HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2013 Pazartesi - 14:32

İlk durak Bakırçay: AK Parti’de kim/nereden aday?

AK Parti’de adaylık başvurusu için belirlenen 21 Ekim tarihi öncesinde hareketlilik başladı. İzmir’de CHP ile arasındaki farkı kapatmak isteyen AK Parti’de şimdiden 100’ün üzerinde aday adayı ortaya çıktı. Egedesonsöz aday trafiğinin ilçe ilçe fotoğrafını çekti! İlk durak Bakırçay…

İlk durak Bakırçay: AK Parti’de kim/nereden aday?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti’de 21 Ekim’de başlayacak adaylık başvuruları öncesinde gözler aday adaylarına çevrildi.  İzmir’de birçok ilçede potansiyel isimler nabız yoklamaya başladı. Resmi başvuru tahini öncesinde alan çalışmalarına başlayan isimler genel merkez değerlendirmesi, kamuoyu yoklamaları ve anketlerden çıkacak sonuçlara göre tespit edilecek. AK Parti’de özellikle kamu kurumlarında görev yapan isimlerin yoğun talebi dikkat çekerken bazı ilçelerde aday adayı sayısı CHP ile yarışıyor. Metropol ilçelerde aday patlaması yaşanıyor.
 
AK Parti “Bütünşehir” yasası ile birlikte ilçelere bağlanan köylerde ve kapanan beldelerde avantaj sağlamaya çalışıyor. Yeni yasa ile Bergama, Kınık ve Dikili’nin merkeze bağlandığı Bakırçay Havzası’nda hareketlilik hat safhaya çıkmış durumda. Özellikle kırsala yüklenen AK Parti bu bölgede birçok ilçeyi bünyesine katmak istiyor.
 
Bakırçay Havzası’nın en önemli ilçelerinin başında Aliağa geliyor. Sanayisi, ticareti ve endüstriyel şirketleri ile ön plana çıkan ilçede yeniden başarılı olmak isteyen AK Parti’nin birçok silahı bulunuyor. Belediye Başkanı CHP’li 71 yaşındaki Turgut Oğuz’un uzun süre tekrar adaylık için kesin karar vermemesi, son anda yine dosya alması gibi nedenlerle gündeme gelen Aliağa’da eski Belediye Başkanı Tansu Kaya yeniden görev almak için yoğun çaba sarf ediyor. Geçen dönem partinin genç isimleri arasında yer alan Kaya temaslarını sürdürürken İlçe Başkanı Kazım Ulaş da adaylık düşünüyor
 
Eski İlçe Başkanı Müjdat Bıçakçı’nın da adaylık istediği ilçede Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz da nabız yokluyor.  İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Yılmaz’ın da adaylık için çalıştığı biliniyor.
 
İlçenin tanınmış siyasetçilerinden biri olan İl Yönetim Kurul Üyesi Uğur Türkan’ın da adı adaylık için konuşuluyor. 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Türkan, son il başkanlığı atamasında Ankara’ya çağrılan üç isimden birisi olmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yönetimine girmişti.


 
BERGAMA
Geçen dönem AK Parti’nin iktidar olduğu ilçeler arasında yer alan Bergama’nın yeni bütünşehir yasası ile birlikte merkeze bağlanacak olan 113 köyündeki yüksek oy oranı ile avantaj sağlamayı düşünen AK Parti’nin birçok adayı çalışmalara başladı. 2004-2009 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Raşit Ürper en güçlü isimler arasında yer alıyor. Partinin şu anda ilçe başkanlığı görevini yürüten Ürper’in verilen her görevi yapma kararı kendisine avantaj sağlıyor.
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan Çandarlı Limanı’nın genişleme alanında bulunan Zeytindağ Beldesi’nin Belediye Başkanı Feridun Ergun da aday adayları arasında yer alıyor.
 
Yine İlçe TEDAŞ Müdürü Ahmet Öztürk de nabız yoklarken adaylar arasında Demokrat Parti eski İlçe Başkanı ve 2009 yerel seçimlerde aday olan Harita Mühendisi Mustafa Durmaz, İlçe eski Başkanı Ali Yazıcı, 2011 genel seçimleri 7. sıra milletvekili adayı ve eski İlçe başkanı Hasan Şahin, Belediye Meclis Üyesi Şenol Gündüz, İl Genel Meclis Üyesi Hakan Koçlu yer alıyor.
 
Bergama’da Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Karaman’ın da partiden adaylık için ismi konuşuluyor.
 
DİKİLİ
Dikili’de Belediye Başkanı CHP’li Osman Özgüven’in kendi partisinden ‘yeniden’ adaylık başvurusunu yapmamasının ardından ilçede hareketlenen süreci değerlendirmek isteyen AK Parti’nin birçok aday adayı bulunuyor.


 
İlçenin en güçlü isimleri arasında partinin deneyimli ismi Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen yer alıyor. Çandarlı’nın ilçe olması için uzun süre çalışan fakat yeni ilçe talebine karşılık bulamayan Dağdelen’in gönlünden Dikili geçiyor.
 
Ayrıca Dikili İlçe Başkanı Önder Akşengür’ün de adının konuşulduğu yarışta MHP’li Zafer Afyon’un de isminin gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Yine ilçede Dikili Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Müdürü Mehmet Gündüz potansiyel adaylar arasında yer alıyor.



FOÇA
CHP’nin güçlü olduğu ilçeler arasında yer alan Foça’da İlçe Başkanı Kadir Girgin’in aday olabilmek için başlattığı çalışmalar sürüyor. Foça Esnaf Odası Başkanı Günal Menemenli’nin yanı sıra 2009 yerel seçim adayı Serdar Mersin de nabız yokluyor.
 
Özelikle Bağarası’nda aktif siyaset yapan ve uzun süre belediye başkanı olarak hizmet veren DP İlçe Başkanı Muzaffer Tınaztepe’ye de teklif götürülebileceği ifade edilirken potansiyel adaylar arasında İşadamı Abdullah Güler ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erkan Atik de bulunuyor.
 
KINIK
Bakırçay’ın tarım ve hayvancılık ile ön plana çıkan ilçesi Kınık’ta ise partinin öne çıkan isimleri arasında en başta Dr. Sadık Doğruer yer alıyor. Bergama Devlet Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı görevini sürdüren Doğruer’in 2009’da olduğu gibi yeniden adaylık istediği biliniyor. Parti’nin uzun süredir ilçe başkanlığını yapan Sami Molla Ahmet de öne çıkan isimlerden birisi. Ahmet’in dışında İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Erol’un da ismi konuşuluyor.

MENEMEN
CHP’li Tahir Şahin’in üç dönem üst üste belediye başkanı olduğu Menemen’de kapanan beldelerdeki oyları avantaja çevirmeyi planlayan AK Parti oldukça yoğun çalışıyor. Menemen’de adaylar arasında en dikkat çeken isimlerin başında Adalet Bakanlığı eski Müsteşarı Ahmet Kahraman geliyor. Anayasası’nın 114. maddesi gereğince 12 Haziran 2011 Türkiye genel seçimleri öncesi tarafsız adalet bakanı olarak görev yapan Kahraman sürpriz kararla görevinden istifa etmiş, emekliliğini istemişti. Aslen Menemen’li olan Kahraman’ın adaylık düşündüğü ifade ediliyor.


 
Menemen’de uzun süredir çalışan isimlerden birisi de İlçe Başkanı Arif Kuran. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e karşı yaptığı muhalefet ile dikkat çeken Kuran yerel seçimlerde aday olmak istiyor. Çalışmalarını bu kapsamda yürüten Kuran’ın merkez dışında köylerde ve kırsalda yaptığı çalışmalar dikkat çekiyor. Sık sık muhtarlar ile STK temsilcilerini parti üst yöneticileri ve milletvekilleriyle buluşturan Kuran, sorunları yerinde inceliyor.
 
Aday bolluğunun yaşandığı Menemen’de ilçe başkanlığına aday olan Tekin Alptekin de şansını zorluyor. Geçen dönem Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği görevinde bulunan emekli astsubay Alptekin’in başta Ulukent bölgesi olmak üzere birçok yerden destek alabileceği ifade ediliyor. Uyumlu ve sakin kişiliği ile tanınan Alptekin’in ‘uzlaşı adayı’ olabileceği dile getiriliyor.
 
Menemen’de Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral da adaylık talebinde bulunan isimler arasında yer alıyor. Partide ilçe başkan yardımcılığı görevinde bulunan Menemen Esnaf Odası Başkanı Mesut Damar da nabız yokluyor. Geçtiğimiz aylarda ilçe merkezinde silahlı saldırıya uğrayan ve bacaklarından vurulan Damar, AK Parti’nin adayı olmak istiyor.
 
İlçede her yerde olduğu gibi bürokrasiden gelen isimlerden de birisi çıktı. Menemen Devlet Hastenesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Bilal Kaplangı’ın adaylık için nabız yokladığı ifade ediliyor. Ayrıca ilçede Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Hakkı Durmaz’ın da adı konuşuluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sifsarlı 21 Kasım 2013 Perşembe 11:25

Seferihisarda Hamit Nişancı aday olursa tekrar başkan olur

Yorumu oyla      11      5  
AV.YENAL ÜNSELİ 15 Ekim 2013 Salı 23:56

BELEDİYELER RANT KAPISI DEĞİL HİZMET KURUMLARIDIR.O NEDENLE HALKIMIZ ÜNİVERSİTELERİN ŞEHİRCİLİK BÖLÜMÜ MEZUNU ADAYLARA ÖNCELİK VERECEK,ARKASINDAN DÜRÜSTLÜĞÜ İLE YÖREDE HALKIN GÜVENİNİ KAZANMIŞ OLANLARA YÖNELECEKTİR.AYAK TAKIMINA ,SABIKALILARA SİYASETDE YER OLMAYACAKTIR

Yorumu oyla      11      5  
AV.YENAL ÜNSELİ 6 Ekim 2013 Pazar 17:32

SİYASET; MÜMEYYİZ VASIFLI YANİ BİGİLİ,AHLAKLI,DÜRÜST,LİYAKATLİ VE SİCİLİ TAMİZ İNSANLARA HİZMET ETME FIRSATI VEREN BİR DEMORATİK UĞRAŞI ALANIDIR. AYAK TAKIMI İLE RANT PEŞİNDE KOŞANLAR SİYASET ALANINDA YER ALIRSA ÜLKE SÜREKLİ PATİNAJ YAPAR.

Yorumu oyla      11      5  
sakin şehir 25 Eylül 2013 Çarşamba 09:13

seferihisar Hamit Nişancı ile işi götürür

Yorumu oyla      14      5  
kaybeden çekilsin. 24 Eylül 2013 Salı 23:05

kaybedenler aday yapılmalı heleki mevcut belediye başkanı iken kaybedenler ne yüzle tekrar aday olmak istiyorlar anlamak mümkün değil.

Yorumu oyla      11      5  
RÖNTGENCİ 24 Eylül 2013 Salı 15:44

Bergama'da Mehmet Gönenç aday olduğu müddetçe AK Parti'nin şansı yok. Son seçimde Gönenç karşısında ancak 3. olabilmişdi.

Yorumu oyla      11      5  
simsarlı 24 Eylül 2013 Salı 15:40

Sadece tanıtım var buda guzel bır olay ama yetmez cittaslow başkenti olarak bilinen seferihisara gelen yenilik ne?Ben göremedim salyangoz heyhelinden başka!!!!Görenler varsa açıklama yapabilir mi??Reklam için satılan yerlerımızın dısında bir bilgim yok.Seferihisar halkı kendisini unutanları unutmaz degerlendırmesınıde ona gore yapar.Bekleyıp gorucez.HEP BERABER AK BİR SEFERİHİSAR İÇİN ÜMİT CİNGÖZLE BERABER YÜRÜMEMİZ LAZIM....DAHA İYİ DAHA TEMİZ DAHA DÜZENLİ BİR SEFERİHİSAR İÇİN ÜMİT CİNGÖZ....

Yorumu oyla      14      10  
Şevket Seferihisar 24 Eylül 2013 Salı 13:55

Ümit cingöz özer türer'in aldığı oydan fazlasını alamaz ilçe başkanı olduğu için birileri yüzüne söylemiyor ama kimse inanmıyor aday olabileceğine zira ak parti birdaha Seferihisar'da aynı hatayı nyapmaz.. 2009 seçimde ak parti oyları chp ye kanalize edilirken ümit cingöz yine ilçe başkanıydı bunu kimse unutmadı.

Yorumu oyla      18      6  
simsarlı 24 Eylül 2013 Salı 13:20

ya hamıt nısancı artık eskımıs bır sıyasetcı ak partıyı ıstemeyen hala aynı kafa yapısıyla ben gelırsem teskılatımla gelırım ben yoksam kımse gelmez dıyerek chpye secım kaybetmıs bır eskı beledıye baskanıdır.Ak partı teskılatına uye olmayan,partı ıcın hızmet vermeyen bır kısı hooppp koltuga oturt secım kazancam dıye bekle.3 kurusa 5 kofte mısalı olacak ıs degıl.yıllarını vermıs ÜMİT baskana yapılabılecek en buyuk bır haksızlıktır.Ak parti ilçe başkanı ÜMİT CİNGÖZ adaylıgını kısa sürede yayınlar

Yorumu oyla      13      11  
durdurun 24 Eylül 2013 Salı 12:42

AKP izmirde yine hezimete uğrayacak sadece izmirde değil ülkenin bir çok yerinde de aynı şey olacak bunu farkında değiller hala :=)

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türmen’den ‘anadil’ çıkışı: Kürt çocukların 5 yılını çalıyoruz
CHP'li Türmen "Anadilinde eğitim göremeyen çocuk 5 yıl geride kalıyor. ...
Gül ABD’de: Çarpıcı Suriye mesajları
Birleşmiş Milletler toplantıları için ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Gül, ...
Denizli’den 48 saatte 2.çöp çıkışı: Kocaoğlu’nun kepek sorunu…
İzmir’de ‘çöp’ düellosu tam gaz! Başkan Kocaoğlu ile AK Parti İzmir Milletvekili ...
 
Olaylı derbiye hükümet cephesinde ilk yorum
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün akşam çıkan olaylar nedeniyle yarım ...
CHP Karşıyaka’dan ‘çöp hamlesi’: Örgüt sahaya iniyor
Yamanlar Köyü civarına yapılması planlanan çöp tesisi büyük tartışmalara ...
AK Parti Bayraklı'dan muhtarlarla zirve
AK Parti Bayraklı Teşkilatı kordonda düzenlediği kahvaltıda Bayraklı’nın ...
 
Tayyar: O sloganları atanlar şerefsiz!
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Beşiktaş-Galatasaray maçından ...
Çiğli adayı Talak’tan kadınlara büyük müjde
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Ali Talak, Çiğlili kadınları mutlu ...
AK Parti ve CHP’de dil, anadil ve vatandaşlık çatlağı!
Yeni anayasanın düğümlendiği 'anadilde eğitim', 'resmi dil' ve 'vatandaşlık' ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva