HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Nisan 2012 Perşembe - 08:40

Genç hakim karşısında: Ben hem herşeyim hem de hiçbir şey!

Büyükşehir davasının ikinci gününde hakim karşısına çıkan '2 numaralı' ve tutuklu sanık Pervin Şenel Genç'in savunmasına bu sözler damga vurdu: Ben hem herşeyim hem de hiçbir şeyim!

Genç hakim karşısında: Ben hem herşeyim hem de hiçbir şey!

Can ÖZLÜ-Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Tarihi Büyükşehir davasında 'çete reisi' sıfatıyla ve 397 yıl hapis istemiyle yargılanan Başkan Aziz Kocaoğlu'nun savunması ikinci gün de tamamlandı. Kocaoğlu'nun savunmasının ve 'sorgusunun' tamamlanmasının ardından bürokratlar hakim karşısına çıkmaya başladı. 

Davanın '2 numaralı' ve tutuklu sanığı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç hakim karşısına çıkan ilk bürokrat oldu. 

Pervin Şenel Genç 'girizgahda' eski Genel Sekreter Ersu Hızır ve eski Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser'e yüklenirken, "Benim hayatımdan giden 1 yılın hesabını kim verecek?" diye sordu. Daha sonra Başkan Aziz Kocaoğlu'nun savunmasında olduğu gibi iddianamedeki konular hakkında tek tek savunma yapan Genç'in günde damga vuran açıklaması ise "Ben hem herşeyim hem de hiçbir şeyim"di...

İŞTE ŞENEL'İN SAVUNMA SIRASINDAKİ AÇIKLAMALARI

Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, "Ortada bir örgüt var. Mevcut yasalarla belirlenmiş bir örgüttür. Benim örgüt üyesi olduğum ve kendi içinde yine örgüt lideri olduğum ifade ediliyor. Belediye teşkilatı suç işlemek için değil hizmet üretmek için yapılanmıştır. Belediyelerde çeşitli kademelerde bulundum. 36 yılda izin ve raporum çok az miktardır. Meslek hayatımın 38. yılına hapishanede girdim. Bu zamana kadar hayatım boyunca düzenlenmiş bir olumsuz rapor ve tespit yoktur. Belediyenin kasası bize emanet edildi.Toplam 8 aylık görev süremde 45 milyon TL hizmet, 146 milyon TL yatırım, 26 milyon TL'lik mal alımlarına onay verdim.İddia edilen olaylar örgüt gibi lanse edildi. Liyahat ve memuriyetimiz yok sayıldı. Bu iş normal mahkemelerin görevidir" dedi. 

ESER VE HIZIR'I HEDEF ALDI
Belediyeye yapılan operasyonda kadro değişikliğinin büyük önemi olduğunu anlatan Genç, görevden alınan eski Genel Sekreter Ersu Hızır ve eski Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser'i hedef aldı. Genç, "Bütün dinlemeler benim genel sekreter kardosunu almamdan sonra oldu. Eski genel sekreter ve genel sekreter yardımcısının görevden alınmasıyla bu kadrolar yoğunlaştı. Bizi hedef aldılar. Operasyonda bu tür şeyler de etkili oldu. Bir yıllık süre ömrümden çalındı. Bunun hesabını kim verecek? Benim gibi aynı görevde bulunan kişiler dışarıdayken ben içerideyim. Yüksek güvenlikli cezaevine 9 gün nasıl gidip-geleceğiz. Soruşturma bitti, delilleri yok etme gibi bir durumum yok. Özgürlüğümün geri verilmesini, hapishane ve tutukluluk halimin iptal edilmesini talep ediyorum. Bu zamana kadar görevlerimi kamu yararı ve hizmeti için yaptım. Eylemlerin tamamında herhangi bir kişiye hizmetim yoktur. Örgüt üyesi ve yöneticisi değilim. Bunu kabul etmiyorum. Hangi suçla ilgili kimden talimat aldım ya da nasıl bir talimat verdim? Bunların hiçbiri yok. Hakkımda iddia edilen olaylar makam odası toplantılardır. Bu toplantılar da sadece hizmet toplantılarıdır.

OTOPARK İHALESİ HAKKINDA...
Pervin Şenel Genç genel konuşmasının ardından iddianamede yer alan konulara değinen bir savunma açıklaması da yaptı. Startı 'otopark ihalesi' ile yapan Genç, "Çankaya otopark görüşmesinde Hüseyin Kırmızı ile fiyatın yüksek olduğunu görüştük. 'Eğer İZELMAN dışında bir şirket alırsa olumsuz durumda tahliye zor olur' dedik. Hüseyin Kırmızı da ihaleyi almamaları durumunda işçiler ve maliyetleri ile karşılanacağını söyledi. İZELMAN devletin parasını kullanıyor. Bu yüksek parayı verseydi fazladan para gidecekti. Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen ile yaptığımız görüşmede yine aynı çekinceleri ortaya koydum. Kararlar-Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri ile de toplantıyı konuştum. Başkan ile görüntülerimde ise şirketin durumunu anlattım. Erhan Bey ile ziyarette ise aynı çekinceleri anlattım. Onlara 'Otoparkı biz işletelim' dedim" diye konuştu. 

"AJANDAM DELİL OLARAK GÖSTERİLİYOR!"
Genç daha sonra savcılığa şikayette bulunan Cem Cevahir Kiraz'dan şikayetçi olduğunu bildirerek şunları söyledi: İhalelerimizi kontrol için gelen bilirkişinin aldığı rakamlar doğru değil... İZBAN tanıtım filminde helikopter ile yapılan çekimler de maliyetlidir. Zaten böyle bir fiyat kalemimizde var... Rastgele seçilen firmaların verdiği rakamlar ile bizim rakamlar karşılaştırılıyor. Bu bir sanat eseridir. Yapılan önemli bir iştir. Benim makamda bulunan ajandamın hukuki dayanağı yoktur. Adeta gerekçe aranmaktadır. İddianamede ihaleleri organize ettiğim ifade ediliyor. Buna dayanak olarak Sport firmasının isminin ajandamda bulunması gösteriliyor. Firma ile ihale öncesinde görüşmem olmamıştır. 'İzmir'de Hayat Var' kampanyası ile ilgili de çalışma yapmıştık. Telefon görüşmeleri burada delil olarak gösteriliyor. Belediye Teşkilat aşamasında her birimin bütçesi vardır. Suçlamaları ve bilirkişi raporlarını reddediyorum. 

"KARDEŞİME 'ÖRGÜT YÖNETİCİSİ KARDEŞİ' DEDİLER"
Genç savunmasının ikinci duruşmaya sığan bölümünü şu sözlerle tamamladı: "Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü kardeşim Nagehan Genç sadece benim kardeşim olduğu için cezaevinde yattı. İddianamede kardeşim için 'Örgüt Yöneticisi Pervin Şenel Genç'in kardeşi' denilmektedir. Bana örgüt yöneticiliği sıfat olarak yakıştırılmışır. Bunu şiddetle kınıyorum. Ortada bir örgüt olmadığı için suç da yoktur. Ben ESHOT ihalesinin hiçbir yerinde bulunmadım.

Konser ihalelerinde yetkili eski genel sekreter olarak görünüyor. Emek Şenliği, İzenerji Şirketi tarafından yapılmıştır. Mandalin alımlarını bizzat gerçekleştirildiğim iddia ediliyor. Benim alım ve koordinasyonu sağlamam suç sayılıyor. Zaten belediye kanununda genel sekterer olarak olarak çalışıyorum. Bunların suç olarak nitelendirilmesi anlaşılacak bir şey değildir.

Savcılık suçlamasında kendimi 'hem herşey hem de hiçbir şey' olarak nitelendirmiştim. Böyle bir tanımı kendime buldum. Ben belediyede yasa ile verilen haktan dolayı ikinci kişi olduğum için 'her şeyim' Bizler yasalara uygun işler nedeniyle hapse atıldık. Daire başkanları kendi kararlarını kendileri verdiği için o zaman 'hiçbir şey' oluyorum Ben vicdanların sesine güvenerek tahliyemi istiyorum. Adalete güveniyorum"

Baro Başkan Yardımcısı ve Aziz Kocaoğlu'nun Avukatı Ercan Demir'in İzenerji Genel Müdürü Ali Süha Sabuktay'ı sorması üzerine Genç, "Ali Süha Sabuktay'ın filmin gösteriminde, masa üstü çekimi işinde de bir ilgisi yoktur" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı duruşmayı 17.00 sularında kapattı. Dava yarın (Perşembe) yine Genç'in savunmasıyla devam edecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Nisan 2012 Cuma 09:12

pervin hanım mükemmel bir insandır büyükşehir'in en dürüst en doğru ve en dobra bürokratıdır kendisi pervin hanım hakettiğiniz bu değildir ki adalet sizden yana olacaktır bizim dualarımızla size çok ihtiyacımız var sizi çok özledik zor günler geçiyor o anne abla şefkatini esirgemeyen mükemmel bir insan dualarımız seninle mükemmel insan ...

Yorumu oyla      13      7  
hatice 5 Nisan 2012 Perşembe 10:13

kalbimiz yüreğimizle yanınızdayız, umarım sendikacılar ve bürokratların hepsi özgürlüklerine kavuşacaktır. hep bir ağızdan özgürlük türkülerini söyleyeceğiz...

Yorumu oyla      21      9  
5 Nisan 2012 Perşembe 08:32

Gerçekten Pervin Hanım için çok üzülüyorum.O bu suçlamaları ve bu yaşta çektiklerini hiç hakketmedi. Bu rant olyununda da en çok mağdur olan kişi de o. Bu suçlamaları yapanların ve bu insana bu acıları yaşatanların hiç mi vicdanları sızlamıyor. Azıcık elinizi vicdanınıza koyun ve sayın Pervin Şenel Genci ve tüm tutuklu brokratları serbest bırakın. Lütfen denetimlerinizide belediye mevzuatından anlayan bilir kişilere yaptırın. O zaman bukadar insanın suçsuz yere yargılandığını sizde göreceksini

Yorumu oyla      27      6  
Aslı. 5 Nisan 2012 Perşembe 08:23

kalbimiz ve dualarımız sizinle.. İnşallah özgürlüğünüze kavuşup, bu zor günleri unutacaksınız.

Yorumu oyla      31      6  
muzaffer 4 Nisan 2012 Çarşamba 20:31

Pervin Şenel Genç acilen özgürlüğüne kavuşmalı.İBB bürokratları onunu eksiliğini fazla ile hissediyor.Sayın Başkan eğer içeride değilse bunu Pervin Şenel Genç Hanımefendi sağlamıştır.Adalet çok yakında yerini bulacak.Sizi gerçekten çok özledik.

Yorumu oyla      45      12  
Haydar 4 Nisan 2012 Çarşamba 19:54

Pervin hanım çok düzgün bürokrattır. Ancak otopark ihalesinde hata var. Belediye sürekli şirket kurup her işi yapsın. Beş kişinin yapacağı işi 15 kişi ile yapsın. Bunun adı da hizmet olsun. Olurmu hiç. Bürokratlar önce kendi kurumlarının karına ve çıkarına bakmalı. Rantabil çalıtırmalı ve karlılığı esa almalı. Özel şirkette olsa anında kovulurlar.

Yorumu oyla      25      41  
İzmir 4 Nisan 2012 Çarşamba 16:11

Her ampul patlayacak.Her ampulün bir ömrü var.Bunlar inşallah tüm tesisatlarıyla,kablolarıyla yok olurlar."duy" ları da yansın...

Yorumu oyla      72      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlarlı çocuklardan satrançta büyük başarı
Karabağlar Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün Satranç Takımı, Türkiye ...
Karabağlar kent söyleşilerinde gündem 'Göç'
Karabağlar Belediyesi, ilçenin tarihi, kültürel ve sosyolojik yapısını ...
Ödemiş’te açık oto pazarı açıldı
Ödemiş Belediyesi Hayvan Pazarı alanında hizmet vermeye başlayan Açık ...
 
Gaziemir'de özel öğrencilere örnek proje
Gaziemir’de devlet vatandaş işbirliğinin güzel örneklerinden biri sergilendi. ...
Adliye nöbeti ikinci rauntta nakavt!
Tarihi Büyükşehir davasında Bayraklı Adliye Binası çevresi ilk 10 binden ...
Cevat Durak'tan çarpıcı termik santral uyarısı
Çağımızın hastalığı kansere dikkat çekmek amacıyla Karşıyaka Belediyesi ...
 
Güzelbahçe'den Ünal Turkeş'e vefa
Güzelbahçe Belediyesi, eğitimci - gazeteci Ünal Türkeş'in ismini ilçede ...
4+4+4’ü bırak gel okullara bak
Türkiye Cumhuriyet Tarihi’nin en önemli yol ayrımlarından birisini yaşıyor. ...
Konak'ta vergi rekortmenlerinin gurur günü
Konak Belediyesi, yerel yönetimlerde bir ilke daha imza attı, en çok vergi ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva