HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ekim 2016 Salı - 15:19

Flaş: Büyükşehir davasında kritik duruşmada ne karar çıktı?

Başkan Kocaoğlu ile 129 sanığın yargılandığı tarihi davada savunmanın beraat talebine rağmen yine erteleme kararı çıktı. Duruşma sonrası konuşan Kocaoğlu, "27 Şubat’ta daha büyük bir kalabalıkla beraat eder ve işimize bakarız” dedi.   

Flaş: Büyükşehir davasında kritik duruşmada ne karar çıktı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 2 Mayıs ve 22 Kasım 2011 tarihlerinde iki dalga halinde, polis operasyonuyla başlatılan 'ihalelerde yolsuzluk, organize suç örgütü kurma' soruşturmasının 129 tutuksuz sanığı için 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya devam edildi.

Başkan Kocaoğlu’nun 397 yıl hapis istemiyle yargılandığı tarihi belediye davasının 29’uncu duruşmasına, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İzmir Milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mahkeme Başkanı Tamer Bulam’ın sanıklara taleplerini sorması üzerine salondan ‘Beraat istiyoruz’ sesleri yükseldi.

Daha sonra Başkan Kocaoğlu’nun avukatı Ercan Demir yaptığı konuşmada mahkemeden taleplerini sıraladı.

15 TEMMUZ ÖNCESİ SÖYLESEK BAŞIMIZ BELAYA GİRERDİ
Demir, “En başından itibaren delillerin toplanması ve soruşturma sürecinin hukuka aykırı bir şekilde olduğunu söylemek durumundayım.  İlk celseden bir örnek vermek istiyorum. Bu davanın soruşturması 2010 yılında başlatılmış. 2010 yılında soruşturmayı başlatan özel yetkili savcı soruşturma işlemlerini yapmış fakat iki ayda bir emniyete yazı göndererek, “Cebir ve şiddet buldunuz mu?” diye soruyordu.   Emniyet bir yıl sonra kendine göre cebir şiddet bulmuş.  Bu savcının yürüttüğü soruşturma işlemleri hukuka aykırıdır.  Bunları 15 Temmuz öncesi şimdiki gibi söylesek başımız belaya girerdi. Bunlar bir organizasyonla oluşturulmuş deliller. Bununla ilgili soruşturma hukuka uygun değildir. Yargı, kolluk ve maliyede FETÖ yapısının örgütlendiğini biliyor, düşünüyor ve konuşuyorduk ama 15 Temmuz itibariyle bu yapının bambaşka bir örgütlenme içinde olduğu bir olgu, bir realite olarak da ortaya çıkmıştır. Bunlar 15 Temmuz öncesinde bizim dosyamızda tartışılabilir şeyler iken şimdi ortaya çıkan durum bu yapının üyesi olan kamu görevlilerinin esasen göre tanımlarına yer alan kanun hukuk kaynaklı işlemler yapmadıkları ortaya çıkmıştır. İmam ya da abileri kimse onların verdiği talimatla hareket ettikleri olgu olarak ortaya çıkmıştır.  Bu soruşturmayı yürütmekte olan kolluk görevlileri bu terör örgütünün üyesi olduklarından tutuklanmıştır. Savcılar da tutuklanmıştır. Soruşturma aşamasında tedbir kararı veren hakimler tutuklanmış meslekten ihraç edilmişlerdir. Olgu olarak bu durum ortaya çıktığına göre bu insanların bir yapının talimatları doğrultusunda hareket ettikleri ortaya çıktığına göre bu dosyanın oluşturulma sürecindeki tüm işlemler hukuku kaynak alarak, hukukun gereğiyle davranmak değil karanlık merkezin talimatıyla hareket ettikleri sonucuna vardık. Delillerin değerlendirilmesi dahi uygun değildir. Dava dosyasının deliller itibariyle tanınmamasını ve reddedilmesi gerektiğini söylüyoruz. Derhal beraat kararı verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Talepleri dinleyen Mahkeme Heyeti erteleme kararı aldı. Buna göre tarihi davada yeni duruşma 27 Şubat Pazartesi 2017 Saat 10:00’da yapılacak.



MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
Başkan Kocaoğlu duruşma sonunda yaptığı açıklamada, “Mahkeme başkanımız dosyayı okuduğunu ve kararını oluşturduğunu söyledi. Ama savcılık ve iddia makamı henüz yeni atandığını ve dosyayı okuyamadığını ve diğer mahkeme üyelerinin de yeni değiştiği beyan edildi. Zaten avukatlarımız beraat talebinde bulundular. Teferruata girmeyeceğim. İddia makamında, savcılıkta bir değişiklik olmaz ise 27 Şubat tarihinde beraat kararıyla birlikte İzmir Adliyesi’nden ayrılmaktır. Tüm katılımcılara sonsuz teşekkür ediyorum. Geceli gündüzlü çalışarak, adaletten ayrılmadan Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmadan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirmek, demokrasiyi, insan haklarını yerleştirmek için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

BERAAT EDER İŞİMİZE BAKARIZ
Adliye önünde kendisine destek veren büyük bir kalabalığa seslenen Kocaoğlu, “Davalardan daha önce kimsenin haberi olmuyordu. Bizim davamızın bittiği yönünde kanaat oluşmuştu. Bir gün önce basın açıklamasıyla duyurmak istedik. Basın toplantısının amacı buydu. Hemşerilerimiz geldi. 27 Şubat’ta daha büyük bir kalabalıkla beraat eder ve işimize bakarız” dedi.   

 
Şahika Ercümen'den bir dünya rekoru daha
 
Operasyonlar kumarbazlara 'konsept' değiştirtiyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezo 26 Ekim 2016 Çarşamba 11:15

Kocaoğlı bugüne kadar açılan her dava dan beraat etti. Niye etti ? çünkü herhangi bir kanıt bulunamıyor . Mahkeme de 2 şekilde ertelenir muhalif !1- mahkeme üyelerinin yargıç ,savcı,avukat katip vs.. ataması davaya yeni olmuşsa,yeni tain olmuşlarsa ,görevden alınmışlarsa . mahkeme dosyaları tekrar incelemek için erteler 2- mahkeme elde kanıt varsa ve bunlar yeni kanıt ise kanıtların incelenmesi için mahkemeyi erteler. 3- Eldeki kanıtlar yetersiz ve usulsüz ise gene bu kanıtların tekrar incelenmesi için mahkeme savcılıgın başvurusu sonucu ertelenir. burada mahkeme benim bahsettiğim 1. sebepten ertelenmiş."“Mahkeme başkanımız dosyayı okuduğunu ve kararını oluşturduğunu söyledi. Ama savcılık ve iddia makamı henüz yeni atandığını ve dosyayı okuyamadığını ve diğer mahkeme üyelerinin de yeni değiştiği beyan edildi"

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 25 Ekim 2016 Salı 20:15

mahkeme nasıl ertelenir?? sanki ülkede FETÖ operasyonları olmuyor.....

Yorumu oyla      11      5  
konak 25 Ekim 2016 Salı 19:39

Arinc oyle dese izmire kayyum atarlardi

Yorumu oyla      11      5  
25 Ekim 2016 Salı 15:43

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç İzmir Belediyesi için "İzmir'i parsel parsel FETÖ ya sattı!" deseydi ne olurdu ?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Belediyesi'ni sarsan ölüm!
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Özel Kalem Müdürü ve Sosyal Projeler ...
Buca'da 'Lozan' zirvesi: Kim/ne mesaj verdi?
Lozan antlaşması, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir Barosu ...
Karşıyaka'da su sporları zamanı!
Karşıyakalıları spora teşvik etmek ve kentlinin denizle ilişkisini güçlendirmek ...
 
Balçova cinsiyet ayrımına savaş açtı!
Balçova Belediyesi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği arasında ...
Bornova Belediyesi’nden Kadın Kooperatifi’ne bina desteği
Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan SS Bornova Kadın Girişimi Üretim ...
Briçseverler Güzelbahçe’de buluştu
Güzelbahçe Briç İhtisas Spor Klubü (GÜZBİSK), Güzelbahçe Belediyesi’nin ...
 
4 milyonluk yatırım: İzmir'in turistik ilçesine terminal geliyor!
Foça’ya 13 bin 500 metrekarelik yeni bir ilçe terminali kuran İzmir Büyükşehir ...
Hasanağa Bahçesi'nde 'gençleştirme' harekatı!
Büyükşehir Belediyesi, Buca Hasanağa Bahçesi’nde hastalıklı, ekolojik ...
Başkan Atila'dan 'kazanın başında' barış mesajı
Bornova Belediyesi’nce Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen Aşure Günü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva