HABERLER>POLİTİKA
9 Kasım 2023 Perşembe - 13:28

Gözler yerel seçimde… Bayraklı’da aday bolluğu!

Yerel seçimlere 5 aydan kısa bir süre kala İzmir’de kulisler hareketlenmiş durumda. 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek seçimler öncesi Bayraklı’da CHP, AK Parti, İYİ Parti’den çok sayıda isim aday adaylığı için çalışmalarını sürdürüyor.

Gözler yerel seçimde… Bayraklı’da aday bolluğu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından gözler 31 Mart seçimlerine çevrilmiş durumda.

İzmir’de aday adaylarının çıktığı ve mevcut başkanların yola devam etmek istediğini açıkladığı süreçte ise kulisler hareketlenmeye devam ediyor.

BAYRAKLI’DA YOĞUN GÜNDEM
Seçim heyecanının başladığı ve yoğun çalışmaların gerçekleştirildiği ilçelerin başında Bayraklı geliyor. Geçtiğimiz seçimlerde 198 bin 602 seçmenin oy kullandığı Bayraklı’da CHP-İYİ Parti ittifakından seçime giren Serdar Sandal 106 bin 485 oy almıştı. AK Parti ve MHP ittifakının yer aldığı Cumhur İttifakı’nın adayı Ali Aslan ise seçimlerde 79 bin 424 oyda kalmıştı.

CHP'DE ‘DEĞİŞİM’ SONRASI GÖZLER ADAYLIK SÜRECİNDE
CHP geçmiş dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Başkan Serdar Sandal’ın yeni dönemde de aday olmayı istediği biliniyor. Sandal’ın kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’na destek vermesi ve kurultayda genel başkanlığı Özgür Özel’in kazanması sonrasında aday gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu oldu.

Kurultayın hemen ardından ise çok sayıda isim adaylık için kendisini şanslı hissetmeye başladı. Belediye başkanlığı için çok isim adaylık için nabız yoklamaya başladı.

YÖNETİME MUHALEFET ETMİŞTİ
Başkanlık için ismi geçenlerden birisi de Samet Tekin. Parti içinde yaşanan tartışmalarda Didem Gültekin ile ilçe kongresi ve mahalle delege seçimleri sürecinde yaşadığı gerilimlerle sık sık gündeme gelen, geçmişte ilçe başkan adaylığı için de çalışan Tekin’in 31 Mart seçimlerinde belediye başkan adaylığı için çalışma yürüttüğü iddia edildi.

İlçede belediye başkanlığı için kulislerde ismi geçen bir diğer kişi ise Gamze Gül Çamur. Bayraklı Belediyesi Meclis Üyeliği’nin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcülüğü görevini yürüten Çamur’un da ismi belediye başkanlığı için kulislerde yerini koruyor.

Meclis içinden başkanlık koltuğu için ismi geçen bir diğer kişi de Yeşim Tekoğlu. Bir çok önemli komisyonda da görev alan Tekoğlu’nun belediye başkanlığı için kulislerde isminin geçtiği öğrenilirken, kendisinin ise henüz adaylık konusunda karar vermediği iddia edildi.

Geçmiş dönem ilçe başkanı olan ve parti içinde yaşanan kriz sonrası yönetiminin istifa etmesi sonrası başkanlığı düşen Pınar Susmuş, İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT  Genel Müdür Yardımcılığı ve İZULAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi görevleri yürüten Kerim Özer,  Geçmişte CHP İzmir İl Yönetimi’nde yerel yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı görevini yürüten ve geçen seçimde Bayraklı aday adayı olan Barış Erel, Meclis Üyesi Kıyasettin Aydemir ve Grup Başkanvekili Şentürk Apaydın’ın ismi de Bayraklı adaylığı için kulislerde yerini aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde İZELMAN Genel Müdürlüğü görevini yürüten Hüseyin Kırmızı'da geçtiğimiz aylarda Bayraklı Belediye Başkan adayı olacağını açıklamıştı.

İYİ PARTİ’DE İLK ADAY ÇIKTI
Geçtiğimiz seçimlerde CHP ile ittifak yapan İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener, 31 Mart seçimlerinde ittifak olmayacağını duyurmuştu. Karar ardından il ve ilçelerde belediye başkanlığı için İYİ Partili isimler çalışmalarını başlatırken, Bayraklı’da da İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu görevinden istifa ederek parti binasında belediye başkan adaylığını duyurmuştu. 

İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Arıtman'da geçtiğimiz günlerden görevinden istifa ederek sosyal medya hesabından belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

ESKİ BAŞKAN NABIZ YOKLUYOR
Geçmiş dönem Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın da saha çalışmalarına başladığı iddia edildi. İlçe kongre sürecinde mahalle delege seçimlerinde de çalışmalar yürüten Karabağ yeni dönem için yeniden belediye başkan adayı olmak istediği bildirildi. Karabağ’ın CHP’nin yanı sıra İYİ Parti’den de aday olabileceği kulislere yansıyor.

AK PARTİ’DE KAZANACAK ADAY FORMÜLÜ
2019 Yerel Seçimleri ve Mayıs seçimlerinde MHP ile AK Parti ittifakının Bayraklı'da da sürmesi bekleniyor. Geçtiğimiz seçimde MHP'nin AK Parti adayını desteklediği seçimde 2024'te de AK Parti çatısı altında seçime girilme ihtimali çok yüksek bulunuyor. 

AK Parti ise 31 Mart seçimleri için güçlü aday profili ile seçimlere girmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda parti için çalışmaların sürdüğü ilçede AK Parti geçmiş dönem İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ismi öne çıkıyor. Geçmişte milletvekilliği görevini de yürüten Sürekli 14 Mayıs seçimlerinde vekil adayı gösterilmişti. TBMM’ye giremeyen Sürekli’nin 31 Mart seçimlerinde geçmişte de görev yaptığı Bayraklı’dan aday gösterilebileceği iddia edildi.

AK Parti’de Bayraklı için bir diğer aday ise Özgür Hızal... Bayraklı Belediyesi Meclis Üyeliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Hızal’ın belediye başkan adayı olarak gösterilmesi ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

2019’da gerçekleştirilen seçimlerde 30 bin farklı seçimi kaybeden Ali Aslan’ın ismi bir kez daha başkanlık için kulislerde yer alıyor.  Meclis Üyesi Mikail Bilici'de belediye başkanlık için aday aday olduğunu açıklarken saha çalışmalarına start vermişti

DEPREMZEDELER ‘BAĞIMSIZ’ MI GİRECEK?
İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında yaşanan deprem sonrası kurulan ve depremzedelerin bir arada hakkının savunulması amaçlanan İzmir Depremzedeleri Derneği’nin Kurucu Başkanı Haydar Özkan’ın ismi de Bayraklı için geçenler arasında. Geçtiğimiz süreçte ‘depremzedelerden yoğun talep var, ekibimiz ile değerlendireceğiz’ diyen ve adaylık sürecine yeşil ışık yakan Özkan, bağımsız aday olabileceğini duyurmuştu.

 
Ezgi Mola'yı taciz eden sanığa hapis cezası
 
Vali Elban'dan 10 Kasım mesajı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Y.T. 30 Kasım 2023 Perşembe 14:01

Deprem zamanında derneğime üye değilsin deyip yardım göndermiyenden Belediye Bşk. nı olurmu..zaten ne yaptıki.

Yorumu oyla      3      3  
Bayraklılı 10 Kasım 2023 Cuma 12:25

Haydar özkan CHP adayı olmalı bence

Yorumu oyla      2      5  
İzmir'li 10 Kasım 2023 Cuma 07:53

Merkezin,Büyükşehir belediye başkanı,il başkanının dayatmasıyla değil,orada yaşayan halkın beğenisini kazanmış adaylarla yola çıkılmalıdır,rekabet başarı getirir.

Yorumu oyla      3      3  
mehmet yalçın 9 Kasım 2023 Perşembe 21:11

CHP 'de herkes aday olmak için baivurduğuna göre demek şimdiki belediye başkanı yok demek

Yorumu oyla      4      6  
menemenli 9 Kasım 2023 Perşembe 18:11

SERDAR SANDAL'DAN DEVAM ALEVİLER BAŞKASINA OY VERMEYECEK

Yorumu oyla      2      13  
GAZİEMİR 9 Kasım 2023 Perşembe 14:19

Gaziemirde Çağrı Şırlancı hayırlı olsun.

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çelik: Bu rapor AB için utanç vericidir
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Avrupa ...
AK Parti'de yerel seçim başvuruları başladı!
AK Parti'de 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için belediye başkanlığı ...
AK Parti yerel seçim için kampa girecek
AK Parti, 12-14 Kasım'da Kızılcahamam'da "yerel seçim" gündemli çalışma kampı yapacak.
 
Ender ALDANMAZ yazdı... MYK temsiliyeti ve yıpranan İzmir seçmeni
Ender ALDANMAZ yazdı... MYK temsiliyeti ve yıpranan İzmir seçmeni
Nihal Olçok, Gelecek Partisi'nden istifa etti
Gelecek Partisi'nin kurucularından olan Nihal Olçok, sosyal medyadan istifa ettiğini duyurdu.
Mehmet KARABEL yazdı... 'Ya o, ya ben' deyince film acıklı bitti!
Mehmet KARABEL yazdı... 'Ya o, ya ben' deyince film acıklı bitti!
 
Özel: Yargıtay kararı bir darbe girişimidir
Yargıtay'ın AYM kararı sonrası olağanüstü toplanan CHP'de Genel Başkan ...
'Yargıtay hakkında suç duyurusunda bulunacağız!'
Yargıtay'ın Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay için 'ihlal' ...
Bursalı: Sıfır Atık Hareketi dünya çapında dikkat çekiyor
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva