HABERLER>POLİTİKA
11 Şubat 2016 Perşembe - 16:39

Yüksel, Piriştina’yı ağırladı: İzmir CHP’nin referansı olacak!

Buca Belediye Başkanı, CHP İl Başkanı’na yeni görevinde başarı ziyaretinde bulundu. Buluşmada konuşan Yüksel, “İzmir, CHP’nin Türkiye’yi yönetmesi için iyi bir referans olacak” dedi.

Yüksel, Piriştina’yı ağırladı: İzmir CHP’nin referansı olacak!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Piriştina, İl Başkanı Yüksel’e yeni görevinde başarılar diledi.

Yüksel ise yapılan çalışmalar ve projelerle birlikte CHP’nin ülkeyi yönetmesi için İzmir’in iyi referans olacağını söyledi.

Ziyarette ayrıca geçen yıl hayatını kaybeden Özgecan Aslan, ölümünün birinci yıl dönümünde anıldı.

BAŞKAN PİRİŞTİNA, YÜKSEL’E BAŞARILAR DİLEDİ
Kurultay sonrası yoğun çalışma içinde olduğu için İl Başkanı Yüksel’i ziyaret edemediklerini dile getiren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İl Başkanı Yüksel’e ve yönetim kuruluna başarılar diledi. İlçede hizmetlere devam ettiklerini belirten Piriştina, “Biz yerelde hizmetlerimizle, örgütlerimizle 2019 seçimlerinde iyi bir sonuç elde etmek istiyoruz.  

İZMİR CHP’NİN ÜLKEYİ YÖNETMESİ İÇİN REFERANS OLACAK
Dinamizmi gençlerle yakalayacaklarını söyleyen İl Başkanı Alaattin Yüksel, “Genç belediye başkanlarımızı görüyorum. Gerçekten bir saniye bile yerinizde durmuyorsunuz. Heyecanla hizmet etmeye çalışıyorsunuz. Bu heyecanınız bizi de heyecanlandırıyor. Daha önce birlikte çalışarak güzel sonuçlar almıştık. İzmir’de yerel yönetimlerimizle yapacağımız çalışmalar CHP için kaldıraç olacak. İzmir, CHP’nin Türkiye’yi yönetmesi için iyi bir referans olacak. Buca, alt yapı anlamında, diğer yapılan hizmetler konusunda kıpır kıpır bir ilçe… Bu da bizi sevindiriyor. Referans olarak Buca önemli katkılar veriyor. Bu bağlamda biz de yeni hedefler belirliyoruz. İzmir’de yüzde 60’ları hedefliyoruz. Bu hedefimizi ortak olarak belirliyoruz. Kararları, projeleri birlikte oluşturursak Bucalılar ve İzmirliler bu projelere sahip çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

ÖZGECAN’I ANDILAR
İl Başkanı Alaattin Yüksel Özgecan Aslan’ın ölümünün birinci yılı dolayısıyla baş sağlığı dileyerek, kısa bir konuşma yaptı. AK Parti’nin kadınlar konusunda 13 yıldır uyguladığı politikaları eleştiren Yüksel, “13 yıldır ortaya konulan politikalarda bu kadar farklılıklar ortaya koyarsanız, kadını insan olarak saymayan istihdam anlamında yok sayan, kır dizini otur evinde, doğur üç çocuk bak evinde anlayışıyla, kahkaha atma anlayışı ile hareket ederseniz sonucu bu olur. Sizlerin bu konuda oluşturduğunuz sosyal politikalar bu anlamda çok önemlidir. Ben güzel şeyler yaparak güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” dedi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise bu konuda geçen sene Özgecan Kadın Dayanışma Merkezi oluşturduklarını söyleyerek, “Keşke böyle şeyler yaşanmasa da böyle dayanışma merkezleri olmasa. Bu konuda yapılanlardan dolayı bizlerde böyle konularda yatırım yapmak zorunda kalıyoruz. Bizler aydın bir Türkiye için kadınlarımızı sokağa çıkartıp sosyal hayata, siyasete koymaya çalışıyoruz. Eğitim konusunda maddi manevi anlamda çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Bu konuda belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” diye konuştu.

20 ŞUBAT’TA BİLGE EĞİTİM MERKEZİ AÇILIYOR
20 Şubat’ta Buca’da Bilge Eğitim Merkezi açılışına İl Başkanı Yüksel’i davet eden Başkan Piriştina, 4 bin gencin eğitim sorumluluğunu üstlenecekleri eğitim merkezinin, gelecek anlamında da iyi bir yatırım olacağını söyledi.

MATBAACILAR DERT YANDI
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’dan sonra İzmir Matbaacılar Odası da İl Başkanı Alaattin Yüksel’e ziyarette bulundu. Matbaacılar Odası Başkanı Haydar Ceyhun Gençtan, İl Başkanı Alaattin Yüksel’e yeni görevinde başarılar dileyerek, matbaacıların sıkıntılarını anlattı.


Tekellerin daha düşük maliyetle basım yaptıklarını dile getiren Matbaacılar Odası Başkanı Gençtan, bu konuda mağduriyetlerini dile getirerek, kağıdın yüzde 65’inin ithal edildiğini söyledi. İzmirli matbaacıların belli bir çalışma alanlarının olmadığını ve bu açıdan matbaa organizesi adı altında bir yer istediklerini dile getirdi. Alsancak’ta ve diğer yerlerde hep merdiven altında çalıştıklarını dile getiren Matbaacılar Odası Başkanı Haydar Ceyhun Geçtan, bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir çözüm bulunmasını istedi. Gençtan ayrıca matbaacılık tarihinin nereden nereye geldiğinin sergileneceği bir müze projesi hayat geçirmek istediklerini söyleyerek kendilerine bir yer verilmesini istedi. Gençtan, ayrıca CHP’nin daha iyi bir muhalefet yapmasını talep petti.

KÜÇÜK ESNAF YAVAŞ YAVAŞ YOK OLUYOR
Kongreden sonra yoğun bir ziyaret programı olduğunu dile getiren Yüksel, “Biz muhalefet görevini yerine getirmeye çalışıyoruz. Matbaacılar odası küçük esnafın yoğun olduğu bir oda. Genel olarak Türkiye’de küçük esnafın sorunları var. AKP iktidarı döneminde küçük esnafın sayısı azalmıştır. Küçük esnaf yavaş yavaş yok oluyor. Gidiş hala bu doğrultuda… Büyük tekeller her sektöre giriyor. Rekabet sıfır düzeyde. 4’te biri fiyatına mal edip, yapıyorlar. Makas çok açıldı. Küçük esnaf toplumun direğidir. Küçük esnaf olmasa işsizlik bir bu kadar daha artacak. İktidar ithalata dayalı büyümeyi kendine yol edindiği için küçük esnafı yok eden bir anlayış var. Bizde hep bu kararların karşısında durduk. İzmir’de limana AVM, otel yapacaklarını söylediklerinde ‘esnaf var, yapamazsınız’ dedik. Taleplerinizde haklısınız. Bizler iktidarımızda ödediğiniz vergiyi sizlere faizsiz olarak geri verilmesi, vergi muafiyetleriyle desteklenmesi gerektiğini söylüyoruz. Biz yerel yönetimlerde iktidarız. Buna hükümet politikası olarak çözüm bulamayabiliriz. Ama Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız şeyler vardır. Sizin istekleriniz en kısa zamanda nasıl hayat geçirilebilir ben bunun önüne düşerim. Bu konuyu hızlandırmak için elimden geleni yaparım” dedi.  

 
İGC'den Yenişafak ve Akit'e saldırıya kınama
 
TIR çarpan sürücü otomobili için ağladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cafu 11 Şubat 2016 Perşembe 17:50

Başkan priştinaya Büyükşehir yakışır

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Çam'dan hükümete sağlık ve dış politika çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Musa Çam, Sağlık ...
Çıray sürpriz öneriyi anlattı: Haziran’da referandum!
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray Haziran'da referandum yapılmasını önerdi. ...
Bakan Ala: Cizre'de operasyon bitti!
İçişleri Bakanı Efkan Ala Cizre'de operasyonların bugün itibarıyla bittiğini ...
 
AK Parti Sözcüsü'nden yeni parti iddialarına yanıt
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti içinden yeni bir siyasi hareket çıkacağı iddialarına yanıt verdi.
İzmir’de siyasi fair-play: Delican, Yüksel’e gidiyor!
AK Parti İl Başkanı Delican, CHP İl Başkanı Yüksel’i makamında ziyaret edecek.
Bakan Yıldırım’dan kritik İstanbul-İzmir yolu açıklaması
Yıldırım, yaklaşık 30 katrilyon civarında maliyeti olan otoyolun, mayıs ...
 
Erdoğan'dan BM'ye: Alnımızda enayi yazmıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'nin sınırları açın çağrısını, Batılı ülkelerin ...
Nazlıaka ihraç edilmeden ismi silindi!
CHP Parti Meclisi (PM) tarafından kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak ...
Arınç ve Çelik ifadeye mi çağrılacak?
Hükümete yakın Akşam gazetesi, Cemaat'e yönelik başlatılan "paralel yapı" ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva