HABERLER>POLİTİKA
13 Kasım 2012 Salı - 16:48

Kenti kilitleyen ihaleye Kamer Genç bakışı...

Deniz Feneri Davası’nın en yakın takipçilerinden biri olan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, İzmir’i kilitleyen ihale ile ilgili konuştu. Genç “Bilinçli olarak İzmir’i kilitlemeye çalışıyorlar. Büyük bir organizasyon var” dedi.

Kenti kilitleyen ihaleye Kamer Genç bakışı...

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin en büyük yolsuzluk davalarından biri olduğu ifade edilen Deniz Feneri Davası’nda yaptığı çıkışlarla tanınan, TBMM’ye elinde deniz feneri ile gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, İzmir’i kilitleyen otobüs şoförü ihalesi ile ilgili konuştu.

- Meclis’te ‘ESHOT ihalesi’ tartışması…

- Ve eylem başladı: İzmir’de 3 bin şapkalı şoför!..

ESHOT’un yaptığı ihaleye verdiği 188 milyon TL’lik teklif ile belediye şirketi İZELMAN’ın önüne geçen ve şansını yükselten ve Etkin-İdeal Ortak Girişimi’nin Deniz Feneri Derneği’nde adı geçen Beyaz Holding ile bağlantısının ortaya çıkması konunun bir numaralı takipçisi Genç’i harekete geçirdi. Genç, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada süreci yakından takip ettiğini, ortaya çıkan durumun İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel tarafından kendisine aktarıldığını söyledi.
 
1 MİLYAR TL
Deniz Feneri Davası’nda yargılanan Beyaz Holding’in kurucuları Zekeriya Karaman ve İsmail Karahan’ın adlarının birçok yapılanma ve şirkette çıktığını ifade eden Genç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesine giren Etkin Danışmanlık Eğitim Organizasyon Şirketi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere AK Partili belediyelerin çoğundan büyük işler aldığını söyledi. Genç “Beyaz Holding o kadar çok iş yapıyor ki bunları yaparken hiç ortaya çıkacağının hesabını bile yapmıyor. Farklı isimler ve yapılanmalar üzerinden kurdukları şirketlerle paraları götürüyorlar. Beyaz Holding’in bu zamana kadar aldığı ihale bedelleri 1 milyar TL’yi buluyor. Bu inanılmaz ve dehşet verici bir rakamdır. Hiçbir yerde kendileri ile rekabet edecek şirket ve yapılanma istemiyorlar. Bir insan ‘hep benim olsun’ ister mi? Ama bunlar sürekli talep ediyor, alıyorlar” diye konuştu.
 
AMAÇ BELEDİYEYİ BAŞARISIZ GÖSTERMEK
Deniz Feneri başta olmak üzere bağlantısı olan şirketler ve ihaleleri alan yapılanmalarla ilgili defalarca önerge verdiğini fakat yeterli cevap alamadığını ifade eden Genç “İzmir’deki durum kenti etkileri altına almak istediklerinin bir göstergesidir. Uzun süredir başarılı çalışmalar yapan, taşeronlaşma ile mücadele eden bir belediye yönetimi var. Hem bunu kırmak hem de belediyenin sağlam yapısını bozmak istiyorlar. Bu zamana kadar tüm belediyelerde aldıkları ihaleler ile insanları az maaşa çok fazla mesai ile çalıştırdılar. Türkiye’nin birçok yerinde bu sistem halen daha devam ediyor. Amaç ihalelere girmek değil amaç kenti yıpratarak belediyeyi başarısız göstermektir. Maddi desteğin yanında kamu kurumlarında ve devletin üst yapılarında etkili yerler ile bağlantıları var” dedi.
 
İHALE İPTAL EDİLMELİ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun elinde imkan ve olanak varsa hemen, en kısa sürede ihaleyi iptal edip yeniden süreci başlatması gerektiğini belirten Genç “İhalede en düşük teklifi vermiş olabilirler. Burada durumun iyi analiz edilmesi gerekiyor. Şartları taşımadığı ve bu işi yürütemeyeceği belliyse ihale verilmeyebilir. Tabi ki bu işin Kamu İhale Kurumu boyutu var. Oradan da müdahale edebilirler. İzmir’de tüm ihaleleri yandaşlarına verip aynı sistemi getirmek istiyorlar. Eğer ihaleyi bunlar alırlarsa en kısa sürede işçiler kapının önüne atılırlar. Bunun önleminin alınması gerekiyor. Maalesef mevzuat ve yasalar yöneticilerin ve idarenin elini kolunu bağlıyor” diye konuştu.
 
ORGANİZE HAFİF KALIR!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik sistemli bir saldırının olduğunu bunun da uzun süredir devam ettiğini anlatan Genç, devletin tüm kademelerinin ve yetkili makamların bu amaç için kullanıldığını söyledi. Belediyeye düzenlenen operasyon ve müfettiş incelemelerinin bunun en önemli ayağı olduğunu söyleyen Genç “Şimdi de ekonomik güçlerini kullanarak yasalardan yararlanmaya çalışıyorlar. İzmir’e yönelik sistemli bir çalışma var. Burayı almaya çalışan AKP her koldan saldırıyor. Bu tür şirketleri bir silah olarak kullanıyorlar. Yapılanlar organize işlerin de daha büyüğü. Burada organize demek daha hafif kalır. Karar vermişler, uyguluyorlar. CHP iktidarında bunların hepsinin hesabını soracağız. Kurulan bu şirketler, alınan ihalelerin hepsinin bedeli ödetilecek” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ezege 14 Kasım 2012 Çarşamba 13:42

tek yol taşeronun (DENİZ FENERİNİN) bozuk sicilini açığa vurup ihaleyi iptal ettirmek. deniz feneri hala sanık ve aklanmış da değil.

Yorumu oyla      11      5  
AHMET 14 Kasım 2012 Çarşamba 09:31

YA BU YÜZYILIN EN BÜYÜK HIRSIZLIK ŞEBEKESİNİN YAPACAĞI İŞ NE OLACAK O İŞÇİLERİ YARIN BİR PUNDUNA GETİRİP ATAR ÜÇ BEŞ KURUŞA İŞÇİ ALIRLAR BUNLARIN ALLAH BİR DEDİĞİNE BİLE İNANILMAZ

Yorumu oyla      22      8  
Zafer 14 Kasım 2012 Çarşamba 00:01

Yav tamam kilitlemeye çalışıyorlar da. Bunu bizim belediye bilmiyor mu? İzbeton, İzelman gibi şirketlerin gireceği türden ihaleler de zaten sadece kanunda olduğu için prosedüren açılmıyor mu? Yani amaç, işi belediyenin kendi şirketleri olan bu şirketlerin yapması değil mi? O zaman ihaleye katılım şartlarını sadece bu şirketler kazanacak şekilde düzenlemek çok mu zor arkadaş? Bu adamların buna kafası basmıyor mu? Gel de deli olma, bu ne aymazlık!!!

Yorumu oyla      16      5  
Işık Dikicigil 13 Kasım 2012 Salı 20:52

İZMİR E HİZMET VERMEK İÇİN DEĞİL, İZMİRİ ELE GEÇİRMEK DEMEK BÜTÜN İHALLERİ KENDİ EŞ DOST VE YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKMEK DEMEK. BÜTÜN KIZGINLIKLARI, İZMİR DEKİ PASTA DAN PAY ALAMADIKLARI İÇİNDİR. ÜNİVERSİTE REKTÖRLERİNİ NEDEN 3. 5. SIRADAN YA DA EN AZ OY ALMIŞ ADAYLARI ATADILAR? HEM KADROLAŞMA, HEM MALİ YAPIDA İHALALER KENDİ ADAMLARINA. TAŞERON ŞİRKETLER BİNA YOL YAPIM KENDİ YANDAŞLARINA, İSTEMEDİKLERİ REKTÖRLERİ DE MALİ DENETİM SAYIŞTAY BASKISI İLE YILDIRMAK.BUNLAR KENDİNE MÜSLÜMAN İLERİ DEMOK

Yorumu oyla      21      8  
MUSTAFA.YILDIRIM 13 Kasım 2012 Salı 20:00

YORUM YAPMAYABİLE DEYMEZZZZZ

Yorumu oyla      12      9  
emir 13 Kasım 2012 Salı 19:07

saldır kamer baba. bu işi sen çözersin arkandayız...

Yorumu oyla      23      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İzmir’in Paris yüzü’ Pavey: Tecrübemi yansıtacağım
İzmir'in EXPO 2020 adaylık sunumunu gerçekleştirecek olan CHP İstanbul ...
'Şehitlerin sırtına basarak Cumhurbaşkanı olamazsın’
Partisinin TBMM grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde ...
CHP Bornova'dan AK Parti'ye proje yanıtı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışının bizzat yapıldığı ...
 
'Açlık grevindeki BDP'lilerin rejime ihtiyacı var'
Mustafa Kemal'in babası Ali Rıza Efendi'nin evini yeniden inşa ettiklerini ...
CHP’li Güler: AKP’li vekiller ‘parmak’tan ibaret
TBMM'de Ak Parti ve MHP'li vekillerin yumruklaşmasıyla geçen Büyükşehir ...
Bahçeli Erdoğan'a o konuda açık çek verdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. ...
 
Türeli'den Bakan Dinçer'e "öğretmenevi" sorusu
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Şengül'den Bakan Bayraktar'a İnciraltı teşekkürü
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 22 yıldır bekleyen İnciraltı ...
Dokuzcan: Parti içinde ve dışında kadınların sesi olacağız
Yaklaşan yerel seçimler ve sonrasında gerçekleştirilecek genel seçimlerde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim için çok mu 'erken'?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva