HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Nisan 2012 Çarşamba - 10:29

Gaziemir'de özel öğrencilere örnek proje

Gaziemir’de devlet vatandaş işbirliğinin güzel örneklerinden biri sergilendi. Kısıtlı hizmet veren 4 farklı okuldaki özel eğitim sınıfları, hayırseverler, belediye ve kamu kurumlarının işbirliği ile yapılan özel binada bir araya toplandı

Gaziemir de özel öğrencilere örnek proje

İZMİR - Yetersizlikleri nedeniyle yaşıtlarıyla eğitim almakta zorlanan ilköğretim çağındaki çocuklar için Gaziemir’de 6 derslikli özel bir bina yapıldı. Sabri Öney İlköğretim Okulu bahçesine belediye ve kaymakamlık koordinatörlüğünde hayırseverler tarafından inşa edilen Azize-Feyzullah Ulğaç Özel Eğitim Derslikleri törenle açıldı. Törene İzmir Vali Yardımcısı Şahin Aslan, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, veli ve öğrenciler katıldı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, dersliklerle ilgili ihtiyacı milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ile görüştükleri sıralarda belediyeye gelen Samet Ulğaç’ın hayır yapmak istediğini belirterek, “Hayırseverimizi hemen milli eğitime yönlendirdik. Diğer bağışçıların da katkısıyla çok güzel ve ihtiyaç duyulan bir eser ortaya çıktı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Öğretmenler de destek verdi
Dersliklerin, Gaziemir’de 4 farklı okulda bulunan özel eğitim sınıflarını, tam donanımlı olarak birleştireceğini ifade eden Kaymakam Şerafettin Tuğ, “Bu çalışma devlet - vatandaş işbirliğine güzel bir örnektir. Binanın yapımında finansman desteği veren Ulğaç ailesi ve projenin sorumluluğunu üstlenen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol başta olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi. Kaymakam Tuğ, iki sınıfın donanımını milli eğitim personeli ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinin gerçekleştirdiğini de söyledi.
Hayırsever Samet Ulğaç ise, okul yaptırma idealini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Eğitim konusunda herkese bir görev düşüyor. Anne babamın adının yaşatılacağı bu güzel okulda, topluma faydalı bireyler yetişeceğini düşünmek gurur veriyor” dedi. 

İzmir’e model olacak
İzmir Vali Yardımcısı Şahin Aslan de Gaziemir’deki işbirliğinin İzmir’e model olacağını belirterek, “Özel çocuklar için onların algı ve beden dünyasına uygun mekanlar hazırlamamız gerek. Gaziemir’deki gönül birliğinin, vatandaş-devlet işbirliğinin İzmir’de model olacağını inanıyorum” diye konuştu.  

Törende binanın yapımına katkıda bulunan hayırseverler Samet Ulğaç, Cafer Öztürker, Altyapı İnşaat adına Oktay Ceylan, Hüseyin Köse, Hasan Hüseyin Pullu, Seydiköylüler Derneği adına Hakan Süvari ve Turgay Güven’e plaket ile teşekkür belgesi verildi. 18 öğrencinin derslere başladığı 60 öğrenci kapasiteli merkez, 360 metrekare tek katlı prefabrik binada, her birinde engelli tuvaleti bulunan 6 adet faaliyet odası, 1 adet çok amaçlı salon ve mutfaktan oluşuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adliye nöbeti ikinci rauntta nakavt!
Tarihi Büyükşehir davasında Bayraklı Adliye Binası çevresi ilk 10 binden ...
Cevat Durak'tan çarpıcı termik santral uyarısı
Çağımızın hastalığı kansere dikkat çekmek amacıyla Karşıyaka Belediyesi ...
Güzelbahçe'den Ünal Turkeş'e vefa
Güzelbahçe Belediyesi, eğitimci - gazeteci Ünal Türkeş'in ismini ilçede ...
 
4+4+4’ü bırak gel okullara bak
Türkiye Cumhuriyet Tarihi’nin en önemli yol ayrımlarından birisini yaşıyor. ...
Konak'ta vergi rekortmenlerinin gurur günü
Konak Belediyesi, yerel yönetimlerde bir ilke daha imza attı, en çok vergi ...
Başkan Tatı’ya denetim şoku
Buca Belediyesi’nde CHP’li muhalif üyelerin, grup kararına karşı çıkarak ...
 
Aziz Başkan herşeyi ve herkesi savundu: Bizi DDK denetlesin!
Büyükşehir Davası'nın 1 nolu sanığı, 397 yılla yargılanan Başkan Kocaoğlu, ...
Büyükşehir CHP grubunda sürpriz çekilme kararı
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP grubunda daha önce Murat Bakan’a ...
Karabağlar’ın kadınlarından Kürüm’ün projelerine tam not
Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, Karabağlar Belediyesi’nin ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva