HABERLER>GÜNCEL
3 Aralık 2019 Salı - 16:01

Gaziemir’de AK Parti’den o kararlar için çıkış: Meclis üyeleri zan altında kalacak!

Gaziemir Belediye Başkanı Arda’nın meclis kararıyla dışarıdan hibe aldığı SEYDAŞ A.Ş’nin Karabağlar’da kurulduğu ortaya çıktı. Emlakçılık yapan Turgut tarafından kurulan şirket daha sonra belediyeye devredildi. Ayrıca belediyenin mülkiyetindeki Kır düğün salonu restoran, büfe, yüzme havuzu ve Köylüm isimli restoran şirkete verildi. AK Partili Atmaca ise, “İhale kanununa muhalefet ediyorsunuz sayın başkan, ne yazık ki böyle bir kararın altına imza atılması halinde bu karara olumlu oy veren tüm meclis üyeleri de zan altında kalacak ve ileriki yıllarda soruşturmalar ile karşılaşacaklardır” dedi.

Gaziemir’de AK Parti’den o kararlar için çıkış: Meclis üyeleri zan altında kalacak!

EGEDESONSÖZ-  Gaziemir Belediyesi’nde tartışmalara neden olan belediye şirketlerinin bazılarının kapatılıp yeni şirket kurulması konusunda ayrıntılar netleşiyor. Başkan Halil Arda’nın talimatıyla Gazi-Bel Şirketi ile Sar-Bel Şirketleri birleştirilirken yeni bir şirketin hibe alınmasına karar verilmişti. AK Parti ve MHP’li meclis üyelerin tepki gösterdiği şirket hibe kararında yeni gelişmeler yaşandı.

Şirketin kurucusunun Asiye Turgut isimli Karabağlar’da ikamet eden bir kişi olduğu belirlendi. Turgut, emlak işinin ana iş kolu olmadığını belirtirken organizasyon işi de yaptığını söyledi. Turgut, “Muhasebecimin önerisiyle şirketi belediyeye devrettim. Bana özel olarak bir teklif gelmedi. Şirketimi vermeyi planlıyordum. Belediyelerle görüşürken Gaziemir’de mutabık kaldım” dedi.

Belediye ise dışarıdan hibe edilen ve meclis kararıyla belediye bünyesine alınan şirketle ilgili yeni bir karar aldı. Belediyenin hüküm ve tasarrufu altında bulunan alanlarda kurulu billboard, totem ve reklam ünitelerinin tamamı ile Gazikent Mahallesi Atatürk Bulvarı No:12/1 adresinde rekreasyon alanı içerisinde bulunan kafeterya (Köylüm Restoran) Eber Kaferya Restoran Yeri ve Gazikent Mahallesi Akçay Caddesi No:228/4 adresinde rekreasyon alanı içerisindeki bulunan tesisin (Kır düğün salonu restoran, büfe, yüzme havuzu) işletme hakları 10 yıl süre ile SEYDAŞ Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ayni sermaye olarak konuldu.

Mecliste söz alan ve konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Atmaca konuyla ilgili şunları söyledi: Tek başına 6102 sayılı kanunun dikkate alınarak işletme hakkının kiralanması niteliğindeki işlemlerin sermaye artırımı yolu ile belediye şirketine devredilmesi, 2886 sayılı devlet ihale kanununun yok sayılması anlamına gelmektedir. Belediyeye gelir sağlayacak nitelikte olan işletme hakkının kiralanması işlemlerinin 2886 sayılı kanun hükümleri doğrultusunda üçüncü kişilere ihale edilerek devredilmesi gerekmektedir. İhale kanununa muhalefet ediyorsunuz sayın başkan, ne yazık ki böyle bir kararın altına imza atılması halinde bu karara olumlu oy veren tüm meclis üyeleri de zan altında kalacak ve ileriki yıllarda soruşturmalar ile karşılaşacaklardır. 

 
Aracında esrar ve bıçak bulunan şahıs serbest!
 
İzmir polisinden akrobasi şovu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal 4 Aralık 2019 Çarşamba 22:19

Gelende aynı gidende aynı.. Keseri tutan kendine çalıştırır..

Yorumu oyla      4      5  
seydiköylü 3 Aralık 2019 Salı 18:49

Hata yapmaktan ve insanlar arasında küçük düşürülmekten korkanlar.Eleştiriyi kabul etmezler.İnsanlara tepeden bakan onların hatalarını sık sık dile getirenler.Kendilerinin ayrıcalıklı olduğuna inananlar.İnsanlarla ilişkilerinde mesafeli olur güvenmezler.Bu yönetim maalesef Gaziemir'e büyük kanserojen yaralar açmaya devam etmekte! gidişat çok kötü....

Yorumu oyla      4      5  
izmirli 3 Aralık 2019 Salı 17:28

tıcaret sıcıl kayıtlarından en son hazurhun cetvelı inclenerek ortaklar ve bağlı şirketler ın kım olduğu saptanmalı kı akp ıddıası acıklığa kavuşsun.Aksi chp ıcın hoş olmıyan söylentilere neden olur.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aracında esrar ve bıçak bulunan şahıs serbest!
Foça ilçesinde M.Y.'nin (59) üzerinde ve otomobilinde yapılan aramada, ...
Bornova’da su kesintisi
Pompa istasyonunda gerçekleşecek bakım çalışmaları sebebiyle Bornova'nın ...
Alevlerin arasına dalan itfaiyeci konuştu: Ben kahraman değilim!
İzmir'in Konak ilçesinde çıkan yangında evin içinde kalan Özgehan Gökçay'ı ...
 
İzmir'deki okulda şiddet iddiasında şok savunma: Geberesice, bir gidemedin okuldan!
İzmir'de Hakan S.’nin, 4'üncü sınıf öğrencisi olan kızı S.S.’nin başına ...
İzmir'deki kılıçlı cinayette cep telefonu kararı!
İzmir'in Bornova ilçesinde, üniversite öğrencisi kız arkadaşı Zülal Tütüncü'yü ...
AK Parti'den termik santral açıklaması
AK Parti'den yapılan açıklamada, Termik santral maddesinin tekliften çıkarılacağı belirtildi.
 
ESHOT'un kadın şoförleri fark yaratıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde ...
ABD'den Türkiye'ye NATO çağrısı
ABD Savunma Bakanı Mark Esper Türkiye'ye NATO'nun Baltıklar ve Polonya'ya ...
İzmir’in o ilçesinde yeni girişim: Biyokütle enerji santrali!
Yol ve altyapı projelerine imza atan İzmir merkezli Yapı-Yol A.Ş  Selçuk’ta ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva