HABERLER>EGE
30 Eylül 2021 Perşembe - 15:18

Gediz için suç duyurusuna CHP’li belediye başkanından tepki: Turgutlu günah keçisi değil!

Turgutlu’nun CHP’li Belediye Başkanı Çetin Akın, GEMA Vakfı tarafından “Turgutlu OSB, 25 yıldır Gediz’i kirletiyor” iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili olarak, “Bu sorun, yılların birikimi bir sorun; sabahtan akşama çözülecek bir sorun değil. Turgutlu’nun günah keçisi gösterilmesi haksızlıktır. Valilik, Kaymakamlık, belediyemiz, Turgutlu OSB, bu konuda çok büyük çaba harcıyor. Hal böyleyken hukuka başvurmak, bize göre doğru değil” dedi.

Gediz için suç duyurusuna CHP’li belediye başkanından tepki: Turgutlu günah keçisi değil!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Gediz Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma Vakfı’nın (GEMA), Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü hakkında Gediz Nehri’ni kirlettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunması, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ı kızdırdı.

CHP’li başkan, Gediz’in kirletilmesinden sadece Turgutlu’yu sorumlu tutmanın haksızlık olduğunu öne sürerek, “Her kurum, iyi niyetle bu sorunun çözümü için çalışıyor. Hal böyleyken konuyu yargıya taşımak, bize göre doğru değil. Bu sorun, iyi niyetle çözülmesi gereken bir sorun” ifadesini kullandı.

GEDİZ’İN KİRLENMESİ, SADECE TURGUTLU OSB İLE ALAKALI DEĞİL
Hukuki sürecin başlamasını değerlendiren Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Bu süreçte yargının verecek olduğu karara herkes saygılı olmak zorunda” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu konuda söylenecek fazla bir sözümüz yok. Yıllardır birikmiş bir sorunu bir-iki günde çözme şansımız yoktu. Bunun çözümüyle ilgili, hem Manisa Valiliği, hem Turgutlu Kaymakamlığı, Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi yönetimi çok iyi niyetle çalışarak ciddi yol kat etti. Bundan sonraki süreçte davalık olan bir konuyla ilgili ne diyebilirim ki. Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz ama Gediz’in kirlenmesi yalnızca Turgutlu Organize ile alakalı bir durum da değil. Bu çok ciddi bir sorun. Ta Kütahya’dan, Uşak’tan başlayarak, Salihli, Alaşehir, yani bütün o bileşenlerin sıkıntısı olan bir süreç yaşandı.

Bu durumdan kesinlikle hoşnut değiliz. Bu sorunun çözümüyle ilgili yoğun bir çalışma içindeyiz. Belli bir aşamaya da getirmiş durumdayız”

20 BİN KİŞİ TURGUTLU OSB’DEN EKMEK YİYOR
Turgutlu OSB’den 20 bin insanın ekmek yediğini, Turgutlu ve Turgutlu OSB’nin Gediz’in kirletilmesiyle ilgili olarak günah keçisi gösterilmesinin kabul edilemez bir durum olduğuna vurgu yapan Başkan Çetin Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm kurumlar, iyi niyetle sorunun çözümü için çalışırken, hal böyleyken, hukuka başvurmak, bize göre doğru değil. İyi niyetle çözülmesi gereken bir sorundur bu sorun. 20 bin insan Turgutlu OSB’den ekmek yiyor.  Turgutlu’yu, Turgutlu OSB’yi günah keçisi ilan etmenin bir anlamı yok. Göreve geldiğimiz günden beri uğraştığımız bir konudur bu. Şeriatin kestiği parmak acımaz. Yargı bir karar versin, herkes saygı duysun. Bugüne dek neler yaptık? Projelendirme çalışmaları yapıldı, kamulaştırma çalışmaları bitti. Basit bir proje değil ki. 37 kurumdan görüş alındı. 2,5 senede onca kurumdan görüş almak, kamulaştırmaları yapmak, çok kolay değil. Bu projeyi yapacak, çizecek insan bulamadık.  Turgutlu OSB’de arıtma yapma zorunluluğu olan 22 fabrikamız var. Hepsi arıtmasını yaptı ve hepsi çalışıyor. Oradan nehre kimyasal atık akmıyor. Bizim derdimiz, evsel atıklar”

BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI TUNÇ SOYER İLE TERS DÜŞMÜŞTÜ
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Gediz’in kirlilik sorununu ortaya koymak ve çözümü için çalışma yapılmasını sağlamak için bölgede incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le, yaptığı açıklamalar nedeniyle ters düşmüştü.

 
Şentop'tan anayasa mesajı: Er ya da geç!
 
Kremlin'den kritik zirve açıklaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Eylül 2021 Perşembe 16:44

"Ekmek yiyor" Türkiye'deki sihirli kelime. Ekmek yerken çevre düzenini bozmaya, çevreyi zehirlemeye kimsenin hakkı yok.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gediz'de kirliliğe yargı yolu!
Gediz Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma (GEMA) ...
Yeni kaçış yöntemi tutmadı... Ege Denizi'nde FETÖ'cü avı!
Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında yakalanan FETÖ üyesi eski 3 üsteğmenin, ...
4. Manisa Kitap Fuarı yarın başlıyor
Manisa Kitap Fuarı, yarın 4. kez kapılarını açacak.
 
Datça'da 4.3 ve 4.1 büyüklüğünde deprem
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre 4.3 ve 4.1 büyüklüğünde ...
Aydın mavi kategoriye geçti
Yeni tip koronavirüse (COVID-19) karşı ikinci doz aşı oranı Aydın ve Zonguldak'ta ...
Manisa'da çıkan yangına havadan müdahale
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde makilik alanda çıkan yangın söndürüldü.
 
Manisa'yı yok edecek proje!
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şube Başkanı İbrahim Demran, Manisa’nın ...
Fethiye'de 'şişe' cinayeti!
Muğla’nın Fethiye ilçesinde erkek arkadaşının başına içki şişesiyle vurduğu ...
Babasını hastaneye yetiştirmek isterken trafikte başından vuruldu
Denizli'nin Bozkurt ilçesinde, babalarını hastaneye götürmek isterken ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva