HABERLER>GÜNCEL
30 Eylül 2016 Cuma - 13:28

Flaş: Darbecilerin parolası ortaya çıktı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, cuntacıların Akıncı 4. Ana Jet Üssü'ne girmek için “yurtta sulh” parolasını kullandıkları ortaya çıktı.

Flaş: Darbecilerin parolası ortaya çıktı!

Kazan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tanık olarak ifadesi alınan asker E.C, İnsani Yardım Tugay Komutan Vekili Albay Ali Eraslan’ın, Akıncı Üssüne girmek için nizamiyedeki askere yüksek sesle “Yurt sulh, yurtta sulh kardeşim” dediğini aktardı. 

Tanık askerin ifadesinde, SAT komandolarının Yüzbaşı H.İ.Ş'nin emri ile darbecileri protesto eden vatandaşlara ateş ettiği bilgisi de yer aldı. AA muhabirinin ifadesine ulaştığı E.C, Hasan Şahan Kışlası'nda konuşlanan İnsani Yardım Tugayı’nda görev yaptığını, 15 Temmuz günü saat 21.00 sularında Albay Ali Eraslan'ın bir grup subayla makamına geldiğini söyledi. Daha sonra Ani Müdahale Mangasından mühimmat, çelik yelek ve kompozit başlıklar alan grubun kışladan ayrılmak üzereyken Albay Eraslan’ın bir askerden zarf aldığını belirten E.C, Akıncı 4. Ana Jet Üssü'ne geldiklerini söyledi.

Nizamiye girişinde silahlı askerlerin kendilerini durdurduklarını anlatan E.C, "2 nolu Yenikent Nizamiyesi'ne geldik. Uzun boylu kompozit başlıklı bir kişi elindeki lazerli silahı doğrulttu. Araçta Albay Ali Eraslan’ın olduğunu söyledim. Albay Ali Eraslan araçtan inerek sağ elini kaldırıp 'Yurtta sulh, yurtta sulh kardeş' diyerek bağırdı. Kapı açılmadı. Ali Eraslan telefonla görüştükten sonra kapı açıldı ve bizi içeriye aldılar." dedi.

İlerleyen saatlerde Akıncı Üssü yakınlarındaki camiden sela okunmaya başlandığını, bunun üzerine bazı SAT komandolarının sesi kesmek için camiye gittiğini, merkezi sistemin devrede olması nedeniyle sela sesini kesmekte başarılı olamayan askerlerin minareye ateş açmaya başladıklarını ifade eden E.C, "İkinci sela okunmaya başlayınca SAT'çılar nizamiyenin önünden camiye doğru gidip minareye doğru ateş ettiler. Ardından cami hoparlöründen imam, ‘4. Ana Jet Üssü'nden camimize saldırı yapıldı’ diye anons yaptı. Halk toplanmaya başladı." diye konuştu.

Akıncı Üssü önüne gelen vatandaşlar ile askerler arasında arbede yaşandığını, bunun üzerine SAT’çıların doğrudan halka ateş etmeye başladığını ifade eden E.C, şunları söyledi : 

“Ali Eraslan ve yanındaki 7-8 SAT komandosu halkla münakaşa ve itiş kakışa başladı. Bu sırada bizimle beraber gelen M.Z, kendisini Yenikent Nizamiyeye bırakmamı istedi. Ali Eraslan'dan izin alıp M.Z'yi bırakıp geri döndüm. Geldiğimde halkla SAT’çılar arasında tartışma devam ediyordu. Nizamiyede bulunan, daha sonra yüzbaşı olduğunu kendi beyanından anladığım SAT’çı, Ali Eraslan ve yanındakilere arka taraftan, ‘emir komuta bende hizaya geç, ayaklara nişan al’ diyerek bağırdı ve ateş emri verdi. Ateş üzerine halktan ölenler ve yaralananlar oldu. Emri veren SAT'çı yüzbaşıyı görsem tanırım." 

Bunun üzerine savcının, soruşturma dosyasında yer alan Yüzbaşı H.İ.Ş'ye ait fotoğrafı göstermesi üzerine E.C, “Lojman nizamiyesinde vur emrini veren ve yüzbaşı olarak bildiğim kişiyi hem kompozit başlıklı hem de başlıksız haliyle gördüm, bana gösterdiğiniz fotoğraftaki kişi vur emrini veren kişidir.” dedi. 
Nizamiyeden halka kimlerin ateş açtığını belirleyemediğini belirten E.C, “Kapıda kimlerin ateş ettiğini tam olarak tespit edemedim ancak Ali Eraslan'ın elinde beylik tabancası vardı ve mermi ağzındaydı. H.İ.Ş'nin vur emrini verdiği sırada Ali Eraslan da hizaya gelen grup arasındaydı.” diye konuştu. 

Ateş açılmasıyla vatandaşlardan çok sayıda kişinin yaralandığını, bazılarının ise yaşamını yitirdiğini anlatan E.C, "Ateşten sonra yaralananlar oldu. Ali Eraslan bize geri çekilmemizi söyledi. Kendisi de bitkin bir vaziyette nizamiyede bir köşeye oturdu. Daha sonra bize boş kovanları toplamamız söylendi. Gün ağardıktan sonra ambulanslar geldi, cenazeler alındı. Biz de kovanları boş bir kovanın içerisine toplayıp oraya bıraktık." ifadelerini kullandı. 

Daha sonra Albay Ali Eraslan ve beraberindeki subayların 143. filoya gelerek silah ve teçhizatlarını oradaki bir araca bıraktıklarını söyleyen E.C, Yarbay Mustafa isimli bir subayın kendilerine hitaben "Sizler bizi nasıl biliyorsanız biz öyleyiz, söylenenlere inanmayın hakkınızı helal edin." dediğini aktardı. 
15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ’cü askerler kendilerini "yurtta sulh konseyi" olarak tanıtmış, sözde bildirilerini bu isim altında yayınlamışlardı. (AA)

 
Aydın'ın 2 ilçesinde 2 feci kaza: 2 ölü
 
İzmir'deki o okulda demokrasi şehitleri anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Adliyesi'ndeki FETÖ operasyonunda flaş karar
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan İzmir Adliyesinde görevli 9 kişiden ...
Camiyi kapatıp yıllık izne çıkan imama soruşturma!
Karabük'ün Safranbolu İlçesi’nde, görev yaptığı caminin kapısına, ’Yıllık ...
21 BDDK çalışanına FETÖ'den tutuklama
FETÖ'nün BDDK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, murakıpların ...
 
Flaş: İzmir'de 'ByLock' operasyonu!
Operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 10 kişi, ...
Şırnak'ta acı haber: 1 korucu şehit, 2 asker yaralı
Şırnak-Cizre karayolunda askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce ...
İstanbul'da adliye ve cezaevlerine FETÖ operasyonu
İstanbul'da FETÖ'nün yargı ve cezaevi yapılanmasına yönelik soruşturma ...
 
Şort giydiği için saldırıya uğrayan Terzi'yle ilgili Adli Tıp raporu
Adli Tıp, şort giydiği gerekçesiyle tekmelenen hemşire Ayşegül Terzi’yle ...
Ordu'da çatışma: 6 terörist öldürüldü
Ordu'da güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı, 6 terörist öldürüldü.
Yüksek yargıda yeni dönem!
Kanun yolu değerlendirme formlarının düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva