HABERLER>POLİTİKA
13 Kasım 2012 Salı - 16:46

‘İzmir’in Paris yüzü’ Pavey: Tecrübemi yansıtacağım

İzmir'in EXPO 2020 adaylık sunumunu gerçekleştirecek olan CHP İstanbul Milletvekili ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları ve Engelliler Komisyonu Üyesi Şafak Pavey, Egedesonsöz’e konuştu.

‘İzmir’in Paris yüzü’ Pavey: Tecrübemi yansıtacağım

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ - Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ndeki yönetici görevinden ayrılarak CHP İstanbul Milletvekili olan Şafak Pavey, EXPO 2020’de İzmir’in tanıtımını üstelenecek isim oldu.

- İzmir’in Paris tanıtımını Pavey yapacak…

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2012 Uluslararası Cesur Kadınlar ödülüne de layık görülen Pavey, 22 Kasım Perşembe günü EXPO 2020 için yapılacak seçime aylar kala Uluslararası Sergiler Bürosu'nun Paris'te 22 Kasım'da yapacağı Genel Kurul'da İzmir sunumu yapacak. EXPO Yürütme Komitesi'nin İTO İş Merkezi'ndeki EXPO Ofisi'nde yaptığı toplantı sonrasında soruları yanıtlayan Yürütme Komitesi Başkanı ve İzmir Valisi Cahit Kıraç, Paris'teki sunumu Elif Şafak'ın değil Şafak Pavey'in yapacağını açıklamıştı. Üç kitabı ve makalelerinin yanında çok sayıda belgesel filme imza atan Pavey, Egedesonsöz’e Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tarafından gerçekleştirilen davet sürecini değerlendirdi.
 
DAVET BAKAN GÜNAY'DAN...
EXPO 2020’de İzmir’in sunumunu yapmak için Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yaklaşık olarak iki gün önce davet aldığını belirten Pavey, yaşanılan süreçten dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Afganistan ve diğer çatışma bölgelerinde çözüm aktivisti olarak yer alan Pavey, uluslararası alandaki deneyimini İzmir için kullanacağını ve İzmir’i katkı bulunmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Harvard Üniversitesi, İngiltere Kraliyet Sanat Akademisi ve Norveç Tasarım Konseyi ile ortak projeler yürüten Pavey, İzmir için detaylı bir çalışma yaparak Paris’te etkili bir sunum gerçekleştireceğinin altını çizdi.

CUMA GÜNÜ KENTTE OLACAK
“Dünya küçük İzmir büyük” sloganı ile yola çıktıklarını belirten Pavey, “Yaklaşık iki gün önce bu daveti aldım. Bana çok taze gelen bir teklif bu. Sayın Günay tarafından bizzat yapılan bir tekliftir. Şuan İzmir’e gelmek için hazırlıkları yapıyorum. İzmir kentinin bu yolculuğunda bir katkım olursa çok mutlu olacağım. İzmir’e gelerek daha detaylı bir çalışmaya imza atacağım. Uluslararası deneyimleri ve tecrübelerimi bu sunumda yararlanılmasını sağlayacağım. Dünya küçük İzmir büyük sloganı ile çalışacağız. EXPO Yönetim Kurulu’ndan brifing alarak İzmir’e, EXPO 2020 sürecinde katkı sağlayacak çalışma programımızı belirleyeceğiz” diye konuştu. Dünyanın en büyük fuarlarından olan EXPO 2020’de İzmir sunumu üstlenen Pavey, Cuma günü İzmir’e gelerek EXPO 2020 sürecine ilişkin brifing alacak.

İZMİR MEDYASI PARİS'TE YOK
Bu arada yerel medya Paris'teki kritik sunumu takip edemeyecek. Alınan karar gereği Paris'te İzmir'i sadece ulusal basın izleyecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SEYDİBABA 14 Kasım 2012 Çarşamba 09:48

Sn.bakana teşekkürler.1977 de chp ordu il bşk. 77 de chp ordu m.vekili80 den sonra shp ankara il bşk.92de chp ist.b.şehir bel.bşk.adayı. vede chp nin en solundaki m.vekili idi.İzmir için pavey tercihi geçmişi unutmadığını gösteriyor.Pavey in annesi diplomat,siyasetçidir.sn.pavey türkçe,ingilizce,almanca,franssızca,italyanca,arapça,farsça biliyor. vede uluslararası işaret diliyle konuşuyor.Bütün bu mükemmellikler olunca PAVEY tercihi çok doğru ve cesaretle verilmiş bir karardır.

Yorumu oyla      17      5  
Bilal-İzmirli 13 Kasım 2012 Salı 21:39

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, konuştu: “Öcalan’ın daha heykelini dikeceğiz.....BİRİLERİ NE DİYOR BİRİLERİ(İzmir’in Paris yüzü’ Pavey: Tecrübemi yansıtacağım )NE ANLATIYOR Sayın KILIÇDAROĞLU Sayın genel başkanım çok!mu aradınız bunları vekil yapmak için.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      13      8  
EXPO 2020 İZMİR PROJESİNDE BİR TURİZM BAKANI Ertugrul GÜNAY 13 Kasım 2012 Salı 18:59

İNCELİGİ,ZARAFETİ ve İZMİRLİLERE SAYGI,DAVRANIŞ ÖRNEGİ,İZMİRLİ BAKANIMIZ EXPO 2020 ye bir Parti farkı gözetmeksizin bir İZMİR PROJESİ Olarak bakıyor.Başarı için birlikte başarmanın güzel örneklerini sergiliyor İŞTE İZMİRLİLERİN İSTEDİGİ BU ORTAK BAŞARI. Teşekkür ler Sn.KÜLTÜR ve TRİZM BAKANIMIZ Ertugrul GÜNAY İnş allah uzattıgınız el havada kalmaz.Sn.Şafak PAVEY'E İZMİR adına üstlendigi bu temsil görevinde başarılar dileriz.BİZ İZMİRLİLER OLARAK BU ASRIN PROJESİNİ KA ZANACAGIZ. KemalÖZEN....

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Şehitlerin sırtına basarak Cumhurbaşkanı olamazsın’
Partisinin TBMM grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde ...
CHP Bornova'dan AK Parti'ye proje yanıtı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışının bizzat yapıldığı ...
'Açlık grevindeki BDP'lilerin rejime ihtiyacı var'
Mustafa Kemal'in babası Ali Rıza Efendi'nin evini yeniden inşa ettiklerini ...
 
CHP’li Güler: AKP’li vekiller ‘parmak’tan ibaret
TBMM'de Ak Parti ve MHP'li vekillerin yumruklaşmasıyla geçen Büyükşehir ...
Bahçeli Erdoğan'a o konuda açık çek verdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. ...
Türeli'den Bakan Dinçer'e "öğretmenevi" sorusu
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Şengül'den Bakan Bayraktar'a İnciraltı teşekkürü
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 22 yıldır bekleyen İnciraltı ...
Dokuzcan: Parti içinde ve dışında kadınların sesi olacağız
Yaklaşan yerel seçimler ve sonrasında gerçekleştirilecek genel seçimlerde ...
Hükümet 'anadilde savunma'yı Meclis'e gönderdi
Hükümet, açlık grevindekilerin taleplerinden biri olan anadilde savunmayı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva