HABERLER>POLİTİKA
11 Şubat 2024 Pazar - 21:30

Gençler sordu, Cumhur'un adayı Dağ yanıtladı: Şato'da oturmayacağım!

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayı Av. Hamza Dağ, seçilmesi halinde Şato'da oturmayacağını belirterek " Ben Şato’da oturmayacağım. Şato’yu öğrencilerin bu şehrin hanımlarının ve ailelerin gelip sosyal tesis olarak kullanacağı çok uygun fiyatlı bir yer haline getireceğiz. Bunun da sözünü buradan vermiş olalım." dedi.

Gençler sordu, Cumhur un adayı Dağ yanıtladı: Şato da oturmayacağım!

EGEDESONSÖZ – Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayı Av. Hamza Dağ, gençlerle bir araya geldi. Gençlerin sorularını cevaplayan Aday Dağ, önemli açıklamalarda bulundu. 

‘GÜL SOKAĞA İLK DEFA GİTMEDİK’
Dağ ‘Geçenlerde sizi Gül Sokak’ta gördük. Bu bir reklam çalışması mıydı? Seçildikten sonra da sizi yine Gül Sokak’ta görecek miyiz?’ sorusuna “Biz o gün ilk defa Gül Sokağa gitmedik. Kıbrıs Şehitlerine de Kordon’a da daha önce gittik. Kafeleri dolaştık. Çok da güzel oldu. Gençlerin ilgi alakası bizi çok memnun etti. Ben o gün çok da yorgun olmama rağmen uyuyamadım. O bana inanılmaz bana enerji verdi. Biri oradan bağırıyor ‘Oyum sana Hamza abi’. Diğeri oradan bağırıyor ‘Bu sefer oyum senin Hamza kardeşim’. Bu heyecan verdiği gibi üzerinizdeki sorumluluğu da artırıyor. Biz ilk defa gitmedik, son defa da gitmeyeceğiz. İzmir Kordonsuz, Karşıyaka’sız olmaz. İzmir bunlarla güzel” dedi.

'ÖZGÜRLÜKLERDEN VAZGEÇERSEM BENİ DÜZELTİN'
Dağ bir gencin ‘İzmirli gençlerin vazgeçilmezi bir şey varsa o da özgürlüklerdir. Eğer başkan seçilirseniz bu özgürlüklere müdahale edecek misiniz?’ sorusuna  “Arkadaşlar özgürlük herkesin vazgeçilmezidir. Yıllar önce özgürlüklerle ilgili hep çalışmalar yapılmış. Özgürlük dediğimiz herkesin vazgeçilmezidir. Globalleşen dünyada yani özgürlük konusunda farklı bir durum içine girmek ve girebilmek ihtimal dahilinde değil. Zaten bu konuda ülkemizde Allah'a şükür büyük oranda bir rahatlama söz konusu. Bir belediye başkanının da bu konuda müdahale etme ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Yani ben İzmir’i bilen biriyim. İzmir’in bir evladı yani dolayısıyla İzmir'de yaşayan biri olarak  kastettiğiniz farklı bir düşünce içinde olabilme ihtimalim söz konusu değil. Böyle bir şey yok. Yani gençler belirli kalıplara hapse edilmemeli. Birileri siyasi rant için gençleri belirli bir siyasi kalıba hapsetmek düşüncesinde olabilir. Biz buna fırsat vermeyeceğiz hep beraber.  Hazreti Ömer ‘Ben adalet terazisindne vazgeçtiğim an beni kılıcınızla düzeltin’ der. Ben de özgürlük terazisinden vazgeçersem buradaki herkes beni de şahsen belirler, beni düzeltsinler.  Kuldur şaşar diyelim. Bizi sonuna kadar düzeltsinler zaten de bir sıkıntı olmaz inşaallah’ dedi.

İZMİR CUMHURİYETİN KALESİ
Bir gencin de ‘CHP nin İzmir'in Kalesi olduğunu söylüyorlar. Sizce doğru mu? 31 Mart gecesi bu seçimi kazanabileceğimizi inanıyor musunuz?' sorusuna da Dağ “Arkadaşlar hep birlikte başaracağız, hep beraber başaracağız. 31 Mart’tan sonra bu şehirde samimiyet kazanacak. Birilerinin bu şehri çantada keklik görmesine fırsat vermeyeceğiz. Yani bunun böyle olmadığını göstermek durumundayız. Ben kendi mücadelemi bu konuda veriyorum ve gençlerin hepsinden destek istiyorum. Bu siyaset değil. Siyaset rasyonel yapılır.  Burası bir partinin kalesi değil. Burası cumhuriyetin kalesi, Anadolu’nun kalesi. Öyle bir siyasi partinin kalesi falan değildir” yanıtını verdi.

‘ŞATO’DA OTURMAYACAĞIM’
Seçilmeleri takdirde İzmirli öğrencilerin ders çalışabileceği ve sosyal aktivitelerde bulunabileceği mekanlar kuracaklarını ifade eden Dağ “Ben bunun İzmir’de olmamasından dolayı buna üzülüyorum. İzmir’de bunu yapacağız. En öncelikli işlerimizden olacak. Şimdi tabii bu konuda da üniversiteye yakın yerlerde belediyenin işleteceği sosyal tesisler oluşturmamız gerekiyor. Bir süredir ötelediğim bir sözü burada vermiş olayım. İzmir’in de gündemine oturacağını düşündüğüm bir konu. Mevcut Büyükşehir Belediye başkanı biliyorsunuz Şato’da oturuyor. Ben Şato’da oturmayacağım. Şato’yu öğrencilerin bu şehrin hanımlarının ve ailelerin gelip sosyal tesis olarak kullanacağı çok uygun fiyatlı bir yer haline getireceğiz. Bunun da sözünü buradan vermiş olalım. Bu uzun süredir aslında aklımdaydı ama Büyükşehir Belediye başkanımız rencide olur mu acaba diye endişe içindeydim. Ben de bu sözü buradan vermiş olayım Büyükşehir Belediye Başkanı şatoda değil yine şu anda halkın işte nasıl oturuyorsam o şekilde oturmaya devam edeceğim” dedi.

GENÇ İZMİRİM KART MÜJDESİ
Dağ “Size şunun burada müjdesini vermiş olayım. İzmirim Kart, Genç İzmirim Kart, Öğrenci İzmirim Kart 1 Nisan’dan sonra sizlerin emrinizde olacak. Onları o kadar çok kullanacaksınız ki eskiyecek. Size bir çok alanda katkı sağlayacak. Lansmanımızda size ayrıntılarını anlatacağız.” dedi.

KÖRFEZ TURKUAZ OLACAK
Körfez ve Harmandalı’nın ana gündem maddeleri olacağını ifade eden Dağ “hem Harmandalı hem de Körfez’in temizlenmesi ana gündemlerinden birisi olacak. Hava kirliliği de ilgili olarak doğalgazı şehrin tamamına hakim kılarak çözebileceğimiz bir iş.  4-5 senede doğal gaz oranını yüzde 90’a çıkaracağız. Körfez her halükarda turkuaz renkte olacak. ‘Yüzeceğim’ deyip Güzelbahçe’de yüzmek gibi bir duruma düşmeyeceğiz. İddialılar laflar etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dağ, öğrencilerin yaşadığı kira sorunuyla ilgili “İzmirim Kart çalışmasıyla bu konuda hamlelerimiz olacak. Hane gelirine, giderleri azaltarak katkımız olacak” dedi.

 
Fenerbahçe Kadıköy'de liderliği bıraktı!
 
TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu!
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Kılıçarslan 15 Şubat 2024 Perşembe 12:11

Halkçı (!) Soyer''in göreve gelir gelmez acele ile "o sarayda oturur da ben şatoda oturamaz mıyım?" dedi... Ve halkçılığı gitti o gün...

Yorumu oyla      1      1  
Hadi canım sizde! 12 Şubat 2024 Pazartesi 14:47

FETÖ'ya her istediğini verenler tutturmuşlar bir DEM gidiyor. Saygı bekleyenler yerel seçim sonuçlarına, seçilmiş başkanlara saygı göstermiyor. Cumhuriyete reklam arası, iki Ayyaş diyenler CHP Atatürkçü değil diyor. Atatürkçü siz misiniz?

Yorumu oyla      1      1  
Murat 12 Şubat 2024 Pazartesi 11:24

Hangi chp li gençlerin karşısına çıktı? Zaten chp Atatürk ün partisi olmaktan çıkmış. Hangi durumda olursa olsun Dem ile birliket hareket ediyor. Arada bir terör kınıyor. Bu ülkenin bu milletin seçtiği iktidara saygılı olacaksınız. Basit sloganların arkasında pis niyetleriniz başınıza döner hiç şüpheniz olmasın.

Yorumu oyla      2      3  
Can 12 Şubat 2024 Pazartesi 10:52

Saraylar da oturup saray lar yaptıran yerden geliyorlar ??

Yorumu oyla      3      1  
Genç Vatandaş 12 Şubat 2024 Pazartesi 09:37

Bu gençler kim? Ben neden bu şekilde soru soramıyorum. Hiç samimi gelmiyor. Kaldı ki Menemen'deki rakip bir adayın arsa sorusuna nasıl cevap veremediğini, arkasını dönüp gittiğini gördük. Bu tarz pr işlerini İzmirli yemez.

Yorumu oyla      9      3  
cem demir 12 Şubat 2024 Pazartesi 09:12

şatoya değil saraylara layıksınız,bir oyum var o da sizin değil bu arada:))

Yorumu oyla      8      3  
halktan biri 12 Şubat 2024 Pazartesi 09:09

Yahu geçmişte üye olduğunuz parti yüzüden insanlar isme oy veremiyor. biliyorlarki sonunda 20 yıllık şanlı (!) geçmişinizi İzmir'e de taşıyacaksınız. Her şeye rağmen seçim yarışında başarılar

Yorumu oyla      4      1  
Şato mu saray mı külliye mi 12 Şubat 2024 Pazartesi 08:51

Şato Restoran, Varyant Yolu kenarında 1954 yılında yapılmış. Şark kahvesi olarak tasarlanmış, zamanla düğün salonu da olmuş restoran da. 1993 yılında yıkıntıya dönen binayı İzmir Büyükşehir Belediyesi satın alıp yeniden yapmış. Belediye Konukevi olarak kullanılan binada misafirler ağırlanmış. Son belediye başkanı da Seferihisar'daki evine her gün gitmektense zaman zaman konukevini kullanmış. Binanın bir bölümü kütüphane olarak hizmet veriyor. Yani halka açık. Adının şato olması orayı şato yapmıyor. Büyük bir salonu ve terasları olan 4 -5 odalı bir mekan. Kıyaslama yapmak doğru olmaz belki ama Sayıştay raporuna göre Külliyenin günlük masrafı 11 milyon lira. Yani bu şatoyu 2 bilemedin 3 günde satın alır.

Yorumu oyla      7      3  
12 Şubat 2024 Pazartesi 08:30

yüzde 20 yi geçemez Çelişkili açıklamalar İzmir seni seçmez nokta

Yorumu oyla      8      5  
SOKAK 12 Şubat 2024 Pazartesi 08:18

Doğru söylüyor Sayın DAĞ. AKP ve şato olur mu hiç(!). İzmir'e yakışır bir saray yavrusu yapar ve orada oturur. Yapmadığınız şey değil bu Sayın DAĞ biz buna alışığız. Sen hiç stres yapma ve canını sıkma, aman ha önce sağlık. Saray nedir ki canınız sağ olsun.....

Yorumu oyla      13      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Büyükşehir adayı Tugay iddialı konuştu... Önce belediye, sonra iktidar!
İzmir Bingöllüler Derneği buluşmasında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Erdoğan'dan 12 yıl sonra Mısır'a ilk ziyaret!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni haftada 2 önemli ziyaret gerçekleştirecek. ...
Büyükşehir adayı Tugay Romanlarla buluştu: İzmir'i İzmirlileri ezdirmeyiz!
CHP İzmir Büyükşehir Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Konak İsmetpaşa, Boğaziçi ...
 
CHP İzmir önünde 'Soyer’ çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeniden aday gösterilmemesi ...
Erdoğan: Bizde CHP gibi kibirli bir dil olamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Tekirdağ mitinginde halka hitap ediyor. ...
Cumhur İttifakı Adayı Dağ'dan STK buluşmasında mesaj seli: Ateşten gömlek giymeye talip olduk!
İş insanları ile bir araya gelen Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
CHP'nin seçim sloganı belli oldu!
Gelecek hafta, 12 Şubat’ta yapacağı Parti Meclisi toplantısında kalan ...
Cumhur İttifakı'nın adayı Tunç'tan icraat çıkışı: Karabağlar rağbet gören ilçe olacak!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç çalışmalarına ...
Büyükşehir adayı Tugay da vaat etti: Ücretsiz 90 dakika geri gelecek!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva