HABERLER>GÜNCEL
13 Şubat 2020 Perşembe - 13:52

İnciraltı’ndaki arsa sahiplerinden Soyer’e çağrı: Birlikte Ankara’ya yürüyelim

İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı ve Bahçelerarası’nın uzun yıllar boyunca imar planı beklemesi için konuşurken, “Artık icraat zamanı olması gerekiyor. Biz gökdelen imarı istemeden, sağlık turizmi istiyoruz dedik ve bu sözümüzün hala arkasındayız. Biz gökdelen imarı istemeyen sesler olarak Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ankara’ya yürüyelim. Eğer bu bölgeye plan yapılmayacaksa İnciraltı gömüye açılsın, mezarlık olsun” dedi

İnciraltı’ndaki arsa sahiplerinden Soyer’e çağrı: Birlikte Ankara’ya yürüyelim

EGEDESONSÖZ- İnciraltı Gelişim Derneği'nden (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. İnciraltı ve Bahçelerarası’nın uzun yıllar boyunca imar planı beklemesi için geniş yelpazede açıklamalar yapan Karabulut, çarpıcı çıkışlara imza attı.

“İZMİRLİLERİN KULLANABİLECEĞİ BİR ALAN OLSUN”
Yıllar boyunca kentin kaybettiğini vurgulayan Karabulut, “Kaybeden biz ve İzmirli oldu. Lütfen bir araya gelelim. İnciraltı zirvesi yapalım. Taraflar bellidir. Dörtlü zirve olarak bunu yapmamız lazım. Gökdelen imarı olmadan, hiçbir tartışma yapılmadan, İzmirlilerin gelip kullanabileceği iş, aş kazanabileceği bir alan olsun” diye konuştu.  

İnciraltı planlamasının istihdam sorununa da büyük katkı sağlayacağını belirten Karabulut, “Türkiye’de işsizlik almış başını gitmiş. Eğer İnciraltı planlanırsa; Belediyemizin ve Bakanlığımızın cebinden 1 tl çıkmayacaktır ve biz toprak sahipleri olarak bu bölgeye 10 milyar dolar yabancı sermaye çekebilme sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE ANKARA’YA YÜRÜYELİM”
Artık icraat zamındır diyen Karabulut, Başkan Soyer’e seslendi ve “İnciraltı’nın planlama sorunu sadece biz toprak sahiplerinin sorunu değil, İzmir’in sorunudur. Kente nitelikli yatırımcı gelmesi için alan açılması lazım. Sayın Tunç Soyer ile görüşmenin ötesinde artık,  ‘Biz şu tarihte Ankara’ya gitmek için randevu aldık. ‘Hadi gidelim Tayfun, hadi gidelim İnciraltı’ denmesini bekliyoruz. Biz gökdelen imarı istemeyen sesler olarak,  Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ankara’ya yürüyelim” dedi ”

“PLAN OLMAYACAKSA MEZARLIK OLSUN"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile defalarca görüştüklerini belirten Karabulut, “görüşme konusun da hiçbir sıkıntımız yok, isteklerimizi de aktardık ancak henüz bir adım atılmadı. Başkan’ın fikirleri birileri tarafından değiştiriliyor. Bize verilen sözler var. Hükümete de Yerel yönetimlere de kırgınlıklarımız var.  Tunç Soyer,  bize çok büyük bir umut verdi. Elimizi tuttu ve toprak sahiplerine arazilerinizi satmayın dedi. Ancak, süreçte herhangi bir adım atılmayınca, insanlar topraklarını satmak zorunda kaldı. Eğer ki bu süreç olmayacaksa o bölgeye İnciraltı mezarlığı yapalım. Madem İnciraltı'nda bir şey yapılmayacak, o zaman bölgenin gömüye açılmasını isteyelim” dedi.

“AK PARTİLİ KAYA BİZLERİ DİNLİYOR”
Sıkıntılarının çözülmesi konusunda seslerine kulak verilmesini istediklerini belirten Karabulut,   “Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın hakkını teslim etmek isterim, aradığımız her an kendisine ulaşıyoruz. En azından birleri dinliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızı da aradığımız da ulaşıyoruz; bu konuda bir şey diyemiyorum ancak sonuca gidemiyoruz” İfadelerini kullandı.

BU BÖLGENİN KAYBEDİLMESİNİ NE OLUR İZMİR SEYRETMESİN!
Planların içeriğine dair bilgiler veren Karabulut, amaçlananları sıraladı ve “Konut bir kere kazandırır ama sağlık turizmindeki tesisler bu şehre 100 yıl kazandırır. 19 milyar TL’lik bir bölgeden bahsediyoruz. İnciraltı bir nimet her gün üzerine basıyoruz. İki kez dünyaya EXPO dönemlerinde tanıttık ama bunun sürekli olması gerekiyor. İzmir’in ekonomisinin zıplatacak tek bir yer var o da İnciraltı. Plansız bir İnciraltı’nın kimseye faydası yok. Planlı bir İnciraltı’nın İzmir ve Türkiye’ye çok faydası vardır. Has İzmirli o toprak sahipleri olduğu sürece gökdelen imarına biz müsaade etmeyiz. Hiçbir görüşmede biz buna şahit olmadık. Yeni süreçte olur, olmaz bilemeyiz. Önemli olan bugün bu toprakların doğru kişilerin elindeyken planlamaya geçilmelidir. Bu çağrı İzmir’in çağrısıdır. Bu bölgenin kaybedilmesini ne olur İzmir seyretmesin! Bu konuda vicdanlarla birlikte hareket edersek İzmir İnciraltı’nı kazanır” dedi. 

 
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık dava!
 
Dev orkinos oltaya takıldı! Görenler şoke oldu
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İnciraltılı 16 Şubat 2020 Pazar 12:36

Okadar ağaçların yok olmasına vicdanınız el verecekmi? Söylenene GÖKDELEN İMARINA BİZ MÜSADE ETMEYİZ HİÇ BİR GÖRÜŞMEDE BUNA ŞAHİT OLMADIK. YENİ SÜREÇTE OLUR OLMAZ BİLEMEYİZ !!!! Ağaçlar yok olmasın Hiçbir izmirli sizden başka (yani toprak sahipleri) hariç oranın yok olmasını istemiyor. Rant için yazık etmeyin onca hayvana onca ağaçlara !

Yorumu oyla      2      3  
Uğur 13 Şubat 2020 Perşembe 18:52

Allah bizlere gerçekten vicdanı olan yöneticiler nasip etsin insallah... İnciraltı kan ağlıyor duyun sesimizi, iş yok para yok ama inciraltı''nda değerlendiremedeğimiz toprağımız var. Tarım yapılamıyor ama inanmayacak belirli bir kesim, Allah onlarada böyle mal versin kuru tarla hiç bir işe yaramayan anlarlar belki bizi o zaman.!

Yorumu oyla      2      4  
İsmail Yorguncu 13 Şubat 2020 Perşembe 18:40

Dernek başkanı BŞB.Tunç Soyer ve AKP M.Vekili Mahmut Atila Kaya ile görüşmekten, umutlanıp çevresine ne diyeceğini bilememekten yoruldu. Sayın AKP vekil ve yöneticileri ve Başkan Soyer biraz yöre halkını düşünemez miyiz? Biraz vicdan sahibi olmak, İzmir''i sevmek bu kafsr zur mu?

Yorumu oyla      2      4  
sezarın hakkı sezara 13 Şubat 2020 Perşembe 17:32

Yahu bırakın gökdelen imarini da, siz konut imarı istiyormusunuz istemiyormusunuz? onu söyleyin ! gökdelen istemiyorsanız nereden baksan 3-4 kat yapacak kadar imar isityorsunuz. Bu yetmez mi zaten katliam yapılmasına? Tunç soyer i biraz tanıyorsak size hayatta konut imarı vermez. belki çok sınırlı bir şekilde , sağlık turizmine ayak uyduracak şekilde verebilir.

Yorumu oyla      4      3  
Salih Tanalı 13 Şubat 2020 Perşembe 16:20

Güzelim İzmir'in , izmirlinin toprağı yok olup gidiyor, İzmir sadece bakıyor.. Ayıp artık Tunç başkan söz verdiyse tutmalı..Sözünde durmayan başkan olmamalı bu izmir'de artık, yeter...

Yorumu oyla      2      3  
fl 13 Şubat 2020 Perşembe 14:52

Daha İzmir in göbeği Yeşildere Bölgesinin imar sorunu çözülmemiş 1980 lerden beri.İnciraltı Hobi bahçeleri olarak değerlendirilsin.

Yorumu oyla      4      3  
Ülker 13 Şubat 2020 Perşembe 14:27

Artık yeterrrrr!inciraltı için hep vaat..Sonuç sıfır.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali ,kimse bizle ilgilenmiyor.Şehrin göbeğinde çöplük olarak duran biryer dünyanın hiçbir yerinde yoktur

Yorumu oyla      4      5  
Mehmet Karakulak 13 Şubat 2020 Perşembe 14:23

Bilinçsizce " bir yeşil orası kaldı" diyecek olan yorumculara şimdiden cevaben , planlamada Kent Ormanina bir şey olmayacak , aksine 2 kent ormanı daha yapılacak kadar plan yapılabilir.

Yorumu oyla      3      6  
Ayşe Kamalı 13 Şubat 2020 Perşembe 14:18

Valla bravo pes etmeden bunca mücadele.. İnşallah sesiniz duyulur artık. Kutluyorum.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dört kabin görevlisinin ifadesi alındı!
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda meydana gelen 3 kişinin ...
Kısa filmlerin Oscar yolculuğu İzmir'den başlayacak
İzmir'de 20 yıl önce düzenlenmeye başlanan "Uluslararası İzmir Kısa Film ...
Çok namlulu roketatarlar sınırda!
Türk Silahlı Kuvvetleri İdlib'deki gözlem noktalarına komando takviyesi ...
 
İzmir'de otomobil TIR dorsesine çarptı: 3 yaralı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, park halindeki TIR'ın dorsesine çarpan otomobildeki ...
Yer: İzmir... Hayata dönüş anı
İzmir'in Urla ve Dikili ilçelerinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya ...
İzmir’de katliam gibi kaza! 4 ölü, 8 yaralı
İzmir'in Bergama ilçesinde, özel bir şirkete ait altın madeninde çalışan ...
 
Muhittin AKBEL yazdı... PTT'nin tek rakibi kaplumbağa!
Muhittin AKBEL yazdı... PTT'nin tek rakibi kaplumbağa!
Emniyet Müdürü'ne suikastte FETÖ bağlantısı!
Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit edilmesiyle ilgili 27 gözaltı ...
Türkiye'nin gündemindeki davada yeni gelişme!
Konya'da, Özgür Duran’ı (32) sevgilisi Ayşe D.’yi (35) iddiaya göre, döverken ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva