HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2017 Perşembe - 22:10

Gül'den AKPM'nin Türkiye kararına yorum

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin (AKPM) kararını her şeye rağmen soğukkanlı bir şekilde değerlendirmek gerektiğini ifade etti.

Gül den AKPM nin Türkiye kararına yorum

Abdullah Gül, internet sitesinde, AKPM'nin Türkiye'yi yeniden denetim sürecine alma yönündeki kararını değerlendirdi.

Karardan büyük üzüntü duyduğunu ve konunun soğukkanlı bir şekilde değerlendirilmesi ve kamuoyunda anlaşılması için bir süre beklemeyi tercih ettiğini ifade eden Gül, bu arada ilgili makamların da sorumlulukları icabı vermeleri gereken tepkileri ortaya koyduğunu vurguladı.

Gül, geniş Avrupa coğrafyasında demokrasi, insan hak ve özgürlükleri ile hukukun üstünlüğünün tesisi ve korunması amacıyla kurulan AKPM'de, Refah Partisi ve Fazilet Partisi milletvekili olarak 10 yıl süreyle görev aldığını ve pek çok komitesinde aktif çalıştığını, Türkiye'nin de kurucu üyesi olduğu bu teşkilatın Soğuk Savaş sırasında ve sonrasında Avrupa’nın demokratik dönüşümünde ve gelişiminde oynadığı rolü bizzat gördüğünü ve yaşadığını anlattı. 
Abdullah Gül, 1990’lı yıllarda terörle mücadele başta olmak üzere siyasi ve ekonomik pek çok krizle uğraşmak durumunda kaldığı için demokrasi, özgürlükler ve hukuk alanında sorunlar yaşayan Türkiye'nin 1996'da AKPM tarafından denetim sürecine alındığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Başbakan, Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığım AK Parti iktidarları sırasında siyasi, ekonomik ve hukuk alanlarında hayata geçirdiğimiz kapsamlı reform süreci neticesinde 2004'te denetim sürecinden çıkarıldığımız hatırlanacaktır. AK Parti'nin gerçekleştirdiği yapısal değişiklikler ve düzenlemeler AKPM’de taraflı tarafsız herkesin büyük desteğini almış ve nitekim ilk defa bir Türk milletvekili bugünkü Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu 2010'da AKPM Başkanlığına seçilmişti."

Avrupa’da görülen çok marjinal ve aşırıcı siyasi akımların temsilcilerinin AKPM’de her daim olduğunu belirten Gül, şu görüşlere yer verdi: 
"Hatta bunlar ön yargılarıyla hareket ederek Türkiye'ye karşı her zaman olumsuz tutumlar da sergilemişlerdir. Bununla birlikte, AK Parti mensubu bir milletvekilini başkan seçebilecek kadar açık fikirli ve yeri geldiğinde Türkiye'yi destekleyen ana akım siyasi partiler ve önemli şahsiyetler AKPM’de daima etkin olmuşlardır. Türkiye'nin AKPM serüvenini yakından bilen, bütün bu süreci bizzat yaşamış ve katkıda bulunmuş bir siyasetçi ve devlet adamı olarak AKPM’nin bu kararını her şeye rağmen soğukkanlı bir şekilde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin geleceği, halkımızın mutluluğu ve arzu edilen ekonomik büyüme seviyelerine yeniden ulaşabilmek için 15 Temmuz hain darbe girişiminin yarattığı psikolojik travmayı süratle üzerimizden atarak, ülkemizin demokrasi, hukuk ve insan hakları standartlarını evrensel kriterlere yaklaştıracak kapsamlı bir reform sürecine yeniden girilmesi gerektiğine samimiyetle inanıyorum. Bu şekilde oluşturulacak özgürlükçü ve reformcu iklimin sadece ülkemizin sorunlarının çözümü için değil, bölgemizin güvenlik ve refah beklentilerinin karşılanmasına da katkı sağlayacağını değerlendiriyorum." (AA)

 
Erdoğan: En hafif ifadesiyle ayıptır
 
Flaş! Dev şirketler Türkiye reklamından çekilebilir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: En hafif ifadesiyle ayıptır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Birliği başta olmak üzere kimi kurum ve ...
Başbakan Yıldırım Medvedev ile telefonla görüştü
Başbakan Yıldırım, Rusya Başbakanı Medvedev ile telefonla görüştü.
YSK CHP'nin başvurusuna ret gerekçesini açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin itiraz başvurusuna ret gerekçesini açıkladı. ...
 
Flaş! AK Parti'de olağanüstü kongre kararı
AK Parti'de olağanüstü kongre 21 Mayıs'ta yapılacak.
Başbakan: FETÖ küresel bir terör örgütüdür
Başbakan Yıldırım, FETÖ terör örgütüyle ilgili, "Bu, küresel bir terör ...
CHP'li Yiğit, Körfez Geçiş'i Başbakan'a sordu: Ne zaman başlayacak?
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Başbakan Binali Yıldırım'a Körfez Tüp ...
 
CHP İzmir'de kadın buluşması: Üye seferberliği!
CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir'de referandumda yüzde 68.8 'hayır' ...
Kılıçdaroğlu'ndan kitabını hediye eden Akpınar'a: Daha siyasette...
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar kaleme aldığı otobiyografi ...
Erdoğan’dan AK Parti’ye kritik talimat!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Belediye başkanlıklarını tek tek değerlendirin. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva