HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2011 Cuma - 10:42

İZMEB için son kayıt 15 Eylül’de

Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl bin 354 kişiye Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika kazandıran meslek kurslarını bu yıl 32 branşta birden açtı. Kursiyer olmak isteyenler, 15 Eylül’e kadar kurs merkezlerinden ya da e-kayıt sistemiyle internet üzerinden ön kayıt yaptırabilirler.

İZMEB için son kayıt 15 Eylül’de

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim müdürlükleriyle işbirliği halinde yürüttüğü Meslek Edindirme ve Beceri Kursları’nın yeni dönem kayıtları devam ediyor. Ekim ayında başlaması planlanan kursların ön kayıtları 9 kurs merkezinin yanısıra http://izmeb.izmir.bel.tr adresli internet sitesinden de yapılıyor. Kayıtlar 15 Eylül’e kadar sürecek.

Özellikle kentin alt gelir gruplarında yer alan kadın ve gençlere yönelik olarak 32 branşta düzenlenen meslek edindirme ve beceri kurslarını tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, adeta birer altın bilezik sahibi oluyorlar. Mesleki ve teknik alanlarda ara eleman yetiştiren kurslara ön kayıt yaptırmak isteyenler, Belgem Kurs Merkezi’nin 486 09 02, Evka-1 Kurs Merkezi’nin 420 05 50, Evka-4 Kurs Merkezi’nin 351 67 07, Gültepe Toros Kurs Merkezi’nin 433 83 53, Çiğli Kurs Merkezi’nin 386 44 22, Egekent Kurs Merkezi’nin 386 39 67, Gaziemir Kurs Merkezi’nin 251 41 14, Karabağlar Kurs Merkezi’nin 253 64 66 ve Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu 1.Katı’nda yer alan Kurs Merkezi’nin 293 17 14 nolu telefonlarını arayabilirler.
 


İlgi çeken branşlar
Kentin eğitim seviyesini ve nitelikli çalışan sayısını arttırmayı hedefleyen kurslar bu yıl Bilgisayar Kullanımı, İngilizce, Bilgisayarlı Muhasebe, Bağlama, Doğalgaz Tesisatçılığı, Kaynak Teknolojileri, Sıhhi Tesisat, Okuma-Yazma, Kasiyerlik, Satış Görevlisi, Resim, Çini İşlemeci, Ofis Programları Kullanımı, Bilgisayar Destekli Proje Çizimi (Autocad), El SanatlarıveTakılar, Yönetici Asistanı, Kuaförlük - Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme, Cilt Bakımı, Temel Makyaj, Aşçılık, Servis Komisi, Yönetici Asistanı, Makine Nakışı, Seramik, Malzeme Taşıyıcı (Kat Hizmetleri), Bagaj Taşıyıcı, Aerobik, Davul Derisi ile Süs Eşyası Yapımı, Halk Oyunları, GiyimveKadın Giysileri Dikimi, Giyim, Hasta ve Yaşlı Refakatçisi, Hasta Kabul İşlemleri, Gitar, Gümüş Takı İşlemeciliği, Sahne Makyajı, Uygulamalı Tiyatro, Drama, Okul Öncesi Çocukların Beslenmesi ile Aile Eğitimi branşlarında açıldı.
2010-2011 eğitim yılında İZMEB’in kurslarına toplam 3 bin 417 kişi kayıt yaptırmış, kurslara katılanlar arasından bin 354 kursiyer ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent Anayasası’na uymayana ceza geliyor
İzmir’in en yoğun iş ve eğlence merkezi özelliği olan Konak’ta, kent disiplinini ...
Kemalpaşa'ya 7 km'lik kanal daha
Geçtiğimiz 7 yıl içinde Kemalpaşa’da önemli yatırımlara imza atan İzmir ...
Bornova’da yüzme bilmeyen kalmayacak
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Spor Tesisleri’nde yüzme kursları için ...
 
Buca’da tramvay TCDD’yi bekliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şirinyer-Tınaztepe arasında gerçekleştirilmesi ...
Çeşme'de bir ilk
Malatya vali Yardımcılığından, İzmir’in Çeşme ilçesine atanan ilk kadın ...
Metro 9 ay daha uzadı
Üçyol-Üçkuyular hattında 3 istasyonun yer aldığı 2. etabın yapımını üstlenen ...
 
Karşıyaka'ya üniversite müjdesi
Katip Çelebi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi gibi kurumların kullanımına ...
Aliağa, Yunanlı misafirlerini ağırladı
Tarihçi Strabon’un “Aiolis kentlerinin en iyisi ve en büyüğü” olarak tanımladığı ...
Engeller bir günlüğüne unutuldu…
Tartan, engelli ve yaşlı vatandaşlara destek verecek her türlü projeye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva