HABERLER>EGE
23 Ağustos 2016 Salı - 12:29

FETÖ velileri de fişlemiş!

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, örgütün okul ve dershanelerinde eğitim alan öğrencilerin ailelerini "fişlediği" ortaya çıktı

FETÖ velileri de fişlemiş!

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin finans ayağına yönelik yaklaşık bir yıldır süren soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, örgütün eğitim kurumları, dershane, yurt ve özel okullarında yapılan aramalarda ele geçirilen belgeler ile öğrenci ailelerine yönelik gerçekleştirilecek düzenli ziyaretlerde sorulması gereken sorular ve uyulması gereken kuralların yer aldığı metinlere yer verildi. 

Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı 13'ü tutuklu 111 sanık hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde hazırlanan 2 bin 527 sayfalık iddianamede, "Örgütün gerçekleştirdiği faaliyetler" başlığı altında, örgüt üyelerinin düzenli olarak kendi eğitim kurumlarındaki öğrencilerin ailelerine ziyaretlerde bulunduğu belirtildi. 

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen ve 6'sı şikayetçi, 60'ı mağdur olmak üzere 220 tanık ifadesine yer verilen iddianamede, veli ziyaretlerinde yapılması gerekenlerin madde madde talimatlandırıldığı, FETÖ/PDY'nin insan ve finans kaynaklarından olan dershane ve öğrenci yurtlarındaki öğrencilerin ailesinin sosyal ve ekonomik durumunun öğrenildiği, aile desteği ve çocuğun sevgisinin kazanılmaya çalışıldığı ayrıca ziyaret edilecek öğrenci ile ilgili babanın işi, ailenin giyim tarzı, okunan gazeteler, fikri ve ideolojik yapı, sosyal ve maddi durum, ailenin moral değerinden ziyaret sırasında sunulan ikram çeşitliliğine kadar her şeyin kayıt altına alınarak fişleme yapıldığının anlaşıldığına yer verildi. 

Örgüte en önemli eleman temin etme yeri 

İddianamede, FETÖ'nün yurt içinde ve dışındaki yüzlerce eğitim kurumunda aynı çalışmayı yaptığına işaret edilirken, örgütün en önemli eleman temin etme yerinin eğitim kurumları olduğu vurgulandı. Ailenin sosyal durumunu, velinin ne iş yaptığını, fikri yapısını, giyim tarzı ve tercihlerini, okunan gazeteleri, ailede çocuğa verilen önemi, herhangi bir ideolojiye sahip olup olmadığını öğrenmek adına bu ziyaretlerin gerçekleştirildiği kaydedilen iddianamede, örgütün üyelerinden güven ve muhabbet ortamı oluşturmaları istediği ifade edildi. 

"Gizli iş yapıyor imajı vermeyin" 

FETÖ üyelerinin öğrenci ailelerine gerçekleştireceği ziyarette dikkat etmeleri gerekenler ise iddianamede şöyle yer aldı: 

"Yanınızda çocuğun arkadaşlarından ya da talebelerden biri olmalı. Sizi orada görgü yönüyle sıkıntıya düşürmeyecek birini seçin, zamanında hareket edin. Talebenin bizi alması en uygundur. Giyiniş ve temizliğe dikkat edin. Görüşmenin hayırlı geçmesi için dua edin. Yolda ağırbaşlı yürüyün. Gördüğünüz insanlarla merhabalaşın, eve girişte ev sahibi ve talebeye öncelik verin. Rahat hareket edin, rahatsız edici bakış ve davranışlardan kaçının. Gizli bir iş yapıyor imajı vermeyin. Karşı tarafa gerekli iltifatlarda bulunun. Çocuğun başarılı olabileceğini anlatın. Ailenin en büyüğünü muhatap alın. Kaçamak cevaplar vermeyin, anlaşılır tarzda konuşun. Değer verdiğinizi hissettirin. Rahatsız edici derecede zile basmayın. Yeriniz gösterilmeden oturmayın. Kimsenin sözünü kesmeyin. Yemekte konuşurken dikkat edin, tıka basa yemek yemeyin. Yapılan zahmetlere karşı nankör olmayın. Karşı davette bulunun. Lüzumsuz meselelerden bahsetmeyin, devlet meselelerine girmeyin. Bilmediğiniz konularda konuşmayın. Çok uzun süreli kalmayın, ayrılırken teşekkür edin ve davetinizi yenileyin. Memnuniyetinizi başkalarının yanında paylaşın. Ailenin iyi yanlarını başkalarının yanında paylaşın. Aileye selam gönderin, ziyaretleri mutat hale getirin."  (a.a)

 
Airbus uçaklarına Manisa imzası!
 
Dolunun vurduğu Kiraz’a AK Partili Dağ’dan sevindiren haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Airbus uçaklarına Manisa imzası!
Manisa'da havacılık sektörü için parça üreten orta büyüklükteki bir şirket, ...
Korkunç son: Yamaç paraşütçüsü ölüme düştü!
Ormanlık alana düşen yamaç paraşütçüsü hayatını kaybetti.
Denizli Adliyesi'nde flaş karar: 'O plakalar' söküldü!
Denizli Adliyesine Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfınca tahsis edilen ...
 
FETÖ baskısını anlattı: İntiharı düşündüm...
FETÖ mensuplarının baskısı sonucu binbaşı rütbesinde emekli olduğunu belirten ...
Ege Denizi'nde 155 gün sonra ilk ölüm!
Türkiye ile AB arasında imzalanan "Geri Kabul Anlaşması"nın hayata geçtiği ...
FETÖ'nün şifreleri iddianamede!
Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında ...
 
FETÖ'cü polisler mahalle mahalle örgütlenmiş!
Çanakkale'de yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ...
Aydın'da dehşet gecesi: 2 kaza, 4 ölü, 14 yaralı
Kentte meydana gelen 2 feci kazada 4 kişi öldü, 14 kişi yaşamını yitirdi.
Eski eşine kurşun yağdırdı!
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir kişi, eski karısını silahla ağır yaraladı.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva