HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Nisan 2021 Cuma - 10:19

İEKKK’da gündem tam kapanma: Soyer’den İzmirlilere ‘dayanışma’ çağrısı

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) Toplantısı'na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tam kapanma sürecinde mağduriyete uğrayacak toplum kesimlerine dikkat çekerek “Şimdi yine dayanışma, birbirimize sahip çıkma, İzmir'de bu süreçlerden en olumsuz etkilenenlere el uzatma vakti. Hepinizin desteğini, katkısını, sahiplenmesini rica ediyorum” dedi.

İEKKK’da gündem tam kapanma: Soyer’den İzmirlilere ‘dayanışma’ çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs önlemleri nedeniyle internet üzerinden yapılan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) toplantısının 99'uncusuna katıldı. Ülkenin zor günler geçirdiğini belirten Soyer, “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Zor günlerden geçiyoruz ama özellikle bu dönemin zorluğu günübirlik ekmeğini kazananlarla ilgili. Esnafla ilgili çok büyük zorluklar var. Esnaf kardeşlerimizin önünde çok karanlık bir tablo var. Metropol'ün yaptığı son anketlerde Türkiye'nin geleceğinden kaygılı olanların oranı yüzde 60'ları aşmış vaziyette. Bu çok vahim bir tablo. Zor bir dönemden geçiyoruz. Kapanma özellikle yoksulluk, açlık sınırında yaşayan küçük üretici ile esnafı çok daha ciddi bir şekilde vuracak öyle gözüküyor. Pandeminin ilk döneminden beri, arkasından deprem dönemi... Biraz dayanışma yorgunluğu yaşıyoruz. Herkes dayanışmaktan da yoruldu muhtemelen. Ama şimdi yine dayanışma, birbirimize sahip çıkma, İzmir'de bu süreçlerden en olumsuz etkilenenlere el uzatma vakti. Hepinizin desteğini, katkısını, sahiplenmesini rica ediyorum” dedi.

İFTAR YEMEĞİ ÇAĞRISI
İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, kurul üyelerine Büyükşehir Belediyesi'nin Halkın Bakkalı üzerinden gerçekleştirdiği iftar yemeği kampanyasına destek verme çağrısı yaptı. Başkan Soyer Küçükkurt'a teşekkür ederek deprem döneminde yapılan kampanyaları örnek verdi. Soyer, “Dayanışma yorgunluğu var belki biraz İzmir'de şu an. Herkes bu dayanışmanın da yorgunluğunu yaşıyor olabilir, doğru... Ama belki de şu an en çok ihtiyaç duyulan bir dönem. 17 gün kapanma demek gevrekçi bir kardeşimizin evine ekmek götürememesi demek. Bu kadar basit. Çok sayıda küçük esnafımız, seyyarımız, küçük üreticimiz çok ağır sıkıntılar yaşayacak. Tam da dayanışmanın vakti, zamanı. Rica ediyorum Halkın Bakkalı üzerinden bütçenize uygun miktarda alım yaparsanız biz bunları en çok ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza götürüyoruz. Hem iftar paketi olarak, hem de Halkın Bakkalı Gıda Yardım Paketi olarak götürüyoruz. Sizin katkınız vatandaşa ulaşıyor. Herkesin desteğini bekliyoruz. Hedefimiz 400 bin iftar paketi dağıtmaktı. Aşacağız bu hedefi öyle gözüküyor. Şimdiden çok sayıda destek alıyoruz. İzmirliler inanılmaz bir duyarlılık gösteriyor ama buna hepinizin katılımını bekliyoruz” dedi.

ALSANCAK'TA SICAK ASFALT
Kapanma sürecinde çalışmalara devam edeceklerini, durmayacaklarını belirten Soyer, “Krizi fırsata çevirecek çalışmalar peşindeyiz. Örneğin Alsancak'ta Talatpaşa Bulvarı'nda sıcak asfalt yapma hayalimiz hep alternatifsiz yollar nedeniyle ertelediğimiz bir şeydi. Oraya giriyoruz, Alsancak'ta ciddi bir sıcak asfalt çalışması yapacağız. Biz belediye olarak ayaktayız, sokaktayız, dışarıdayız” diye konuştu.

KURUL ÜYELERİNE PROJELER ANLATILDI
Toplantının sonraki bölümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı, İzmir Vakfı Genel Müdürü Güven Eken, “UNESCO Dünya Mirası Alanlar Ağı ve Gediz Deltası Adaylık Süreci”, Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı Genel Koordinatörü Ruhisu Can Al da “İzmir Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu Sürecinde İzmir'in Kurumsal Bileşenleriyle İşbirliği Olanaklarının Oluşturulması” konulu birer sunum yaptı.

 
Karaburun’da 100 bin nüfusla tam kapanma!
 
Eski sevgiliden Hakan Sabancı'ya veda mesajı: Sayende 628 bin TL kazandım
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yurttaş 30 Nisan 2021 Cuma 14:32

Sayın Başkan, Eskiizmir bölgesine de bir el atıverseniz diyorum. Hep "arka sıradakiler" nidaları atıyorsunuz ama Eskiizmir, Limontepe, Cennetçeşme bölgesine "kalbur üstü" muamelesi yapıyorsunuz. Ne yolu yol, ne kaldırımı kaldırım. Halkın Bakkalı yok, kreş, anaokulu vs yok, masal evi yok. Sanki bu bölge İzmir'e bağlı değilmiş gibi...

Yorumu oyla      4      3  
Sade vatandaş 30 Nisan 2021 Cuma 12:40

sadece asfalt yetmez bugünlerde trafiği rahatlatacak yeni yollar yada alt geçit dalçık tarzı yatırımlar yapılmalı,sadece alsancak değil izmirin bir çok yeri köstebek tarlası gibi komple asfaltlama ihtiyacı olan çok yer var bu günlerde kesinlikle boş geçilmemeli...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun’da 100 bin nüfusla tam kapanma!
29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında yurt genelinde gerçekleştirilecek ...
Bornovalı arıcılar kovanlarına kavuştu
Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayan ...
Narlıdere Belediye Başkanı Engin’den ‘turizm’ çıkışı: Askeriye oradan çıkmalı
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere'de sahildeki Deniz Kuvvetleri'ne ...
 
Başkan Sengel'den 1 Mayıs mesajı
Selçuk Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...
İzmir Valiliği, 'tam kapanma'da muafiyet listesini güncelledi
İzmir Valiliği, 17 gün sürecek tam kapanma ile ilgili olarak muafiyet ...
Bergama Belediyesi'nden TİS'i olmayan işçilere gıda yardımı
Bergama Belediyesi ile Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan ...
 
Büyükşehir'de 'yüzde 21 zam' coşkusu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında imzalanan ...
Başkan Engin'den ‘Torbalı seçimi’ yorumu: Ruhlarını satmışlar!
Torbalı'daki başkanlık seçiminde CHP'nin verdiği fireyi değerlendiren ...
Konak’ta toplu sözleşme bayramı
Konak Belediyesi’nin şirketlerinden MERBEL A.Ş personellerine yönelik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva