HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Nisan 2015 Salı - 09:26

Geleceğin parlamenterleri Seferihisar'da buluştu

Avrupa'nın 32 ülkesinden gelen Avrupa Gençlik Parlamentosu üyesi 312 genç, uluslararası 78. oturumlarını Seferihisar'da gerçekleştirdi. Gelecekte ülke meclislerinde ve Avrupa Parlamentosu'nda görev almalarına kesin gözüyle bakılan gençler, Seferihisar ve İzmir'i tanıdıktan sonra Türkiye konusunda çok olumlu izlenimler edindiklerini söylediler.

Geleceğin parlamenterleri Seferihisar da buluştu

Parlamentoda 41 ülkeden üyelerinin olduğunu, Türkiye'ye 32 ülkeden 312 üyenin geldiğini belirten Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği Proje Yöneticisi Özgü Talı, Seferihisar'da gerçekleştirilen etkinliğin, derneğin düzenlediği 160 etkinlik içindeki 3 ana etkinlikten birisi olduğunu kaydederek, ''Gençlik Parlamentosu'nun üç yıl önceki konferansı İstanbul'da gerçekleştirilmişti. Üç yıl arayla aynı ülkede ikinci bir konferans düzenlenmemesine rağmen İzmir'in konumu ve Seferihisar Belediyesi'nin sıcak yaklaşımı sonucunda 78. konferansımızı Seferihisar Teos Village’de düzenledik. Burada gördüğümüz ilgi ve içten yaklaşım, ne derece doğru bir karar verdiğimizi gösterdi. Daha önce Türkiye denilince akıllarına Afganistan, Pakistan gibi ülkeler gelen üyeler, Türkiye'nin çağdaş bir Avrupa ülkesi olduğunu gördüler'' dedi.



RAPORLAR AP'YE SUNULACAK
Gençlerin, oluşturulan 15 kişilik komitelerde sağlık, kadın hakları, çevre, küresel ısınma, eğitim gibi genel konularda ve Türkiye'nin AB'ye erişimi, Ukrayna'da barışçıl yaşam gibi ülkelerin iç meselelerini içeren konularda tartışarak hazırladıkları karar taslakları, 24-25 Mayıs tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek genel kurulda son şeklini alacak ve metin Avrupa Parlamentosu'na sunulacak.
 
Erasmus + programı kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Bosch Vakfı, İngiltere Elçiliği, Koç Vakfı, TAV ve THY gibi Türkiye'nin büyük firmaları sponsor olurken Avrupa Birliği Bakanlığı, Seferihisar Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi büyük destek sağladı. Seferihisar Belediyesi, konferansın iletişim ve sosyal ağ oluşumuna doğrudan katkı verirken İzmir Büyükşehir Belediyesi bilboardlarda duyuru imkanı sağladı. 120 bin euroluk bütçesi olan konferans Türkiye ve Seferihisar'ın Avrupa'daki tanıtımına önemli katkı sağlarken, ülkemizle ilgili olumlu algıların gelişmesine de katkıda bulunacak.
 
Etkinliğin Seferihisar’da düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar’daki konferansa katılan 15-25 yaş arasındaki gençlerin Avrupa’nın ve dünyanın geleceğinde önemli roller üstleneceklerini kaydederek, ‘312 genç. ülkemizden ve Seferihisar’dan çok güzel duygularla ayrılıyor. Artık Avrupa’da Seferihisar dostu 312 gencimiz daha oldu. Politikaya yakın ilgi duyan bu genç kardeşlerimiz, medya organlarında ilçemizi ve ülkemizi tanıtmakla kalmayacak, Türkiye’nin AB mücadelesinde de çok önemli destekçiler olacaktır’’ diye konuştu…
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rakamlarla ESHOT 2014: Kaç yolcu taşındı/nereye, ne kadar harcandı?
ESHOT’un geçtiğimiz yıl taşıdığı yolcu sayısı “yarım milyarı” aştı. Toplu ...
Başkan Amca'ya hayalleriyle geldiler
“İzmirli çocuk olmak” projesi için Başkan Aziz Kocaoğlu’na konuk olan ...
Taşeron işçilerden Piriştina’ya ‘sendika’ teşekkürü
Buca Belediyesi bünyesinde Temizlik İşleri, Park Bahçeler ve Destek Hizmetleri ...
 
Küçük tiyatrocular Küçük Kara Balık’ı sahneleyecek
Güzelbahçe Belediyesi Çocuk Tiyatrosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Yargı Konak Tüneli’nin önünü açtı!
Şehir Plancılar Odası’nın itirazının ardından Konak Belediyesi’nin ÇED ...
Başkan Bakıcı’ya Libya’dan ziyaret
Libya Yerel Yönetimler Bakanlığı Türkiye Temsilcisi ve Libya Türk Dostluk ...
 
Çocuklar istedi, Bornova Belediyesi bir kez daha yaptı
Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel ...
Karşıyaka'da diyabetik lezzetler Park Kafe'de
Hizmet kalitesini artırmak ve daha fazla vatandaşa kapılarını açmak isteyen ...
Doğal Yaşam’da yeni rekor
Pazar günkü biletli ziyaretçi sayısı, 17 bin 820 giriş ile tüm zamanların rekorunu kırdı.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva