HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Haziran 2019 Pazartesi - 11:37

Başkan Kılıç muhtarlarla buluştu: Öncelik makro projeler değil Buca’nın sorunları

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Buca’nın mahalle muhtarlarıyla kentin hizmet rotasını çizdi. Muhtarların teker teker sorunları anlattığı toplantıda Başkan Kılıç, makro projelerden önce Buca’nın temizlik, park, yol gibi sorunlarının çözümü için çalışacaklarını söyledi.  Bucalıların asli taleplerine karşılık vererek katılımcı yönetimi sağlayacaklarını ifade eden Kılıç, “Söz sırası mikrofonun gerçek sahibi sizlerde” dedi.

Başkan Kılıç muhtarlarla buluştu: Öncelik makro projeler değil Buca’nın sorunları

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası görevinin başına geçen Buca Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi.

Buca Gölet Restoran’da gerçekleştirilen akşam yemeğine, Başkan Erhan Kılıç’ın yanı sıra başkan yardımcıları ve Buca’nın toplam 47 mahalle muhtarı katıldı.

HAYIRLI OLSUNLAR BİTTİ
Seçim sürecinden sonra yoğun olarak makam ziyaretlerini kabul eden Başkan Kılıç, Ramazan Bayramı sonrasında sahada, Buca’nın sorunlarıyla ilgili çalışmaları yürütmek için harekete geçti. 

Buca’nın İzmir’in en büyük ilçesi olması nedeniyle ziyaretlerin çok yoğun geçtiğini ifade eden Kılıç, “Artık Buca’ya eğilme zamanı geldi. Özellikle ziyaretçi kabullerinden sonra gece 3’lere kadar çalışmalarımızı yaptık. Bundan sonraki zamanımızı Buca için çalışarak geçireceğiz.  Biliyorsunuz bizim çalışmalarımız muhtarlar olmadığı zaman tamamen eksik kalır. Yaptığımız her etkinlik, yapmayı düşündüğümüz projeleri sizlersiz yapmak, açıkçası atıl projeler üretir. Devlet kaynaklarının boşa harcanmasını sağlar. Katılımcı demokrasiyle senkronize bir çalışma yürüteceğiz.  ‘Hayırlı olsunlar’ bitti başkan geldi; muhtarlar koltuğa oturdu. Bundan sonra hep birlikte Buca için çalışacağız. Buca’nın sorunlarına birlikte neşter vuracağız” diye konuştu. 

TEMİZLİK SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ
Başkan Kılıç’ın konuşmasının ardından toplantıda muhtarlar teker teker söz alarak mahallelerinde yaşanan sorunları ve öncelik verilmesi gereken konuları aktardı. Kılıç’ın teker teker not alarak  yanıt verdi.

Buca’da temizlik, fen işleri, park ve bahçeler gibi konularda aksayan çalışmaların hızla çözüme kavuşacağını ifade eden Kılıç, “Buca’nın süpürülmediğiyle ilgili olumsuz tepiler var. Temizlik sorununu kökten çözeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden konteyner talebini yaptık. En kısa zamanda bu taleplerimiz yerine gelecektir. Bizim en büyük önceliğimiz Buca’nın temizliğidir. Yine Buca’mızda her parkımızın bakımını yapmaya başladık. Parklarımızın eksikliklerinin giderilmesi için ihale sürecini en kısa sürede tamamlayacağız. Artık parklarımız,  çocuklarımızın, kadınlarımızın rahat rahat zaman geçirebileceği bir yer olacak. Daha güvenli bir şekilde kullanabilecek. Buca’nın yolları asfaltlanacak. Asfalt yamama makinesini en kısa sürede İzmir Büyükşehir Belediyesi ya da başka yerden sağlayacağız” şeklinde konuştu.

ÖNCELİK MAKRO PROJELER DEĞİL BUCA’NIN SORUNLARIDIR
Belediye kaynaklarının verimli şekilde kullanılabilmesi için öncelikli olarak Buca’nın sorunlarının çözümü için çalışacaklarını ifade eden Kılıç, “Biz bunları müjde olarak söylemiyoruz. Bunlar zaten asıl yapmamız gereken şeyler.  Bizim şu an eğildiğimiz yerler makro projelerden önce, Buca’nın asıl sorunlarıdır. Buca’mızın çok fazla sorunu var. Ama İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte 5 yıllık süreci en iyi şekilde geçirmeyi düşünüyoruz. Artık söz sırası yönetenlerde.  Söz sırası mikrofonun gerçek sahibi sizlerde. Sizler fikirlerinizi paylaşacaksınız bu kenti birlikte yöneteceğiz” dedi.

 
İktisat okudu ama nostaljiyi tercih etti
 
CHP Tire İlçe Başkanı kaza geçirdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erhan 25 Haziran 2019 Salı 23:35

kentsel dönüşüm yapmayın ancak parke döşeyin.

Yorumu oyla      4      5  
izmir 25 Haziran 2019 Salı 10:37

muhtar ne yav akşama kadar kulübenin önündeki ağacın altında serinlesinler anca boşu boşunada devlete yük olsunlar bir işe yaramaz takımı başkana baksen birde onlarla vakit kaybediyor vatandaşa sor bucalılara sor muhtar anca sana cv verir sormanada gerek yok görmüyormusun gez gör

Yorumu oyla      5      5  
Gürkan 24 Haziran 2019 Pazartesi 12:47

Evet, başkan haklı. Buca'nın da ihtiyacı mikro projeler.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de 'Madımak' unutulmayacak
2 Temmuz Sivas katliamının 26. yıl dönümünde Çiğli Belediyesi tarafından ...
Büyükşehir'den üreticiye 'bal gibi' destek
Kırsaldaki üreticilere desteğini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
BELGEM'de yaz dönemi kursları yola çıktı
Yıl boyunca 6,7,8 ve 12. sınıfların okul derslerine destek ve sınavlara ...
 
Büyükşehir Belediyesi 7 daireyi satma kararı aldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan ve Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı’da ...
Bergama'da Rafet El Roman rüzgarı
Bergama ilçesinde, bu yıl 83'üncüsü düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesi ...
Özel Olimpiyat Festivali’nde 4 Madalya Seferihisar’a
Almanya’da Hamm Belediyesi’nin 19-23 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdiği, ...
 
Başkan Soyer önce dinledi, sonra çözdü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tuç Soyer ile geçtiğimiz haftalarda ...
Nar Kafe yeni buluşma yeri olacak!
Narlıderelilerin sosyal yaşamına katkı sağlamak ve kaliteli ürünleri uygun ...
Bornova'da çalışmak, üretmek isteyene belediye desteği
Başkan İduğ, "5 yıl boyunca yakın ilişkiler içerisinde olacağız. Özellikle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva