HABERLER>GÜNCEL
24 Temmuz 2019 Çarşamba - 09:56

İmar barışı uyanıkları Buca'ya dadandı: Söktükleri ağaçları getirip dikiyorlar!

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, imar affı ve kaçak yapılarla mücadele konularında açıklamalarda bulundu. Bazı kişilerin aftan yararlanmak için akıl almaz yöntemlere başvurduğunu aktaran Kılıç, “İmar affından yararlanmak için türlü düzenbazlıklar yapan kişilerle karşılaşıyoruz. Bu kişiler ormanlık alanı talan edip yapıyı hızlı bir şekilde inşa ediyor. Daha sonra talan ettiği alana, 10 yaşında zeytin ağaçları diktiriyor. Bu ağaçları diktirerek “uzun zamandır ben burada yaşıyorum” algısı yaratarak önce kiracı olarak alanı kullanıyor; daha sonra arazinin mülkiyetini alıyor” dedi.

İmar barışı uyanıkları Buca ya dadandı: Söktükleri ağaçları getirip dikiyorlar!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de yapıların imara aykırılık taşıması ve iskan durumundaki sorunların çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar affında en çok başvurunun iletildiği illerin başında İzmir geliyor.

‘İmar Barışı’ olarak lanse edilen uygulamanın süresi dolmasına rağmen bazı yerlerde fırsatçı vatandaşların ruhsat almak ve yapısını yasal statüye kavuşturmak için elinden geleni yaptığı belirtildi.

İzmir’de de Kaynaklar, Kırıklar, Belenbaşı, Karacaağaç, Doğancılar gibi bölgelerin yer aldığı Buca’da kaçak yapıyla mücadelenin tüm hızıyla sürdürüldüğü aktarıldı.

Bakanlığın merkezde aldığı karar uygulamaya konulurken diğer taraftan yerel yönetimlerin büyük sorumluluğunu taşıyan belediyeler de zaman zaman vatandaşla karşı karşıya geliyor.

Buca Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Erhan Kılıç, imar affı ve kaçak yapılarla mücadele konularında açıklamalarda bulundu.

Başkan Kılıç, bazı kişilerin aftan yararlanmak için akıl almaz yöntemlere başvurduğunu aktardı.

İMAR AFFI İÇİN SÜRE DOLDU FAKAT ARAZİ TALANI BİTMEDİ!
Kılıç, “Hepimizin malumu Kaynaklar başta olmak üzere kırsal bölgelerimiz, sadece Buca’nın değil İzmir'in de akciğerleri konumundadır. Bu yeşil varlığının korunması için Zabıta Müdürlüğümüz tarafından bir seferberlik başlattık. Hemşehrilerimizin mağdur olmamaları ve bilinçlenmeleri için afiş çalışmaları sosyal medya çalışmaları yaptık. Biz tüm Buca halkının yeşilini korumak için tek yürek olmasını istiyoruz. Çünkü her geçen gün biraz daha betonlaşan kentlerimizde bu ormanlık alanlar nefes alabileceğimiz tek yerler olarak kalacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye genelinde Yapı Kayıt Belgesi adlı bir imar barışı sürecini başlattı. Bu sürecin sona ermesine rağmen imar affından yararlanmak isteyen fırsatçılara karşı ciddi anlamda bir mücadele veriyoruz. İmar Barışı’nın süresinin dolmasına rağmen kırsal bölgelerimizde ciddi anlamda bir arazi talanı yapılıyor” dedi.

GÖREVE GELDİĞİMİZDEN BERİ 50’NİN ÜZERİNDE UNSURA MÜDAHALE ETTİK
“Bizim için bir ormanı yok etmek katliama eş değerdir” diyerek sözlerini sürdüren Kılıç, “Onun için biz bu konuda asla taviz vermeden hiçbir fırsatçıya göz açtırmayacağız. Göreve geldiğimiz günden beri 50’nin üzerinde unsura müdahale ettik. Bu vakalar arasında gerçekten şaşkına düşüren olaylar yaşandı. Daha birkaç gün önce Kırıklar’da gündüz gözüyle iş makinesi alan kişiler, ormanlık alanı talan ederken muhtarımızın ihbarıyla suçüstü yakalandı. Talanın gerçekleşme aşamasında yapılan tespitlere jandarma kuvvetleriyle müdahale ediyoruz” açıklamasını yaptı.

 ‘UZUN SÜREDİR BURADA YAŞIYORUZ’ ALGISI İÇİN 10 YAŞINDA ZEYTİN AĞACI DİKİYORLAR!
Bazı vatandaşların başka bir noktadan sökülen zeytin ağaçlarını aftan yararlanmak istedikleri araziye diktiklerini ve uzun süredir orada yaşadıkları imajını vermeye çalıştıklarını aktaran Kılıç, “Bu müdahalelerin dışında bir de talanı gerçekleştirip, yapılaşmayı yapmış imar affından yararlanmak için türlü düzenbazlıklar yapan kişilerle karşılaşıyoruz. Bu kişiler ormanlık alanı talan edip yapıyı hızlı bir şekilde inşa ediyor. Daha sonra talan ettiği alana, 10 yaşında zeytin ağaçları diktiriyor. Bu ağaçları diktirerek “uzun zamandır ben burada yaşıyorum” algısı yaratarak önce kiracı olarak alanı kullanıyor; daha sonra arazinin mülkiyetini alıyor. Yeni yapılan yapılar aslında eskiden yapılmış imajı yaratılmak için her türlü çalışmayı yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARA ‘YEŞİL BUCA’ İÇİN SAĞDUYU ÇAĞRISI!
Belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kılıç, “Tüm bu fırsatçılara rağmen zabıta ekiplerimiz havadan ve karadan Kaynaklar, Kırıklar, Belenbaşı, Karacaağaç, Doğancılar bölgesinde bu doğa düşmanlarının tespit edilmesi ile ilgili çalışmalarını yürütüyor. Tespit edilen alanların üzerindeki yapıları yok ettikten sonra yeşillendirilme işlemleri gerçekleştiriliyor. Rantın küçüğü büyüğü olmaz. Burada herkes bir şey yapmaya kalkarsa, orman kalmaz. Bunun önünü alamayız. Kimsenin haksız kazanç sağlamasına, yeşil alanları katletmesine, hemşerilerimizin hakkını gasp etmesine izin vermeyeceğiz. Elimizden ne geliyorsa, onu yapacağız. Geleceğimizin yıkılmaması için, yeşil bir Buca için, tüm hemşehrilerimizi kaçak yapılaşmaya karşı duyarlı olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 
Emniyet rütbe terfileri açıklandı
 
Karşıyaka'da bir ilk: Bisiklet takımı yola çıktı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Volkan 25 Temmuz 2019 Perşembe 21:02

Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek çok güzel de acaba buradan da bir rant çıkarıyor mu belediye personeli diye düşünmeden edemiyorum kendimi.... Rantın büyüğü küçü olmaz sözleri çok güzel geliyor kulağa, keşke gerçek olsa....Belediyelerdeki büyük başlarında denetlenmesi gerekiyor,rant sağlayanlar ayıklanmalı..

Yorumu oyla      4      5  
Köylü 25 Temmuz 2019 Perşembe 16:36

Bu kaçak yapılara gerekli desteği sağladığı için buc belediyesi başkanına çok teşekkür ederim.ayrıca durumun bu hale gelmesine neden olanlar ve o nedenlerin araştırılıp o evleri yapanlarla da konuşulması lazım. varsa güvence veren yani memur yada yetkili onlar hakkında da suç duyurusunda bulunulmalı.çünkü mutlaka görevi kötüye kullananla görevi ihmal edenler olmalı,yoksa asla cesaret edilemez böyle birşeye.bulunup çıkartılması sorunu kökten çözer.çeteleşme bile olabilir organize suç yada.

Yorumu oyla      4      5  
İşçı emekçi 25 Temmuz 2019 Perşembe 07:37

Gokdere yokuşunu çıkaken kesilen çamları gördüm içim parçalandı yetkili amir memur yokmu bunlara neden müdahalede bulunulmadı

Yorumu oyla      4      5  
Bucalı 24 Temmuz 2019 Çarşamba 22:44

Başkan, orada nöbet tutacağına, kaynakların,kırıkların, belenbaşının, Karacaağaç 'ın imar Planlarını yapın... Hala oraların imar planları yok,,,,

Yorumu oyla      6      5  
oktay ben 24 Temmuz 2019 Çarşamba 22:11

buca icinde kacak yapı yapanlar ne olcak

Yorumu oyla      5      5  
Alen35 24 Temmuz 2019 Çarşamba 18:15

ADam kaçak yapıya göz açtımıyor. aşağıda can tahsin isimli yorumcu zabıta memuru gibi davranmayın diye eleştiriyor. buca da akp nin %44 olması şimdi daha iyi anlaşılıyor.

Yorumu oyla      4      5  
5 24 Temmuz 2019 Çarşamba 16:51

YAMANLARI DOGANCAYI GELIN GORUN DAHA BERBAT HER YER TEL ORGU

Yorumu oyla      4      5  
24 Temmuz 2019 Çarşamba 16:26

Belediye başkanlarına havalı güneş gözlükleri pek yakışmıyor sanki. Gerek yok kanımca

Yorumu oyla      6      5  
24 Temmuz 2019 Çarşamba 11:59

Bizim milletin beyni anca üçkağıtçılığa çalışır. Bu ülkenin neden bu kadar geri olduğunu anlamak zor olmasa gerek.

Yorumu oyla      6      5  
CAN TAHSİN 24 Temmuz 2019 Çarşamba 11:08

Erhan bey belediye başkanısınız zabıta memuru gibi davranmayın yeşile sahip çıkalım kaçak yapı ile mücadele edelim çok güzel ama bitane proje ile ilgili veya bucanın şu problemini hallettik diyerek hiç haber olmuyorsunuz ya hafriyat kamyonu yakalıyorsunuz ya ormanda kaçak yapılar yıkılırken seyrediyorsunuz 3 ay geçti 6 ayda rahatlayacak dediğiniz trafik aynı duruyor !!! inşallah 3 ay sonra rahatlar

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet rütbe terfileri açıklandı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 2019 yılı rütbe terfi kararları açıklandı.
Suriyeli sayısı belli oldu: İzmir’in yeni ilçesi Halep!
Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri haline gelen Suriyeliler ...
Taciz vahşeti! Baltayla öldürüp, kolonya ile varilde yakan kadın tutuklandı
Giresun'da, Sadık Şenel’i (69) baltayla öldürdükten sonra üzerine kolonya ...
 
Düğünde vurulan 'çocuk damat' hayatını kaybetti
Ankara'nın Sincan ilçesinde, Hüseyin Furkan Koca (16), düğününde çıkan ...
Hakan Atilla tahliyesinde yeni gelişme
Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Türkiye'ye ...
İzmir'de yangın: Zeytin ve incir ağaçları kül oldu!
Ödemiş ilçesinde, makilik alanda çıkan ve kontrol altına alınan yangında ...
 
CİMER’den menemen sorusuna cevap
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (CİMER), Arda isimli bir vatandaşın ...
Bebeğine yedirdiğini tarhana acılı çıkınca dava açtı
Aydın'da, bebek mağazasından aldığı tarhanayı kızı 21 aylık Duru Naz'a ...
Türklere en çok vatandaşlık veren ülke belli oldu
Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, 2017'de 29 bin 807 Türk'e AB vatandaşlığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva