HABERLER>EKONOMİ
2 Haziran 2014 Pazartesi - 09:18

Flaş gelişme: Buca’daki dev tesis Et Balık Kurumu’na gitti

Tansaş’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu dönemde kullandığı Kaynaklar Et Entegre Tesisi Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Et Balık Kurumu’na verildi. İki kurum Ankara’da el sıkışırken Et Balık Kurumu, yazı ile tesisi talep edecek.

Flaş gelişme: Buca’daki dev tesis Et Balık Kurumu’na gitti

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır kendisine tahsis edilmesini istediği Buca Kaynaklar’da bulunan et entegre tesisi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Tansaş’ın Büyükşehir’e ait olduğu dönemde uzun yıllar kullanılan tesis 2013 yılında sözleşme bittiği gerekçesiyle Milli Emlak Müdürlüğü tarafından geri alınmıştı. Milli Emlak, Büyükşehir’in etmesinden sonra 27.5 milyon TL değer biçtiği tesis ve arsayı Et ve Balık Kurumu’na verme kararı aldı.
 
ANLAŞMA TAMAM
Ankara’da tesis için masaya oturan Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Et Balık Kurumu anlaşmaya vardı. Milli Emlak’ın önümüzdeki günlerde başkentte yürütülen süreci İzmir’deki kurumlar üzerinden yerelleştirerek işi netleştireceği öğrenildi. Anlaşmaya göre Et Balık Kurumu, resmi yazı ile gerekçeleri sıralayıp tesisi ve içindeki her şeyi Milli Emlak’tan isteyecek. Ardından gerekli tahsis yapılacak.
 
KOCAOĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 6 milyon TL vermeyi kabul ettiği tesis nedeniyle kurumlar arasında anlaşmazlık çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “2013 Nisan ayında 15 yıl dolduğu için Tansaş'tan belediyeye geldi. Belediyeye 'Siz Tansaş'ı sattınız. Burası ticaret işletmesi olmuş. Burayı bize vereceksiniz' dediler. Tesisin kendimizin olduğunu belirtip, araziyi bize satmalarını önerdik. Burası için 6.5 milyon TL bedel belirledik. Tahtalı Barajı Havzası'nda olduğu için büyütme yapılamayan, yıkılınca bir şey inşaa edilemeyen bir arazidir. Arazi Milli Emlak'ın. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin üçüncü büyük kentinin belediyesiyiz. Entegre tesisi işi bizim işimiz. Üst tesisler bizim. 6.5 milyon TL verelim, bu iş tatlıya bağlansın istedik. Ancak 27.5 milyon TL istediler. O araziye o tesise kimse bu parayı vermez. Veremez. Bu kadar etmez. Biz veremeyeceğimizi söyledik. 'Buyrun sizin olsun' dedik. Öyle bir fiyat koydular ki oradan dönmek de yok. Belediye'nin vermediği fiyatın altında satmak yok! Skandal olur. O tesis öyle çürüyor. Hayvan üreticileri, besiciler kesim yaptıracak yer bulamıyorlar“ demişti.
 
Geçtiğimiz hafta CHP İzmir İl Başkanlığı’nda İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş ile birlikte toplantı yapan İl Başkanı Ali Engin de, “Et Entegre Tesisi belediye tarafından İzmir’in vergileri ile yapıldı. Tesise İZSU arıtma da yaptı. Milli Emlak açıkçası 'ya alırsın ya da satmam' diyor. Buranın en fazla edeceği rakam 6.5 milyon liradır. Bu nedenle süreç tıkandı. Arazi için bilinçli olarak yüksek fiyat belirlendi. Zaten fiyat nedeniyle özel şirket de buraya ilgi göstermedi. İzmir, hayvancılıkta birinci sırada yer alıyor. Hayvancılığın üssü olan ve bu konuda istihdam yaratan kentte entegre tesisin kapatılması doğru değil" açıklamasında bulunmuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 2 Haziran 2014 Pazartesi 11:12

Osmanlı topraklarını bölüşen itilaf devletlerini aratmıyorlar!

Yorumu oyla      34      11  
ramazan sönmez 2 Haziran 2014 Pazartesi 10:06

Akp ye oy verenler okusunda akp nin izmire nasıl baktığını ve neleri peskes çektiğini öğrensinler.ama ne okurlar ne de bilgiye ihtiyaçları var.onlar sözüm ona müslümanlar ama ye mehmet ye

Yorumu oyla      43      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alkol satışında yeni bir yasak daha
Alkol yasaklarını içeren kanunun bir maddesi daha 10 gün sonra yürürlüğe ...
Anadolu’nun İnovasyon Ateşi İzmir’den Ateşlendi
Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ege İhracatçı Birlikleri işbirliğinde ...
100 milyarlık SGK affı yolda
Hükümet Meclis’teki torba kanuna, SGK’nın alacaklarına yönelik geniş kapsamlı ...
 
Kipa’dan geleceğin doktorlarına burs desteği
Kipa, DEÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin burs fonuna ve fakülte kütüphanesinin ...
EGİAD da Özel İdare topuna girdi: İzmir’in çıkarları…
EGİAD başkanı Seda Kaya, son günlerde kamuoyunu meşgul eden kapatılan ...
Yorgancılardan kritik ‘faiz-kur’ uyarısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, gündemdeki ...
 
Ve Show TV mahkeme kararıyla TMSF’de
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Show TV'nin satışının iptali için ...
İZBAN’da yeni dönem: Donanımlı sözleşme masada!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD’nin ortaklaşa kurduğu İZBAN’da çalışan ...
Hükümetten çalışana kötü patrona iyi haber!
Ulusal İstihdam Stratejisi çalışanları üzdü, patronları sevindirdi. Hükümet, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva