HABERLER>GÜNCEL
24 Temmuz 2015 Cuma - 09:05

Flaş! İzmir’de 2 terör operasyonu: Çok sayıda gözaltı

İzmir Emniyet Müdürlüğü, kentte sabaha karşı PKK ve 'Paralel Yapı'ya yönelik iki operasyon başlattı. İki operasyonda toplam 29 gözaltı var.

Flaş! İzmir’de 2 terör operasyonu: Çok sayıda gözaltı

İzmir Emniyet Müdürlüğü, kentte sabaha karşı PKK ve 'Paralel Yapı'ya yönelik iki operasyon başlattı. PKK'ya yönelik operasyonda 6, paralel yapı operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı. 

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Operasyon sabah başladı ve devam ediyor. 6 PKK'lı, Paralel Yapı'ya finans sağlayan 18 kişi gözaltına alındı. Çalışmalar devam ediyor. IŞİD'e yönelik en kapsamlı operasyonu İzmir'de daha önce yapmıştık ve 9 kişi tutuklanmıştı" açıklamasını yaptı. 

İki operasyonda da ilerleyen saatlerde yeni gelişmeler yaşandı ve gözaltı sayıları arttı.  



GÖZALTI SAYISI 22'YE ÇIKTI
İzmir'de polisin 'paralel yapı'ya yönelik düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 22 kişiye çıktı. Aktif Eğitimciler Sendikası'nın (Aktif Eğitim Sen) avukatı İbrahim Çankaya konuyla ilgili, Terörle Mücadele Şubesi'nin bulunduğu Çankaya Semti'ndeki İzmir Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binası önünde açıklama yaptı. Operasyonun terör suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı Okan Bato'nun talimatıyla yapıldığını belirten Çankaya, İzmir'in Konak, Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde gerçekleştirildiğini belirtti. Gözaltına alınanlardan 5'inin öğretmen ve kendi müvekkilleri, diğerlerinin büyük bölümünün esnaf olduğunu dile getiren avukat Çankaya, bunun bir algı operasyonu olduğunu öne sürdü. Çankaya, yeterli delil olmamasına rağmen gözaltı yapıldığını, aralarından bir öğretmenin daha önce de aynı suçlamayla gözaltına alındığını, gözaltındakilerin örgüte finans desteği sağlamak ve üye olmakla suçlandıklarını belirtti.
 
PKK'YA YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTI SAYISI 7 OLDU
İzmir'de aynı zamanda terör örgütü PKK'ya yönelik olarak da bir operasyon düzenlendi. Bu operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 7'ye yükseldi. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Bozyaka'daki hizmet binasında tutulan zanlılar arasında, HDP İzmir İl Yönetisi B.S.Ş.'nin de bulunduğu öğrenildi. Birinin adı İ.Ç. olan diğer zanlıların ise üniversite öğrencileri oldukları belirtildi.

EŞİNİN İLAÇLARINI GETİRDİ
İzmir'de 'paralel yapı'ya yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan birinin Buca İmam Hatip Lisesi'nde öğretmen M.B. olduğu ortaya çıktı. 4 çocuk babası M.B.'nin eşi Ayşe B., "Sabah saat 06.00'da gazete almaya dışarı çıktı. Polisler kapıda bekliyormuş. İçeri geldi, 'Beni gözaltına alacaklarmış' dedi, sonra götürdüler. Kendisi 33 yıldır devlet memuru. Bugüne kadar yanlış bir davranışı olmadı, kimseyi üzmedi, incitmedi. Çocuklarımdan ikisi devlet memuru. Biri polis. Kastamonu'da görevli. Eşimin herhangi bir örgütle ilişkisi yok. Buraya ilaçlarını getirdim. İzin verirlerse kendisine ulaştıracağım" dedi. Öğretmen M.B.'nin kardeşi Birsen Tokgöz de "Çok üzgünüm, haksız yere gözaltına alındı" dedi.



3'Ü ÜNİVERSİTELİ, 2'SİNİN YAŞI KÜÇÜK
Türkiye genelindeki, terör örgütü PKK'ya yönelik şafak baskınların İzmir ayağında, 3'ü üniversite öğrencisi, 2'sinin yaşı 18 yaşından küçük olan, aralarında HDP İzmir İl Yöneticisi B.S.Ş.'nin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Evlerinde benzin dolu bidon ve molotofkokteyli ele geçirilen çocuk zanlıların, terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları, örgüt adına otobüs yakma, işyeri kundaklama, Cudi'deki orman yangınına misilleme olarak orman yangını çıkarma eylemi hazırlığında olduğu iddia edildi. N.Y. ve Ş.B adlı yaşı küçük zanlıların Menemen Asırlak mahallesinde motolotof kokteyleriyle ele geçirildikleri öğrenildi.
 
Üniversiteli zanlıların ise örgüte eleman temininde etkin rol oynadığı, ev toplantıları düzenleyerek örgüte eleman kazandırdıkları ileri sürüldü. Gözaltına alınan Ege Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi İ.Ç.'nin, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta PKK ile ilgili paylaştığı fotoğrafları beğenen kişilerle irtibata geçip, örgüte kazandırdığı belirtildi.
 
PARALEL OPERASYONU
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Okan Bato tarafından yürütülen Paralel Yapı soruşturmasında da gözaltına alınanların 'terör örgütü yöneticiliği yapmak, terör örgütü üyeliği, terör örgütüne maddi destek sağlamak, tehdit ve şantaj'la suçlandıkları öğrenildi. Örgütün Ege Bölge Sorumlusu olduğu iddia edilen B.B.'nin da aralarında bulunduğu 23 şüpheliye yönelik İzmir merkezli Sivas, Gümüşhane, Kütahya, Çanakkale, Aydın, Denizli ve Muğla'da yapılan operasyonda 21 kişinin yakalandığı açıklandı. Operasyonda yakalanan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda dijital verilere incelemek üzere el konulduğu kaydedildi.  



İFADELER BAŞLADI
İzmir'de Paralel Devlet operasyonunda gözaltına alınanlar arasında Bozyaka semtindeki bir yardımlaşma derneğinin muhasebecisi S.A., derneğe gidip gelenlerin olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında emekli polis M.Ç. işadamı M.B., öğretmenler M.U., A.H.F., H.R.P., F.K., esnaf S.D., M.T., olduğu bildirildi. Polis arama yaptığı 14 yerde elde edilen dijital verilerin kopyasını aldı. Polis gözaltındaki zanlıların ifadesine başladı.
 
SAVCILIKTAN AÇIKLAMA
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da yazılı açıklamayla operasyon konusunda bilgi verdi. Savcılık açıklamasında şu bilgiler verildi,
"Kamuoyunda FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) adıyla bilinen terör örgütüne mensup olduğu iddia edilen kişilerin, örgüt adına himmet, infak, burs, zekat, bağış, kurban ve benzeri adlar altında, düzenlenen toplantılarda katılanlardan ikna ya da tehdit ve şantaj yoluyla para topladıkları, bu paraları örgüte aktararak örgüte ekonomik kaynak sağladıkları iddiaları ve bu yönde ciddi bulgular elde edilmesi üzerine; Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında toplanan deliller doğrultusunda haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 23 kişiye yönelik olarak 24/07/2015 tarihi itibariyle gözaltına alınma talimatı verilmiş, 13 kişiye ait 14 adreste arama ve el koyma işlemi yapılmıştır." (dha)

 
Başbakanlık'tan flaş sınır ötesi operasyon açıklaması
 
Dünya Türkiye'nin IŞİD operasyonunu böyle gördü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erkan sevim 24 Temmuz 2015 Cuma 12:58

Sözde paralel yapı tabiri daha yerinde olurdu

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakanlık'tan flaş sınır ötesi operasyon açıklaması
Başbakanlık'tan sınır ötesi hava operasyonu hakkında açıklama yapıldı.
Flaş! Türk F-16'ları IŞİD'i vurdu
Türk Silahlı Kuvvetleri, dün Astsubay Yalçın Nane'nin şehit edilmesinin ...
İZBAN'da akıl almaz olay: Raylara atladı...
İzmir’de akşam saatlerinde akıl almaz bir olay yaşandı. Halkapınar İstasyonu’nda ...
 
IŞİD militanının cesedi karakolun bahçesinde
Anadolu Ajansı Türk ordusuna ateş açtıktan sonra öldürülen ve karakolun ...
Flaş! İncirlik ABD uçaklarına açılıyor
ABD ile IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede varılan mutabakat, "Gizli Bakanlar ...
Flaş! Suriye'den ateş açıldı: 1 astsubay şehit
Suriye'den açılan ateş sonucu 1 astsubay şehit oldu, 2 uzman çavuş da ...
 
İzmir’de ÖDP’li Kılıç’a bir dava daha
İzmir’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla ...
İzmir Barosu’ndan TRT Türk hakkında suç duyurusu
İzmir Barosu Başkanı avukat Aydın Özcan ile Atatürk ve Cumhuriyet Devrimleri ...
Çeyrek asırlık tatil köyüne haciz şoku
Bodrum'da devre mülk sistemiyle işletilen Club Flipper'in jeneratörü, borcu nedeniyle haczedildi.
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva