HABERLER>GÜNCEL
22 Mayıs 2015 Cuma - 14:12

Kadınlar için tek ses: Ayrımcılığa karşı el ele!

Haklı Kadın Platformu, 'Kadınlar İçin Tek Ses' buluşmasında, 4 partinin kadın milletvekilleri ve adayları, Türkiye'de kadına karşı her türlü ayrımcılığı hep birlikte kadın dayanışmasıyla yok etmesi için çözüm yollarını konuştu.

Kadınlar için tek ses: Ayrımcılığa karşı el ele!

Haklı Kadın Platformu’nun, halka açık olarak düzenlediği 'Kadınlar İçin Tek Ses' buluşmasında, 4 partinin kadın milletvekilleri ve adayları, kadın erkek eşitsizliğini ve Türkiye’de kadına karşı her türlü ayrımcılığı hep birlikte kadın dayanışmasıyla yok etmesi için çözüm yolları arıyor. Toplantıda Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı, Haklı Kadın Platformu kurucu üyesi Vuslat Doğan Sabancı konuştu.
 
İşte Vuslat Doğan Sabancı'nın konuşmasından satır başları:
Aşure benim dünyada en çok sevdiğim tatlılardın bir tanesidir. Aşurenin sihirli bir lezzeti vardır. 10 yıl önce Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun genç pırıl pırıl bir kız Ankara’ya iş aramaya gidiyor. Çok da iyi bir iş buldu. Beğendiler her şey çok iyi. Ama kızdan bir adres istiyorlar.
 
KIZIN TANIDIĞI KİMSE YOK
2 gün içinde adres bulması lazım. Annesini arıyor. "Gülsem mi ağlasam mı? İş buldum ama adres bulmam lazım" diyor. Annesi "Sen bana bırak" diyor. Kapatıyor telefonu aşure pişiriyor. Koyuyor onları kaplara, aldığı gibi tepsiyi bütün komşuların kapısını birer birer tıklatıyor. "Ne var ne yok nasılsınız" diyor. Sonra kendi durumunu anlatıyor. 7. kapıda çok sevdiği bir komşusunun akrabasının Ankara’da kızına kullandırabileceği bir iş yeri var. Annesini kızını arıyor, adresi veriyor.
 
Anne tak başına da çözmüyor. Komşu kadınlar da yardım ediyor. Ve elbette karşılıksız vermek var. Bir de bu var komşu kadınlarda. Bizim topraklarımızda, dünya üzerindeki bütün kadınlarda ama özellikle bu topraklarda koşulsuz yardım etme sanatı. Bugünün dünyasını bakınca bambaşka bir şey görüyoruz. Bireysellik. Rekabet. Vuracaksın, kıracaksın. Dünyaya buraya geldi ve bir yere çarptı. Dünyayı daha iyi bir yere götürmek için bambaşka bir rüzgar esmeye başladı.
 
O rüzgar ile ilgili bir masal biliyorum. Çiftçi var mısır yetiştiriyor. Bu konuda da çok iddialı. Tarım festivaline aday oluyor. Adamın yetiştirdiği mısırlar ödül arıyor. Ve geliyor köyüne bütün çiftçilere mısırının tohumunu veriyor. Sen çıldırdın mı?" diyorlar. En iyi tohum, mısır senin çıktı. Neden veriyorsun? Bakın burada çitlerle ayırdığımız sınırlar bizim. Ama rüzgâr sınır tanımıyor. Rüzgar esiyor yandaki mısırın polenini benim mısırımın üzerine konduruyor. Benim daha iyi mısır yetiştirebilmem için hepinizin daha iyi mısır yetiştirmesi lazım. Dünyanın daha iyi bir yere gidebilmesi için artık bu rüzgara kulak vermemiz lazım. Bugün bizim buraya bu rüzgar getirdi. Hiçbirimiz kendi bireysel kadın hikayemiz için burada değiliz.
 
Bu yıl aslında çok şanslıyız çünkü ciddi sayıda kadın milletvekili adayı olacak. Kadın adaylarımız tabikî kıyasıyla rekabet içinde. Siyaseti biliyoruz, bazen iş dünyasından da acımasız. Ama bir ortak paydada buluşabilir. Kadın milletvekili adaylarımızdan bunu rica ediyoruz. Gönlümüz orada sesleri olması ve seslerini çıkarırken yalnız hissetmemeli. Biliyoruz ki birlikte çok daha gür çıkacak sesimiz. Hepinize geldiğiniz, gönlünüzü, aklınızı verdiğiniz için katkılarınız için teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz...

HAKLI KADIN PLATFORMU
Toplumda kadını hak ettiği seviyeye ulaştıracak gücün, Meclis’te onları temsil eden / edecek kadınların güçlerini birleştirmesinden geçtiğine inanan Haklı Kadın Platformu; tüm kadın milletvekili adaylarının, parti politikalarının yanı sıra kadın haklarını geliştirmek ve yerleştirmek, bu konuda ciddi bir zihniyet değişimi yaratmak için partiler üstü bir dayanışma sergilemelerini hedefliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yargıdan İzmir’in su toplama havzasını kurtaran karar
Kentin yüzey su toplama havzası olan Efemçukuru’nda merakla beklenen karar ...
Baraj inşaatında büyük göçük: 1 işçi göçük altında
Edirne’de baraj inşaatında meydana gelen göçükte 5 işçi toprak altında ...
İzmirli gençler Pınarbaşı için ayakta: Ormanlar bizimdir!
Bornova, Pınarbaşı’nın ormanları için İzmirli gençler kolları sıvadı. ...
 
PKK'nın kaçırdığı askerler serbest
Muş Valisi Büyükersoy, bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırılan biri ...
Büyük ‘paralel’ operasyon: İşadamları, polisler...
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "paralel yapı" iddialarına ...
Temeli atılan metro inşaatında kaza: 1 ölü
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından dün temeli ...
 
Latif Erdoğan'a saldırıyı savcı sorgulayacak
MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener ile ilgili kaset iddiasını ortaya ...
Demirel'in doktorundan o iddialara yanıt
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in sağlığının hızla iyileştiği, endişe ...
5 kişinin öldüğü yolda akıl almaz ihmal!
Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, otomobilin gölete uçması sonucu aynı aileden ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva