HABERLER>GÜNCEL
22 Mayıs 2015 Cuma - 16:01

Eski başsavcıdan mazbata töreninde ilginç tavsiye!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na seçilen Mehmet Akarca, Yargıtay’da düzenlenen mazbata ve cübbe giyme töreniyle yeni görevine başladı. Törene, eski Başsavcı Hasan Erbil'in, Akarca'ya yaptığı, 'Birilerini rahatsız etmeden görev yap' tavsiyesi damga vurdu

Eski başsavcıdan mazbata töreninde ilginç tavsiye!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na seçilen Mehmet Akarca, yeni görevine başladı. Yargıtay 1.Başkan Vekili Abdülkadir İlhan, Akarca’ya mazbatasını takdim ederken, görevi devreden eski Başsavcı Hasan Erbil de cübbesini giydirdi.

AKARCA’DAN YARGIYA GÜVEN MESAJI
Yeni Başsavcı Akarca, törende yaptığı konuşmada, “Adaletin hızlı ve etkin biçimde gerçekleştirilmesi, çağdaş demokratik bir hukuk devleti idealine ulaşılması, bağımsız ve tarafsız yargı kurumunun tüm toplum ve bireyler tarafından benimsenmesinin sağlanması, yargının güvenilirliğinin tesisi için tüm gücümüzle çalışma gayreti içinde olacağımızın bilinmesini isterim. Evrensel hukuk ilkeleri ve Anayasa çerçeveleri içerisinde görev ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Mehmet Akarca’ya cübbesini giydiren ve görevi devreden eski Başsavcı Hasan Erbil, mazbata törenine ilginç sözleriyle damgasını vurdu. Başsavcılığa kendi isteği ile aday olmayıp emekliye ayrılan Erbil, dört yıl boyunca aklının yettiğince görevini yaptığını, başarılı ya da başarısız olduğunu ancak tarihin yazacağını belirtti. Erbil, yeni Başsavcı'ya, “Başsavcı olarak görev yapacağın sürece, devletini, milletini zora sokmadan, birilerini fazla rahatsız etmeden görev yapacağına yürekten inanıyorum” dedi. Erbil sözlerini, “Bu güzel görevi yürekten desteklediğim, gönül birliği içinde bulunduğum, değerli kardeşim, dostum, arkadaşıma devretmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığım için yüce Rabb'ime hamd-ü sena ediyorum” diyerek tamamladı.
Erbil, salondaki meslektaşları ile birlikte yeni Başsavcı'yı alkışladı.

'TARAFSIZ OLMAK DA KAÇINILMAZDIR'
Yargıtay 1. Başkan Vekili Abdülkadir İlhan ise konuşmasında, “Bağımsız görev yapan, bağımsızlıkla taltif edilen mesleğimizde, elbette ki; tarafsız olmamız da kaçınılmazdır. Sadece bağımsızlığımızı ön plana alıp, tarafsızlığımızı ötelersek, o zaman terazinin gözünde dengesizlikler oluşmaya başlar. Adaletin terazisini boşuna elimize vermiyorlar. Terazide iki kefe vardır. Kanaatimce birisi bağımsızlığı, birisi de tarafsızlığı simgeliyor” açıklamasını yaptı.

'ZULÜM BAŞLAR'
İlhan, şöyle devam etti:
“Hakimler ve Yargıtay üyeleri olarak, bağımsızlığımızı ön plana çıkarırken, asla ve asla tarafsızlığımızı unutmayacağız. Bağımsızlığın tersine hareket edersek, tüm düşünce, inançlara eşit mesafede kalmasını bilemezsek, o zaman zulüm başlar. O zaman haklının değil, güçlünün baskısının yansımaları başlar. Yargının da yıpranması o aşamadan itibaren başlar. Son zamanlarda yargı üzerinde siyasi gündemler oluşturulmaya çalışıldığını görüyoruz. Yazılanların ve çizilenlerin doğru veya yanlış olduğunu basın önüne çıkıp açıklamak yerine, her zaman olduğu gibi kararlarımızla konuşmaya çalışıyoruz. Zaman zaman Ceza Genel Kurulu’ndan çıkan kararların basında nasıl yanlış anlaşıldığını üzülerek müşahede ediyorum. Düzeltme yoluna gitsek de hepsine ulaşmamız mümkün değil. Biz yine hakkın, hakikatin yanında, tarafsız ve ölçülü bir şekilde durmayı esas alacağız.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınlar için tek ses: Ayrımcılığa karşı el ele!
Haklı Kadın Platformu, 'Kadınlar İçin Tek Ses' buluşmasında, 4 partinin ...
Yargıdan İzmir’in su toplama havzasını kurtaran karar
Kentin yüzey su toplama havzası olan Efemçukuru’nda merakla beklenen karar ...
Baraj inşaatında büyük göçük: 1 işçi göçük altında
Edirne’de baraj inşaatında meydana gelen göçükte 5 işçi toprak altında ...
 
İzmirli gençler Pınarbaşı için ayakta: Ormanlar bizimdir!
Bornova, Pınarbaşı’nın ormanları için İzmirli gençler kolları sıvadı. ...
PKK'nın kaçırdığı askerler serbest
Muş Valisi Büyükersoy, bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırılan biri ...
Büyük ‘paralel’ operasyon: İşadamları, polisler...
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "paralel yapı" iddialarına ...
 
Temeli atılan metro inşaatında kaza: 1 ölü
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından dün temeli ...
Latif Erdoğan'a saldırıyı savcı sorgulayacak
MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener ile ilgili kaset iddiasını ortaya ...
Demirel'in doktorundan o iddialara yanıt
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in sağlığının hızla iyileştiği, endişe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva