HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Nisan 2024 Pazar - 18:29

Görevden almalarda 'Ceyda Bölünmez Çankırı ziyareti' iddiası... Başkan Mutlu'dan net yanıt!

Konak’ın çiçeği burnunda belediye başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ilk belediye meclis toplantısında belediyedeki kadro revizyonu ile ilgili konuştu. AK Parti Konak Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı'nın belediyeye yaptığı ziyaret esnasında kendisine eşlik eden bazı bürokratların görevden alındığı iddialarına yanıt veren Başkan Mutlu “Birileri gezdirildi diye kimse görevden alınacak değildir. Görevden almaların onunla ilgisi yok. Belediye başkanının kendi ekibini kurma, kendi ekibiyle çalışma hakkı olmaktadır" dedi.

Görevden almalarda  Ceyda Bölünmez Çankırı ziyareti  iddiası... Başkan Mutlu dan net yanıt!

EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı,Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun liderliğinde gerçekleştirildi.

Mecliste belediye bürokrasisinde yaşanan kadro değişimleri, ilçede yürütülecek çalışmalar ve komisyonların belirlenmesi konuları vardı.

YENİ BİR KONAK YARATACAĞIZ
Seçim çalışmaları ile ilgili konuşan Mutlu, “Büyük emeklerin ve uzun çalışmaların sonucunda ülkemizde partimiz adına büyük bir değişim, büyük bir baharı yaşadık. Son derece mutluyum. Liyakatlı, daha çok kadın ve daha çok gençle birlikte yönetimlere gelmek, yerel yönetimlere ve bu büyük bir dönüşüm parçası, olmaktan bunun içinde yer almaktan ve bugün burada hep birlikte olmaktan çok mutluyuz. Umuyorum ki önümüzdeki 5 yıl bütün meclis üyelerinin katılımıyla tarihe geçecek bir Konak yaratacağız, ben buna inanıyorum. Kentimizde ve ülkemizde de pek çok sorun var. Seçim çalışmalarında ve öncesinde de bunları öğrenmeye, birebir deneyimlemeye ve çözüm yöntemlerini de hazırlama şansı bulduk. Seçim döneminde herkes çok aktifti ve tüm sorunlara ve çözüm önerilerimizle bunları yapma becerimizle yeni bir Konak yaratacağız. Dolayısıyla önümüzdeki 5 yılda büyük bir değişiklik, daha güçlü, daha yenilenmiş yaşayanların daha keyifli, daha mutlu olduğu bir pano yaratmamak için hiçbir neden yok. Her bir mahallenin sorunlarını çıkardık ve bu sorunların çözüm önlemlerini de konuştuk ve şimdi çalışma zamanı işe koyulma zamanı çok kuvvetli ve ekiple konularını değiştirmek için yola çıktık. Her biri birbirinden değerli meclis üyeleri, birbirinden heyecanlı bürokratlarımız çalışmak için sabırsızlıkla bekliyor ve konuları da masa açısından değil, sokaklardan yönetmek için geldik. Zaten bayramda da sahadaydık. Sorunları yerinde saptayarak çözme yolunda gündemimizi oluşturduk” dedi.

KADININ SESİ DAHA GÜR ÇIKACAK
Mutlu, yeni dönemde kadının sesinin daha gür çıkacağını ve sosyal demokratik belediyecilik uygulayacaklarını dile getirerek, “Öncelikle kadın bir belediye başkanı olduğu için kadınların sesinin çok daha gür çıkacağı, gençlerin kaygılarından arınıp umutla dolacağı, engellilerin sosyal hayata, kamusal hayata engelsizce katılabileceği, sosyal ve halkçı, toplumcu, sosyal demokratik bir belediyecilikle herkesin mutlu, umutlu olduğu bir Konak olacak” dedi.

CEYDA HANIM'IN ZİYARETİ İLE GÖREVDEN ALMALARIN ALAKASI YOK
Meclis gündeminde bazı bürokratların görevden alınması da tartışmalara neden oldu. Geçtiğimiz günlerde başkan yardımcıları Mehmet Yunak, Sinan Toygun ve Zerrin Polat, Başkan Mutlu'nun talimatı ile görevden alınmıştı. Bürokratların AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı’nın belediyeye yaptığı ziyarette kendisine eşlik etmesinden dolayı görevden alındığı iddialarının sorulması üzerine Başkan Mutlu, “Birileri gezdirildi diye kimse görevden alınacak değildir. Görevden almaların onunla ilgisi yok. Belediye başkanının kendi ekibini kurma, kendi ekibiyle çalışma hakkı olmaktadır. Bu süreç içinde ben de bir mimar olarak ve bu kentte uzun zamandır yaşayan, 4 yılda büyükşehir belediyesinde yönetici olarak çalışmış biri olarak pek çok konuda fikrim var zaten. Önümüzdeki hafta basın bülteniyle de yeni görev alan arkadaşlarımızın kimler olduğunu duyuracağız. Yapacakları işleri ve bizim yeni işleyiş yapımızı, şu anki şemayı da kuşkusuz biraz değiştireceğiz. Çünkü görevler bazı kişilerde çok fazla birikmiş. Çok fazla görev verirken kişilerin de çok verimli olması doğal olarak beklenemez. Bunları daha yatayına paylaştırarak, herkesin üzerine eşit bir yük vereceğimiz bir yapılanma çalışmasındayız. Onu yaptığımızda size onunla ilgili de bilgi aktaracağız” dedi.

KOMİSYONLARIN AZALMASINDA TASARRUFUN İLGİSİ YOK
AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen’in komisyonlarda azalmaya gidilmesinini tasarruf nedeniyle düşürülüp düşürülmediğini söylemesi üzerine Başkan Mutlu, “Komisyonlar tasarruf amaçlı düşürülmedi. Benzer çalışmaların yapıldığı komisyonlar aynı ad altında toplandı. Önümüzce 5 yıl içerisinde yeni önergelerle komisyonlar kurulabilir. Yolda birlikte karar verelim dedik, bunun tasarrufla ilgisi yok. Daha verimli sonuç almak adına yaptık. Yeni komisyonlar ileride kurulabilir” ifadelerini kullandı.

Konak Belediye Meclisinin yeni dönemdeki ilk toplantısında divan katibi, başkan vekilleri, encümen, ihtisas komisyonları ve kurum temsilcileri seçildi. Yapılan oylamalar sonucu seçilen isimler şöyle oldu:

Konak Belediye Meclisi Divan Katibi (asil)

Simge Tokgöz

Behçet Emir

Taner Deniz

 

Konak Belediye Meclisi Divan Katibi (yedek)

Emrah Kazımoğlu

İlhan Önen

Çetin Taylanhan

 

Meclis 1. Başkan Vekili

Kazım Umdular

 

Meclis 2. Başkan Vekili

Emine ışık Doğusoy

 

Belediye Encümeni

Aras Kaynarca

Emine Işık Doğusoy

Hamit Mumcu

 

Konak Belediye Meclisi İhtisas Komisyonları Üyeleri:

 

İmar Komisyonu: 

Saygın İkiz

Aras Kaynarca

Mert Uslu

Ayşın Akyarlı Savatlı

Hakan Yıldız

 

Plan ve Bütçe Komisyonu: 

Ahmet Yıldız

Alaaddin Kurt

Saygın İkiz

Kazım Umdular

İlhan Önen

 

Hukuk Komisyonu: 

Ayşın Akyarlı Savatlı

Çetin Taylanhan

Melda Erbaykent

Ahmet Yıldız

Ali Hakan Kerci

 

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu:

Alaaddin Kurt

Simge Tokgöz

Emrah Kazımoğlu

Murat Yıldız

Emrah Erol

 

Sosyal Hizmet, Sağlık ve Engelsiz Yaşam Komisyonu:

Tuğçe Gülcüler

Cem Eren

Abdullah Siyahkoç

Hamit Mumcu

Hasan Uzunkaya

 

Esnaf Komisyonu: 

Erhan Kahraman

Murat Arat

Abdullah Siyahkoç

Şerafettin Bahtiyar

Taner Deniz

 

İklim Değişikliği ve Çevre Komisyonu:

Melda Erbaykent

Cem Eren

Tuğçe Gülcüler

İlhan Yaman

İsmail Özen

 

 

Turizm Geliştirme, Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma Komisyonu: 

Emine Işık Doğusoy

Nazlı Kayı

Behçet Emir

Ayşın Akyarlı Savatlı

 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu:  

Nazlı Kayı

Tuğçe Gülcüler

Melda Erbaykent

Simge Tokgöz

Kader İlhan

 

Dirençli Kentler ve Kentsel Yenileme Komisyonu: 

Mert Uslu

Aras Kaynarca

Saygın İkiz

İlhan Yaman

İlhan Önen

 

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu: 

Nazlı Kayı

Tolga Küleş

Simge Tokgöz

Çetin Taylanhan

Faruk Kartal

 

Sokak Hayvanlarını Koruma Komisyonu: 

Simge Tokgöz

Tuğçe Gülcüler

Hamit Mumcu

Ayşın Akyarlı Savatlı

Faruk Kartal

 

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu:

Nazlı Kayı

Behçet Emir

Birol Özkardeşler

Ayşın Akyarlı Savatlı

Yusuf Çoban

 

İnsan Hakları ve Emek Komisyonu:

Cemal Küpeli

Cem Eren

Tolga Küleş

Ahmet Yıldız

Ali Peynirci

 

Birlik temsilcilikleri:

 

Tarihi Kentler Birliği:

Aras Kaynarca (asil)

Mert Uslu (yedek)

 

Ege Belediyeler Birliği:

Hamit Mumcu (asil)

Birol Özkardeşler (yedek)

 

Kıyı Ege Belediyeler Birliği:

Erhan Kahraman (asil)

Emrah Kazımoğlu (asil)

Emine Işık Doğusoy (asil)

Melda Erbaykent (yedek)

Murat Arat (yedek)

Abdullah Siyahkoç (yedek)

 

Sağlıklı Kentler Birliği

Cem Eren (asil)

Cemal Küpeli (asil)

Çetin Taylanhan (asil)

Şerafettin Bahtiyar (asil)

 
Kaf-Kaf, Bulvar'ı geçti
 
Dışişleri'nden İran'ın İsrail saldırısı hakkında açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezar 15 Nisan 2024 Pazartesi 16:41

Hayırlı uğurlu olsun..

Yorumu oyla      0      0  
partisiz 15 Nisan 2024 Pazartesi 10:12

sayın hodri meydan, 75 yaşındaki eski liderlerin geri dönüşümünü beklemek güzel bir duygu. size iyi beklemeler. haaa bak daha eski genel başkan hala daha ankara'da otellerle, genel merkez arasında mekik dokuyordu, birilerine başkan adayı yapabilmek için, tamamen duygusal. bir de 80 küsur yaşındaki eski genel sekreter dede'de ilçe meclislerine aday yazdırmak için çaba sarfediyordu. chp'nin bunlardan kurtulması gerekir artık.

Yorumu oyla      6      0  
zülfikar 15 Nisan 2024 Pazartesi 09:52

konak belediye işçileri ilk kez maaş alamadıysa bu duruma şaşırmamak gerekir. kasada para yok. yeni başkan böyle bir belediye teslim aldı. neyse ki ikisi de chp'li. yoksa basmane meydanın asılırdı 5 yıl önce böyleydi, 5 yıl sonra böyle bir bütçe teslim aldık diye.

Yorumu oyla      6      1  
Kenan 15 Nisan 2024 Pazartesi 09:36

Konak belediyesinin işçilerinin maaşları ilk kez yatmadı belkide tarihinde böyle bir durum yaşanmadı.Nilufer hanım gerçekten başkanlığı hak eden bir insan canla başla cirpiniyor mücadele veriyor prensipli ve ilkeli bir duruş sergiliyor işçiler de bunu görüyor sonuna kadar başkanımızın yanındayız.

Yorumu oyla      9      1  
eb 15 Nisan 2024 Pazartesi 09:30

Yeni bir Belediye Başkanının kendi ekibini kurması kadar doğal bir şey yoktur herhalde.

Yorumu oyla      8      0  
hodri meydan 15 Nisan 2024 Pazartesi 08:43

Macera Dolu Konak... Bu hafta çok şeylere gebe. 15 müdür değişimi, statüsü yükselen personelin sürülmesi, Şehir dışından başka belediyelerde çalışan personellerin (memur değil) uzaktan danışmanlık vermesi vs. Belediye de personel yokmuş gibi üstüne üstlük 1500 personelin abdülün adamı olarak görmek ayrıca üzücü durumlar. 10 yıldır ilk kez Maaşlar gecikti bu ayrı bir parantez. 6 ay rahat geçer, sonrası.. Meclis Gruplaşması, İlçe başkanlığı "seçimi" iş üretmek yerine egoların savaşı olacak demedi demeyin. KK hakkında söyledikleri de şu an yastık altında. Yeri geldimi açılır, görüp göreceği de bu olur.

Yorumu oyla      1      8  
Akıllı Kart 15 Nisan 2024 Pazartesi 08:34

Allah bu Belediyede çalışan arkadaşaların yardımcısı olsun. Skandallarla Daha çok duyacağız bu Kadının adını

Yorumu oyla      2      1  
Tarik 15 Nisan 2024 Pazartesi 06:47

4 yil ibb de calismismis da tecrubeliymis de gecin bunlari

Yorumu oyla      1      7  
Mehmet79 14 Nisan 2024 Pazar 23:15

Öncelikli işiniz Gültepe projesini başlatmak olmalı.

Yorumu oyla      3      1  
Cenk 14 Nisan 2024 Pazar 22:07

Konak Belediyesi işçileri de çok mağdur edildi Konak Belediyesi kuruldu kurulalı geçen bu 5 yılda işçilerin bu kadar sıkıntı çektiği görülmedi. Nilüfer başkan bu sorunu çözecek tüm donanıma sahip bir başkan ekibine ve kendisine desteğimiz tamdır..

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sandık patlatan köy'e Tugay'dan teşekkür ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dikili'nin Deliktaş ...
Büyükşehir İtfaiye ekiplerinden yürekleri ısıtan kurtarma!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Gaziemir'deki ...
Başkan Mutlu sahaya indi... Sokağın nabzını tuttu!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Ramazan Bayramı’nın hemen ...
 
Başkan Önal’dan hafta sonu mesaisi
Ramazan Bayramını ilçe sakinleriyle sahada karşılayan Bayraklı Belediye ...
İzmir'den Antalya'ya yardım eli
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Antalya ...
Karşıyaka’da MSM atölyeleri tam gaz devam!
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent. A.Ş. bünyesinde geçtiğimiz yıl hizmete ...
 
Gaziemir'de ilk meclis... Görev dağılımı belli oldu!
Meclis başkanvekilleri, encümen ve ihtisas komisyonları üyelerinin seçildiği ...
Komisyon seçimleri, faaliyet raporu ve tartışmalar… Buca’da ilk meclis tamam!
Yerel seçim sonuçları sonrası Buca Belediye Meclisi, Belediye Başkanı ...
İZSU’dan derelerde dip çamuru temizliği
İZSU Genel Müdürlüğü’nün Meles Çayı ve Arap Deresi'nde yürüttüğü temizlik ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva