HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Haziran 2019 Salı - 08:47

İlçeler artık Büyükşehir’e soracak: İmar'da devrim gibi karar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karara göre imar kanunu kapsamında kendi sınırları içinde bulunan imar düzenlemelerini yapan ilçe belediyeleri artık tüm işlemleri Büyükşehir’e soracak. Önerge komisyondan geçerse mecliste onaylanacak.

İlçeler artık Büyükşehir’e soracak: İmar da devrim gibi karar!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi uygulamada birlik ve belediyeleri kamulaştırma yükünden kurtaracak yeni bir karara imza atmaya hazırlanıyor. Büyükşehir, daha önce ilçe belediyelerinden geçen ve encümen kararlarıyla da yapılabilen işlemleri kendi yetkisine aldı. Buna göre bir ilçe belediyesi yol, park alanı ve kamusal alana yakın yerlerde yapılacak inşaatlar ve en küçük ayrıntılı planlama kararlarını da Büyükşehir görüşü olmadan yapamayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen yeni düzenlemede  İzmir Büyükşehir Belediyesi yetki alanındaki tüm İlçe belediyelerinde uygulama birliğinin sağlanması, ilgili yasa, yönetmelikler uyarınca imar planı uygulamalarının, imar planında öngörülen DOP oranının belediyelere kamulaştırma yükü oluşturmadan dengeli olarak dağıtılacak şekilde gerçekleştirilmesi ve imar uygulamalarıyla yeni üretilen coğrafi verilerin de mekâna dönük bilgi sistemlerinde kullanılması ve paylaşılması çerçevesinde böyle bir kararın alındığı bildirildi.

Buna göre,  zorunlu hallerde ilçe belediyelerince yürütülecek talebe bağlı uygulamaların, uygunluk görüşü alınmak üzere Büyükşehir Harita ve CBS Dairesi Başkanlığı’na gönderilmesi, bunun dışında ilçe belediyelerince imar uygulaması ihtiyacı duyulan tüm alanlarda, beş yıllık imar programına da alınmak suretiyle, öncelikle 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre işlem tesis edilmesi ile yine ilçe belediyelerince kamulaştırma davalarına konu yerler için de 18. madde kapsamında çalışmaların başlatılması kararı alındı.

Yani, imar kanununda ilçe belediyelerine yetki veren 15 ve 16 maddeler kapsamındaki tüm alt işlemler 18. Madde kapsamında işlem yapan Büyükşehir’e danışılmadan yapılamayacak. 

İmar Komisyonu, başkanlıktan gelip kendisine gönderilen önergeyi inceledi. Odaların itirazı ve tepkisi üzerine iade etme kararı aldı. Eğilimi bu yönde olan komisyonun kesin kararı önümüzdeki ay meclisine gelince netleşecek. 

 
Çok sayıda yer 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi
 
Kaçak çalıştırılan yatılı kursta taciz dehşeti!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
abdullah 25 Haziran 2019 Salı 11:43

balatçık mahallesine 8950 sokak sakinlerine bir cözüm yıllardır yol yapılacak diye imar verilmiyor mağduruz evlere tadilat yapamıyoruz..

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 25 Haziran 2019 Salı 11:20

Artık parsel bazında imar değişikliği görmek istemiyoruz folkartta yaşananlar gibi ve birilerine avantaj sağlanmasın. Bornovada Olgun Atila'nın yaptığı gibi işler olmasın orman içine ruhsat mı olur?

Yorumu oyla      4      6  
Lombak-Meşkle Keşmir 25 Haziran 2019 Salı 11:02

E bunlar değil miydi tek belediye çevre ve şehircilik bakanlığıdır diyen?

Yorumu oyla      4      5  
Hak 25 Haziran 2019 Salı 10:59

İzmir BB’ Başkanlığı yetkilileri İzmir sınırlarındaki 30 ilçede kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ayrımcılık yapmayınız . 10.02.2016 tarihinde İzmir BB meclisinde çevre ilçelerin iptal edilen 90 dk aktarma haklarını iade ediniz ki CHP genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği adalet yürüyüşünün. bir anlamı olsun . Vatandaş aptal değil . İzmir’de Merkez ilçelerde toplu ulaşım aracına ilk binişten sonraki 90 dk süresince binişler ücretsiz ( Bedava ) Çevre ilçe belediye otobüsleri dolmuş gibi indi bindi para para . Bu uygulamaya göre sayın Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği adalet yürüyüşü sadece yürüyüşten ibaret mi kalacak . ? Sayın Kılıçdaroğlu ne demişti “ Adalet sadece mahkeme salonlarında aranan bir kavram değildir “ İzmir BB yetkilileri toplu ulaşım ve diğer tüm hizmetlerinizde adil olunuz , ayrımcılık yapmayınız.

Yorumu oyla      4      5  
ALİAĞALI 25 Haziran 2019 Salı 09:14

Hakikaten süper oldu bu ya. 4 yıldır Aliağa'nın imar planını onaylamayan büyükşehir kendi partisinden olmayan ilçelerin işlerini iyice yavaşlatır artık.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Oran'dan 4 dilde açılış konuşması
Çeşme Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu organizasyonuyla gerçekleştirilen ...
Foça'nın gururu Veli Finlandiya yolcusu
2019 Avrupa Gençlik Oyunlarının Paralimpik Kategorisinde ülkemizi temsil ...
Torbalı'da 'İmamoğlu' coşkusu
Dün akşam gerçekleşen İstanbul seçimlerinde 800 bini aşkın oy farkıyla ...
 
Karşıyaka’nın gurur günü!
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’yı ziyaret ettiği ...
Başkan Kılıç muhtarlarla buluştu: Öncelik makro projeler değil Buca’nın sorunları
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Buca’nın mahalle muhtarlarıyla ...
Çiğli'de 'Madımak' unutulmayacak
2 Temmuz Sivas katliamının 26. yıl dönümünde Çiğli Belediyesi tarafından ...
 
Büyükşehir'den üreticiye 'bal gibi' destek
Kırsaldaki üreticilere desteğini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
BELGEM'de yaz dönemi kursları yola çıktı
Yıl boyunca 6,7,8 ve 12. sınıfların okul derslerine destek ve sınavlara ...
Büyükşehir Belediyesi 7 daireyi satma kararı aldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan ve Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı’da ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva