HABERLER>SPOR
30 Eylül 2015 Çarşamba - 21:00

Galatasaray Astana'da kendini vurdu: 2-2

Şampiyonlar Ligi'nde Astana'ya konuk olan Galatasaray, üç puana uzanamadı. İlk yarıyı Bilal Kısa'nın güzel golüyle önde kapatan Aslan, ikinci yarıda çok zor anlar yaşadığı mücadelenin son anlarında yediği golle beraberlikle ayrıldı: 2-2

Galatasaray Astana da kendini vurdu: 2-2

Devler Ligi'ne TT Arena'daki Atletico Madrid mağlubiyeti ile başlayan Cim Bom, C Grubu'ndaki ikinci maçında Kazakistan'da Astana'ya konuk oldu.
 
9 maçtır Şampiyonlar Ligi'nde galibiyete hasret olan Aslan, Astana karşısında da özlemini dindiremedi. 2 kez öne geçen sarı-kırmızılılar 90 dakika sonunda sahadan 2-2'lik skorla ayrıldı.
 
Galatasaray, Bilal Kısa ve kaleci Eric'in kendisi kalesine attığı gollerle öne geçerken, Hakan Balta'nın kendi kalesine Canas'ın ise son dakikalarda attığı gole engel olamadı: 2-2
 
Bu sonuçla Galatasaray ve Astana C Grubu'ndaki ilk puanları aldı.
 
Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki Astana maçının ilk 11'inde son oynanan Gaziantepspor müsabakasına göre tek değişiklik yaptı.
 
Hamzaoğlu, Astana Arena'da oynanan mücadelede, kaleyi Fernando Muslera'ya emanet ederken, savunmada Jason Denayer, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta ile Lionel Carole, orta sahada Selçuk İnan, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Lukas Podolski ve Wesley Sneijder ile ileri uçta Umut Bulut'u görevlendirdi.
 
Genç teknik adam, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında yapılan Gaziantepspor maçındaki ilk 11'de sadece tek değişikliğe gitti. Hamzaoğlu, Astana maçında orta sahada Rodriguez'in yerine kaptan Selçuk İnan'ı görevlendirdi.
 
Selçuk, ligde aldığı 2 maçlık ceza nedeniyle Trabzonspor ve Gaziantepspor maçlarında forma giyememişti.
 
Karşılaşmaya kontrollü başlayan Galatasaray, suni çim olan sahanın da etkisiyle müsabakanın ilk bölümünde istediği pasları yapmakta zorlandı. Oyun kontrolünü eline alamayan sarı-kırmızılılar, dengeli rakibi karşısında organize atak geliştiremedi. Cim Bom iyi paslaşarak oyunu rakip yarı alana yıktığı bölümde Bilal Kısa'nın 31. dakikada uzaktan vuruşunda golü buldu.
 
İLK MAÇ İLK GOL!
(BİLAL KISA) Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçına çıkan sarı-kırmızılıların tecrübeli ismi Bilal Kısa bu kulvardaki ilk golünü atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Ceza alanı dışında topla buluşan Bilal, yaklaşık 25 metreden düzgün bir şut çıkardı. Kaleci Eric sağına giden meşin yuvarlağa müdahale edemeyince, top filelerle buluştu: 0-1.
 
Maça dengeli başlayan Astana ise Galatasaray'ın organize bir atak geliştirmesine engel oldu. Hücumda Denayer'in savunduğu kanadı kullanan ev sahibi ekip, Kethevoama ile etkili olmaya çalışsa da final paslarını atamadı. İlk yarıda gol pozisyonuna giremeyen Astana, 31. dakikada yediği gole engel olamadı.
 
İlk 45 dakika Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
 
İLK YARIDAN DAKİKALAR
4. dakikada Sneijder'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Eric sağına gelen topu güçlükle kornere çeldi.
 
12. dakikada Bilal'in ceza alanına kafayla indirdiği topa Sneijder sol çaprazdan bekletmeden vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
 
14. dakikada Zhukov'un ceza alanı dışından yaptığı vuruşta, kaleci Muslera köşeye giden topu yatarak kontrol etti.
 
25. dakikada Sneijder'in ceza alanı dışı sol çaprazdan vuruşunda, top yandan auta gitti.
 
31. dakikada Galatasaray karşılaşmada öne geçti. Ceza alanı dışında topla buluşan Bilal, yaklaşık 25 metreden düzgün bir şut çıkardı. Kaleci Eric sağına giden meşin yuvarlağa müdahale edemeyince, top filelerle buluştu: 0-1.
 
45. dakikada Sneijder'in kaptığı topla ani gelişen Galatasaray atağında Hollandalı oyuncu, pasını soldan bindiren Podolski'ye aktardı. Alman futbolcunun vuruşunda, top kaleci Eric'ten döndü.
 
İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray, ilk dakikadan itibaren Astana kalesine yüklenmeye başladı. İkinci devredeki ilk tehlikeli atağını Umut ile yakalayan sarı-kırmızılılar gole ulaşamadı.
 
UMUT ATAMADI!
Yasin'in sol kanattan gönderdiği ortada Umut yakın mesafeden topa dokundu ama kaleci Eric gole izin vermedi.
 
Bölüm bölüm etkili olan Astana ise 50. dakikadan itibaren beraberlik için Galatasaray kalesine etkili gelmeye başladı. Üst üste gol pozisyonları bulan Kazak temsilcisi adeta ecel terleri döktürdü.
 
ASTANA GOLE ÇOK YAKLAŞTI!
Foxi'nin sol kanattan ceza alanına ortasında kale sahası içinde Dzholchiev'in dokunduğu top sol direğin hemen yanından oyun alanını terk etti.
 
Üst üste gelen Astana atakları sonrası oyunu soğutmayı başaran Galatasaray rakibinin temposunu düşürerek kontrolü eline aldı. Hamza Hamzaoğlu ikinci yarı pek bir varlık gösteremeyen Podolski'yi oyundan alarak yerine Jose Rodriguez'i dahil etti.
 
Temsilcimiz Galatasaray oyunun kontrolünü ne kadar da eline alsa kalesinde golü görmekten kurtulamadı. Savunmada yapılan büyük bir hata pahalıya patladı. Hakan Balta'nın kendi kalesine attığı golle Kazak temilcisi skora dengeyi getirdi.
 
SEMİH KAPTIRDI, HAKAN KENDİ KALESİNE ATTI
Semih'in sol kanattan kaptırdığı topta Kabanang ortasını açtı. Yerden gelen topu Hakan Balta kendi kalesine gönderdi: 1-1.
 
1-1'den sonra Hamza Hamzaoğlu ikinci oyuncu değişikliğini yaptı Bilal Kısa oyundan çıkarken yerine Sinan Gümüş dahil oldu.
 
Golün şokunu üzerinden çabuk atan Galatasaray, Hakan Balta'nın kendi kalesine attığı golden sonra Astana kalecisi Eric'in kendi kendi kalesine attığı golle bir kez daha öne geçti.
 
KALECİ ERIC'TEN KENDİ KALESİNE GOL
Sol kanatta topu alan Rodirguez, topu ceza alanına taşıyıp pasını Sinan'a verdi. Sinan'ın kale sahasına çevirdiği topu kaleci Eric uzaklaştırmak isterken topu kendi ağlarına gönderdi: 1-2.
 
Temsilcimiz Galatasaray'ın galibiyet sevinci sadece 3 dakika sürdü. Astana bir kez daha beraberlik golünü buldu.
 
CANAS SKORU EŞİTLEDİ
Sol kanattan açılan ortada Muslera topu yumrukladı. Ceza sahası dışına gelen topa Canas çok iyi vurdu ve durum 2-2 oldu.
 
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca 90 dakika 2-2 sona erdi.
 

 
Filistin Bayrağı BM'de göndere çekildi
 
Irak'ta serbest bırakılan işçiler Türkiye’de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaf-Kaf’ın yeni hocasından ilk mesajlar
PTT 1'inci Ligi takımı Karşıyaka'nın teknik direktörlüğüne getirilen Kemal ...
Fenerbahçe'den şok eden diş hekimi iddiası!
Sarı-lacivertliler, geçtiğimiz hafta Kadıköy'de Beşiktaş'a 3-2 kaybedilen ...
Altay kazanıyor, saçlar kazınıyor!
Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta deplasmanda Yeşil Bursa'yı 1-0 mağlup ...
 
Göztepe’de herkese forma var!
Göztepe, bu sezon 1'inci Lig'de 6, Ziraat Türkiye Kupası'nda 1 maçı geride ...
Karşıyaka'da Kemal Özdeş dönemi
PTT 1. Lig'de Teknik Direktör Cüneyt Dumlupınar'la yollarını ayıran Karşıyaka, ...
Ufuk Sarıca: Bizde hedef bitmez!
Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve son olarak Türkiye Basketbol ...
 
Kaf-Kaf’ta Vural olmadı, liste kabarık!
PTT 1'inci Ligi'nde üst üste gelen 1461 Trabzon ve Gaziantep Büyükşehir ...
Altınordu’dan dostluğun kupası: Kalimerhaba
Altınordu’nun, Türk-Yunan dostluğunu güçlendirmek amacıyla düzenlediği ...
Ertuğrul Sağlam’ı ağlattılar!
Bursaspor'un Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor'u 2-0 yendiği maçın ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva