HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2016 Cuma - 09:40

Gül’ün Ankara trafiğinin sırası bilindiği gibi değil!

Abdullah Gül'e yakın isimlere göre Ankara'daki görüşme trafiği "önce Saray sonra Arınç'ın evinin olduğu Çukurambar" şeklinde olmadı. Gül Saray'a gitmeden önce parti içindeki 'küskünler'le bir araya geldi.

Gül’ün Ankara trafiğinin sırası bilindiği gibi değil!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ardından eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve bazı eski bakanlarla görüşmesinde neler konuşulduğuna ilişkin henüz bir açıklama gelmezken, Gül’e yakın çevrelerin “Gül daha önce ne söylediyse şimdi de aynısını söylüyor. Erdoğan da aynı noktada” değerlendirmesini yaptığı iddia edildi.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, Gül’e yakın bazı kaynaklar görüşmenin, Erdoğan’ın Gül’ün ameliyatından sonra kendisini geçmiş olsun demek için araması sırasında telefonda kararlaştırıldı.

Bir başka bilgiye göre, Gül, Ankara’da kayınbiraderi eski AK Parti Milletvekili Mehmet Tekelioğlu’nun evinde kış aylarını geçiren anne ve babasını ziyaret için geldi. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı, Erdoğan da Gül’ü yemeğe davet etti. Bir başka kaynak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çelik ve Arınç’ın açıklamalarından sonra ve özellikle ‘Hamamönü ofisleri’ haberlerinden sonra bizzat Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çağırdığını belirtti.

'ÖNCE KÜSKÜNLER SONRA SARAY'

Gül’ün temasları, kamuoyuna “önce Saray sonra Arınç’ın evinin olduğu Çukurambar” olarak yansırken, Gül’e yakın çevreler, sıralamanın böyle olmadığını belirtti. Buna göre Gül, Ankara’ya geldikten sonra önce yakın çevresiyle bir araya geldi. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na giden Gül, sonra yeniden yakın çevresi ve Arınç’la bir araya geldi.

'GÜL AYNI ŞEYLERİ SÖYLÜYOR'

Erdoğan ve Gül görüşmesiyle ilgili olarak Gül’e yakın çevreler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 3 saat süren görüşmenin “samimi bir havada” geçtiğini söylemesine karşın, görüşmenin sonuçları bakımından bir değişikliğin olmadığına dikkat çekti. Gül’ün, açıklamaları nedeniyle Arınç ve Çelik’e yönelik eleştirilerin çok yakışıksız olduğunu dile getirdiği, “Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi su alırsa hepimiz zarar görürüz. Terör ve dış politikadaki ciddi gelişmeler varken, enerjimizi başka şeylere harcamak yanlış olur” dediği belirtildi. Ancak Erdoğan’ın da, söz konusu açıklamaları eleştirdiği, “zamansız ve yakışıksız” bulduğunu belirttiği kaydedildi.

Gül’e yakın çevreler, Saray’daki görüşmede bir uzlaşma olup olmadığına ilişkin “Gazetelerde bir anlaşma olduğu, trollerin bundan sonra Arınç ve Çelik’i eleştirmeyeceği, Arınç ve Çelik’in de eleştirilerini yumuşayacağı diye yorumlar var. Doğru değil. Gül’ün görüşmeleriyle ilgili ‘arabuluculuk’ deniyor, bu da kesinlikle doğru değil” görüşünü dile getirdi. Görüşmelerin sonucuyla ilgili olarak ise aynı çevreler, “Gül, dün ne söylediyse bugün de aynı şeyleri söylüyor. Cumhurbaşkanı da aynı noktada... Duruşlarda bir değişiklik yok” diyerek, tarafların pozisyonlarında bir değişiklik olmadığı mesajını verdi. Gül ve ekibinin yeni bir oluşum içinde olup olmayacağı konusunda ise, “Partinin asli unsurlarıyız” değerlendirmesi yapılması ise, parti içinde mücadeleye devam edileceği biçiminde yorumlandı. (Cumhuriyet)

 
Davutoğlu: 23 Temmuz’u bekliyor muydunuz?
 
14 Şubat öncesi aşka uzman bakışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: 23 Temmuz’u bekliyor muydunuz?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye ilişkin sorulara verdiği yanıtta, ...
YÖK'ten 'Erdoğan talimat verdi' iddiasına yanıt
YÖK Başkanı Yekta Saraç, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine ...
CHP'li kadınlardan Özgecan eylemi
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ...
 
Delican’la gündem: Revizyon iddiası, köy malları ve başkanlık sistemi!
Köy malları krizinde eleştirilere ilçe ilçe yanıt veren Delican, Koordinatör ...
CHP İzmir’de görev dağılımı: Kim/hangi ilçeden sorumlu?
İl Yönetim Kurulu’nun haftalık olağan toplantısında üyelerin hangi ilçelerden ...
HDP'den Avrupa Konseyi ve Merkel'e mektup
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Almanya Başbakanı Merkel ile Avrupa ...
 
Abdullah Gül’ün acı günü
Gül'ün kayınpederi Ahmet Özyurt, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Yüksel, Piriştina’yı ağırladı: İzmir CHP’nin referansı olacak!
Buca Belediye Başkanı, CHP İl Başkanı’na yeni görevinde başarı ziyaretinde ...
CHP'li Çam'dan hükümete sağlık ve dış politika çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Musa Çam, Sağlık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva