HABERLER>SPOR
27 Mayıs 2016 Cuma - 18:17

Futbolun efsaneleri hükümlü çocuklarla buluştu

İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutuklu çocuklar; aralarında Ali Gültiken, Tanju Çolak, Ergün Penbe, Hami Mandıralı ve İlker Yağcıoğlu'nun bulunduğu Türk futbolunun efsane isimleriyle sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir araya geldi.

Futbolun efsaneleri hükümlü çocuklarla buluştu

Türk futbolunun efsane isimleri Ali Gültiken, Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ergün Penbe ve İlker Yağcıoğlu, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutuklu çocuklarla bir araya geldi. Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki etkinliğe; Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ahmet Ermiş, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Fatih Mehmet Öztürk, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Güneş Okur, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü Jandarma Tabur Komutanı Ferhat Ersoy, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Ege Bölge Başkanı Behlül Murat Maral, İzmir Gençlik Konfederasyonu Başkanı İsmail Halden ve Ceza İnfaz Kurumu müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan programın açılış konuşmasını Kurum Müdürü Vural Temur yaptı. Kurumda bulunan çocukların kendilerine ve ailelerine faydalı bireyler olarak yetişmeleri için çaba harcadıklarını dile getiren Temur, "Spor etkinlikleri, müzik, tiyatro ve hobi kurslarıyla çocuklarımızın topluma tekrar kazandırılmaları için yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Bu bağlamda devletimizin diğer kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına sorumluluklar düşüyor. Bunun için burda olan herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

Ali Gültiken ise konuşmasında, "Biz dışarıdan geliyoruz, ama onlar içeride. Burada olmanın psikolojik bunalımını yaşıyorlar. Elbette taraftarlık ve futbolun birleştirici bir yanı var. Hepsi bir takımın taraftarı. Burada olsalar da futbolu ve sevdikleri futbolcuları yakından takip ediyorlar. Dışarıdaki hayatla bu yoldan bir bağ kuruyorlar. Bu tip buluşmalar sürekli hale gelmeli. Onlara destek olmalı ve bu sürece emek vermeliyiz. Buradaki çocuklara rol model olabilmemiz çok önemli" dedi.

Bu tür sosyal sorumluluk projelerinin sürekli olması gerektiğine vurgu yapan Tanju Çolak ise, "Buradaki çocuklara sevdikleri futbolcular olarak bizlerin moral ve destek vermesi, yol göstermesi çok önemli. Çünkü onlar bizim yarınlarımız. Onları topluma kazandırabilmek için sosyal projelerde birlikte yer almamız lazım. Bugün de bunun için buradayız. Onların sıkıntılarını unutturabilmek ve verdiğimiz değeri hissettirebilmeyi amaçladık. Hepsiyle diyalog kurduk, burada bile bizi takip ediyorlar. Bu çok güzel bir şey" diye konuştu.

Konuşmanın ardından program, kurumda kalan çocukların oluşturduğu Türk Halk Oyunları ekibinin sergilediği Zeybek oyunu ile devam etti. Tutuklu ve hükümlü çocukların oluşturduğu müzik grubunun sunduğu müzik dinletisine milli futbolcular dansları ve alkışlarıyla eşlik etti. Sahne gösterilerinin ardından eski Milli futbolcular ile hükümlü çocuklar arasında gösteri maçı yapıldı. İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu futbol sahasında yapılan çekişmeli maç eğlenceli ve heyecanlı anlara sahne oldu. 15'er dakikadan iki devre olarak oynanan maçın ilk yarısı 3-1 hükümlü çocukların üstünlüğüyle biterken, ikinci yarıda 5-4'lük skorla milli futbolcular maçın galibi oldu.

Maçın ardından kurumdaki çocuklar tarafından cam kumlama tekniği ile hazırlanmış tablolar, etkinlikte emeği geçen futbolcular ve protokol üyelerine, kurum yetkilileri tarafından takdim edildi. Etkinlik, hükümlü ve tutuklu çocukların milli futbolcularla günün anısına çektirdiği fotoğrafla son buldu. (dha)

 
Sokak ortasında başından vurulan genç kurtarılamadı
 
Kampüste protesto maçı gözaltıyla bitti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Aziz Yıldırım'a hakaret soruşturması
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile kimliği tespit edilmeye çalışılan ...
Göztepe’de Gençer şoku!
PTT 1'inci Ligi'nde yeni sezonda şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurma ...
Karşıyaka’da umut Binali Yıldırım!
Karşıyaka camiası, Yalı'daki eski İlçe Stadı'nın arazisine yapılması planlanan ...
 
Hakan Çalhanoğlu'na 250 bin Euro'luk şantaj!
İki yıl önce "Almanya Süper Starını Arıyor" adlı şarkı yarışmasında adını ...
İzmir'de Galatasaraylı taraftarların kupa coşkusu
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'yi ...
Kupa Galatasaray'ın işi: Üst üste 3. kez!
Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçeyi Podolski'nin attığı golle ...
 
Göztepe o 2 ismin peşinde!
PTT 1'inci Lig ekiplerinden Göztepe ile henüz sözleşme imzalamamasına ...
Altınordu 10 transfer yapacak!
2015-16'ya başlarken 5, devre arasında ise sadece 1 transfer yaparak istikrarı ...
Göztepe’de transfer listesi şekilleniyor!
PTT 1'inci Lig takımı Göztepe'nin teknik sorumlu olarak anlaşmak istediği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva