HABERLER>GÜNCEL
9 Eylül 2009 Çarşamba - 00:00

Hürriyet Treni’’nin 45 günlük yolculuğu

Hürriyet Gazetesi’’nin TCDD işbirliğiyle gerçekleştirdiği ’“Hürriyet Hakkımızdır Treni’” 9 Eylül’’de, İzmir’’den yola çıktı.’

Hürriyet Treni’’nin 45 günlük yolculuğu

Hürriyet Gazetesi’’nin TCDD işbirliğiyle gerçekleştirdiği ’“Hürriyet Hakkımızdır Treni’” 9 Eylül’’de, İzmir’’den yola çıktı.’
 
İZMİR - Hürriyet Gazetesi'nin TCDD işbirliğiyle toplumun insan hakları konusunda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla ilk defa geçen yıl uyguladığı projeyle 45 gün boyunca çeşitli il ve ilçeleri dolaşan ''Hürriyet Hakkımızdır Treni'', bu yıl İzmir'in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 9 Eylül'de, kentten yola çıktı.
 
Tarihi Basmane Garı'nda düzenlenen törene, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Başyazarı Oktay Ekşi ile Hürriyet Gazetesi yazarları ve çok sayıda davetli katıldı.
    
Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, gara gelişinde Konak Belediyesi Halk Oyunları ekibince çiçeklerle karşılandı. Doğan, karşılama sırasında kendisine verilen ve barışın simgesi sayılan beyaz güvercini havaya bıraktı.
 
Vali Kıraç, törende yaptığı konuşmada, insan hakları konusunda toplumda bilinç oluşturulması amacıyla uygulamaya konulan proje dolayısıyla Hürriyet Gazetesi ve TCDD yetkililerine teşekkür ederek, bu yıl ikinci kez sefere çıkan ''Hürriyet Hakkımızdır Treni''nin, ''ilklerin ve enlerin şehri İzmir'''den yola çıkıyor olmasının da çok anlamlı olduğunu söyledi.
 
Bugünün, Kurtuluş Savaşı'nın ilk kıvılcımının Gazeteci Hasan Tahsin tarafından atılan kurşunla ateşlendiği kent olan İzmir'in, yeniden özgürleştiği günün 87. yıl dönümü olduğuna işaret eden Kıraç, bu projeyle insan hakları gibi çok boyutlu bir konunun, içinden demir yolu geçen kentlerde düzenlenecek etkinliklerle insanlara anlatılacağını belirtti.
 
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da Hürriyet Gazetesi ile yeni bir projede birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 

    
KADIN VE ÇOCUKLARA HAKLARI ANLATILACAK
    
Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ise projenin bu yılki amaçları hakkında bilgi verdi.
    
İnsanları, evrensel temel hakları konusunda bilgilendirmek hedefiyle ilk kez geçen yıl yola çıkan ''Hürriyet Hakkımızdır Treni''nde bu yıl kadın ve çocukların bilinçlendirilmesinin ana hedef olarak belirlendiğini belirten Sabancı, şöyle konuştu:
''Bu yıl, Hürriyet Hakkımızdır Treni'nin amacı demir yollarının geçtiği yerlerde, kadınlarımıza, çocuklarımıza insan haklarını anlatmak. Çünkü, 'insan hakları', genellikle siyasi bir platform konusu olarak düşünülüyor. Halbuki, insan hakları, gündelik hayatın bir gereksinimidir. Onun için daha anlaşılır bir biçimde çocuklarımıza ve kadınlarımıza anlatabilmek temel amacımızdır.''
    
Projede bu yıl özellikle çocuk hakları konusunun üzerinde hassasiyetle durduklarını vurgulayan Sabancı, trende düzenlenecek faaliyetlerle çocukların yaşam, sağlıklı beslenme, eğitim ve barınma gibi temel haklarının yanında şiddetsiz bir ortamda büyüme ve ifade özgürlüğü konularında bilinçlendirilmesine çalışılacağını belirtti.
    
Törende, konuşmaların ardından ''Çocuklarımızın Geleceği İçin'' sloganıyla hazırlanan ''Hürriyet Hakkımızdır Treni'' sembolik olarak uğurlandı.
 
İzmir'de gün boyu gerçekleştirilen etkinliklerin ardından akşam saatlerinde Basmane Garı'ndan ayrılan ''Hürriyet Hakkımızdır Treni'', 35 gün boyunca 34 il ve 8 ilçeyi ziyaret edecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'dan Topbaş'a istifa çağrısı
CHP Grup Başkanvekili, Kadir Tobaş'ın, can kayıplarına neden olan ...
0909 Aras!
Kent Hastanesi’’nde ilginç bir doğum gerçekleşti. Melis ve Serkan Amasyalı ...
Çekiciyle araba çalıyorlardı!
İzmir'de, park halindeki otomobilleri çekiciye yükleyerek çaldığı ...
 
MHP: İstifa etmek erdemliliktir
MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, sel felaketiyle ilgili ''15 ...
2 şehit de Van’’da’…
Van’’ın Başkale ilçesinde mayın patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. ’
Sel sonrası yağma!
İstanbul İkitelli’’deki sel felaketinin ardından sel suları altında kalan ...
 
Trafikte hayatlarımız onlara emanet
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan motorlu 112 ekipleri ...
Bakan Gönül’’den anlamlı ziyaret!
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ramazan ayının ruhuna uygun olarak gerçekleştirdiği ...
28 yıllık Dev-Yol davasında 8 müebbet!
28 yıldır yargılanan 11 sanıktan 8'i, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva