HABERLER>POLİTİKA
6 Şubat 2017 Pazartesi - 12:23

Güven’den ‘Ankara zirvesi’ raporu: Herkes, topyekun…

İl Başkanı Güven, Ankara’daki genişletilmiş il ve ilçe başkanları toplantısını değerlendirirken, İzmir’de izlenecek yol haritasına yönelik, “Herkes, topyekun sürece dahil olacak. Bu işe hep birlikte soyunacağız ve anayasa değişikliğini en iyi şekilde öğrenip insanlara aktaracağız” dedi.

Güven’den ‘Ankara zirvesi’ raporu: Herkes, topyekun…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Ankara’da gerçekleştirdiği genişletilmiş il ve ilçe başkanları toplantısında anayasa değişiklik teklifi ve referandum sürecinde izlenecek program ana gündem maddesi oldu.

İzmir’den İl Başkanı Asuman Ali Güven de başta olmak üzere, ilçe başkanlarının katılım gösterdiği zirvede, Ege Bölgesi adına Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar konuşma yaptı.

HERKES HEMFİKİR OLDU
12 Şubat Pazar günü eski genel başkanlar, eski milletvekilleri, il ve ilçe eski başkanları, belediye eski başkanlarının, parti meclisi eski üyelerinin de hazır bulanacağı geniş katılımla gerçekleştireceği toplantı öncesinde, genel merkezle, başkanların buluşmasını Egedesonsöz’e değerlendiren İl Başkanı Güven, “Verimli, başarılı bir toplantı oldu. Örgütün moral ve motivasyonu yükseldi. Arkadaşlarımız daha iddialı bir şekilde ‘hayır’ kampanyasına katılma konusunda hemfikir oldu. Genel başkan yol haritasını söyledi” diye konuştu.

TOPYEKUN İNSANLARA ANLATACAĞIZ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Ev ev gezeceksiniz’ vurgusu yaptığı, “Bu mesele, bir parti meselesi değildir. Bu mesele bir adalet, demokrasi meselesidir. Böyle yaklaşacaksınız. Böyle anlatacaksınız. 'Yürüyüşler yapacağız'. Buradan bir şey çıkmaz arkadaşlar. Ev ev gezeceksiniz. Kadınlar, gençler, sizler gezeceksiniz. Muhtarlara, kanaat önderlerine anlatacaksınız. Dolayısıyla hepimizin sorumluluğu var. Bu düzenlemeyle camiye de kışlaya da adliyeye de siyaseti sokuyorsunuz. Yazık, günahtır bu memlekete. Adaletsiz bir devlet olabilir mi?” açıklama üzerinden konuşan Başkan Güven, “Herkes, topyekun sürece dahil olacak. Bu işe hep birlikte soyunacağız ve anayasa vatandaşa anlatılacak. Anayasa değişikliğini en iyi şekilde öğrenip insanlara aktaracağız” dedi.

‘NEVZAT BAŞKAN OLUR’ DEDİM
Güven, toplantıda Ege Bölgesi adına Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın konuşmasına ilişkin de, “Bu toplantıya ilk defa ilçe başkanları katılmıştı. Biz il başkanları olarak konuşma yapmadık. İlçe başkanlarına yaptırdık. Her bölge bir başkan seçti. Ege Bölgesi de yetkiyi bana verdi. Ben de en yaşlı başkan olduğu için ‘Nevzat Başkan olur’ dedim” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN KOCAOĞLU DA AYNI VURGUYU YAPMIŞTI!
Geçtiğimiz günlerde il binasında gerçekleşen referandum zirvesinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Nisan’da yapılacak halk oylamasının genel ve yerel seçimlerle karıştırılmaması gerektiğini söylerken, “Bu seçim normal bir seçim değil… Ülkemizin geleceği oylanacak. Evet ya da hayır bir şeyler ifade ediyor. Burada çalışması gerekenler asıl sandık yönetimleri ve görevlileridir. Ev ev, kapı kapı dolaşmalıyız. Her sandık görevlisi kendi mahallesinde, sokağında çalışacak. Üye komşusuna gidecek, onu ikna edecek. Eğer bize ihtiyaç varsa, bir kanaat önderini ikna etmemiz gerekiyorsa haber verecek biz de gideceğiz” açıklaması yapmıştı.

 
Karabağlar’ın ‘sosyal destek kartı’ 920 aileye ulaştı
 
Aydın'da sobadan sızan gaz can aldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş’la referandum gündemi: ‘Olağanüstü’ toplantıda neler konuşulacak?
İl Başkanı Karataş referandum sürecine ilişkin açıklamalarda bulunurken, ...
CHP'li Çam'dan köylere 'hayır' çıkarması
İzmir’in ilçeleri Torbalı ve Selçuk’ta ilçe örgütleriyle köyleri gezen ...
Huber Köşkü'nde 4 saatlik kritik zirve!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı İstanbul ...
 
Ahmet Türk: Diyalogdan başka seçenek yok
Sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Mardin Büyükşehir Belediyesi ...
Erdoğan ve Yıldırım'dan sürpriz zirve
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı bugün Tarabya ...
Başbakan: Ey CHP uyan! Türkiye...
Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin Anayasa değişikliği için "Rejim değiştiriyorlar" ...
 
Balbay startı verdi: Kahvaltıda 'hayır'lı propaganda
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir'in Balkan göçmenlerinin yoğun ...
Kılıçdaroğlu’ndan örgüte: Yürüyüşle olmaz, ev ev gezeceksiniz!
CHP Lideri, il ve ilçe başkanlarına seslendiği toplantıda önemli mesajlar ...
AK Partili Kaya 'liman esnafının çığlığı'nı Başkent'e taşıyor!
Kruvaziyer gemilerinin 2016'da İzmir'i rotalarından çıkarmasıyla Alsancak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva