HABERLER>POLİTİKA
17 Mart 2024 Pazar - 22:59

Cumhur İttifakı adayı Dağ bilinmeyenlerini anlattı: Sıcak sütü ve çikolatalı gofreti çok severim!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, katıldığı televizyon programında kendisine dair bilinmeyenleri yanıtladı. Sütü ve çikolatalı gofreti çok beğendiğini belirten Dağ, ayrıca romantik birisi olduğunu da belirtti. Her akşam evine giderken eşine çiçek götürdüğünü belirten Dağ, 'Evde hanımın sözü geçer, evi çekip çeviren kendisi. Son sözü biz söylüyoruz ama tamam karıcım diyoruz" dedi. Dağ, ayrıca yılanlardan çok korktuğunu belirtti.

Cumhur İttifakı adayı Dağ bilinmeyenlerini anlattı: Sıcak sütü ve çikolatalı gofreti çok severim!

EGEDESONSÖZ – Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Habertürk ekranların Mehmet Akif Ersoy’un moderatörlüğünde Nedir Ne Değildir programının konuğu oldu. Talk Show formatında ilerleyen programda Dağ, siyasetin dışında, hayata ve geçmişine dair soruları yanıtladı.

Kıyafet tercihleri hakkında konuşan Dağ, “Hafta içi genelde takım elbise oluyor. Hafta sonu İzmir’e gidince takım elbise ve kravat takmam. Kendi spor klasiğim var. Pantolon, gömlek, ceket. Hafta sonu Bostanlı Sahilde çocuklarla böyle yürürüm. 7-8 takım bu şekilde rahat kıyafetlerim var” ifadelerini kullandı.

‘BU ŞARKIYI KEŞFETTİK İZMİR’E UYARLADIK’
İzmir’de seçim kampanyası şarkısının sözlerini yorumlayan Reyhan Karaca ile yan yana oturan Dağ, “Bu şarkıyı bir keşfeden çıktı. Kampanya konusunda uzman sahibi biri olarak bu şarkıyı aldık. Bu şarkıyı keşfettik. İzmir’e uyarladık” dedi.

‘YOL KAZALARI OLABİLİR’
Geçen hafta Ersoy’un konuğu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kurum ile yaşadıklarına dem vuran Dağ, “Senin gibi benim gibi iş yapanlar açısından yol kazaları olabilir, zaten ünlüsün senin bir tarzın var” dedi.

‘BENİ GÖRÜNCE ‘BOYUN ÇOK KISAYMIŞ’ DERLER’
Ersoy’un ‘ünlü olmak nasıl bir duygu’ sorusunu yanıtlayan Dağ, "Ünlülüğün değişik şekilleri. Ünlü müyüm bilmiyorum. Tanınan biriyim. Benim ismimi bilen daha fazla yüzümden ziyade. 2014 civarı yüzümü bilmezlerdi ismimi bilen oluyordu. Boyun çok kısaymış diyorlardı. Boyum 175 cm aslında, çok kısa değil. İsim güçlü bir isim. Daha uzun hayal etmiştim diyorlardı” dedi.

‘BEBEKLİĞİMDE İNATÇI BİRİYMİŞİM’
Ersoy’un ‘nasıl bir çocukluk geçirdiniz’ sözlerine yanıt veren Dağ, “Ben kendimi bilirken bence çok inatçı değildim. Bebekken çok inatçı diyordu babam. Bir şeker getirmesem ortalığı yıkardın diyordu babam. Kıt kanaat geçinirken illa bir şey getirsin istermişim. Kardeşim doğunca yaramazlığım azaldı, abiliğin getirdiği bir durumda olgunluğum arttı. Aramızda iki yaş var. Manisa Demirci’de geçti çocukluğumuz. 8 yaşına kadar oradaydık. Ondan sonra Simav’a tayin oldu babam. Annem çok hasta olmuştu, halam vardı orada bir şey olursa halam bakar diye oraya gittik. Ortaokul, lise Simav’da okudum” dedi.

‘ÖĞRETMENLERİME SİYASET YAPACAĞIM DERDİM’
İzmir yıllarının başlangıcına değinen Dağ, “Üniversite için İzmir’e geldim. Lisede sayısal sınıf oluşturalım dediler, ben siyaset yapacağım dedim öğretmenlerime. Hep içimde bir ilgi vardı. Evde siyaset konuşuluyordu. Siyasi liderleri takip ederdik evde. Üniversiteye geldim, dersler ağırdı zaten. Sosyal aktivitelerde bulundum. Üniversitede sosyal aktivitede bulununca siyasi çalışmalar başlıyor. Meslekte ilk adımları atarken, her şeyine rayına otururken 2006 yılında il gençlik kollarına başladım. Hakimlik sınavında mülakatta elendim. Hakimlik, müfettişlik, kaymakamlık, bunlarda mülakat hep olur” ifadelerini kullandı.

‘KARDEŞİM BANA HEP ABİ DERDİ’
Kardeşiyle olan ilişkisine değinen Dağ, “Kardeşim bana hep abi der, isim olarak hiç telaffuz etmedi. İsim olarak telaffuz edecek olunca annem müdahale etti, ben hiç müdahale etmedim. Bir ağırlığım vardı zaten” dedi.

‘SİYASETÇİNİN ENERJİSİ ALKIŞTIR’
Programda Reyhan Karaca ve Ersay Üner’in alkışlanmaları hakkında konuşan Dağ, “Siyasetçi ile sanatçının enerjisi alkıştır derler” dedi.

‘SICAK SÜTÜ VE ÇİKOLATALI GOFRETİ ÇOK SEVERİM’
Programda Dağ’a çikolatalı gofret ve süt ikram edildi. Bu ikiliyi çok sevdiğini belirten Dağ, “Sıcak sütü ve çikolatalı gofreti çok severim. İlginç alışkanlığım ne dediler, düşündüm ve bulamadım. Hanıma da sormuştum. Süt dedi bana. Sabah akşam öğle vakti fark etmez. En beğendiğim yemek bile süt. Yazları genelde köyde geçirdim. Orada yaz işleri oluyor, tütün çoktu bizde. Oğlak güdüp çobanlık yaptım ebemle. Ekinler biçiliyordu, patoza hasat veriyorduk. Dedem ve ebemle çok vakit geçirdim. Ebem hayvanı sağar, ocağa koyar, ekmek doğrayıp şeker atardı. O yemeğin tadını halen çok severim, hiçbir yemekte yok o keyif” dedi.

‘İNSAN BİR KERE LİNCE UĞRASIN, DAHA SONRA HİÇ ETKİLENMİYOR’
Ersoy’un ‘en sevdiği yemek süt deyip linç ederler şimdi’ demesi üzerine Dağ, “İnsan bir kere linçe uğramalı daha sonra hiç etkilemiyor. 5 milyon tweet atıldı” dedi.

‘SAHTE HESABIM YOK’
Sosyal medya hesaplarına değinen Dağ, sahte hesabı olmadığını belirterek “TikTok hesabım var, bütün sosyal medya sitelerinde hesaplarım var. Siyasetçi ve tanıtım medya başkanı olarak var. Sahte hesabım yok. Resmi hesaplarım var. Hem bende hem danışmanımda var. Telefonumda Tiktok yok. Instagram ve Twitter var, akşamları ona göz atıyorum. Tiktok bana hitap etmiyor, o şekilde bakmıyorum. Siyasetçilere her mecrada olun ve mecralara uygun kullanın diyorum. Bu işi bilen biri olarak anlatıyorum” dedi.

‘O GÜNDEN BERİ ULUORTA ŞARKI SÖYLEMİYORUM’
Ersoy’un ‘şarkı söyler misiniz’ sorusuna Dağ geçtiğimiz günlerde söylediği İzmir’in Kavakları şarkısına değinerek, “Şarkıya eşlik ederim. Sesim hiç güzel değil. Ben de söyledim geçen gün. Yayına gidiyorsun, o anda söyleyin diyorlar. Ben de İzmir’in Kavakları’nı söyledim. İlkokulda müzik dersinde şarkılar söylüyordum. Hoca da teşvik olsun diye ‘güzel sesin var’ dedi. Ortaokulda müzik dersinde şarkıyı söyledim, sınıf kahkahaya boğuldu. Baktım hoca da gülüyor. O günden beri ulu orta şarkı söylemiyorum” diyerek şarkılarla olan hikayesini anlattı.

Dağ, İzmir’in Kavakları şarkısını canlı yayında yorumladı.

‘İZMİR’İN TÜM TAKIMLARINI TUTUYORUM, DİPLOMATİK CEVAP VEREYİM’
Ersoy’un ‘hangi takımı tutuyorsunuz’ sorusuna yanıt veren Dağ, “10 senedir takım tutmuyorum. İzmir’deki takımların hepsine yardımcı olmaya çalışıyorum. 4 dönem milletvekilliği yaptım. Arada 5 aylık dönem olunca 4 dönem oluyor. İzmir’in takımlarının hepsini tutuyorum, diplomatik cevap vereyim” cevabını verdi.

SEÇİM ANILARINI ANLATTI
Seçim çalışmaları kapsamında yaşadığı anıları anlatan Dağ, şunları söyledi:

Sahada sürekli olunca bazı hikayeler aklınızda kalıyor. O çocukla denk gelmeden şu an ne yapıyor diye düşündüm. 2018 seçiminde Koşukavak’ta esnaf gezisi yapıyordum. Bir esnaf Haziran değişim ayı önce Aziz Yıldırım sonra siz gideceksiniz dedi. Diğer bir anım ise bir arkadaşımınız dükkanına girdim. Telefon tamir işi yapıyordu. Telefon kılıfı filan satıyordu. Annesi yanındaydı. İmam Hatip’te okudum size oy vermeyeceğim dedi. Neden diye anlamaya çalışıyorum. Hafızamda kaldı bu. Bir gün danışman dedi ki yorum yapmış bu çocuk. Dükkanıma da geldi iyi bir adama benziyordu yazmışlar. Bornova merkezden çıktık pazaryerine gireceğiz, gezinin sonuna geldik. Muhalif bir genç var uğrayalım dedik. Bir baktım o çocuk. Çocuk beni unutmuş. Bu sefer farklı bu sefer sendeyiz dedi bana. Yine orada bir saatçi vardı 2019’da. Konuştuk ikna olmadı. Seçime bir gün kaldı, senin oyunu almaya geldim. İkinci bir cevap yok oyum senindir dedi.

AİLE WHATSAPP GRUBU VAR MI?
Aile Whatsapp grubuna değinen Dağ, “Aile Whatsapp grubu var. 4 çocuk var. İkisi telefon kullanacak yaşta değil. Birinin telefonu var, 12 yaşında kendisi sosyal medya hesapları yok, lisede başlar. Whatsapp’ı da yok. Üçümüz varız, büyük kızım ben ve hanım var grupta. 60 gündür gruba bir şey yazmadım kampanya süreci başladığından beri” ifadelerini kullandı.

‘ROMANTİK BİRİYİM’
Eşine her gün eve giderken çiçek götürdüğünü anlatan Dağ, “Hayatımız romantik. Romantik olmam gereğinde romantiğim, realist olmam gerektiğinde realistim. Çiçek alıyorum eşime, her gün eve çiçekle gidiyorum. Ziyarete gittiğim yerdeki aldığım çiçekleri akşam hanıma götürüyorum” dedi.

EŞİYLE NASIL TANIŞTI?
Eşiyle nasıl tanıştığını anlatan Dağ, “2003 yılında Haziran aylarında kayınpederin annesi bizim köylü. Tanışıklık var. aileler birbirilerine haber yolladı. Kayınpederim hakimdi. Bir görüşün dedi. Buca’da öğretmendi hanım. Stajımı bitirdim, Buca’da çalışıyordum. Buca Forbes Caddesi’nde oturduk, bir çiçek götürdüm. İki saat sohbet ettik. İki saat sohbet ediyorum, konuşuyoruz bu süreçte sıkılmadım, keyif aldım. Kendi ailesine sorun yok dedi, kendi aileme sorun yok dedim. 14 Aralık 2003’te nişanlandık. 18 ay nişanlı kaldık. Büro açmadan hazır hissetmiyorum dedim. Uzun süredir nişan süremiz. Her akşam buluşuyorduk nişanlıyken. Şu an büyük ihtimalle izliyordur. Yüz yüze güzel şeyler söylüyorum, buradan mesaj söylememe gerek yok. Buna ihtiyacı olan söyler ama eşimle aramdaki muhabbet sebebiyle buradan söylemeye gerek yok” diyerek geçmiş anılarını anlattı.

‘EVE GELİNCE İLK HANGİ ÇOCUK SARILACAK DİYORUZ’
Çocukları olan ilişkisine değinen Dağ, “Küçük çocuklar. 17 -12 – 7 - 4 çocukların yaşı. Küçük çocuklar daha çok eve gel diyor. Muhabbetleri ve sevgileri ile gel diyorlar. İki çocuk varken de eve gelince önce kim sarılacak derdik. Oğlan en küçük olunca ablaları bastırıyor, bir yapıyoruz onu” dedi.

‘EVDE HANIMIN SÖZÜ GEÇER, TAMAM KARICIM DİYORUM’
Evde alınan kararlarda eşinin sözünün geçtiğini belirten Dağ, “Hanım da anaokulu öğretmeni olunca çocukları az görüyorsun ama kaliteli zaman geçir der. Evde hanımın sözü geçer, evi çekip çeviren kendisi. O zaten biz yokken kararları o alıyor. Bazen çocuklar hasta oluyor, gece yarısı tek başına hastaneye götürüyor. Beni en çok üzenler o oluyor. Son sözü biz söylüyoruz ama tamam karıcım diyoruz” dedi.

‘SOMUT ÖNERİLER BEKLEDİM AMA GENEL OLMUŞ’
Vatandaşlara uzatılan mikrofonda ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olacak kişiye ne tavsiye edersiniz’ görüntüleri gösterildi. Görüntüler sonrası Dağ, “Somut öneriler bekledim ama genel olmuş. İzmir’i parmakla gösterilir bir yere yapacağız zaten. Bugüne kadar koltukta oturmadığımız için zaten oturmayacağız bundan sonra” ifadelerini kullandı.

‘İYİ İNSAN VE İYİ MÜSLÜMAN OLUN DERİM’
‘Gençlere ne tavsiye veriyorsunuz’ sözlerine Dağ, “Gençlere tavsiye veriyorum, siyaset konusunda tavsiye istiyorlar. Biz de gittiğimiz her yerde siyaset oluyor. Siyaset dışında çocuklarıma büyüyünce iyi insan iyi Müslüman olacağız deyin derim” cevabını verdi.

‘İĞNEDEN ÇOK KORKARDIM ŞİMDİ BAĞIMLILIK OLDU, YILANDAN HALA KORKARIM’
Korkularını anlatan Dağ, “İğneden çok korkuyordum. Televizyonda görünce kanalı değiştirirdim. Korona olunca 5 tüp kan verdim. Bırakın korkuyu bağımlılık yaptı. İlk defa kan vermiştim. Kampanya döneminde kan verdim. 3 ay sonra bir daha kan vereceğim. Keyif almaya başladım. Penisilin yiyince kalçadan alıyorsunuz, her sene en az 7-8 yerdim. Soğuk havada hasta oluyorsun. O yüzden yerdim. Yılandan çok korkarım. Televizyonda bile izleyemem. Çocuklar dalga geçer, seninki çıktı derler. Hala çok korkarım. Çocukken çok gördük. Dedemin tarlasında vardı. Orada çok olurdu. Ben de görür kaçardım. Hala kaçarım bugün görsem. Çocuklar olursa yanımda o başka bir şey, babalık başka bir şey” dedi.

‘SİYASİ MİZAH HAKARETE VARILMADIĞI SÜRECE YAPILABİLİR’
En sevdiği komedyenleri anlatan Dağ, ayrıca siyasi komediye bakışını da anlatarak, “Bizim neslimizde daha çok takip ettiğimiz Beyazıt Öztürk vardı, onu izlerdik. Bir Demet Tiyatro’yu izlerdik. Yılmaz Erdoğan’ı izlerdik. Siyasi mizah hakarete varmayınca yapılabilir. Aşağılama noktasına gidiyor bazen, o olmadığı sürece keyif alırım. Sahada insanlar daha fazlasını söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

EN SEVDİĞİ ŞARKICILAR
Sevdiği şarkıcılara değinen Dağ, “Sezen Aksu’yu dinlerim. Ses olarak Cem Adrian’ı severim. Halk Müziği’nde de Zara’yı severim dedi.

En beğendiği gazeteci sorusuna karşı cevap vermek istemeyen Dağ, “Mevcut bir görevim var. Söyleyeceğim bir isim yok, tarafsız olmam gerek. Cevap vermeyeyim” dedi.

‘AVRUPA YAKASI’NI HALA AÇIP İZLERİM’
Film izleme şansının pek olmadığını belirten Dağ, eskiden severek takip ettiği dizileri, “Film izleme şansım çok olmuyor. Dizi olarak çok takip ettiğim bir dizi; Bizimkiler vardı. Süper Baba’yı çok izledim. Avrupa Yakası’nı izledim. Hala Youtube’dan bile açar izlerim. Bir Demet Tiyatro’yu öğrenci evinde izlerdik” ifadeleriyle anlattı.

Ersoy’un program formatı gereği Dağ, ‘O mu bu mu?’ sorularını yanıtladı.

-Aşk mı para mı?

Eşim

-Kahvaltı mı akşam yemeği mi?

Kahvaltı

-Yaz mı kış mı?

Yaz

-Sütlü mü şerbetli mi?

Şerbetli, Kemalpaşa favorim.

-Sabah sporu mu akşam sporu mu?

Sabah, fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum

-Kitap mı film mi?

Kitap okumak, film çok izlemem.

-Deniz tatili mi dağ tatili mi?

Dağ

-Kahvaltıda reçel mi bal mı?

Bal

-Çay mı kahve mi?

Çay

-Evde yemek mi dışarıda yemek mi?

İstediğim evde yemek

-Yoga mı pilates mi?

İkisine de uzağım, hiç yapmadım.  Pilates olsun

-Menemen soğanlı mı soğansız mı?

Soğansız

-Sevmek mi sevilmek mi?

Sevilmek

GENÇLERDEN SORULAR
Son olarak gençlerden gelen soruları yanıtlayan Dağ, şunları söyledi:

-Üniversitede tribünlerde coştunuz mu?

Çokça geçtim. Küfretmezdim pek. Tezahüratlara katılmadım. Alsancak Stadı’nda çok maç izledim

-Mesleğe başlayınca ilk parayla ne yaptı?

Beşinci ayın sonunda ilk arabamı aldım. Hafızamda olan oydu.

 
Çin'de yeni evlilikler 9 yıl sonra arttı
 
TİP, Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Muzlu süt 18 Mart 2024 Pazartesi 12:38

Rte nin avukatligini yaptigi donemde iktidari elestiren binlerce insana dava açan yargilanip hapis ve para cezasina çarptiran halkin icinden cok demokrat bir belediye baskan adayi secilirse milletin basina belediye calisanlarina ne gelir

Yorumu oyla      0      0  
18 Mart 2024 Pazartesi 09:52

Çok sempatik ve şirinler değil mi, sanki dersin 22 yılda ülkeyi mahveden bunlar değil. Ama gerçeklere bak ülke 22 yılda mafya ve uyuşturucu kaçakçısı cemetti oldu. Emekli yaşam mücadelesi veriyor, pahalılık aldı başını gitti, kiralar uçtu, adalet, eğitim sistemi çöktü. Ülke yaşanmaz hale geldi. Bunu da beyefendinin partisi yaptı, çok şirinler yani.

Yorumu oyla      3      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı Tugay'dan 'gençlik' taahhütnamesi
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, “Açık ...
AK Partili Saygılı'dan CHP'ye 'TÜGVA' tepkisi: Amaçları gençleri birbirine kırdırıp seçimi kazanmak!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay’ın ‘İzmir’e Ensarlar, ...
Bahçeli’in A Takımı’nda İzmir’den 3 isim
Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda Genel ...
 
CHP adayı Tugay: İzmir'in her köşesini kendi evim gibi koruyacağım
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Mordoğan'da ...
Erdoğan: CHP ile DEM gizli işbirliği halinde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim mitinglerine Konya'da ...
AK Partili Dağ'ı eleştirmişti... Malatya'ya 'rozet' izni!
Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ’ı AK Parti logosu kullanmaması üzerinden ...
 
Özgür Özel: Herkese para var, emekliye yok!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Ramazan, mübarek gündeyiz. Allah oruçlarınızı ...
Cumhur İttifakı adayı Öztekin'den gençlere ve emeklilere destek sözü!
Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan Adayı Adnan Öztekin, sosyal belediyecilik ...
Bahçeli yeniden MHP Genel Başkanı seçildi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva