HABERLER>POLİTİKA
11 Şubat 2024 Pazar - 16:58

CHP İzmir önünde 'Soyer’ çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeniden aday gösterilmemesi sonrası CHP İzmir İl Binası önüne gelen vatandaşlar sürece tepki gösterdi

CHP İzmir önünde  Soyer’ çağrısı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde 29 Ocak günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Cemil Tugay’ın belirlenmesi sonrası mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e destek veren bir grup eylemlerini sürdürmeye devam ediyor.

Yaklaşık 150 kişilik İzmir’in çeşitli ilçelerinden gelen vatandaşlar bugün CHP İzmir İl Binası önünde, CHP Genel Merkezi’nin almış olduğu karara tepki gsöterdi. ‘İzmir Tunç’tur, Tunç kalacak’, ‘Tunç varsa biz varız, yoksa yokuz’ gibi sloganlar atan grup yaptığı basın açıklaması ile Tunç Soyer’in yeniden aday gösterilmesini istedi.

Düzenlenen etkinlikte dikkat çeken konuların başında Gaziemir Belediyesi’nin otobüs kaldırarak Belediye Başkan Vekili Necati Kırmaz ve CHP’den ihraç edilen İbrahim Özkara ile gençlik kollarını getirmesi oldu.

KARAYILAN: ÖZEL’İ YANILTTILAR
İlk olarak konuşan Neslihan Karayılan, “Tunç Soyer'in 15 yıllık belediye başkanlığı yaptıkları ortadadır. Ne yaparlarsa bunu örtemezler, yok sayamazlar. Hiçbir emek gizlenemez. En büyük değerdir çünkü emek. Hayata en akıcı şeydir. Elbette ki bizim genel başkanımız da bizim cenahımızda yetişen biridir. Ve emeği hakkı çok iyi bildiğine eminiz. Buna sonsuz inanıyoruz. Buna inancımız neden mi? Kendi öğretmenini bile yad eden bir insan ancak bizden biri olabilir. Usta yazar Yaşar Kemal'in dediği gibi ‘yalan her zaman önde koşar’. Çünkü yalanı teşkilatı var. Bizim çok inandığımız Sayın Genel Başkan Özgür Özel'i  yanılttılar. 30 ilçe için ve büyükşehir belediyemizin Soyer Başkanımızın bütün anketlerini manipüle ederek genel başkanımızın önüne koydular. Sayın Özel mutlaka bu hatayı görecek ve bu yanlıştan dönecek. Bizim inancımız buna tamdır. Tunç başkan İzmir halkının sevgisini, güvenini kazanmış bir başkandır. Tunç başkan 22 yıldır merkezi hükümet tarafından göz ardı edilen İzmir'in geçmişinin 50 yılına uzanan temel kentleşme sorun gidermek üzere önemli adımlar gerçekleştirmiştir. Bunu yok sayamayız. Bunu göz ardı edemeyiz. Bu 5 yılda altyapıda raylı sistemlerde koku sorununu gidermede çok önemli adımlar atmıştır. Üstelik bunları merkezden hiçbir yardım almadan uluslararası kuruluşlardan sağladı. Fonlarla gerçekleştirilmiştir. Bunu hangimiz göz ardı edebiliriz? Tunç Soyer bütün engellemelere rağmen bu 5 yılda mazeret üretmemiş, güç üretmiştir. Dik duruşuyla, mütevazı kimliğiyle bunları dile getirememiştir. Toplumu tüm kesimlerini kucaklamıştır. Sosyal demokrat duruşuyla öncelik vermiştir. Soyer gibi bir başkana bugün yaşatılanlar reva mıdır? Hak mıdır, adalet midir? Peki sorarım size... Yoksa bu bir ceza mıdır? Bugün sadece Tunç başkan değil 30 ilçeyle birlikte İzmir halkı da cezalandırılmıştır. Bunu yok saymayalım. Bugün bir de hakka inanan genel başkanımıza sesleniyoruz; Lütfen sayın genel başkanımız şiarınızı biliyoruz ve size inanıyoruz. Arka kapıların arkasında manipüle edilen ve yok sayılan Soyer’in hakkını koruyun. 30 ilçesini yeniden araştırmanızı istiyoruz. Seçimimize inanıyoruz” diye konuştu.

HEPTEPE: 5’Lİ ÇETEYE VERMİŞ OLDUĞU…
Emir Sultan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Heptepe ise, “Çok konuştuk. İzmir için çok mücadele ettik. Tunç başkan, İzmir üzerinde ve tüm Türkiye üzerinde yurtta sulh, cihanda sulh’un son savunucusu, son lideridir.  Şu anki genel merkez tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday gösterilen Cemil Bey'in programı vardı bugün Emir Sultan Mahallesi’nde… Cemil Tugay'ın açıklamış olduğu programda saat 14:30 olarak belirtilmiş. Ancak saat 14 ve 14:20’de hiç kimse yok. Bir tane seçmen Cemil Tugay'ı karşılamıyor. Lütfen sayın genel Başkanım, sizlere sesleniyorum. Bugün kendi yapısını kuramayan, Karşıyaka'daki beşli çeteye vermiş olduğu ihaleyle İzmir'i onlara teslim etmeyin. İzmir Tunçtur, Tunç Kalacak” ifadelerini kullandı.

HEPTEPE: İZMİR BÜYÜK BİR HÜSRANA UĞRAYACAK
Güzel Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Cafer Heptepe ise, “Ankara'nın vermiş olduğu bu kararı bir an önce çevirmesi lazım. Neden? İzmir'deki Tunç Soyer’in açıklanmaması kentin kaybı demektir. Çünkü büyük bir risktir bu. Hazırda başarılı bir başkan varken bir başka başkanı tercih edilmiş. Bana göre çok büyük bir yanlıştır. Ve bizim toplumumuza da büyük bir hakarettir bu İzmir halkı olarak. Biz 2023 genel seçimlerinde Güzel Parti ailesi olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olduk. Biz şu anda Sayın Tunç Soyer'i açıklamazlarsa biz kendi adayımızı çıkarıp güzel parti ailesi olarak hepimiz tam olarak kendimize destek vereceğiz. Tunç başkan yoksa biz de okuruz Ben buradan Ankara'ya sesleniyorum. Çok büyük bir yanlış yapıyorsunuz. Bu yanlıştan dönün. Kazanılmış bir belediye başkanı vardır. Seçimlerde büyük ihtimalle garanti kazanan bir başkan vardı. Şimdi risk var. Çok büyük bir risk var. Ve İzmir'i kaybettiğiniz zaman o koltuklarda duramayacaksınız. Tunç başkanı tekrar geri getirin. Yoksa İzmir çok büyük bir şekilde hüsrana uğrayacaktır” dedi.

PASİN: İZMİR’İN HAKKI TUNÇ BAŞKANDIR!
Belediye-İş Sendikası’ndan Atilla Pasin, “Belediye çalışanları sadece belediye başkanımızı değil, aynı zamanda işverenimizi de seçeceğiz. Belediyede çalışan 40 bine yakın insan ailesiyle 200 bini bulan insan bugün belediye başkanının yanında. Tunç Soyer’in başkanlığı döneminde işçi ve bütün çalışanlar emeğini karşılığını olduğu kadarıyla olumlu bir şekilde aldı. Bu dönemden memnun bütün işçiler, desteğini de verdi sonuna kadar. Memurlar da öyle. Hiç anket, ön seçim yapmaya gerek yok. Sokağa çıkmak, İzmir'in eğilim belli.  Son gelişmelere göre de MYK'ya diyecek bir mesajımız varsa bugün burada Tunç başkanının hakkı bir başka teklif, bir başka öneri, bir başka seçenek değil. Tunç başkanın hakkı, İzmir! Ama daha önemlisi İzmir'in hakkı Tunç Başkan'dır!” diye konuştu.

 

 

 
Kabine yarın toplanıyor: Gündem yoğun!
 
Menemen FK'ya Fethiye çelmesi!
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Egeli 12 Şubat 2024 Pazartesi 15:42

Düne kadar eleştirilen başkanı,bugün gelmiş olmazsa olmayız diyorlar.Tabiri caizse kör göz olmuş badem göz.Söz konusu CHP ise aday kim gösterilmişse Başkan odur olması için çalışılır(tabi gerçek Chp''li iseniz )

Yorumu oyla      1      1  
baran 12 Şubat 2024 Pazartesi 11:03

Demek ki bayağı bir hampacı varmış. Bu tipler menfaati olmasa ayağını kıprdatmaz. Bu görüntü chp nin ne hale geldiğinin işaretidir. Menfaat ve franksiyon çatışmaları.

Yorumu oyla      2      1  
Günaltay Sakini 12 Şubat 2024 Pazartesi 10:34

Bankamatik işçiler, bankamatik memurlar. Yaptığınız işlerin kalitesizliği ortadayken söylemlerinizin hiçbir önemi yok.

Yorumu oyla      2      1  
chpli 12 Şubat 2024 Pazartesi 09:58

yevmiyeli tutulan romanlar, meşhur çete mensupları,mezhepçi tayfa ve bir avuç elit lümpen organizasyonu olarak toplanılmış. genel merkez karar verdi size biat etmek düşer, etmiyorsanız yediklerinizi geri verin yada yeni dönemde ortada kalın.

Yorumu oyla      3      1  
serpil 12 Şubat 2024 Pazartesi 09:36

Kendi düşen ağlamazmış, sandıklar açıldığında görecekler seçmenle inatlaşanlar...

Yorumu oyla      3      2  
BİLGİ OLSUN 12 Şubat 2024 Pazartesi 08:48

Sadece İzmir değil bir açıdan Türki'de kaybetti Sayın SOYER ile birlikte. Türkiye'nin Avrupa'daki en prestijli görevlerinden olan " Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanlığı" görevi Sayın SOYER' deydi. Bu görev otomatik olarak düşmüş olacak. Şimdi bundan kim kazançlı çıktı acaba?

Yorumu oyla      4      3  
Son 12 Şubat 2024 Pazartesi 08:27

Boşuna beklemeyin . Bitti .

Yorumu oyla      6      2  
Nilüfer Sezer 11 Şubat 2024 Pazar 19:35

Tunc Başkanla yola devam 72 haneyiz Tunç Baskan yoksa oy da yok

Yorumu oyla      19      16  
Partili 11 Şubat 2024 Pazar 19:31

Bu cılız protestolar ile çözüm olmaz öncellikle ilçe yönetimleri istifa ederek parti bürosunun kilidini genel merkez ödemeli olarak göndermek tâbi ki sonuç alınmayacak onun için seçimde boş oy vermektir en azından gelecek seçimlerde böyle hata yapmazlar...

Yorumu oyla      10      4  
Geçmişte itiraz etmemişsin . Şimdi bu itiraz neden ? 11 Şubat 2024 Pazar 18:57

Kaç kişi gelmiş . CHP Genel Merkezi ; Sayın Tunç Soyer’in arkasında halk desteğini görseydi , Sayın Cemil Tugay aday gösterilir miydi . Adayı , aday yapana değil , yaptırana bakacaksınız . Sayın Tunç Soyer’den İzmirliler ne kadar memnun du . Tunç Soyer destekçileri buraya metroyla gelselerdi , destekten vazgeçerlerdi . Haberde olduğu gibi ilçe belediyesine ait hususi otobüsle gelmişler herhalde . Önemli olan kişiler mi , Partinin kurumsal kimliği mi .

Yorumu oyla      12      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Bizde CHP gibi kibirli bir dil olamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Tekirdağ mitinginde halka hitap ediyor. ...
Cumhur İttifakı Adayı Dağ'dan STK buluşmasında mesaj seli: Ateşten gömlek giymeye talip olduk!
İş insanları ile bir araya gelen Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP'nin seçim sloganı belli oldu!
Gelecek hafta, 12 Şubat’ta yapacağı Parti Meclisi toplantısında kalan ...
 
Cumhur İttifakı'nın adayı Tunç'tan icraat çıkışı: Karabağlar rağbet gören ilçe olacak!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç çalışmalarına ...
Büyükşehir adayı Tugay da vaat etti: Ücretsiz 90 dakika geri gelecek!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. ...
CHP adayı Mutlu hemşehri dernekleri ve Romanlarla buluştu: Herkes eşit yurttaş olacak
Hemşehri derneklerini ziyaret eden ve Ege Mahallesi’nde Romanlarla buluşan ...
 
Tarih belli oldu... CHP İzmir'de adaylar vitrine çıkıyor!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 29 Ocak tarihinde açıklanan İzmir adaylarının ...
CHP’li aday Selçuk Balkan: Urlalılar, kimin bu şehre umut olacağını bilir!
Cumhuriyet Halk Partisi’nden 53 aday adayının yarıştığı Urla’da tercih ...
MHP'den silahlı saldırıya tepki
Milliyetçi Hareket Partisi, İstanbul Küçükçekmece'de AK Parti'nin seçim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva