HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Şubat 2016 Perşembe - 15:39

Hamsi Şöleni vitrine çıktı: Başkanlardan tam destek!

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu’nun (EKAF) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Hamsi Şöleni hakkında basın açıklaması düzenledi.

Hamsi Şöleni vitrine çıktı: Başkanlardan tam destek!

Bu Pazar günü İnciraltı Rekreasyon Alanı’nda düzenlenecek şölenin tanıtım toplantısına EKAF Genel Başkan Aydın Özyar’ın yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, dernek yöneticileri ve iş adamları katıldı.

İlçe belediyelerinin kendilerine büyük destek verdiklerini ifade eden Özyar, EKAF’ın Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Niyazoğlu’nu da unutmadı.

Özyar, Mehmet Niyazoğlu’nu rahmetle, saygıyla andıklarını ve EKAF’a vermiş oldukları hizmetleri asla unutmayacaklarını ifade etti.

Özyar davetlilere hamsi ikram edilen toplantıda Pazar günü yapılacak büyük şölende de yaklaşık 6 ton hamsi dağıtılacağını açıkladı.



KARADENİZ’E ÖZGÜ ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Özyar şunları kaydetti: İnciraltı’nda 60 stant kuruyoruz. Karadeniz Bölgesi’ne özgü bütün ürünleri orada göreceksiniz. Rize’nin Çayı, Giresun, Trabzon ve Ordu’nun Fındığı, Kastamonu’nun etli ekmeği, Sinop’un mantısı, Gümüşhane’nin pestili, Amasya’nın elmasını, Trabzon’un ekmeğini, tereyağını  göreceksiniz. Tüm ürünlerimiz de organik olacak. Geçen seneki hamsi şölenimizde şiddetli rüzgara rağmen 40 bin kişiye hamsi servisi yaptık. Trafik sıkışıklığını engellemek için İnciraltı’ndaki bütün otoparklar ücretsiz olarak vatandaşımızın hizmetine açılacaktır. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için 200 kişilik bir platform hazırladık. Bu vatandaşlarımızı o alanda misafir edeceğiz. Şehir dışından gelecek vatandaşlarımız için de bir alan ayarladık. Sonuç olarak, etkinliğimize her açıdan hazırız. Bu etkinliğin en büyük amacı da, birlik ve kardeşlik mesajları vermek. Ülkemizin en çok birliğe ve beraberliğe ihtiyacı olduğu dönemde bu manzaradan onur ve gurur duyuyoruz.”


AMACIMIZ, KARADENİZ KÜLTÜRÜNÜ YAŞAMAK VE YAŞATMAK

“EKAF 2005 yılında Ege Bölgesi’nde kurulan ve 38 Karadeniz Derneği’nin birleşmesinden oluşan bir kuruluştur. Bugün, dernek sayımız 51’ e ulaştı. Ayrıca, Ege’de yaklaşık 600 bin Karadenizli yaşamakta. İzmir’de ise bu sayı 270 bin civarında. Yani Karadeniz’den Ege’ye ve İzmir’e gelenlerin sayısında ciddi bir artış var. Bütün amacımız, Karadeniz Bölgesi kültürünü burada hem yaşamak hem de yaşatmaktır.


Ayrıca zeki, çalışkan; fakat ekonomik yönden yoksun öğrencilere burs vermek gibi unsurlar amaçlarımız arasındadır. Bugüne kadar 151 öğrenciye burs verdik. İş adamlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Aradığımız iş adamlarımız tarafından destek anlamında hiçbir zaman reddedilmedik. Ne gerekiyorsa da ellerinden geleni yaptılar. İnşallah güzel bir İzmir havasında güzel bir festivale tanıklık edeceğiz. Bize destek veren herkese çok teşekkür ederim.”  


Toplantıda İzmir’in başkanlarından da organizasyona destek mesajları geldi.



MAAŞIMI AKTARDIM
Mustafa İnce: Karadenizliler balıkçılıkla uğraştığı için federasyonumuza gönülden destek vermeye çalıştık. Dernekler, federasyon yöneticileri özverili olduğunda, almaya değil, vermeye yöneldiğinde, büyüyorlar.Bize de onlara başkanlar olarak destek vermek düşüyor. Ben bunu bütçeden yapamadığım için bir maaşımı aktardım. Mustafa İnce olarak bu bağışı yaptım.”

DENİZİMİZ YOK AMA KÖYLERİMİZ VAR

Levent Piriştina: Karadeniz denince akla, ovalar, yaylalar, lezzetler gibi onlarca unsur geliyor. Bunların ötesinde o yörenin insanı aklıma geliyor. Pratik zekası, yumuşak kalbi, misafirperverliği akıllara geliyor. Karadeniz’in lezzetini tatmış, çok defalar Karadeniz’e gitmiş, Karadeniz insanının dostluğunu yaşamış bir kardeşinizim. Burada da fırsat buldukça o insanlarla zaman geçiriyoruz. Çok müthiş, renkli insanlar. O bölgenin en büyük zenginliği, toprağı, denizi, hamsisi ve çayının ötesinde, insan zenginliği. İzmir’de 250 binin üzerinde olmaları, İzmir’in en büyük zenginliği, en büyük şansı. Benim ilçemin denize kıyısı yok, Konak, Güzelbahçe gibi. Karadeniz’in bu etkinliklerinden uzak kalıyoruz. Ama balık halimiz var. Karadeniz’i özlediğinizde ağırlayabileceğimiz çok güzel köylerimiz var. Kaynaklar, Belenbaşı, Kırıklar gibi. Bu köyler Karadeniz’in yerini tutar mı bilmem ama hasret gidermeniz, temiz hava almak için ideal. Karadeniz hasretini hafifletir. Buca’da sizleri görmekten memnuniyet duyacağız” diye konuştu.

HAMSİ ŞENLİĞİ SEMBOL

Sema Pekdaş: Dünyada şehirlerin önemli olduğu, birbiriyle yarıştığı bir dönem yaşanıyor. Ekonomik sebeplerle yoğun akımların, göçlerin olduğu bu dönemde, çok farklı bölgelerden gelen insanların, büyük şehirlerin enerjisini çoğalttığını, kendi enerjilerini aktarıyor. Metropol şehirler bu farklı bölgelerden gelen zenginliklerle daha zenginleşiyor. İzmir’e farklı bölgelerden gelen insanlar farklı bir tat, farklı bir enerji katıyoruz. Birlikte zenginleşiyoruz. Bu çabanız, Karadenizlilerin kültürünün yaşaması ve dayanışmasının hep diri kalması için gösterdiğiniz bu çaba, anlamlı. Hamsi Şenliği de bunlar içinde sembol. Siz başta olmak üzere bütün Karadeniz derneklerini selamlıyorum”

 
Manisa’da CHP masası: Suç duyurularına sert tepki
 
İzmir’in göç röntgeni: En fazla hangi ilçeye?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka AB kentlerine örnek olacak!
12 Yıldız Şehir unvanına sahip olan Karşıyaka Belediyesi’nin ulusal ve ...
Buca'da hayırlı banka: Belgesiz-ücretsiz alışveriş
Buca Belediyesi Giysi Bankası ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzlerini güldürüyor. ...
İzmir’de belediyelere asker akını: 10 bin başvuru!
Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde artan terör olayları ve operasyonlardan ...
 
Başkan Atila o aileyi ziyaret etti
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Doğanlar Mahallesi’nde Bakış ailesinin ...
Eşrefpaşa'nın süper santralcileri
Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nin santralinde görev yapan ...
IF Wedding'e tam not: Bu fuar İzmir'i uçurur!
Alanında Avrupa’nın en büyük fuarı olarak kabul edilen “IF Wedding Fashion ...
 
Buca'da duygulandıran karar: Şehitlerin isimleri...
Buca Belediyesi Şubat ayı meclisi Başkan Levent Piriştina’nın yokluğunda ...
Bergama’da toplu sözleşme sevinci
Bergama Belediyesi'nde 72 Memur çalışanı ilgilendiren Toplu sözleşme ...
IF Wedding’de tasarım rüzgarı: Ünlü modacılara taş çıkarttılar
IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva