HABERLER>YAŞAM
16 Kasım 2015 Pazartesi - 09:10

Gaziemir'de dönüşüme 5 rüya proje!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, en büyük kentsel dönüşüm alanı olarak belirlediği Gaziemir’deki Aktepe ve Emrez bölgesinde yepyeni bir dünya kurmaya hazırlanıyor. Bölge halkının istekleriyle şekillenen “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması”nda seçilen 5 projeden biri, Aktepe ve Emrez’in “dönüşüm rüyası” olacak.

Gaziemir de dönüşüme 5 rüya proje!


Kentin farklı bölgelerinde kent dönüşümü için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir ve Aktepe ve Emrez bölgelerinde 122 hektarlık alanda “en büyük kentsel dönüşüm projesini” uygulamaya hazırlanıyor. Kentsel dönüşümün ayı zamanda ‘sosyal dönüşüm’ olduğunu ve  ‘yık yapıyı-yap binayı’ olmadığını savunan İzmir Büyükşehir Belediyesi; güvenli konutlar, planlı yollar, sosyal merkezler ve yeşil alanlar ile Aktepe ve Emrez’de yeni bir dünya kurmaya hazırlanıyor.
 
Getiri bölge halkına
Bu zorlu yolda önce ‘uzlaşı’ ve ‘bölge halkının istekleri’ diyen İzmir Büyükşehir Belediyesi,  bu dev kentsel dönüşüm alanı için  2015 yılı Mart ayında “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması” düzenledi. Farklı meslek gruplarına mensup ekiplerce yarışma yoluyla proje elde edilmesinin dönüşüm ve kentleşme adına büyük katkı sağlayacağından yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, yarışmanın konseptini de “insan haklarına saygılı ve yaşam kalitesi yüksek bir kentsel çevre” olarak belirledi. Ortaya çıkacak kentsel getirinin bölgede yaşayanlar arasında paylaşılması, mevcut ticaret hayatının çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi ile sosyal ve kültürel alanlara önem verilmesi, yarışmanın en önemli amaçları arasında yerini aldı.
 
Geleceğin yaşam alanı
Yarışma ile elde edilen projelerde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle üzerinde durduğu bir konu olan “bölgede yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltecek ve çevresi ile uyumlu yaşam kalitesini sağlayacak çözüm önerileri” sunuldu. Park alanları, oyun alanları, sosyal ve spor aktivite alanları kentsel dönüşüm alanının tamamına yayılarak ortalama 4 kat büyüklüğe ulaştı. Alan içinde vatandaşların yoğun kullandığı pazaryeri ve ticari alanlar, bölge nüfusunun ihtiyacının karşılanması için arttırıldı.  Eğitim, sağlık ve kültür tesisleri ise 2 katına çıkarıldı. Modern ve güvenli 8 bin konut biriminin yer aldığı projelerde, alan içerisinde çevre bağlantı yolları, geniş sokaklar, araçlar için açık ve kapalı otopark alanları ile rahat bir ulaşım imkanı getirildi.  Bölge, aynı zamanda geleceğin potansiyel iş ve yaşam alanı olarak tasarlandı.
 
 
Yüzlerce mimar ve 31 proje yarıştı
Aktepe ve Emrez’i modern bir çehreye büründürmek için yarışmaya katılan TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası’na üye yüzlerce mimar, yüksek mimar, şehir plancıları, çevre mühendisi, peyzaj mimarı, oluşturdukları ekiplerle 31 proje ortaya koydu.
Hepsi kendi alanında uzman seçkin jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu, seçilen 5 eş değer proje kamuoyuna sunuldu. Projeleri Gaziemir’deki “Kentsel Dönüşüm Ofisi”nde sergiye açan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Aralık ayı sonunda projelerden birinin seçilerek avan projeler üzerinde çalışılmaya başlanacağını açıkladı.
 
İşte Aktepe ve Emrez bölgesi için hazırlanan projeler;

 http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s352657.jpg

Resimaltı: 4 Sıra No’lu Proje
Peyzaj Mimarı Nurhak İnan Karaçay’ın ekip başı olarak çalıştığı projede  Y.Mimar İlker Ertuğrul, Şehir Plancısı Amber Eroyan görev aldı. Ayrıca projeye Y. Çevre Mühendisi Nurten Doğan Ertuğrul danışman, Y. Mimar Zeynep Oba yardımcı olarak destek verdi.
 http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s495361.jpg


Resimaltı: 5 Sıra No’lu Proje
İbrahim Alp - Şehir Plancısı İbrahim Alp’in ekip başı olarak çalıştığı projede, Şehir Plancısı Jülide Alp, Mimar Oknur Çalışkan görev aldı. Ayrıca projenin danışmanlığını Peyzaj Mimarı Mehmet Zeyat Hattapoğlu yaptı.
 http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s160967.jpg


Resimaltı: 12 Sıra No’lu Proje
Y.Mimar H. Büşra Al’ın ekip başı olarak çalıştığı projede, Mimar Berrin Özdemir, Y. Mimar İlker İğdeli görev aldı. Projenin danışmanlığını Şehir Plancısı Adem Altıntaş, Peyzaj Mimarı Sena İkiz yaptı.  Projede Şehir Plancısı Tolgahan Akbulut, Mimar Bihter Öztürk, Çağla Özardalı, Salih Özkan Dursun, Elif Gözlügöl, Sine Yeşilkaya ve öğrenciler Aykut İğdeli, Ozan Çelik ve Özge Taşar yardımcı olarak çalıştı.
 
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s167564.jpg

Resimaltı: 24 Sıra No’lu Proje
Süleyman Akkaş - Mimar Süleyman Akkaş’ın ekip başı olarak çalıştığı projede Mimar Nihal Şenkaya Akkaş görev aldı. Projenin danışmanlığını Peyzaj Mimarı Gülsev Kapucu ve Şehir Plancısı Gülsev Kapucu yaptı. Mimar Cihat Ömer Akgül, öğrenciler Bahar Taşçı, Özlem Reis ve Yasin Gül proje yardımcıları olarak görev aldı.
 http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s202395.jpg


Resimaltı: 30 Sıra No’lu Proje
Seçkin Kutucu - Y.Mimar Seçkin Kutucu’nun ekip başı olarak görev aldığı projede, Y. Mimar Ebru Yılmaz ve Mimar Yonca Kutucu görev aldı. Y.Şehir Plancısı Uğur Bozkurt, Peyzaj Mimarı Evlin Sönmez Güler ile Y. Mimar İlker Kahman’ın danışmanlığını yaptığı projede, Mimar Beyza Nur Beydilli, Esra Cevizci, Oğuzhan Zeytinoğlu ile öğrenciler Can Hoş,  Engin Tayfun Bakış, Erıc Ogwal ve Orhan Asan yardımcı olarak çalıştı.
 

 
U19 Milli Takımımız'dan muhteşem dönüş! 3-0'dan 4-3'e...
 
Karaya vuran yunus balığı kurtarılamadı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar 18 Kasım 2015 Çarşamba 19:04

Madem böyle birşey var da bizmi bilmiyoruz biz her sene birşeyler diyorlar ama hiç biri gercek değil burdaki insanlar madur olmasınlar tek dileymiz buuu

Yorumu oyla      11      5  
RAMAZAN ARSLANALP 17 Kasım 2015 Salı 15:50

Ramazan ARSLANALP EMREZ MH MUHTAR İŞALLAH RATSAL DÖNÜŞÜM DEĞİL SOSYAL DÖNÜŞÜM OLUR BEN GÖRMEM AMA ÇOCUKLARIMIZ GÖRRÜRMÜ BİLMEM AMA BURDA 20.000 BİN İNSAN YAŞIYOR BAŞLAYIP BİTMESİ 10 YIL SÜRER HERŞEY YOLUNDA GİDERSE HELE AHMET, AYŞE VS HALK DAVA ve DAVALAR AÇILIRSA 30 YIL SÜRER FAKAT PARKIMIZ ,KALDIRIMLAR PERİŞAN YOLLARIMIZ DA ÇİMEN BİTMİŞ YÜRÜNMEZ HALE GELMİŞ VE HİZMET ALAMAMIŞIZ ÇOÇUKLARIMIZ BÜYÜKLERİMİZ SOSYAL İÇERİKTEN YOKSUN KALMIŞ HÜKÜMET ve BELEDİYE HERTÜRLÜ VERGİSİNİ ALMIŞ AMA HİZMETE GELİNCE YOK OLMAZ KARDEŞ İM BURDA İNSAN YAŞIYOR OLDUĞUNU UNUTTULAR OLMAZ OLSUN BÖYLE KENTSEL DÖNÜŞÜM.

Yorumu oyla      14      5  
İzmirli 16 Kasım 2015 Pazartesi 20:54

Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmasın her daireye mecburi 1 araçlık ister kapalı olsun ister açık mutlaka otopark olmalı.

Yorumu oyla      13      5  
gonca 16 Kasım 2015 Pazartesi 20:48

Bölge halkının istekleriyle şekillenen' denmiş bölge halkının haberi bile yok kurbanlık koyun gbi bekliyo akibetinii

Yorumu oyla      12      5  
16 Kasım 2015 Pazartesi 14:55

Bu proje üzerinde özellikle durulmalı. Mutlaka kısa sürede hayata geçirilmeli. Bu proje yapılabilirse diğer projeler için emsal olur ancak kentsel dönüşüm bürosu açtık gerisine karışmayız anlayışı olursa bu iş yaş. Üzerinde durulmalı ve ortaya iyi bir iş çıkarılmalı. Özellikle fuarın karşısı olması projenin önemini daha da artırıyor. Başkan bizzat ilgilenmeli.

Yorumu oyla      14      5  
Ado 16 Kasım 2015 Pazartesi 12:48

Bucada eski binaları yiktirip yerine 4.5 katlı otoparksiz yeşil alansiz çoğunlukla 1+1 binalara izin veren belediye yi kınıyorum buca yi plansız yapıları emanet eden belediyeyi kınıyorum

Yorumu oyla      16      7  
16 Kasım 2015 Pazartesi 12:40

Proje yapılırsa örnek olur tabi yapılabilirse. Yapılacağını da zannetmiyorum.

Yorumu oyla      13      7  
Tayfun 16 Kasım 2015 Pazartesi 11:04

122 hektarlık alan 1.220.000 m2 alan demek bu kadar devasa projeyi yerinde kentsel donusumunu gerceklestireceklere simdiden basarılar dileriz...darısı diger ilcelerin basına .

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nasıl Uğur Yüce oldu?
Hanzade Ünuz, “Duayenler Anlatıyor” adlı yazı dizisinin ilk konuğu olan ...
Empatik savcılara ‘iyi hal’ bulamıyorum yazık ki…
2008 Nisan’ından bu yana gazetelerin üçüncü sayfalarına yansıyan adli ...
Basmane’de sessizlik: Sokaklar boşaldı
İzmir’de, Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen ...
 
Gediz'de önemli gelişme: Kavuk gitti, Saygın geldi
Kavuklar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk Gediz Üniversitesi ...
İzmir’deki karakolda dayak davasında savcıdan flaş temyiz!
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde 2011 yılının Temmuz ayında gözaltına alınan ...
Saat 09.05... İzmir...
Kentte Ata'nın yaşamını yitirdiği saatte hayat durdu.
 
Ahmet Hakan: 9'u beş geçe fırlayıp ayağa kalkacağım...
Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında, 9'u ...
Kaybeden de kazanan da sen değilsin... Liderler!
Psikiyatri uzmanı Doç. Dr. Zeki Yüncü ile ‘galip’lerin ve ‘mağlup’ların dünyasını konuştuk…
Öncel Öziçer geri döndü: İşte ilk yazısı
Alaçatı’da Fatih Terim’in sözleriyle büyük tartışma konusu olan köpek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva