HABERLER>GÜNCEL
8 Ocak 2016 Cuma - 08:37

Flaş! İzmir metrosunda faciadan dönüş!

İzmir'de metronun Bölge İstasyonu yakınlarındaki depolama alanında yükleme sırasında raylara doğru devrilen konteynere, tam bu sırada geçiş yapan metro treni çarptı ve ilk vagon raylara devrildi. Kazada 12 kişi yaralandı, faciadan dönüldü...

Flaş! İzmir metrosunda faciadan dönüş!

EGEDESONSÖZ - İzmir'de Fahrettin Altay-Evka3 seferini yapan metronun vagonu, bölge istasyonu girişinde hat üzerine düşen konteynerin çarpmasıyla devrildi, 12 yolcu yaralandı.

Bornova Ağaçlı Yol üzerinde hat yakınlarında faaliyet gösteren firmaya ait konteyner depolama alanında yükleme yapan forklift, konteyneri raylara düşürdü. Tam bu sırada geçiş yapan trenin ilk vagonu konteynere çarptı. Trenin ilk vagonu raydan çıkıp devrilirken, içindeki yolcular hafif şekilde yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edilirken, yaralıların ilk tedavisi ayakta yapıldı.

İzmir metrosunda kazanın olduğu şerit kapatılırken, seferler tek hat üzerinden yapılıyor.

Devrilen vagondan çıkarılan yolculardan ilk etapta Yavuz Şahin'in (55) ardından burkulma, incinme, çarpma şikayetleriyle Şemsettin Şen (30), Gamze Şahin (35), Aykut Uludağ (26), Erkut Özşekerci (24), Ayferin Uzun (17) ve Ali Can Çin'in (18) de kentteki hastanelerde tedavi altına alındıkları, Durali Savaş (67), Abdülmecit Soytürk, Erkan Yıldız, Fadime Bağtekin (44) ile Öykü Elverdi'nin (24) ise kendi imkanlarıyla sağlık kuruluşlarına gittikleri öğrenildi.

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu, tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

FOTO GALERİ: İZMİR METROSUNDA KAZA!
 

"FACİAYA YOL AÇABİLECEK KAZA ATLATILDI"
Metro AŞ Genel Müdürü Sönmez Alev de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Alev, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bölge İstasyonu yakınındaki lojistik firmasının depolama alanında forkliftin yerleştirmek istediği konteynerin hatta düştüğünü, istasyona girmek için yavaşlayan metronun vagonuna çarparak devrilmesine yol açtığını söyledi.

Büyük bir faciaya yol açabilecek kazanın atlatıldığını ifade eden Alev, "Devrilen vagonda 30 yolcu yardı, ilk etapta küçük sıkıntıları bulunan 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Ardından bu sayı arttı. Kaza sonrası süratli şekilde olaya müdahale ettik, ulaşımın devam etmesini sağladık. Vagonu kaldırma çalışmaları devam ediyor. Hat yanındaki lojistik alanıyla ilgili risk analizini yapmıştık. Konunun, hukuki olarak takipçisi olacağız" ifadelerini konuştu.  

Görgü tanıklarından Hasan Kahraman da kazanın Ağaçlıyol'da araçla ilerlediği sırada meydana geldiğini, büyük bir gürültüyle irkildiklerini söyledi.

Kahraman, "Forkliftin çevirdiği konteynerin vagona çarptığını ve vagonun yan yattığını gördük. Hemen yardıma koştuk, yolcuları çıkardık. Kısa süre sonra ambulanslar da geldi" diye konuştu.

İFADEYE ÇAĞRILDILAR
Vagonun devrilmesine yol açan konteynerin bulunduğu lojistik firması ve Metro AŞ yetkilileri ile forklift operatörü Mustafa A. ve metro makinisti Erhan B'nin ifadeleri alınmak üzere karakola çağrıldıkları belirtildi. (Haber servisi, a.a)

 
Ünlü oyuncu evinde son nefesini verdi
 
Flaş! İzmir'in elektronik kart ihalesinde son sözü KİK söyledi!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vehbi TÜRK 8 Ocak 2016 Cuma 23:02

Aliağa,dan yazıyorum. herkese acil şifalar diliyorum.İzmir kenti hızla büyüyor ama yeterli imar ve plan çalışmaları yapılamıyor.Limanlar Aliağa,da depolar İzmir merkezde Menemen,de. Trafikte konteynir taşıyan araç sayısı çok arttı.İzmir merkezden bu tır ve konteynir trafiğini kaldırmak gerekiyor.Liman geri sahası ve depolama için Aliağa bölgesine Samurlu ,Şehitkemal vb. limanlara yakın mahallere yeni imar planı çıkarılarak depoların ve lojistik şirketlerin limanlara en yakın ve tenha yerlere taşınmasına yardım ederek trafiğin hafifletilmesi gerekiyor. Yetkililer inşallah el atar. Herkese selamlar.

Yorumu oyla      11      5  
Asım Korkut 8 Ocak 2016 Cuma 15:53

Metro hattının bu kadar yakınında yükleme yapılmasına nasıl izin verilir. Metro hattı ve çevresi niye gerekirse kamulaştırma yapılarak daha güvenli olarak çevrilmez anlayabilmiş değilim.

Yorumu oyla      11      5  
ibrahim 8 Ocak 2016 Cuma 15:31

ne yani şimdiye kadar bir forklift şoförünün işini doğru yapıp yapmamasına mı kalmıştık. İlla bir felaketmi olması lazım. Belediyeyi aklamaya çalışmayın lütfen

Yorumu oyla      11      5  
filiz 8 Ocak 2016 Cuma 14:42

bu işi tren geçince 2 dk sonra yapsan günahmı olur yada biri baksa tren geliyormu diye zormu olur

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 8 Ocak 2016 Cuma 14:41

Bir arkadaş, Ankaradaki belediye otobüsünün sebep olduğu kazayla burada özel bir şirketin gerekli önlemleri almaması ve dikkatsiz davranması sebebiyle neden olduğu kazayı bir tutmuş yahu Allah aşkına bu kazaya metro treni mi sebep oldu? "Ruhsat verilmeseydi" denmiş ruhsat ne zaman verilmiş bunu sorun önce kaç yıllık sanayi alanı orası. Dün aşırı yağış vardı alt geçitler göl oldu bunda belediyeyi sorumlu tutarsın anlarım ama adam kalkmış konteynırı rayların üzerine bırakmış bunda belediyenin ne suçu var? Şirkete sağlam bir ceza kessinler onarım faturasını da rücu etsinler insan hayatı bu kadar ucuz mu? Herkese geçmiş olsun

Yorumu oyla      11      5  
kriptonik 8 Ocak 2016 Cuma 14:36

Şurada bazı insanların yazılarını okuyunca , o konteyner ı oraya metro a.ş yada izmir büyükşehir belediyesi düşürmüş gibi bir izlenim oluyor. Kaza açık bir şekilde herhangi bir metro arızası,ray arızası veya makinist hatasından kaynaklı değil. ha şu denebilir o konteyner parklarının artık şehir merkezinde ne işi var?? suçlu aradıktan sonra da suçlu boldur arkadaşlar. bana göre de tek suçlu o konteyner ı oraya düşürmeyi beceren yeteneksizdir.

Yorumu oyla      11      5  
Sevgi 8 Ocak 2016 Cuma 14:14

İstifa edebilecek bir METRO yetkilisi yada genel müdürü arıyoruz. Yaptığımız iş uygun değildir Göbeğimizi büyütüyorduk kusura bakmayın . Soru şu Üst düzey yetkililer ordaki yükleme yapan firmaya kaç kere gidip uyardı. Yada yazı yazdı. Genel Müdür ve havarisi beceriksizliklerinizi bakalım nasıl sıvayacaksınız.

Yorumu oyla      11      5  
Sinan Öztan 8 Ocak 2016 Cuma 13:46

Tırın dorsesi metro raylarına düşmüş.Allahtan kaza ucuz atlatımş ve metro treninin dorseye çarpması sonucu 12 kişi yaralanmış.İzmir'in huyu suçlu arayacaklar ya! Bazı aklı evvel zavallılar suçu belediyeye atma saçmalığı göstermişler.Bunlar aklını peynir ekmekle yemişler.Lütfen dürüst olun ve gerçekleri görün.

Yorumu oyla      11      5  
tarafsız 8 Ocak 2016 Cuma 12:59

detayları bilmeden kimse kimseyi suçlamasın.Bir iki gün sabredin detaylar ortaya çıkar öğreniriz.

Yorumu oyla      11      5  
secret 8 Ocak 2016 Cuma 12:35

Olaya hala partici bir sekilde bakanlar var, o metroda biz veya bir sevdigimiz olabilirdi, canlar gidebilirdi. Videodan düsen konteynirin önündeki gri üstüste olanlara bir bakin. Hatta yaklasik 2 metre mesafede. Üstteki konteynir da düstü düsecek. Izmir Metro A.S. belediyeye ait bir kurum, haliyle hattin güvenliginden o sorumlu. Ve hatta o konteynir deposunun ruhsatindan ve belki de birkac yil sonra hatta düsebilecek etrafdaki agaclarin analizinden bile yine belediyeler sorumlu...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu kez karada mülteci faciası: 6 ölü, 30 yaralı
Çanakkale’de, kaçakları taşıyan otobüsle otomobilin çarpışması sonucu ...
Rize'de utanç: İstismardan tutuklandı
Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı 56 ...
İstanbul'da iki çocukta domuz gribi tespit edildi
İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 5 aylık bir kız ...
 
Şanlıurfa'da domuz gribinden ölüm
Şanlıurfa'da domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınan bir kişi yaşamını yitirdi.
İzmir'de korkutan lojman yangını
İzmir Bornova'daki, Şehit Şanlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yanındaki ...
Başsavcılık'tan AA'nın o haberine yalanlama
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki patlamanın ...
 
Fırat Çakıroğlu davasında ifade maratonu
Ege Üniversitesi'nde, geçtiğimiz yıl öldürülen Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı'nın ...
Şehit babasından Türkiye ağlatan sözler!
Özdemir, Başbakan Davutoğlu’na teşekkür ederek, "Burada kedinin bile 10 ...
İzmir’de umut yolcularının isimsiz mezarları…
Umut yolculuğunda yalnızca geçen yıl yaklaşık bin kişi hayatını kaybederken, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva