HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2017 Salı - 12:30

Eski Başkan Özfatura'dan 'kale' çıkışı: İzmir'de seçim kazanamaz!

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, “İzmir CHP’nin kalesi değil ama AKP karşıtı bir tepkinin olduğu da açık. AKP İzmir’de seçim kazanamaz. Bir kere İzmir politikası A’dan Z’ye hatalı. İzmirliler yapılan haksızlıkları analiz ediyorlar. Son referandum bunu gösterdi” dedi

Eski Başkan Özfatura dan  kale  çıkışı: İzmir de seçim kazanamaz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir’de hemen hemen her dönem gün yüzüne çıkan ‘CHP’nin kalesi’ tartışmaları bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama sonrasında alevlendi.

Başkan Kocaoğlu’nun, "İzmir CHP’nin kalesi değil. Burası daha çok merkez sağa yakın bir kent. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin felsefesi ve yönetim biçimi İzmir insanıyla örtüşmedi" konuşmasının ardından gözler kentte iki farklı merkez sağ partiyle seçim kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura’ya çevrildi.

Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Başkan Özfatura net mesajlar verdi.

'KALE DEĞİL AMA AKP KARŞITI'
Merkez sağ parti adayı olarak yarıştığı seçimlerde İzmir’de en son göreve gelen isim olan Özfatura, “İzmir kale falan değil. Bu kent daha seçici oy kullandığı için kale tabiri olmuyor. Ama AKP karşıtı bir tepkinin olduğu da açık. Her seçimde sonuçlar mevcut duruma göre, genel tabloya göre değişebiliyor” dedi.

'İZMİR’İN KÜLTÜR DÜZEYİ YÜKSEK OLDUĞU İÇİN…'
Özfatura iktidar partisinin İzmir’de seçim kazanamamasının sebebini de söyledi. Meselenin altında ideolojik bir kaygı yatmadığını belirten Özfatura, “Bir kere İzmir politikası A’dan Z’ye hatalı. Türkiye politikası daha hatalı. İzmir’in kültür düzeyi yüksek olduğu için istismar sahası dar. Bir de İzmirliler yapılan haksızlıkları,yanlışlıkları analiz ediyorlar” diye konuştu.  

'AKP İZMİR'DE SEÇİM KAZANAMAZ'
İlerleyen dönem için konuşan Özfatura referandumdan örnek verirken önemli açıklamalarda bulundu. Özfatura, “AKP İzmir’de seçim kazanamaz. Son referandum bunu gösterdi. Baskı ve haksız yarışa rağmen 30 ilçede hayır çıktı. Belediye başkanı AKP’li olan ilçeler dahil böyle bir sonuç çıktı” ifadelerini kullandı.  

İZMİR’DE MERKEZ SAĞA 1994’TEN İTİBAREN VETO
Özfatura, Anavatan Partisi’nin (ANAP) kuruluşundan sonra 1984’te yapılan ilk yerel seçimde ANAP adayı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandı. 1989 yılında CHP‘li Yüksel Çakmur karşısında seçimleri kaybetti. 1994 yılında bu sefer Doğru Yol Partisi (DYP) adayı olarak yeniden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. İzmir seçmeni daha sonra gerçekleşen hiçbir yerel seçimde merkez sağ partiden bir adayı göreve getirmedi. 

 
Taksici esnafına ücretsiz danışmanlık
 
Menemen Belediyespor golcü isimle yollarını ayırdı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kirpinin dedikleri 15 Haziran 2017 Perşembe 13:36

Bu nasıl tezat? kültür düzeyi yüksek ama bayraklıya ilkokul mezunu ilçe başkanı seçtiriliyor.

Yorumu oyla      11      5  
Reyhan 15 Haziran 2017 Perşembe 09:25

En çağdaş,en demokrat,en özgür ruhlu şehir.başkanımız bütün baskılara rağmen çok başarılı .izmirli nereye oy vereceğini iyi bilir,iyiki IZMIR'DE yaşıyoruz.

Yorumu oyla      11      6  
14 Haziran 2017 Çarşamba 08:54

Aktarma sistemi CHP oylarını düşürdü. Bizzat şahidim. Özellikle kuzey semtleri kuzeyde merkez konumda bulunan Egekent'in başta 342 Konak olmak üzere tüm otobüslerinin iptal edilip aktarma yapılması fakat 169 Balçova ve Narlıderelerin konak iptal olmaması tepki doğurdu. Kuzeydekileri iptal ediyorsunda güney semtlerini niye iptal etmiyorsun? Ayrımcılık yüzünden insanlar oylarını değiştirdi. Aziz artık gitmeli.

Yorumu oyla      12      5  
Merkez 14 Haziran 2017 Çarşamba 01:35

Sayın Başkan yapmayın Allah aşkına İzmir politikası yanlış Türkiye politikası daha yanlış demişsin onun için mi 2002 den beri diğer partiler nal topluyor evet İzmir politikası yanlış olabilir size zamanında Belediye Başkanlığı için teklifte bulunuldu kabul etmediniz oğlunuz akp meclis üyesi iken siz muhalefet yaptınız gelseydin düzelseydin kibirinden dolayı gelmedin çünkü Tayyip Erdoğan da belediye başkanıydı konuşacak en son kişi sizsiniz size herkese verdiğim bir misal vereyim eskiden alamancılar (halk dilinde) geldiği zaman arabasından giyiminden her şeyinden belli olurdu alaman çukulatası getirirlerdi şimdi trafik te bakıyorsun eski bir araba plakasından tanıyorsun ha şimdi ülkemin çukulatası süper sen torunlarınla oyna Hidayet Karaca ya mektup falan yaz....

Yorumu oyla      12      5  
Saygin Kaya 14 Haziran 2017 Çarşamba 01:03

Burhan bey iyi bir siyasetçi iyi analiz etmiş

Yorumu oyla      11      5  
Bayraklı ve Karabğlar 13 Haziran 2017 Salı 19:11

Chp yi hezimete uğratma planıyla zamanın şehir plancısı Ak Parti il başkanı ilçelerin sınırlarını çizdi hala vatandaşların tepkisi dinmedi.Özellikle de Ak Partili seçmenin.İkinci birşey kaç yıldır metro yapımına merkezi hükümet bütçesinden büyükşehirlere para veriyorsun İzmir hariçBirde inkar etmemek lazım "Süt kuzusu" projesi çok iyi tuttu.Belediye seçimlerinde sırf bu yüzden oy veren çok insan var.90 daika ulaşımda başka bir başarı hikayesi.Çok yer geziyorum hiç kimse İzmirin toplu ulaşımını eleştirmesin.

Yorumu oyla      17      6  
İzmirli 13 Haziran 2017 Salı 18:41

İzmirli yaşam biçimine müdahale korkusuyla chp ye oy vermektedir. ... Anadoluda kurumsallaşan mahalle baskısından çekindiğinden.. özgürlük,, çağdaşlık ve demokrasiden yana HER ZAMAN TAVIR alan bir kent.

Yorumu oyla      16      5  
birten 13 Haziran 2017 Salı 18:12

Özfatura şunumu demek istiyor AKP seçmenine kültürsüzmü demeye getiriyor. İzmir’in kültür düzeyi yüksek olduğu için derken

Yorumu oyla      12      5  
sezarın hakkı sezara 13 Haziran 2017 Salı 14:57

sayın Özfatura çok dogru söylemiş. AKP izmir de seçim kazanamaz! ayrıca hakkaten CHP nin kalesi falan değiliz. Eğer AKP izmirlinin karşısına daha özgürlükçü, daha Demokratik, daha körfezci çözümler ile gelseydi. sanırım %40 gibi rakamlara çıkabilirdi ama gene kazanamazdı :D

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: FETÖ'nün hücreleri aktif!
Bahçeli: Ne kadar inkar edilse de algılar ne denli denetim altında tutulmaya ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKM'nin projesi bitti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sanatçı ve sporcularla yapılan iftar ...
Meclis gündemi statlar: AK Parti ve CHP'li vekiller arasında İzmir düellosu!
CHP İzmir milletvekili Balbay ile AK Parti İzmir Milletvekili Kaya İzmir'deki ...
 
Hükümetten bedelli askerlik açıklaması!
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.
Sürekli'den 3 ilçeye çıkarma: 180 günlük eylem planı...
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, referandumdan sonra yeni ...
İzmir protokolü veda yemeğinde buluştu
Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach’ın görev süresinin sona ermesi ...
 
AK Parti Narlıdere’den 1500 kişilik iftar sofrası
AK Parti Narlıdere ilçe teşkilatı tarafından Narlıdere Demokrasi Meydanında ...
Bakan Özlü'den zeytin eleştirilerine tepki
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti döneminde 172 milyon ...
'İki yılda 10 bin 657 terörist etkisiz hale getirildi'
Milli Savunma Bakanı Işık, "Yaklaşık iki yıllık zaman içerisinde etkisiz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva