HABERLER>POLİTİKA
14 Kasım 2012 Çarşamba - 10:42

Güven'den yan dal klinikleri kapanacak uyarısı

CHP’li Prof. Dr. Hülya Güven, Yan Dal Uzmanlık Öğrencisi kadrolarının eksikliği nedeniyle kapanma tehlikesinde olan Bilim Dalları’na bağlı Yan Dal Klinikleri’ne dikkat çekerek kadro kısıtlamasının gerekçesini Sağlık Bakanı’na sordu.

Güven den yan dal klinikleri kapanacak uyarısı

İZMİR - CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, tıpta yan dal uzmanlık öğrencisi kadrolarının azalması sonucu pek çok Anabilim ve Bilim dalında servislerde yatak eksiltildiğini hatta servislerin kapatılmalarının söz konusu olduğunu belirterek bu durumun ayrıntılarını Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’a sordu. Güven, “Tıp fakültelerinin İç Hastalıkları Anabilim Dalı’na bağlı olan Gastroenteroloji, Tıbbi Onkoloji ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’na bağlı Çocuk Nörolojisi dallarında daha belirgin olmak üzere diğer yan dal uzmanlıklarında da uzmanlık öğrencisi kadrolarının hizmet kalitesini düşürecek, hatta hizmeti durduracak düzeyde azaldığı konusunda pek çok sorun yaşandığını işitiyoruz. Özellikle hastalar, bu birimlerde kadrosuzluk nedeniyle geç verilmek zorunda kalınan randevulardan ya da yatak yokluğu nedeniyle tedavilerinin yapılamamasından yakınmaktadırlar. Anabilim ve Bilim Dalı başkanlıklarımız da, yeterli yan dal kadrosu verilmediği için ilgili servislerde yatak eksiltmek zorunda kalındığını, bu durumun devam etmesi durumunda da Yan Dal Klinikleri’nin hatta Bilim Dalları’nın yakın zamanda kapatılmak zorunda kalınacağını öngörüyorlar. Sayın Bakan, ‘Türkiye bu gün dünyanın sağlık sistemi konusunda bir numaralı örnek gösterilen ülkesi konumuna doğru hızla ilerliyor, sağlık sisteminde birkaç ülkenin içerisindeyiz. Artık vatandaşın sağlığa erişim hakkını büyük ölçüde sağlıyoruz’ derken, Avrupa standartlarının gerisine düştüğümüz çok açık.” dedi.

2012 KADROLARI NEDİR?
Prof. Dr. Güven, “Yan dal uzmanlıkları için kadro verilmekte midir?” diye başladığı soru önergesinde şu soruları sordu: “2010 ve 2011 yılında kaçar adet yan dal uzmanlık kadrosu verilmiş ve/veya aktif hale getirilmiştir? 2012 yılı için kaç adet yan dal uzmanlık kadrosunun aktif hale getirilmesi planlanmıştır? 2012 yılı içinde Ekim ayına kadar kaç yan dal uzmanlık kadrosu aktif hale getirilmiştir? 2012 yılında yan dal uzmanlık kadrosu verilen ve/veya aktif hale getirilen üniversiteler hangileridir? Kadro sayısı kaçtır? Bilim Dalları hangileridir?”

HASTALARA DEĞER Mİ VERİLMİYOR?
Üniversitelerin Anabilim veya Bilim Dalı Başkanlıkları’na, hastalara zamanında teşhis ve tedavi uygulayabilmek için kurulmuş ve özel ihtisas gerektiren Gastroenteroloji, Çocuk Nörolojisi gibi dallarda daha belirgin olmak üzere diğer yan dal branşlarında da kadro kısıtlaması yapılmakta olduğunu belirten Güven, “Kadro kısıtlamasının gerekçesi nedir? Yeterli sayıda Gastroenteroloji ve Çocuk Nörolojisi gibi özel inceleme ve değerlendirilme gerektiren dallara ait uzmanlar yetişmezse, bu alanları kapsayan hastalıklar nasıl tedavi edilecektir? Az sayıda yetişen yan dal uzmanı hekimler ise büyükşehirlerdeki özel hastanelerde çalışacak, Anadolu’da ise hastalar bu uzmanlıklardan yoksun kalarak, yeterince tedavi olamayacaklardır. Yoksa amaç, hastalara değer vermeyerek, onların hastalıklarına çare aramak için çok para harcayıp, şehirlere gitmelerine neden olmak mıdır? vatandaşın sağlığa erişim hakkı böyle mi sağlanıyor?” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gensoru oturumunda sert tartışma: Çıray Arınç’a karşı!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında verilen gensoru görüşmelerinde ...
Erdoğan Bakan Ergin'den ne istedi?
CHP'li Aldan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e sordu: "Başbakan Erdoğan, ...
‘Yok artık’ dedirtti: Öcalan’ın heykelini dikeceğiz!
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, ...
 
Kenti kilitleyen ihaleye Kamer Genç bakışı...
Deniz Feneri Davası’nın en yakın takipçilerinden biri olan CHP Tunceli ...
‘İzmir’in Paris yüzü’ Pavey: Tecrübemi yansıtacağım
İzmir'in EXPO 2020 adaylık sunumunu gerçekleştirecek olan CHP İstanbul ...
'Şehitlerin sırtına basarak Cumhurbaşkanı olamazsın’
Partisinin TBMM grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde ...
 
CHP Bornova'dan AK Parti'ye proje yanıtı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışının bizzat yapıldığı ...
'Açlık grevindeki BDP'lilerin rejime ihtiyacı var'
Mustafa Kemal'in babası Ali Rıza Efendi'nin evini yeniden inşa ettiklerini ...
CHP’li Güler: AKP’li vekiller ‘parmak’tan ibaret
TBMM'de Ak Parti ve MHP'li vekillerin yumruklaşmasıyla geçen Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva