HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Nisan 2012 Salı - 22:14

Büyükşehir CHP grubunda sürpriz çekilme kararı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP grubunda daha önce Murat Bakan’a rakip olan Rıfat Özer son noktayı koydu.

Büyükşehir CHP grubunda sürpriz  çekilme kararı

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İlçe belediyelerde gerçekleştirilen komisyon seçimleri ve yeni grup yönetimleri belirlenirken gözler İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP grubuna çevrildi. Geçtiğimiz yıl ertelenen grup seçiminde başkan vekilliğine aday olan Belediye Meclis Üyesi Rıfat Özer, aday olmayacağını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP grubunun liderliğini Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, İmar Komisyonu Başkanı, Bornova eski Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan yaparken grup sözcülüğünü ise Avukat Murat Bakan yürütüyor.

Geçtiğimiz yıl seçim döneminde Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bayrak açan 8 belediye başkanının desteğini alan Avukat Rıfat Özer, seçimlerde o dönem aday olduğunu açıklamıştı. Aydoğan’ın koltuğu bırakacağı dönemde grup başkanvekilliği için Kocaoğlu’nun desteğini alan Bakan, çalışmaları sürdürürken parti içinde krize neden olan seçimler ertelenmişti. Aynı yönetimin devam etmesini isteyen Kocaoğlu krizi, “Seçimlerde kim kazanırsa kazansın yapılacak oylama sonrası CHP kaybedecekti. Parti içinde ayrılık yaşanacaktı” ifadelerini kullanmıştı. İsyancı belediye başkanlarının Kocaoğlu ile barışması, ortamın sakinleşmesi gibi nedenlerin ardından geçen sürede Avukat Bakan yapılacak yeni seçimlerde yeniden aday olduğunu açıkladı.

OYUM BAKAN’A
Bu ay içinde yapılması planlanan grup yönetimi seçimleri için başkanvekilliğine aday olmayacağını söyleyen Rıfat Özer, “Önceki seçimlerde belediye başkanları benden rica etti ve aday olmamı istediler. Ben de sürece dahil oldum. Zaten şimdi o atmosfer de yok. Yıllardır belediye meclis üyeliğinde aktif görevlerde ve yönetimlerde bulundum. Genç ve heyecanlı arkadaşlarıma her zaman yolun açılmasından yanayım. Murat Bakan’ın da bu konuda isteği ve talebi var. Meclis üyesi olarak sadece bir oyum var. O da aday olan Bakan’ındır. Yani seçimlerde onu destekleyeceğim” diye konuştu.

AKLIMA BİLE GELMİYOR
Partinin grup başkanvekilliğini yürüten Sırrı Aydoğan ise son kararı parti meclis üyelerin vereceğini söyledi. CHP grubunda sorun çıkmayacağını ifade eden Aydoğan, “Ben yedi yıldır orada görev yapıyorum. Ağabey olarak sorumluluklarım var. Sadece bir görevim yok. Belediyede birçok görevim ve işim var. Yapılacak seçimlerdeki durumum aklıma bile gelmiyor. Zamanı gelince grup ne karar verirse onu yaparız” dedi.

BENİM İÇİN ONURDUR
Geçen seçim döneminde kendisine rakip olan Özer’in destek açıklamasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden CHP Gurup Sözcüsü Murat Bakan, Özer’in sözlerinin kendisini çok onure ettiğini söyledi. Bakan, “Sayın Sırrı Aydoğan önceki seçimlerde aday olmayacağını açıklayarak bana destek vermişti. Her belediye meclis üyesi için mecliste başkanvekili olmak onurlu bir görevdir. İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP grubu, TBMM CHP Grubu’ndan sonra gelen en büyük siyasi gruptur. Bu grup içinde 21 belediye başkanı ve 103 meclis üyesi var” diye konuştu. Bakan ayrıca, “Bugün meclis üyelerimizle birlikte üzerimize düşen görev belediye başkanımız başta olmak üzere yargılanan meclis üyeleri ve belediyenin masumiyetine inandığımız bürokratlarına destek vermektir. Duruşmalar bittikten sonra bu konuyu başkanımız ve meclis üyelerimizle birlikte değerlendireceğim” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismail gündük 5 Nisan 2012 Perşembe 10:42

sn.murat bakana yakışır bşk.vekilliği genç dinamik enerji dolu şimdiden başarılar dilerim.

Yorumu oyla      21      5  
Ali 4 Nisan 2012 Çarşamba 18:53

Murat BAKAN doğru insandır.Ailesi Narlıdere ve Güzelbahçe'de sevilen,saygı duyulan bir ailedir.Uluslararası marka patent vekilidir.Eşide avukattır ve İzmir'in saygın hukuk bürolarından birine sahiptir.Son hazırlanan tüzükte Genel Başkan'ın görevlendirmesiyle teknik komisyon üyesi olmuştur.CHP'ye yapılan tüm operasyonlarda Başkan ve bürokratlara sahip çıkmıştır.Kendisini tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      22      5  
4 Nisan 2012 Çarşamba 14:07

Artık yeter yılardır olan isimler ve 60 yaş üstü olanlar gençlere destek verin demeki şimdiyekadar olmamışsanız bundan sonrada olamasınız kongrede ERTEM ÖZEN daha yapacklarım var yapmayın 75 yaşına gelen biri olarak nekadar verimli olabillirsiniz bilimin bukadar hızla geliştiği okuma oranın artığı ve artık gençler yalnız üniverte okumaklan yetinmiyor bile yüksek lisans yapmak istiyor ama siz yalen ilk öğretimililerin peşine düşmüşsünüz için fark etmiyor yaşlı ve gençler arasında farkı görün

Yorumu oyla      22      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’ın kadınlarından Kürüm’ün projelerine tam not
Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, Karabağlar Belediyesi’nin ...
İzmir'in adliye mesaisinden çok özel görüntüler
Tarihi dava nedeniyle kent Bayraklı'ya akın etti. Günün önce çıkan anları ...
Kocaoğlu'nun avukatından dava hakkında her şey...
Ercan Demir tarihi dava hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Demir ...
 
Forum Bornova'nın trafik çilesine neşter
Bornova Belediyesi, Çamdibi Altındağ bölgesi ile Forum Bornova’yı kale ...
Tarihi davada adliye nöbeti: Salon dışında neler yaşandı?
Tarihi davanın ilk duruşması geride kalırken, kent 10 bini aşkın İzmirli'nin ...
60 yaş kartınının sınırı 70 TL
Toplu ulaşımda 31 Ocak’ta kaldırılan 60 yaş kartı uygulaması yeniden başlayacak. ...
 
Karşıyaka'dan Türkiye'ye anlamlı mesaj
Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin “Siyaset Okulu” bu kez bir Atatürk ...
Okullar belediyelere devrediliyor
Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda eğitim dışında kalan inşaat, bakımgüvenlik ...
Sağlam Kent Konseyi’nden istifa etti
Karşıyaka’da ilçe başkanlığı yarışını kaybeden Günseli Sağlam istifa etti.
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva