraltı sakinlerini destekliyorum mağduriyetleri giderilsin ama çıkarları için bu projeye destek vermekten vazgeçsinler.

Yorumu oyla      12      5  
Bitsin artık bu çile. 15 Kasım 2017 Çarşamba 20:53

Senelerdir imar,plan beklemekten gazete ,haberleri takip etmekten artık yorulduk.cocuktuk toplantılara giderdik.simdi bizim çocuklarımız oldu.bu kadar zaman geçti.sonuç beklemede.İnşallah sesimiz duyulur.çoğu büyüklerimiz beklerken rahmetli oldu.Bizlerde artık bu bilinmezlik çözüme kavuşsun istiyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
YETKİLİ OLSAM 15 Kasım 2017 Çarşamba 20:45

İNCİRALTINA TEK YAPACAĞIM ŞEY ARGE'Sİ TEKNOLOJİYE UYGUN VE TÜM TOPRAK SAHİPLERİNİN KATILDIĞI KOOPERATİF İLE TOHUM ÜRETME MERKEZİ YAPARIM.ARAZİ SAHİPLERİ BİR KEZ DEĞİL TORUNLARI BİLE ZENGİN OLUR.ÜLKESİNİ VE MİLLETİNİ SEVEN BİRİ OLARAK YAP İŞLET DEVRET MODELİ İLE KÖPRÜ YAPILACAK İSE İSTEMİYORUM ZİRA BİRİLERİ ANLI ŞANLI AÇILIŞ YAPACAK, DEVLET MÜTEAAHHİTE DOLARLA BORÇLANACAK TORUNLARIMIZ BİLE BU BORCU ÖDEYECEK BUNUN İÇİN KÖPRÜ İSTEMİYORUM.İNCİRALTI TOPRAĞININ GEREKLİ REHABİLİTE İLE DÜNYA ÇAPINDA TOHUM ÜRETME MERKEZİ OLACAĞINI ARAŞTIRAN YABANCILARIN BU BETONLAŞMA İSTEYENLERE KATKISI NEDİR? ARAZİ SAHİPLERİ LÜTFEN BU OYUNLARA GELMEYİN BİR DAHA DÜŞÜNÜN.

Yorumu oyla      12      5  
Dilek 15 Kasım 2017 Çarşamba 19:06

Inciralti izmire kazandirilmali basbakanimizdan cumhurbaskanimizdan bu konuda destek istiyoruz koprude insan hayatini kolaylastirma ve zaman kazanma vehava kirliligini azaltma konusuyla insanlara fayda sagliyacak

Yorumu oyla      11      7  
Hüseyin 15 Kasım 2017 Çarşamba 18:39

Rahmetli babannem 30 sene önce anlatırdı 53-54 senesinde büyük Devlet adamları geldiğinde İnciraltı için buralar güzelleşecek yeriniz değerlenecek izmire faydalı olacak demişler diye yerimiz güzelleşecek diye diye göremeden rahmetli oldu 91 senesinde İnciraltı Turizm yeri olacak Turizm imar planı hayata gececek diye diye Babamda rahmetli oldu Toprak verimsizleşti ürün vermiyor Bayraklı Karşıyaka da her geçen gün gökdelenler dikilirken ses çıkarmayanlar İnciraltına neden ses çıkarmaktalar benim yaşım 32 karım 6 aylık hamile dördüncü nesil dünyaya geliyor ve biz hala imar planlarını bekliyoruz Başbakanın projesine Büyükşehir Belediye başkanı tam destek dedi Cumhurbaşkanım 21 kasımda güldürün yüzümüzü bitsin artık çekilen çileler kazansın izmirliler

Yorumu oyla      11      6  
Sinem 15 Kasım 2017 Çarşamba 15:38

İnciraltı’nın planlanmasını İzmir halkı olarak dört gözle bekliyoruz??

Yorumu oyla      12      7  
Izmirli 15 Kasım 2017 Çarşamba 15:38

Şu otoban ne hikmetse bölgeyi bölüyor. Üst tarafı güzel bir şehir alt tarafı insanların korkarak girebileceği yada girmek istemeyeceği köyden beter bir yer... Izmirin göbeğinde izmire hiç yakışmayan bir yer... Yapılsın şu planlamada izmir bu ayıptan kurtulsun...

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akaryakıt fiyatları uçtu! İzmir'de taksi ve dolmuşlara zam gelecek mi?
Benzin, mazot ve LPG’ye gelen son zamlarla beraber gözler İzmir'deki taksi ...
TÜGİAD Ege Şube Başkanı Yavaş: Ege, Türkiye’ye örnek olmalı
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ...
İzmir'de nakliyecilerden akaryakıt zamlarına tepki
İzmir Kara Nakliyecileri Derneği Başkanı Adnan Çetin, üst üste gelen akaryakıt ...
 
Flaş! İşsizlik rakamları açıklandı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos dönemi işsizlik verilerini açıkladı. ...
Dolar hareketlendi, Euro yine rekorda!
Euro yeni güne Türk Lirası karşısında rekorunu tazeleyerek başlarken, ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sizin köfteniz sakın eşek etinden olmasın?
Mehmet KARABEL yazdı... Sizin köfteniz sakın eşek etinden olmasın?
 
Madenciler isyan etmişti... Torba’ya 'Zonguldak' rötuşu!
Zonguldak'taki maden işçilerinin 21 saatlik “maden ocağından çıkmama” eylemi Meclis’te yankı buldu.
İzmir yerli otomobil için yola çıktı... Komitede kimler var? Üretim için hangi ilçeler ön planda?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde bir araya gelen otomotiv sektörü ...
İzmir'de 40 yıllık rüya gerçek oluyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva