HABERLER>GÜNCEL
11 Şubat 2017 Cumartesi - 09:01

Gar katliamı davasında sürpriz karar!

Savcılıkta, kamu görevlilerine yönelik ihmal iddialarının soruşturulduğu soruşturma dosyasının açık olduğu ortaya çıktı.

Gar katliamı davasında sürpriz karar!

10 Ekim katliamına ilişkin davada mahkeme, savcının talebi doğrultusunda olayda kusuru bulunan kamu görevlileri hakkındaki duruşmada dile getirilen iddiaların araştırılması için evrakların halen açık bulunan soruşturma dosyasına gönderilmesine hükmetti. Böylece Savcılıkta, kamu görevlilerine yönelik ihmal iddialarının soruşturulduğu soruşturma dosyasının açık olduğu ortaya çıktı.

10 Ekim katliamına ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 5 günlük duruşma maratonu sona erdi. Müşteki beyanlarının tamamlanmasının ardından sanıklar savunmalarını yaptı.

Hürriyet’ten Mesut Benli’nin haberine göre sanık savunmalarının ardından Savcı İsmail Şafak, olayda ihmali bulunan kamu görevlileri ve patlamadan sonra müştekilere gaz sıkıldığı iddialarıyla ilgili dikkat çekici bir talepte bulundu.

İHMAL İDDİALARI ARAŞTIRILSIN

Savcı Şafak mütalaasında “Sağlık hizmetlerinin zamanında gelmemesi, biber gazının sıkılması nedeniyle yaralılara müdahale edilememiş, bir kısım sanıkların Gaziantep’ten Ankara’ya gelirken aracın durdurulup sanığın üzerinde uyuşturucu çıkmasına rağmen işlem yapılmaması, ayrıca Mülkiye müfettişlerin düzenlenmiş olduğu raporda kamu görevlilerinin sorumluluğunun bulunduğunun tespit edilmesi, ayrıca müştekilerin bir kısmının beyanları da dikkate alındığında bir kısım müştekinin biber gazı nedeniyle ölümüne husule gelmiş olması nedeniyle, hayatını kaybedenlere ait adli tıp raporlarının, halen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu’na 101 kişinin ölümü, 400’e yakın kişinin yaralanması kamu görevlilerin ihmal, kusur, kast gibi sorumluluklarının araştırılması amacıyla ilgili evraklarının ilgili birime gönderilmesi talep olunur” dedi. Savcı Şafak, ayrıca soruşturmanın genişletilmesi taleplerinin çok fazla olması sebebiyle bir sonraki celse değerlendirilmesi konusunda da süre talebinde bulundu.

POLİSLERE SUÇ DUYURUSU TALEBİ

Savcı Şafak 8 Şubat günü yapılan duruşmada yaşanılan arbedede 747 ve 447 yaka numaralı polis memuru 20225 ve 732 kask numaralı polis memurlarının müştekilere ‘siz teröristsiniz’ diyerek hakaret etmesi nedeniyle polis memurları hakkında suç duyurusunda bulunulmasını da istedi. Savcı ayrıca ifade verirken kamu görevlilerine hakarette bulunduğu tespit edilen 11 müşteki hakkında  suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

İHMAL, KUSUR, GAZ İDDİASI SORUŞTURULACAK

Mahkemede “mağdur müşteki vekillerinin kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulması talebiyle ilgili olarak Cumhuriyet savcısının talebi ve vekillerinin beyanlarını” dikkate alarak duruşmada alınan beyanların ilgili savcılık dosyasına gönderilmesine hükmetti. Mahkeme kamu görevlilerine hakarette bulunduğu tespit edilen müştekiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmasına, Gaziantep’teki operasyonlarda kendini patlatan Yunus Durmaz, Halil İbrahim Durgun ve Mehmet Kadir Cebel ile ilgili olarak düzenlenen operasyonun görüntülerinin istenilmesine de karar verildi. (Hürriyet)

 
Medvedev’den ‘Türkiye’ talimatı!
 
İzmir’de tarihi eser operasyonu: 498 akçeyle yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 872 kişilik ekiple huzur uygulaması!
İzmir'de 834 polis, 25 sahil güvenlik ve 13 jandarma personelinin katıldığı ...
Flaş! 81 ilde huzur uygulaması
Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ...
O kitabı basan yayınevine saldırı!
Beyoğlu'nda, gazeteci-yazar Sabahattin Önkibar'ın toplatılan "Devlet Bahçeli ...
 
Gündem hayata el ele veda: Oğuldan eleştirilere çok sert tepki!
İzmir’in Çeşme İlçesi'nde bir hafta otelde kaldıktan sonra el ele ölüme ...
İstanbul'da silahlı çatışma: 3 yaralı
İstanbul Kadıköy'de, iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada biri ağır ...
TSK'dan Rusya'ya 'koordinat' yanıtı
TSK'dan 3 askerin şehit olduğu olayla ilgili Rusya'dan yapılan açıklamaya ...
 
Ankara’dan ‘İzmir’in çöpü’ için kritik karar!
Büyükşehir Belediyesi’nin Yamanlar Dağı eteklerine yapmasını planladığı ...
Av tüfeklerine OHAL düzenlemesi
İstanbul Valiliği, uzun namlulu harp silahlarına benzeyen av tüfeklerinin ...
Kahreden veda: İzmir şehidini uğurladı
Fırat Kalkanı Harekatı sırasında şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Efiloğlu, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva