HABERLER>GÜNCEL
30 Nisan 2017 Pazar - 09:17

Gem TV’nin sahibi ve ortağı öldürüldü

İstanbul'da prodüksiyon ve eğlence şirketi GEM TV’nin sahibi İran uyruklu İngiliz vatandaşı Saeel Karimian ve yanındaki Kuveytli iş ortağı Maslak’ta öldürüldü.

Gem TV’nin sahibi ve ortağı öldürüldü

Araca kurşun yağdıran saldırganların kullandığı cip ise ateşe verilmiş olarak bulundu. Cinayet haberini yabancı ajanslar da geçti. Reuters, Karimian'ın geçen yıl İran'da gıyabında yargılandığını, 6 yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu. GEM TV'in facebook sayfasından yapılan açıklamada Karimian'ın öldüğü doğrulandı, ölüme ilişkin ayrıntıya yer verilmedi. AFP haber ajansı, uyduyla yayın yapan eğlence kanallarının İran hükümeti tarafından Batılıların kültürel saldırısı olarak görülmesi nedeniyle suikast haberine İran basınında fazla yer verilmediğini yazdı. Kuvetyli işadamı El Muhtari'nin cenazesi Adli Tıp'tan alındı.

Olay, saat 20.15 sıralarında Maslak’ta meydana geldi. İran uyruklu İngiltere vatandaşı Saeel Karimian’ın aracı seyir halindeyken başka bir araçla önü kesildi. Otomobilden inen iki kişi peş peşe ateş etti. GEM TV isimli eğlence ve dizi şirketi sahibi Saeel Karimian ve yanındaki Kuveytli iş ortağı olay yerinde hayatını kaybetti. Asayiş şube cinayet masası dedektifleri, Türk dizilerinin Ortadoğu’da satış hakkını elinde bulunduran GEM TV’nin sahibinin öldürülmesiyle ilgili görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Saldırganların çarşaflı oldukları belirlendi. Ekipler, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini topladı. Saldırganlara ait cip Kemerburgaz yolunda ateşe verilmiş olarak yanarken bulundu.

YAKINLARI GÖZ YAŞI DÖKTÜ

Haberi alan yakınları ise kısa sürede olay yerine geldi. Gördükleri manzara karşısında şoke olan üç kadın göz yaşlarına hakim olamadı. Polis, olayın aydınlatılması için çevrede bulunan güvenlik kamerasına ait kayıtları incelemeye aldı. Öte yandan, aynı caddeden geçen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, olay yerinde durarak yetkililerden bilgi aldı. Genç, aldığı ilk bilgilere göre olayın alacak, verecek meselesinden kaynaklandığını belirtti.

YABANCI AJANSLAR BÖYLE DUYURDU

AFP haber ajansı, uyduyla yayın yapan eğlence kanallarının İran hükümeti tarafından Batılıların kültürel saldırısı olarak görülmesi nedeniyle suikast haberine İran basınında fazla yer verilmediğini yazdı. Ajans, İranlı aşırı muhafazakâr medya kuruluşlarının Karimian’ın geçmişte ‘Halkın Mücahitleri Örgütü’ne üye olduğu iddiasına yer verdi.

6 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞ

Reuters haber ajansı ise Karimian’ın geçen sene İran’da gıyabında yargılandığını ve 6 yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu. Haberde, Karimian’ın ‘ulusal güvenliğe aykırı eylem’ ve ‘devlete karşı propaganda’ yapmakla suçlandığı belirtildi.

GEM TV’nin Facebook sayfasına yayınlanan açıklamada, Karimian’ın öldüğü doğrulanırken, ölüme ilişkin ayrıntıya yer verilmedi.

KUVEYTLİ ORTAĞININ CENAZESİ ALINDI

İran uyruklu İngiliz vatandaşı Saeed Karimian ve yanındaki Kuveytli iş ortağı Muhammed El Muhtari’nin cenazeleri otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na alınıyor. Muhammed El Muhtari’nin cenazesi işlemlerin tamamlanmasının ardından alındı. Kuveytli işadamı Muhammed El Muhtari’nin cenaze işlemleriyle Kuveyt Konsolosluğu’na ait görevliler ilgilendi. Otopsi işlemleri tamamlanan Muhtari’nin cenazesi, özel bir şirkete ait cenaze nakil aracıyla alınarak ülkesine gönderilmek üzere Atatürk Havalimanı’na götürüldü. Muhammed El Muhtari’nin cenazesini taşıyan araca Kuveyt Konsolosluğu’na ait araçlar da eşlik etti.

ŞÜPHELİ ARAÇ YANMIŞ HALDE BULUNDU

Şüpheli aracın peşine düşen ekipler, zanlılara ait olduğu öne sürülen aracı, Kemerburgaz yolu üzerinde ise ateşe verilmiş bir halde buldu. Polis zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. (Hürriyet)

 
Karabağlar'da karma sergiye davet var
 
İZSU'dan 7 ilçede kuyu harekatı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Baykal'a hırsızlık şoku
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a ait yapımı ...
Dev yarışma öncesi Mersin, İzmir’e meydan okudu!
Şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için doğan European ...
ABD açıkladı: Türkiye-Suriye sınırında nöbet tutuyorlar
Terör örgütü PYD'nin Türkiye sınırlarındaki hudut karakollarına saldırmasının ...
 
İzmir’in KHK raporu: Kimler ihraç edildi?
OHAL kapsamında son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Barış İçin ...
Flaş! Evlilik programları da yasaklandı
OHAL kapsamında 2 yeni KHK Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda tartışmalara ...
İşte ihraç edilen en üst rütbeli o isim
Bugün yamınlanan iki KHK ile bini aşkın askeri personel de meslekten ihraç ...
 
İki yeni KHK: Yüzlerce ihraç ve göreve iade
Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade ...
AB liderlerinden flaş 'Erdoğan' hamlesi
AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Juncker'in 25 Mayıs'taki ...
Flaş! Kocaeli'de LPG yüklü tanker alev aldı
Kocaeli Körfezi'ndeki bir tankerde yangın çıktı. Tankerdeki 7 kişi yaralandı. ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva