HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
30 Ocak 2016 Cumartesi - 14:12

Flaş! İzmir’de Grup Yorum üyelerine gözaltı

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılacak konser Valilik tarafından yasaklanırken, grubun 7 üyesi konser alanı önünde gözaltına alındı.

Flaş! İzmir’de Grup Yorum üyelerine gözaltı

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ – Geride kalan yıl Kınık konseri kaymakamlık tarafından yasaklanan, İzmir’deki 30.yıl konseri de stat izni çıkmadığı için Gündoğdu Meydanı’na alınan Grup Yorum’a kentte yılın ilk konseri için de Valilikten vize çıkmadı.

İzmir Valiliği İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde saat 15.00 ile 19.00 olmak üzere 2 seans halinde yapılacak konsere bir gün kala yasak kararı aldı. Yasak gerekçe olarak konserde terör örgütü propagandası yapılma olasılığının gösterildiği bildirildi.

Yasağa rağmen Grup Yorum sevenleri sabah saatlerinde konser alanına geldi ve bilet için yığınak yaptı. Bu sırada alana gelen 7 Grup Yorum üyesi polisler tarafından gözaltına alındı. Grubun resmi sitesinden yapılan açıklamada Ali Aracı, İbrahim Gökçek, Sultan Gökçek, Eren Olcay, Fırat Kıl, Özgür Gültekin, Helin Bölek, Dilan Balcı gözaltında olduğu bildirildi.

Öte yandan gözaltı uygulaması sırasında tepki gösteren çok sayıda Grup Yorum dinleyicisi de grup üyeleriyle birlikte gözaltına alındı.

KARAR HUKUKSUZDUR!
Gözaltıların ardından Grup Yorum üyeleri bir açıklama yaptı. Açıklamada “Karar hukuksuzdur. Hukuki itiraz hakkımızı önleyecek şekilde konserin bir gün öncesinde alınmıştır. Vali de Emniyet Müdürü de suç işlemektedir. İtiraz edemeyeceğimiz şekilde gerçekleşti. Protestomuzu şarkılar söyleyerek yapacağız. Dışarıda mini bir konser vereceğiz” ifadeleri kullanıldı.



Ardından grup üyeleri kitleyle birlikte şarkılar söyleyip halay çekerek ‘protesto konseri’ yaptı. Bu protesto konserine de müdahale geldi. Üyeler ve kitle alandan uzaklaştırıldı. Bu sırada da çok sayıda gözaltı işlemi uygulandı. 

SERTEL’DEN ZİYARET
Öte yandan konuyla ilgili görüşmek üzere İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne giden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yetkililerden bilgi aldıktan sonra ifadeleri alınmak üzere otobüs içinde bekletilen Grup Yorum üyeleri ile bir araya geldi ve sağlık durumlarını sordu.Grup Yorum üyeleriyle görüştükten sonra bir açıklama yapan Sertel, “Bu iktidarın ve iktidarın Valisi'nin müziğe ve söze dahi tahammülü yok. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir milletvekili olarak son dönemde yok edilen İnsan Hak ve Özgürlükleri'ne yönelik kaygılarımız nedeniyle buradayım. Amaçları müzik yapmak olan grup üyelerine kötü muamele yapılmaması adına yanlarındayız. Bu gözaltı her ne sebeple olursa olsun hukuk içerisinde kalınması, insan hak ve özgürlüklerine saygılı davranılması gerektiğini bir kez daha vurguluyorum” dedi.

Gözaltına alınan sanatçıların kötü muameleye uğradıklarını ifade ettiklerini belirten Atila Sertel, şunları söyledi: “İzmir İsmet İnönü Sanat Merkez'nde gözaltına alınan arkadaşlarımız sağlık kontrolü için Bozyaka Hastanesi'ne götürülmüşler. Burada, polislerin gözü önünde hastanenin özel güvenlik elemanları tarafından saldırıya uğramışlar ve bazıları darp edilmiş. Sağlık kontrolünden geçirecek doktor da sanatçıları kelepçe ile muayene edeceğini söylemiş. Sanatçıları kelepçe ile muayene etmek isteyen doktor ettiği Hipokrat yeminine ihanet etmiştir. Grup üyelerini darp eden özel güvenlikçiler yetki sınırlarını aşmıştır, Bu doktorun ve grup üyelerine saldıran özel güvenlikçilerin peşini bırakmayacağım.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Grup üyelerinin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılacaklarının söylendiğini ifade ederek, İzmir Valisi'nin “Yasakçı Vali” olarak tarihe bir kez daha not düştüğünü sözlerine ekledi.

 
İGC, Eczacı Odası’na konuk oldu: O iddianameye sert tepki
 
Kara haber: Yaralı asker Gata'da şehit oldu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kartal 31 Ocak 2016 Pazar 11:36

Insanda utanma olur ne suc isledi gurup yorum sadece Özgur dusuncelerini ortaya koyup insanlari aydinlatmaya calistiklari icinmi goz altina alındılar. Ayiptir ayip sokakta ne gibi pis suç isleyen onlarca insan varken bizim ulkemizde gazeteciler. Ve sanatcilar gozaltina aliniyor ve biz hala uykumuzdan uyanmiyoruz ne demeli uyu uyu yarin sanada dokunur ucu

Yorumu oyla      11      5  
Kazım EMİR 31 Ocak 2016 Pazar 07:55

bir zamanlar mahsuni baba şimdi grup yorum

Yorumu oyla      11      5  
ümit Aytekin 30 Ocak 2016 Cumartesi 21:56

Hükümet. .akp golgesinden korkar hale geldi. ..zavallilar. .

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 30 Ocak 2016 Cumartesi 20:16

Ortalık katil, gaspçı, tecavüzcü, uyuşturucu satıcısı, trafik magandası, şehir magandası ve dolandırıcı kaynarken ve hatta emniyet müdürünün bile telefon dolandırıcılığına çare için "küfür edin" diye akıl vermesi güvenlikten sorumlu insanların asıl sorumluluğunun çok azılı! suçlu olan sanatçıları yakalamak olduğunu görmüş bulunuyoruz. Ege denizi mezarlık olmuş sayın valimiz ve ilgili ilçe kaymakamlarımız insan tacirlerini yakalayabiliyorlar mı? eminim bu kış günlerinde sıcak koltukları çok rahattır yazın sıcağı ise hiç çekilmez klimalı odalarından da dışarıya çıkılmaz.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 30 Ocak 2016 Cumartesi 17:49

yazık ya, demokrasiden nasibimizi alamıyoruz bir türlü.."olası terör propagandası" olabilir! diye konser yasaklanıyor.......

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sadece Diktatör' İzmir'i sarstı
Oyuncu Barış Atay'ın bir diktatörü kendi ağzından anlattığı 'Sadece Diktatör' ...
'İçindeki Çocuk Bağlar' enerjinizi eşsiz kılacak
İzmirli eczacı yazar Recep Yamacı ilk kitabı “İçindeki Çocuk Bağlar”la okuyucuyla buluştu.
‘Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü'ne seyirciden tam not!
İtalyan yazar Dario Fo‘nun yazdığı Hakan Taner Yıldırım‘ın yönettiği yargı- ...
 
Büyükşehir'den çocuklara tatil hediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yarıyıl tatiline çıkan çocukları Çiğli, Bornova, ...
İzmir’den ‘İftarlık Gazoz’ geçti
Cem Yılmaz'ın başrolünü oynadığı 'İftarlık Gazoz' filminin İzmir gösterimi yapıldı.
'İftarlık Gazoz' İzmir'de görücüye çıkıyor
Yönetmen Yüksel Aksu'nun yanı sıra Cem Yılmaz’ın da katılacağı gala gösterimi ...
 
'Baba'nın Sal Tessio'su veda etti!
ABD doğumlu ünlü oyuncu Abe Vigoda hayatını kaybetti. 1921 doğumlu Vigoda ...
Ünlü sanatçı duygusal mesaj: Bana dua edin
Hatalı operasyon nedeniyle yürüyemeyecek duruma geldiğini açıklayan Zerrin ...
Uğur Mumcu Buca’da konserle anıldı
Uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci yazar Uğur Mumcu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva