HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2024 Pazartesi - 09:21

İlkay Çiçek’ten adaylık yorumu: Sen muhtarsın dediler, beni küçümsediler!

CHP Menderes’in 22 aday adayından biri olan Cüneytbey Mahallesi’nin muhtarı İlkay Çiçek, aday gösterilmesine hiç şaşırmadığını belirterek, “Sosyal projelerimle herkese dokundum. Sen muhtarsın, belediye başkanlığı senin neyine, dediler. Genel Başkanım, verin İlkay’a İçişleri Bakanlığını, yönetsin, dedi; öyle çok gururlandım ki. Motivasyonum katlandı. Menderes’te öyle güzel işler yapacağım ki, bana güvenen hiç kimseyi mahcup etmeyeceğim” ifadesini kullandı

İlkay Çiçek’ten adaylık yorumu: Sen muhtarsın dediler, beni küçümsediler!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, SONSÖZ TV’de önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Çiçek, ödüllü bir muhtar olarak belediye başkanı olduğunda çok daha güzel işlere imza atacağını, Mendereslilerin kendisine güvenmesini istedi. Bitmek bilmeyen bir enerjisi olduğunu, bu enerjiyi Menderes’e hizmet için harcamak istediğini belirten Çiçek, “Bana verilen oy boşa gitmeyecek. 5 yıl içinde Menderes’in hak ettiği hizmetleri getireceğim” sözünü verdi.

SOSYAL PROJELERİMLE PEK ÇOK VATANDAŞA DOKUNDUM
12 bin nüfuslu Cüneytbey Mahallesi’nde 5 yıl boyunca muhtarlık yapan, Menderes’te doğup büyümüş biri olduğunu anlatan İlkay Çiçek, “sosyal belediyeciliği ben sosyal muhtarlık olarak yerine getirdim” dedi ve muhtarlık dönemindeki icraatlarını şu sözlerle anlattı:

“Ben oturan bir muhtar olmayacağım sözünü vermiştim. Mahallemin eksiği neyse, onu tamamlayacağım, gerekirse kurumların kapısında yatacağım dedim. 32 yaşında muhtar oldum. Bazı yerlerde ışıklandırma yoktu. Doğalgazın olmadığı yerler vardı. Bu sorunların giderilmesi anlamında çok çalıştım ve sorunları çözdüm. Bunların dışında fark yaratacak şeyler de yapmam gerekiyordu. Tüm belediyelerin yaptığı sosyal belediyecilik çalışmalarını araştırdım. Bir gün muhtarlığa küçük bir çocuk geldi, benim bisikletim yok, ailemin parası yok alamaz, ben bisiklet istiyorum, dedi. Çocuğun bu isteği bana ilham oldu. Sosyal medya hesabımdan duyurdum, elinde atıl durumda bisikleti olanlar bisikletlerini bize getirsin, tamir ettirip bisikleti olmayan çocuklara vereceğiz, dedim. Bir anda bisiklet yağdı. Mahallemizdeki bisiklet tamircisi arkadaşımız da büyük bir yardımseverlikle onları tamir etti ve 75 çocuğumuzu bisiklet sahibi yaptık. Atık yağları topladık, çevreci bir hareket yaptık. Engelli kardeşlerimize tekerlekli bisiklet hediye ettik. Yaptığım sosyal muhtarlıkla ödüller kazandım. Hoş geldin bebek kampanyası yaptım. İçinde bezi, ıslak mendili, kolonya gibi şeylerin bulunduğu paketleri sunduk. Maddi anlamda yüksek değerli şeyler değildi ama insana dokunmak, değerli kılmak adına güzel şeylerdi.”

SEN MUHTARSIN, BELEDİYE BAŞKANI OLAMAZSIN DİYE BENİ KÜÇÜMSEDİLER
Belediye başkan adayı olarak gösterilmesinin kendisini şaşırtmadığını, sürpriz olmadığını belirten İlkay Çiçek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“22 aday adayıydık. İlkay aday gösterilmez dendi ama beni aday yaptılar. Ben aday olacağıma çok inanıyordum. Muhtarlar derneği başkanıydım. 44 mahallenin de sorunlarını, çözümlerini biliyorum. Gittim, yurttaşlarla, STK’larla konuştum. Onların desteğini arkama aldım. Genel Merkeze gittiğimde kendimi çok iyi anlattım, ilçeye en iyi hizmeti ben verebilirim, dedim. Benim için sürpriz olmadı. Genel Başkanım Menderes mitinginde, İlkay muhtarmış, belediye başkanlığı yapamazmış! İlkay’ı tanımıyorsunuz. Verin İzmir Büyükşehir’i, verin İstanbul Büyükşehir’i, verin İçişleri Bakanlığını yönetir, dedi, benim için. Öyle çok gururlandım ki. Sayın Genel Başkanımızın benim için söylediği o güzel sözler, benim motivasyonumuzu kat kat artırdı. Kimseyi küçük görmemek lazım. Şu bir gerçek ki beni küçük gördüler. Maalesef beni hazmedemeyen bir kesim vardı ama benim tek amacım, Menderes’e hizmet etmek. O güzel sözlerinden dolayı Genel Başkanımıza buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.”

PARTİ BÜYÜKLERİNİN DESTEĞİN SANDIĞA YANSIMASI ÇOK GÜZEL OLACAK
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski ve yeni milletvekilleri ile İzmir’i 15 yıl boyunca yöneten efsane Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan sahadaki çalışmalarda çok büyük destek gördüğünü belirten İlkay Çiçek, “Aziz başkanın döneminde ben Gençlik kollarındaydım. Birlikte çalıştık. Bu dayanışmanın sandığa yansıması çok güzel olacak. Evet, aday gösterilmedikleri için kırılanlar oldu ama gönüllerini aldık” ifadesini kullandı. Çiçek, meclis listeleri nedeniyle ilçede yaşanan sıkıntıları da değerlendirdi:

“Ben 20 yıldır partideyim. Her dönemde yaşananlar, bu yıl tekrar yaşandı. Bizim 44 mahallemiz var. Her mahalleden bir kişi meclis üyesi yazmaya kalksak bile olmuyor. Kaldı ki 28 kişilik listeye artı 3 de kontenjan giriyor, ancak 31 kişi yazılabiliyor. Bizim için önemli olan, meclis üyesi adayının partili olması, partide emeğinin olmasıydı. Tercihleri yaparken adaletli davranmaya özen gösterdik. Listeyi hazırlarken, önseçim gibi vatandaşlara sorarak, delegelere, üyelere, oradaki akil insanlara sorarak bir çalışma yürüttük. Bu nedenle benim gönlüm çok rahat. Menderes’e çok iyi hizmet edecek insanları seçtiğimizi düşünüyorum. Hepsi pırıl pırıl, Menderes için koşturacak insanlar. O sırada küsen, kırılan partililerimizin de gönüllerini alıyorum. Onlar bana kızamazlar., küsemezler. Çünkü ben onlarla beraber büyüdüm, onların gölgesinde büyüdüm, partinin içinde büyüdüm. Sonradan yaptığımız bir çalışmayla dengeleri kurduk ve şu an itibariyle listelerle ilgili bir sıkıntı yok. Orada sıralamadan kaynaklı bir tartışma olmuştu, yeni bir sıralama yaptık, sıkıntıları aştık.”

AK PARTİLİ ADAYIN YANINDA OLAN ADAY ADAYLARIMIZIN CANLARI SAĞOLSUN
CHP’den aday adayı olup da aday gösterilmediği için küsenler olduğunu kabul eden İlkay Çiçek, “Biz toplamda 22 aday adayıydık ve partimiz beni aday gösterdi. Adaylaşmamdan sonra tüm aday adayı arkadaşlarımı bir kahvaltıya davet ettim, 16 kişi geldi. Gelmeyenler de çeşitli mazeretleri olduğu için gelemediklerini söylediler. Aday adaylarımızın bana karşı tavırlı olduklarını düşünmüyorum. 21 arkadaşı da çok iyi tanıyorum. Menderes’te bugüne kadar onlarla birlikte siyaset yaptım. Aday gösterilmediği için kırılanlar var elbette.  Bana destek verdiklerini çok iyi biliyorum ama destek vermeyen olursa da canları sağ olsun. Beni illa destekle diye kimseyi zorlayamam. Duyumlarınız doğru. Ben de o yönde duyumlar aldım. Aday adaylarımız arasında bana destek vermeyen, AK Partili adayın yanında olan varsa da, canları sağ olsun diyorum. Yanımda olan herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Farklı bir hareket içinde olan arkadaşların kararlarına da saygı duyuyorum” dedi.

44 MAHALLEMİZİN SORUNLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUM, ÇÖZÜMLERİNİ DE…
Menderes’in öne çıkan sorunlarını sıralayan İlkay Çiçek, “Aday adaylık sürecinde 44 mahalleyi tek tek dolaştım, muhtarlarımızla zaten temas halindeydim ve o mahallelerin sorunlarını çok iyi biliyorum. Aday olduktan sonra bir kez daha dolaştım, sorunları not ettim. Özdere ve Gümüldür’de en büyük sıkıntı, doğalgaz. Yazlıkçılar 6 ay Özdere ve Gümüldür’deki yazlıklarında yaşıyorlar, doğalgaz olmadığı için kışlık evlerine dönüyorlar. Esnafımız da yazlıkçıların gitmesiyle işleri bozuluyor. Turizm bölgemiz Özdere ve Gümüldür’ü 12 ay boyuna cıvıl cıvıl yaşanan bir bir yer haline getirmenin tek yolunun, buralara doğalgaz getirmek olduğunu gördüm. Merkezde de birkaç mahallemizde doğalgaz yok. O mahallelere de doğalgaz getirteceğim. Taşıma yöntemiyle Nisan ayı itibariyle çalışmalara başlayarak Özdere ve Gümüldür’e doğalgaz getireceğiz. Doğalgazı buralara getirmek imkansız olsaydı, oy için böyle bir söz vermezdim. Yetkililerle konuştum, pekala mümkün dediler ve o gaz Gümüldür’e, Özdere’ye mutlaka gelecek. Menderes’in merkezinde otopark sıkıntısı had safhada. Cemil Tugay başkanımızla da bu konuyu konuştuk. Yer altı ve katlı otoparkları yaparak bu sorunu çözeceğiz. Tek yön uygulamasıyla yollarımızdaki trafiği rahatlatacağız. Tekeli’de açık pazaryeri, Çileme, Sancaklı, Karakuyu mahallelerinin ortak kullanacağı bir düğün salonu yapacağız. Diğer mahallelerimizin ihtiyaçlarını da en kısa yoldan karşılayacağız” diye konuştu.

ÖNCELİKLİ PROJEM, GENÇLERE BİR GENÇLİK MERKEZİ AÇMAK OLACAK
Menderes’te yaşamı kolaylaştıracak, ilçeyi yaşanır kılacak projelerini anlatan İlkay Çiçek, şunları söyledi:

“Menderes’te inanılmaz bir gençlik potansiyeli var. Gençlere soruyorum, gençler var mı İlkay abinizden bir isteğiniz, diyorum. İlkay abi, sizden hoşça vakit geçirebileceğimiz, sosyal faaliyetlerde bulunabileceğimiz bir gençlik merkezi istiyoruz, dediler. Menderes Belediyesi’nin sağladığı imkanlarla gençlerimiz, gençlik merkezinde çaylarını içecek, sohbet edecek, eğlenecek ve sosyal faaliyetlerde bulunacak. Aileler de çocuklarının güvenli bir yerde olduğunu bilecek. Engelli yurttaşlarımız için yeni yaşam alanları oluşturacağız, bir park açacağız mesela. Engelli yakını olan aileler, engelli bireyi herhangi bir yere götüremiyor. Belediye başkanı olursam, engelliler için bir park yapma sözü verdim. Engelli vatandaşlarımız orada istihdam edilecek. Engelsiz Yaşam Merkezi adlı bir tesis açacağım. Sokak hayvanları için projemiz var. Çakaltepe’deki barınağı daha iyi hale getireceğiz. Hoşgeldin bebek projemizi belediyede büyüteceğiz. Bir de aşevi projemiz var. Restoran gibi bir şey olmayacak. Sabah öğle ve akşam engellilerimize, yoksul insanlarımıza burada hazırlanan yemeklerimiz bir şekilde ulaştırılacak. Menderes’te hiç kimse aç yatmayacak. Daha pek çok projemiz var. Onları da 5 yıllık süreçte hayata geçireceğiz.”

MENDERESLİLERİN TERCİHİ İLKAY ÇİÇEK OLACAK, ÇÜNKÜ…
DEM ve İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla seçime girecek olması nedeniyle CHP’nin elinin zayıflayacağı şeklindeki öngörüleri değerlendiren CHP’nin Menderes Belediye Başkan adayı İlkay Çiçek, şu görüşlere yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin Menderes’te bir taban oyu var zaten. Partinin tabanından geldiğim için bana karşı CHP’li seçmenin bir sevgisi, inancı var. Çünkü İlkay Çiçek, muhtarlık yaptığı beş yıl boyunca hiç kimseyi partisinden, etnik durumundan veya bir başka nedenle hiç ayırmadı. Herkese eşit davrandı, eşit hizmet götürdü. Cüneytbey Mahallesi muhtarı olarak Cüneytbey Mahallesinde yaşayan insanlara dokundu, Muhtarlar Derneği Başkanı olarak da diğer mahallelere dokundu. 31 Mart seçimlerinde Mendereslilerin partilerden öte, adaylara oy vereceğini düşünüyorum. İlkay Çiçek bu işi yapar, İlkay Çiçek Menderes’te çok iyi belediye başkanlığı yapar deyip, bana oy vereceklerinden kuşkum yok. Aldığım geri dönüşleri de göz önünde tutarsak, bu seçimde ben çok iyi oy oranıyla kazanan aday olacağım. Karar tabii ki Mendereslilerin. AK Partili, MHP’li, İYİ Partili olduğu halde bu seçimde bana oy vereceğini söyleyen çok sayıda yurttaşımız oldu. Yerel seçimde Menderesliler, adaylara oy verecek. 2014 seçimlerinde Ergun Özgün, bağımsız aday oldu. CHP’ye seçim kaybettiren kişi olduğu öne sürüldü. Ben bu dönemde öyle bir hava olacağına inanmıyorum.”

O KONU KAPANDI, CEMİL BAŞKANIM NET KONUŞTU
Menderes’in Gölova-Çakaltepe mevkiine yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisinin yeniden gündeme gelme ihtimalini değerlendiren İlkay Çiçek, “Menderes’in Gölova-Çakaltepe mevkiine yapılması planlanan çöp tesisiyle ilgili tepkilerin olduğu süreçte ben Kent konseyi başkanıydım. Eylemlerde ben de oradaydım. Şunu net olarak söyleyebilirim ki, oraya çöp tesisi yapılmayacak. Cemil Tugay başkanımızla da görüştük, Menderes’te planlanan çöp tesisi oraya kurulmayacak. Cemil başkanım, bunun garantisini verdi. Menderesli vatandaşlarımızın içi rahat olsun, oraya çöp tesisi olmayacak dedi, Cemil başkan” diye konuştu.

 

 
Saygılı’dan Özel’e ‘yapay zeka’ çıkışı: Soyer ve Kocaoğlu dürüst değil miydi?
 
AB'den Mısır'a 8 milyar dolarlık göçmen fonu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasanbilgi 18 Mart 2024 Pazartesi 12:19

Çok temiz çok çalışkan çok efendi bir kisiliğesahip 5 yıl boyunca çok güzel bir şekilde muhtarlık yaptı 5 yılda belediye başkanlığını layığıyla yerine getirece ğinden eminiz vede inanıyoruz hepdestektamdestek başarılar ikay başkan

Yorumu oyla      0      0  
Aliağalı 18 Mart 2024 Pazartesi 12:01

İlkay Çiçek çok doğru bir aday tercihi

Yorumu oyla      0      0  
Menderesli 18 Mart 2024 Pazartesi 09:37

Genel başkan Özel ön seçim olacaktır dedi oldu mu? Muhtar da seçim ile göreve geliyor, sayın başkan önce insan ve adam olmak gerekiyor genel merkez yöneticilerinin torpilli adamları olduğunu biliyoruz ve izliyoruz onun için CHP değil önemli olan genel merkez yöneticilerine kırmızı kart gösterecektir bu halk gelecek seçimlerin selameti için...

Yorumu oyla      6      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saygılı’dan Özel’e ‘yapay zeka’ çıkışı: Soyer ve Kocaoğlu dürüst değil miydi?
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP’nin söylemlerini hedef aldı. ...
AK Parti Karabağlar adayı Tunç'tan 'katılımcı belediyecilik' mesajı: Kaldırım taşının rengine kadar soracağız!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç mahalle mahalle, ...
Mehmet KARABEL yazdı... Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Mehmet KARABEL yazdı... Daha önceleri nerelerdeydiniz?
 
CHP adayı Tugay: Benim duam büyükşehir belediye başkanı olmak
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Aliağa’da ...
CHP adayı Tugay ile Anıl Piyancı arasında samimi diyalog: Beraber albüm yapmayı teklif ettim
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, genç müzisyenlerin ...
AK Partili İnan'dan eleştirilere yanıt: Şehre gelen bakanlarımızdan uzak durun!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
 
TİP, Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti
Türkiye İşçi Partisi, sosyal medyadan bir açıklama yaparak Hatay Büyükşehir ...
Cumhur İttifakı adayı Dağ bilinmeyenlerini anlattı: Sıcak sütü ve çikolatalı gofreti çok severim!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, katıldığı ...
CHP adayı Tugay'dan 'gençlik' taahhütnamesi
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, “Açık ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva