HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Eylül 2011 Cumartesi - 10:50

Haksız kesinti borca sayıldı

Hazine yönetimi, fazla kesintiler nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ödenmesi gereken 5.4 milyon lirayı, 3 yıl sonra ödenecek borca mahsup etti.

Haksız kesinti borca sayıldı

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan Erdoğan’la polemiğe neden olan kesintiyi unutmadı. Kazanılan 5.4 milyon TL’lik kesintiyle ilgili mahkeme kararının emsal olabileceğini düşündüklerini belirten Kocaoğlu, “Kalan 56.5 milyon TL’yi almak için başvurduk.  Maliye zaman aşımı olduğunu bildirdi. Temyize gittik sonuç çıkmadı. Kesinleşen  5.5 milyon TL’yi de vermediler. Borçlarımıza mahsup ettiler. Böylece, 3 yıl önce borç ödedik” dedi.

2008 ve 2009’da kesinti
Bakanlar Kurulu Kararı ile Belediyeler’den, Hazine Müsteşarlığı’na olan uzlaşma sağlanmış borçları için yüzde 8, uzlaşma sağlanamamış olan Hazine alacakları ve sosyal güvenlik kuruluşlarına olan borçlar için yüzde 12 olmak üzere yüzde 20 kesinti başladı. Ancak Maliye Bakanlığı uzlaşma kapsamı dışı Hazine borcu olmayan Büyükşehir Belediyesi’nin payından yüzde 8 kesmesi gerekirken yüzde 20 kesinti yaptı. 

SEÇİM POLEMİĞİ OLDU
Haksız kesinti 12 Haziran seçimlerinde de gündeme geldi. Başbakan Erdoğan, İzmir mitinginde Kocaoğlu’nun serzenişlerine gönderme yaparak “Tayyip Erdoğan hiçbir belediyeye adaletsizlik yapmamıştır. İspat etsinler, ben bu görevi bırakırım” dedi Bunun üzerine Kocaoğlu da verdiği yanıtta kesintiyle ilgili bilgi ve belgeleri göstererek fazla para kesildiğini söyledi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3512 3 Eylül 2011 Cumartesi 22:46

haberi neden doğru yapmıyorsunuz?normalde ödenecek olan para,belediyenin müthiş ekibinin yaptığı hata nedeniyle ödenmemiştir.başkanın tokattan getirdiği avukat yeğeni bu ufak meseleyi atlamış sanırım.başkandan korkmayın,haberi eksiksiz yazın.

Yorumu oyla      14      6  
Necip 3 Eylül 2011 Cumartesi 22:29

Ey İzmir'li Hikaye dinlemeye ne zaman son vereceksin...... Şimdi mi aklına geldi seçilmişler. Kılıf mı arıyorsunuz yapamadıklarınıza...... Bence üzülmeye gerek yok..... İzmir'linin kasabada oturma lüksü yok... Köy olsun bizim olsun... Bize karışmayın... Burası İzmir.....Biz böyleyiz.... Biz diğerleri gibi değiliz....Kendimizi satmayız.... (Sanki alan var da)

Yorumu oyla      14      5  
aydın ümit 3 Eylül 2011 Cumartesi 21:45

senin kim olduğunu gayet iyi bbiliyorum ümit aydın ..yaptığın yorumlarla gerçek yüzünü gösteriyorsun. başbakanın sözünde dursun istifa etsin ıspatlandığı halde sözünde dursun anlayana...her konuda yaptıkları gibi belediyeyi başarısız göstermeye çalışıyorlar seçimlere kadar bak neler olacak daha üç yıl sonra ödenecek parayla metroda biter yarım projelerde amaç belli başarısız belediye insanlarımızda malesef aldanıyor.amaçlarına ulaşıyorlar biz doğruları görüyoruz aday kim olursa olsun farketmez

Yorumu oyla      16      6  
ümit aydın 3 Eylül 2011 Cumartesi 11:33

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Hazine borçları konusunda yaptığı hata, belediyeye pahalıya patladı. Belediye, Hazine'nin İller Bankası payından yaptığı fazla kesintiye karşı her ay için ayrı ayrı dava açmayınca, zaman aşımından hak kaybına uğradı. Her ayki kesinti için dava açmayarak "açığa düştüklerini" ifade eden Kocaoğlu, "Bir sürü harç, mahkeme masrafı vesaire olmasın diye biz 2008 yılı Nisan ayı fazla kesintisi ile ilgili olarak açıp kazandığımız davanın mahkeme kararını emsal gösterip geri kalan 56.5 milyon liralık alacağı da Hazine'den tahsil edebileceğimizi öngördük. Fakat yasal başvuru süresini kaçırmışız. Zaman aşımından dolayı da diğer alacaklarımızı Hazine'den alamadık. Orada biz açığa düştük" dedi. Kocaoğlu, "Ama zaten para Hazine'de. Hazine'ye olan toplam borcumuzdan düşüldü. Fakat bizim paramız 3-4 sene önce kesilmiş oldu" diye konuştu.

Yorumu oyla      17      14  
ŞİRİNYERLİ 3 Eylül 2011 Cumartesi 11:03

TAMAMINI KESMEMİŞLER,TEŞEKKÜR ETMENİZ GEREKİR.SAYGILAR.

Yorumu oyla      13      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İzmir'de her köy ayrı bir marka olacak'
Köylülerin imar cezalarından kurtarılması, sağlıklı ve bulunduğu bölgenin ...
Karabağ'dan halkıyla iç içe bayramlaşma
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Ramazan Bayramının ikinci ve ...
İZMEB için son kayıt 15 Eylül’de
Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl bin 354 kişiye Milli Eğitim Bakanlığı ...
 
Kent Anayasası’na uymayana ceza geliyor
İzmir’in en yoğun iş ve eğlence merkezi özelliği olan Konak’ta, kent disiplinini ...
Kemalpaşa'ya 7 km'lik kanal daha
Geçtiğimiz 7 yıl içinde Kemalpaşa’da önemli yatırımlara imza atan İzmir ...
Bornova’da yüzme bilmeyen kalmayacak
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Spor Tesisleri’nde yüzme kursları için ...
 
Buca’da tramvay TCDD’yi bekliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şirinyer-Tınaztepe arasında gerçekleştirilmesi ...
Çeşme'de bir ilk
Malatya vali Yardımcılığından, İzmir’in Çeşme ilçesine atanan ilk kadın ...
Metro 9 ay daha uzadı
Üçyol-Üçkuyular hattında 3 istasyonun yer aldığı 2. etabın yapımını üstlenen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva