HABERLER>EGE
18 Şubat 2024 Pazar - 11:25

Film sahnesi gerçek oldu… Yönetmen Aksu santrale karşı!

Çektiği Entelköy Efeköy'e Karşı Filmi ile termik santrale karşı verilen mücadeleyi ele alan Yönetmen Yüksel Aksu bu sefer memleketi Ula’daki ormanlık ve zeytinlik alanda açılmak istenen beton santraline karşı mücadele ile sahnede…

Film sahnesi gerçek oldu… Yönetmen Aksu santrale karşı!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ -  Muğla’nın Ula ilçesindeki Demirtaş Mahallesi’nde kızılçam ormanları, zeytinlikler ve tarım arazileri ile çevrili alanda yapımı süratli bir şekilde sürdürülen beton santraline karşı bölge halkı eylemdeydi.

Eylemde, Dondurmam Gaymak, Entelköy Efeköy'e Karşı, İftarlık Gazoz ve Cem Karaca’nın Gözyaşları filmleri ile sinemaseverlerin yakından tanıdığı Yönetmen Yüksel Aksu da yer aldı. Filmlerinde çevre mücadelelerine de yer veren Aksu, doğup büyüdüğü memleketi Ula ilçesinde inşa edilmek istenen beton santralinin iptalini istedi.


(Fotoğraf: Hamle Gazetesi) 

'BU OKSİJEN SAVUNMASI'
Eylemde açıklama yapan Yönetmen Aksu “Aksu, “Bu bir su toprak, yurt, oksijen savunması. Topraktan kutsal ne var ki bu hayatta? Ben bir yönetmen olarak dondurmam Gaymak’tan İftarlık Gazoz’a kadar, buralarda beton santrali, kireç santrali yapsınlar diye değil, burada kültür turizmini, belde turizmini nasıl alt yapısını oluşturabilirim, nasıl belde mi Türkiye ve dünyada tanıtırım diye uğraşırken 10 kişilik istihdam için bu görsellik reva mıdır? Arkadaki bina benim, tarlada benim. Bütün sektörüm Bodrum’da, yazlıklarda yaşarken, eğlence sektörlerinde biriktirdiğim parayla bir çiftlik evi yaptım ve çiftçilik yapmak için hayal kurdum. Bir yaz geldik eşimle karşımda bir beton santrali. Sen, benim uyanıp sabah kalktığım yere şu ucubeyi yap, ondan sonra da ‘Yüksel Aksu’nun orada kaçak inşaatı var” Yok kaçak inşaatı, plaza o. Ali Ağaoğlu’yla ortak girdik, bu havzada büyük bir site düşünüyorduk, kısmet olmadı betona döndü. Hamasete ve acıtasyona  ihtiyaç duymuyorum ama sinirleniyorum. Toprağını savunmayan, hiçbir şeyini savunamaz.” dedi.


HUKUKİ MÜCADELE HAZIRLIĞI
Beton santraline verilen ÇED izninin iptal edilmesi için imza toplayan Ulalılar hukuki mücadele de başlatmaya hazırlanıyor. Açıklama yapan Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği de “ Ula’nın dibinde yapılmak istenen beton santrali, bu faaliyet için uygun bir yer değildir. Halk sağlığı göz ardı edilerek, doğada tahribat yaratılarak, tarımsal uygulamalara zarar verilerek ve çevre ve görüntü kirliliğine neden olacak bu faaliyetin bir an önce durdurulması gerekir. Sadece maddi kazanımlar ön plana çıkarılarak sürdürülebilir ve sağlıklı bir yaşam olamaz. Doğaya, çevreye ve insana olumsuz etkileyecek bu uygulamadan vazgeçilmelidir.” ifadelerini kullandı.



BETON ŞİRKETİ FİDAN DİKTİ!
Öte yandan santrali diken Ayfa Beton ise bölgede fidan dikimi yaptı. Yerel basına açıklama yapan şirket sahibi Ali Osman Özdemir “Biz yaptığımız işin çevreye zararlı olmadığını biliyoruz. Bu nedenle bugün burada 550 meyve fidanı dikiyoruz. Burada yetişen meyveleri Ula halkı ile işçilerimiz ve evlatlarımızla afiyetle, sağlıkla yiyeceğiz. Ayfa Beton olarak insan ve doğa öncelikli ülkeye katkımız her şeye rağmen devam edecektir” dedi

 
Kaf-Kaf darmadağın!
 
CHP Çiğli adayı Yıldız muhtarlarla buluştu: Ortak akıl vurgusu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Burak 18 Şubat 2024 Pazar 16:57

Niye ille de doğa harikası yerde beton fabrikası yapmaya kalkıyorsunuz? Dağlık taşlık kuru iklimi olan araziye yapın!

Yorumu oyla      2      1  
Tülin 18 Şubat 2024 Pazar 14:33

Doğaya , yeşile düşman bu arsız zihniyet paradan başka hiçbir şey düşünmez oldu. Bunlara artık yeter demenin zamanı geçiyor . Uyan millet ,vatan sadece sınır savunması ile olmaz. Ormanın, dağın, tarlan, meran hepsi korunması gereken vatan parçası. .

Yorumu oyla      2      1  
Net görüş. 18 Şubat 2024 Pazar 13:19

Fikirleri doğru olabilir ancak toprağı ya da başka yaratılmış bir şeyi kutsallaştırmak küfürdür. Kutsal Allah tan gelen manasındaır. Mübarek kelimesi daha uygundur. Tabi ki temiz bırakmak öyle kalmasını sürdürmek bu ülkede yaşayan herkesin görevidir. Peygamberilere dahi kutsal yakıştırması bir yere kadardır çünkü beeşri yanları ile insanlara örnek omuşlardır. Kuran ı Kerim kutsaldır. Bir de Hadisi şerif ve Hadisi Kutsi vardır. Bir de pek bir peygamberin ağzından çıkması pek muhtemel olmayan sözleri vardır bunlarda şüphe vardır. Sigaranın mekruh olması gibi. Yani birileri dine uyacağına dini kendine uydurmaya kalkmış.

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cinsel saldırı ve darp iddiasında bulunmuştu... 'Yabancı gelin'in yalanları ortaya çıktı!
Denizli'de dini nikah yaptığı Özbekistan uyruklu Zulkhunur K.'yi (39) ...
Yunan unsurları ölüme itti... Sahil Güvenlik kurtardı!
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 25 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Marmaris'te zehir operasyonu!
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, atıl vaziyetteki motosiklete uyuşturucu saklayan zanlı tutuklandı.
 
Muğla açıklarında deprem!
AFAD, Akdeniz'de Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 3.6 büyüklüğünde depremin ...
Adada mahsur kaldılar... Ege'de can pazarı!
Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarındaki adada mahsur kalan 26 düzensiz göçmen ...
'Askere gideceğim' diyerek para toplayanlara gözaltı!
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde askere gideceklerini söyleyerek vatandaşlardan ...
 
Denizde korku dolu anlar!
Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında makine arızası nedeniyle sürüklenen yolcu feribotu kurtarıldı.
Bodrum'da kış ortasında deniz keyfi!
Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaklaşık iki haftadır süren soğuk ev yağışlı ...
Motosiklet kazasında 1 ölü!
Muğla'nın Datça ilçesinde iki motosikletin çarpıştığı trafik kazasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva