HABERLER>POLİTİKA
19 Nisan 2019 Cuma - 09:59

Foça'daki yangın Meclis gündeminde!

CHP’li Polat, İzmir’in Foça İlçesi’nin Ilıpınar köyündeki cüruf ve termik santral kül depolama alanında çıkan yangını Bakan Kurum’a sordu. Bölgeden yükselen küllerin Foça’nın Gencelli, Cumhuriyet, Ilıpınar ve Kozbeyli ile Aliağa’nın Horozgediği mahallelerine kadar ulaştığını vurgulayan Polat, “Bu durum, önlem almamanın, çarpık sanayileşme ve bunun sonucu oluşan kirliliğin insan sağlığı ve doğal hayatı tehdit eder bir hale geldiğini göstermektedir” dedi.

Foça daki yangın Meclis gündeminde!

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, kamuoyunun tepkisine rağmen İzmir’in Foça ilçesinin Ilıpınar köyünde kurulan cüruf ve termik santral kül depolama alanında yakın zamanda yaşanan yangını TBMM gündemine taşıdı. Bölgeden yükselen küllerin Foça’nın Gencelli, Cumhuriyet, Ilıpınar ve Kozbeyli ile Aliağa’nın Horozgediği mahallelerine kadar ulaştığını vurgulayan Polat, “Bu durum, önlem almamanın, çarpık sanayileşme ve bunun sonucu oluşan kirliliğin insan sağlığı ve doğal hayatı tehdit eder bir hale geldiğini göstermektedir” dedi. Yangın sonrası oluşan zararla ilgili herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığının açıklanmasını isteyen Polat, “Bölgede, insan sağlığı ve doğal hayatın korunması için Bakanlığınızca yapılan çalışmalar nelerdir? Olası yeni bir yangın yaşanmaması için hangi önlemlerin alınması planlanmaktadır?” sorularını yöneltti.

“İNSAN SAĞLIĞI VE DOĞAL HAYATI TEHDİT EDİYOR”
Bu alanda 7 Eylül 2017 ve 6 Nisan 2019 tarihlerinde iki büyük yangın çıktığını anımsatan Polat, şöyle devam etti:

“Yangın sonrası hazırlanan bilirkişi raporunda, yangında kimyasal maddeler içeren atıklar nedeniyle gökyüzüne siyah dumanlar yükseldiği, depolanan malzemelerden açığa çıkan yanıcı gazların, sıcaklığın ve nemin etkisiyle kızışarak reaksiyon oluşturduğu ve kolay yanıcı maddelerin tutuştuğu sonucuna varıldığı ifade edilmiştir. Yükselen küllerin Foça’nın Gencelli, Cumhuriyet, Ilıpınar ve Kozbeyli ile Aliağa’nın Horozgediği mahallelerine kadar ulaştığı belirtilmektedir. Bu durum, önlem almamanın, çarpık sanayileşme ve bunun sonucu oluşan kirliliğin insan sağlığı ve doğal hayatı tehdit eder bir hale geldiğini göstermektedir.”

“BİLİRKİŞİ RAPORUNDAKİ TESPİTLER DİKKATE ALINDI MI?”
Foça’nın Gölyüzü mevkiinde bulunan, cüruf ve termik santral kül depolama alanıyla ilgili ÇED Raporu’nda olası yangın ve sonuçlarına ilişkin yapılan değerlendirmelerin neler olduğunu soran Polat, “Çıkan her iki yangın ve sonrasında ÇED Raporu’nda ifade edilmeyen bir hususa rastlanmış mıdır? Yangın ile oluşan zararlarla ilgili herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapıldıysa önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle bu çalışmanın sonucu nedir?Yangın sonrasında hazırlanan bilirkişi raporundaki tespitler, bakanlık tarafından dikkate alınmış mıdır? Alınmış ise alınan önlemler nelerdir?” diye sordu.

“YENİDEN YANGIN YAŞANMAMASI İÇİN HANGİ ÖNLEMLER ALINDI?”
Polat, bölgedeki sanayileşme ve kirliliğin insan sağlığı ve doğal yaşamı tehdit eder hale geldiğine yönelik, bakanlığınıza ulaşan bilgi veya bulgu bulunup bulunmadığının açıklanmasını isteyerek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Bölgede, insan sağlığı ve doğal hayatın korunması için Bakanlığınızca yapılan çalışmalar nelerdir? Bakanlığınızca bölgede denetimlerin hızlandırılması üzerine bir çalışma bulunmakta mıdır?

-Bilirkişi raporunda depolanan malzemelerden açığa çıkan yanıcı gazların, sıcaklığın ve nemin etkisiyle kızışarak reaksiyon oluşturduğu ve kolay yanıcı maddelerin tutuşması sonucuna varıldığı dikkate alındığında, bölgede yeniden yangın çıkma ihtimali olduğu dikkate alınmakta mıdır? Olası yeni bir yangın yaşanmaması için hangi önlemlerin alınması planlanmaktadır?

-Yangına sebep olan depolama alanının bölgeden taşınmasına ya da kaldırılmasına yönelik bir çalışmanız var mıdır? Olacak mıdır?”

 
Sengel'den personel buluşmasında mesaj seli!
 
İzmir'de DEAŞ baskını: Çok sayıda gözaltı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan önemli açıklama!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
YSK, KHK'lı başkanlar hakkında kararını verdi
Yüksek Seçim Kurulu, kanun hükmünde kararname ile ihraç edilenlere mazbata ...
Ümit YALDIZ... İmamoğlu
Ümit YALDIZ... İmamoğlu
 
CHP’li Başkan Yücel’den Kemalpaşa mesajları: Saltanat bitti, hizmet zamanı!
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe ziyaretlerine Kemalpaşa’dan başladı. ...
CHP’li Bayır: Soyer tüm başkanlardan farklı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Kırsaldaki ...
'YSK noktayı koyduğunda bizim için mesele biter'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul seçimlerine yönelik itirazlarla ilgili ...
 
AK Parti İzmir’de Sürekli dönemi start aldı: Şengül’den damga vuran konuşma!
Genel merkez tarafından İl Başkanı olarak atanan Sürekli görevi Şengül’den ...
Bakan Selçuk'tan kıdem tazminatı açıklaması
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "(Kıdem tazminatı) En ...
Kılıçdaroğlu'dan KHK'lı başkanlar için YSK'ya çağrı!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'YSK'ya seslenmek isterim. Bunların seçime girmelerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva