HABERLER>POLİTİKA
2 Şubat 2016 Salı - 09:36

Genel Sekreter Sındır'dan 4. devrim vurgusu!

CHP Genel Sekteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Selçuk İlçe Başkanlığının düzenlediği Birlik ve Dayanışma Yemeğinde partililerine seslendi.

Genel Sekreter Sındır dan 4. devrim vurgusu!

35. Olağan Kurultayı sonuç bildirgesinin tüm partililer tarafından okunması gerektiğinin altını çizen Sındır, “Türkiye’nin bugün ihtiyacını duyduğu dördüncü devrim ‘Özgürlükçü Demokrasi’dir. İlk üç devrimin sahibi olan partimiz dördüncü devrimi de yapacaktır” dedi.

“ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİYİ HAKİM KILACAĞIZ!”
Özgürlükçü demokrasinin, diktatörlük hedefini somutlaştırmaya çalışan baskı rejiminin en büyük korkusu olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Sındır, “CHP, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, ülkemizi çok partili hayata taşıyan ve Türkiye’ye sosyal demokrasiyi getiren üç büyük devrimi yapan partidir. Bugün ülkemizin ihtiyacını duyduğu dördüncü devrim ise “Özgürlükçü Demokrasi’’dir. Türkiye demokrasi tarihine adını altın harflerle yazdıran partimiz 35. Olağan Kurultayımızdan çıkan kararlılıkla 4. Devrimi de yapacak ve özgürlükçü demokrasiyi hayatın her alanında hakim kılacaktır. Biz özgür insan için özgürlükçü demokrasi diyoruz” dedi.



“PARTİ DEVLETİ DÜZENİNE SON VERECEĞİZ!”

35. CHP Olağan Kurultayında çıkan sonuç bildirgesinin önemine değinerek konuşmasına devam Sındır; “siyasi iktidarın düşünenleri ve kendisi gibi düşünmeyenleri suçlu ve hain ilan eden uygulamalarına dur diyeceğiz. Çoğulculuğu reddeden zihniyete karşı, barış ve kardeşlik ilkesi temelinde bir yaşamı tesis edeceğiz. 35. Olağan Kurultayımızdan sonra hangi hedefleri ortaya koyduğumuzu sonuç bildirgemiz net bir şekilde anlatıyor. Sonuç bildirgemizi CHP üyesi tüm yurttaşlarımız muhakkak okumalı. Kısacası biz sonuç bildirgemizde daha güzel, daha aydınlık, daha çağdaş daha özgür bir yaşam arzumuzu ortaya koyduk. Türkiye’yi herkesin mutlu, huzurlu, hakkı ve onuruyla yaşadığı bir özgürlükler ülkesi haline getirmek için dün olduğu gibi bugün de mücadele ediyoruz. Bildirgemizle, parti devleti düzenine son verip, saydam ve hesap verebilir bir hukuk devleti oluşturacağımızı söylüyoruz. Anayasamızın değiştirilmesi tartışmaya dahi açılamaz maddelerine dokundurmayacağımızı ifade ediyoruz. Yargının üzerindeki iktidar vesayetini kaldırıp, yargıyı bağımsız kılacağımızı belirtiyoruz. Darbe hukuku ve onu tahkim eden tüm düzenlemeleri kaldıracağımızı, hak ve özgürlüklerde hiçbir ayrım yapmaksızın tüm yurttaşlarımızın haklarını kesin güvence altına alacağımızı net bir dille söylüyoruz” dedi.

“PARLAMENTER DEMOKRASİDEN YANAYIZ”
Sonuç bildirgesinde ele alınan 21 maddenin Türkiye’nin içinde bulunduğu anti demokratik uygulamalara panzehir olacağını ifade ederek sözlerini sonlandıran Sındır şöyle konuştu: “beni halk seçti diyerek kimsenin Anayasayı ihlal etmeye hakkı yok. Cumhurbaşkanlığı Anayasal sınırlar içine çekilmeli. Anayasamızı daha özgürlükçü bir hale getirmek için taşın altına elimizi koyacağız. Biz parlamenter demokrasiden yanayız. Kuvvetleri tek elde toplamaya dönük girişimleri boşa çıkararak, kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter demokrasiyi güçlü ve etkin kılacağız. Parlamentoyu güçlendirerek, parlamento üzerindeki her türlü vesayete son vereceğiz. CHP otoriteleşmenin her türlüsüne karşıdır. Ekonomik, toplumsal, siyasal eşitsizliklere karşı dün olduğu gibi bugün de mücadele edeceğiz. Özetle sosyal devlet kurulmalı, zenginliğin adaletli paylaşımı sağlanmalı ve sosyal adalet hakim kılınmalı diyoruz.”

 
Bakanlar Kurulu’na ‘dizi’ ayarı!
 
Bornova’ya 2 ‘altın ödül’ birden!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 2 Şubat 2016 Salı 13:27

Milletin iki ajandası var. 1. Terör örgütüne karşı mutlak zafer ne zaman ve nasıl kazanılacak? 2. İşsizlik sorunu nasıl çözülecek ve CHP'nin (Dervişçi politikalar harici yani bugün için Böke harici) önerileri nelerdir? Gerisi kusura bakmayın, fasa fiso. Millet bütünlük istiyor, millet iş istiyor. Efendim bu demokrasiyle olurmuş, başka türlü olurmuş. Bunların hepsi bizim toplumumuz için ikincil konular. Kültürümüz farklı çünkü. Batılı ders kitaplarındaki al-benili teorilerle bu halkı açıklayamazsınız.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlar Kurulu’na ‘dizi’ ayarı!
Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarında “dizi” ayarı yapıldı.
Kemalpaşa’daki işçi krizinde AK Parti’den salvo!
AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Kırkpınar sert bir açıklama yaparak CHP’li ...
Erdoğan'dan Arınç'a yanıt: O zatın hareketi...
Erdoğan, Bülent Arınç’ın “Dolmabahçe Mutabakatı’nı biliyordu” sözlerine, ...
 
Erdoğan: Mülteci dramları en acı sembollerdir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet ...
Hükümetten Arınç'ın sözlerine ilk cevap
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu ...
Arınç'ın şifreleri: Kimleri hedef aldı?
Eski Başbakan Yardımcısı ve TBMM Başkanı Bülent Arınç, yaptığı sert açıklamada ...
 
CHP’de ‘Atatürk resmi’ raporu tamam, Altıok’tan zehir zemberek açıklama!
Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla “Atatürk resmi indirildi” iddiasını araştırmak ...
Demirtaş’tan ‘4 madde’ mesajı: Cumhuriyetin…
HDP Eşbaşkanı Demirtaş, "İlk 4 madde tartışmaya açılsın derken cumhuriyetin ...
Yüksel’den AK Parti’nin suç duyurusuna jet tepki!
AK Parti İzmir Teşkilatı’nın Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmasının ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva