HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2014 Salı - 20:17

Flaş! Bakan Yıldız’dan kara rapor, işçilerden isyan!

Enerji Bakanı Yıldız, Ermenek'teki madende yaptığı incelemeler sonunda "Zaman aleyhimize işliyor. Her 2 saatte bir su yükselmesi oluyor" dedi. Bu aradan ocaktan sağ kurtulan ve çevre maden ocaklarında çalışan işçiler Yıldız'a, "Bu üçüncü su baskını önlem alınsaydı, Böyle olmazdı" diye sitem etti.

Flaş! Bakan Yıldız’dan kara rapor, işçilerden isyan!

KARAMAN - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan akşam saatlerinde bölgeye ulaştı.

- 18 İŞÇİ YERİN 375 METRE ALTINDA MAHSUR!...

Bölgede inceleme bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Ocaktaki su seviyesini düşürmeden başka bir işlem yapamıyoruz. Şu an da Konya'dan Karaman'dan gelen ekiplerimiz onun için uğraş veriyor. Pompayla su tahliye ediliyor ama yeterli değil, Ocakta su yükselmesi devam ediyor, Zaman aleyhimize işliyor" dedi.
 
Bakan Yıldız şunları söyledi;
 
"Şu an 18 işçi kardeşimizin yer altına bulunduğu bir ocaktayız. Tamamen özel bir işletme ve bu özel işletmeyle alakalı toplam 34 işçinin vardiyada bulunduğu ve bu vardiyalar arasında izinli olanları, kurtulanları, çıkartılanları da hesap ettiğimizde toplam 18 işçimizin aşağıda kaldığını görüyoruz.
 
Şu anda üst kodumuz 922, alt kodumuz da 752 metre. Bunun 820 metresine şu anda su gelmiş bulunuyor. İşçilerimiz de 777 kodunda. O yüzden zaman aleyhimize işliyor. Bunun karşısında tüm donanımları ve oradan su tahliyesini hızlıca yapabilmemiz lazım. Şu anda 1 pompa çalışıyor. Tek başına yeterli değil. Diğer pompanın da montajı yapıldı."
 
"BU ÜÇÜNCÜ BASKIN"
Bu sırada ocaktan sağ kurtulan ve çevre maden ocaklarında çalışan işçiler Bakan Yıldız'a, "Bu üçüncü su baskını önlem alınsaydı, Böyle olmazdı. Ayrıca Torba Yasası'nda çıkan kanununun ardından işçiler öğle yemeklerini madende yiyorlar. Öğle yemeğini madende yemeselerdi, Bu yaşanmazdı. Ayrıca hemen müfettişler denetim yapsın. Yoksa işveren eksiklikleri giderir ve denetimde birşey çıkmaz" diye tepki gösterdi.
 
Bakan Yıldız da, "Ben bütün gece buradayım. Şu an tek çabamız su seviyesini azaltmak" dedi. Maden ocağındaki su tahliyesi devam ederken, içeriye hava da veriliyor.

“SU SEVİYESİ İŞÇİLERİN ÜZERİNDE”
Bakanlar, ilerleyen saatlerde yeni açıklamalarda bulundu.
 
Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Yıldız, şunları söyledi: "Bakanlarımızdan farklı bir haber duymadıkça bunu aksini konuşamayız. Henüz kimse kurtarılmış değil. Madenin altı tamamen su ile dolmuş durumda.
 
Mersin, Konya, Karaman ve Ermenek'ten jeneratör ve pompaların sevkiyatı bir yandan yapılıyor. İnşallah korktuğumuzdan emin bir halde sonuca ulaşmış oluruz.
 
Bu durumu, doğru bir şekilde yönetmek zorundayız. Bu su nereden buraya deşarj oluyor, bunlar üzerinde kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra yapacağız. Şimdiye kadar mahsur kalan işçilere ulaşılamadı. Amacımız ulaşmak.
 
Su seviyesi, işçilerin bulunduğu kot seviyenin üstünde. Bu da canımızı sıkıyor. Ancak yükselmenin durduğu yönünde bilgisini aldık."
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise "Yeraltında olan işçi kardeşlerimizin ailelerine sabır diliyorum. Kazanın detayları araştırılacak. İlk hedefimiz yeraltındaki suyu boşaltmak, su seviyesini azaltmak. İlgili tüm kuruluşlarımız buradalar. 3 adet mobil istasyon kuruyoruz. Çalışmalara devam edeceğiz. Biz buradayız" açıklamasında bulundu.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise kazanın son 15 yılda su baskını nedeniyle meydana gelen ilk kaza olduğunu açıklandı.



BAKANLAR MADENE GİRDİ
Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yılmaz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik göçük olan madenin girişinde inceleme yapmak istedi. Bakanlar baret takıp madenin girişine gitti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.. 28 Ekim 2014 Salı 22:54

sanırım bir akp klasiği ile karşı karşıyayız işçiler öldü açıklaması sabah herkes uykudayken yapılacak bir fatiha okuyup olayı soruşturma komisyonuna havale edecekler taki yeni bir kazaya kadar

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Türeli'den Eroğlu'na Kozak sorusu
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, çam fıstığı ağaçlarının anavatanı ...
MHP İzmir’den yeni yol haritası: Çalıştay harekatı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl başkanlığı İzmirlinin beklenti ...
Bomba iddia: Abdullah Gül İzmir’den aday mı olacak?
Cumhurbaşkanlığı görevi sona erdikten sonra ne yapacağı merak konusu olan ...
 
Yıldırım’dan Cumhuriyet mesajı: Birlik ve bütünlüğümüzün…
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ...
Başbakan Davutoğlu: Bu 3’ü Türkiye’nin düşmanı!
Başbakan Davutoğlu, "Sınırımızda görmek istemediğimiz üç grup var: Suriye ...
Seferihisar’da engellileri kaldıran buluşma
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Seferihisar’da engelliler ...
 
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Umrede sakın...
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Suudi Arabistan’da görülen MERS virüsüne karşı ...
Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'tan flaş açıklamalar
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecinde gerekli adımların atılması ...
Kılıçdaroğlu'ndan HSYK atamalarına sert tepki
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva