HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Kasım 2016 Cuma - 20:33

ESHOT’a dev bütçe, Başkan’dan çıkış: ‘Bu bedava gitsin, bunun oyunu alalım’ diye…

ESHOT bütçesi AK Parti tarafından eleştirilirken Başkan Kocaoğlu, “Sosyal faydanın da suyu çıkmış durumda. Adam İZBAN’a biniyor, gidip geliyor. Manzara seyrediyor. Herkes tükettiği ürünün parasını verecek. Bu devlet böyle olmuş. ‘Bu bedava gitsin, bunun oyunu alalım’ diye devlet olunmaz” dedi.

ESHOT’a dev bütçe, Başkan’dan çıkış: ‘Bu bedava gitsin, bunun oyunu alalım’ diye…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ  - İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının yedinci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2017 Mali performansı ve gelir-gider bütçesi görüşülerek karara bağlandı.

746 milyonluk bütçe AK Partililerin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

İNŞALLAH SÜRPRİZLE KARŞILAŞMAYIZ
Oturumda bütçeyle ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan eleştirilerini sıraladı. Doğan, “İZBAN grevi sırasında fazla mesai yapan ESHOT personeline teşekkür ediyorum. Bu yıl da açık veren bütçede 134 milyon zararın yine belediye kasasından yapılacak olması bizi üzüyor. Alışılagelen başarısız yönetim anlayışı bu bütçede de kendisini göstermekte. Bu yıl zam olmayacak olması, söz konusu zararın vatandaşın cebinden çıkacak olmaması bizleri sevindirmiştir. 2017 yılı bütçesinde zam gözükmüyor. İnşallah gelecek yıl bir sürprizle karşılaşmayız” dedi.



İŞLETME ANLAMINDA BÜYÜK ZAFİYET SÖZ KONUSU
Doğan, “‘Ne olacak bu ESHOT’un hali?’ sorusu aklımıza geliyor. Kent için toplu ulaşımda hizmet kalitesinin artmasını geçtik ama rutin görevlerin dahi yerine getirilmesi mümkün görünmüyor. ESHOT artık başarılı bir performans sergileyemiyor. İZBAN’daki krizde gördük. ESHOT personeli tüm iyi niyetine rağmen ulaşım yükü altında ezilmiştir. Günümüz koşullarına ayak uyduramadığından ötürü bugün bu tabloyla karşı karşıyayız. Her yıl küçülecek söylentileriyle geldiği nokta halk otobüslerini aratır hale gelmiştir. Bunu biz değil duraklarda saatlerce bekleyen, balık istifi giden, yaz ayılarında yolda kalan aktarma merkezlerinde çile çeken İzmirli hemşerilerimize sorun. İşletme anlamında büyük bir zafiyet söz konusu... Kurumun bütçesinin büyük kısmı her yıl olduğu gibi maaş ödeme ve tüketime ayrılmış. 2017 yılı bütçesi aslında bir tüketim bütçesidir. İzmirliler gibi biz de ESHOT’tan ümidi keseli çok oldu. Kayıp bir yılla karşı karşıyayız. Gereksiz harcamalarla şişen bütçede İzmir halkının yararına bir şey göremiyoruz.  Zararların artışa geçmesi bu tabloyu kaçınılmaz kılmaktadır” diye konuştu.

ESHOT ACABA BİLEREK Mİ ZARAR ETTİRİLİYOR?
Doğan, “Alınan 20 elektrikli otobüs, 1 yol süpürgesi, 1 adet kamyon toplam 23 adet araç alınmak dışında kayda değer hiçbir çalışmaya rastlayamadık. 20 adet otobüs alımının 3 yıldır bütçeye konulmasına rağmen yollarda elektrikli otobüs göremiyoruz. Artık yollarda görmeye özledik. 3 yıldır bir türlü ihalesi yapılamayan taşıt alımlarıyla ilgili süreç ortadayken 400 araçlık elektrikli araç filosundan çok umutlu değiliz. 23 araç alımını içeren basit boş yere hazırlanmış bir bütçe söz konusudur. 2017 bütçesi kurumun başarısız yönetim anlayışının en belirgin göstergesidir. Aslan payını oluşturan personel giderleri ve cari ödemeler bütçenin yüzde 80’ine denk gelmektedir.  Zarar eden bütçede 22 milyon borç vermek de neyin nesidir? Hem zarar edip hem borç vereceksiniz. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? Yurtdışına gittiğinizde ulaşımı 15 gün bedava yaptığınızı mı, 16 yıl sonra kağıt bilete döndüğünüzü mü, aynı iş için 9 kez ihaleye çıktığınız mı anlatacaksınız? Yılan hikayesine dönen elektrikli otobüs filosunun reklamını mı yapacaksınız? Bağış ve yardımların amacı nedir? Hangi kurumlara yapılacaktır? Zarar ederken yardım dağıtacak kadar gönlümüz bol mu? Tüketim malları nelerdir? Aklımıza ‘ESHOT acaba bilerek mi zarar ettiriliyor?’ diye bir soru geliyor. Otobüslerin tamiri, temizliği, çalışmayan ya da çalıştırılamayan akıllı durak levhaları sil baştan değişen turnikelerin tamamı kağıt üstünde kalan işlemlerdir ve tartışmaya gerek yok.  Her yıl getirilip önümüze konan çevreye dayalı ulaşım teknolojisi artık bize çok uzak gelmektedir.  Farazi işleri burada konuşmaya gerek yok. Ulaşımda devrimi geçtik çalışmayan kart dolum cihazlarını tamir edelim. ESHOT artık basmakalıp hazırlanan, geçen yılın kopyası olan bu programda kayda değer hiçbir gelişme göremedik. İzmir’in yararına bir çalışma görmediğim bu bütçenin sınıfta kaldığını ifade etmek zorundayım.  Zorlamayla mecburen yapılan bu bütçeden de belli ki ancak bu kadar oluyor. Başarısız bit bütçeyle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı. 



HAYIRLI BİR EVLATTIR!
Doğan’a yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Sayın Doğan paranın başında. Bu kadar bilmesi gereken kendi işini o bilmiyor. ESHOT’un birçok belediye şirketiyle ortaklığı var. Zarar ediyor diyor. Öğrenci kartından 218 milyon eksik para aldık. Öğretmen kartından 6 milyon, 60 yaş kartımız 14 milyon eksik para alıyoruz. ESHOT’un kasasına girmesi gerekirken vatandaşımızın cebine giriyor. Helali hoş olsun! 65 yaş kartından da 90 milyon alamadık. Biz ESHOT’ta 130 milyon ziyan gösterirsek ayıp. ESHOT kendini kanıtlamış İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayırlı bir evladıdır. Ne verdiysek geri vermiştir. İşte gördük grevde 300 bin kişiyi taşıdı. Dünyanın neresine giderseniz gidin ulaşımda bir sübvansiyon var. Bu politika vatandaşa yardım ve kentleri araba istilasından kurtarmak için uygulanır” dedi.

DEMİR AĞLARLA ÖRSEYDİK…
AK Parti Meclis Üyesi Çağlar Haspolat ise, “ESHOT İzmir’de hem İzmirli hem bizim için önemli bir kurumdur ve tercih ediliyor. İzmir’in doğal yapısı, iklimi biraz da mecburiyetten dolayı… Belki demir ağlarla örseydik o tercih edilirdi.  Bütçenin daha da güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. İzmir’in Ulaşım Master Planını kamuoyuyla paylaşın” diye konuştu.



PİLOTTAN DAHA ÖNEMLİ
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Ben meclis üyeliğim döneminden beri ESHOT’la ilgili söz alırım, çalışırım. Kendimi de ESHOT emekçisi olarak görüyorum. O dönemlerde ESHOT bütçesi oy birliğiyle geçerdi. Şimdi arkadaşlarımızın ret oyu vermesine üzülüyorum. Muhalefet grubumuzun ret vermesini kabul edemiyorum. Öğrenci, öğretmen, gazi, şehit ailesi herkes faydalanıyor. Ayrıca benim öğrenciliğim yıllarında şoför arkadaşlarımız çok kabaydı. Kavgalar, kazalar oluyordu. Şimdi hepsi kibar... Yaptıkları görev pilottan daha önemli” açıklamasını yaptı.



İNSAN ELEŞTİRİRKEN BİRAZ İNSAFLI OLUR
Söz alan CHP Meclis Üyesi Hatice Tatlı, “Sayın Başkanım siz bizi alımlara bizi çağırıyorsunuz biz geliyoruz. AKP’den bir tanesini görmüyorum. Dün gelselerdi ne kadar çevreci otobüsler alındığını göreceklerdi. ‘Demir ağlarla örseydiniz’ dediler.  11.6 kilometreden alınan demir ağlar şu an 130 kilometre… Tramvay, İZBAN ve Metronun uzatılmasıyla 260 kilometreye ulaşacak. Hangi kentte var? İstanbul, Ankara beceremedi, Ulaştırma Bakanlığına ‘alın siz yapın’ dediler. Bakan da yaptı ve büyük kısmını yapamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi öz kaynaklarıyla yapıyor. Eleştiriyi hak etmiyor. İnsan eleştirirken biraz daha insaflı olur” dedi.



KOCAOĞLU’NDAN ELEŞTİRİLERE TOPLU CEVAP
Başkan Aziz Kocaoğlu söz alarak eleştirilere toplu cevap verdi.
Kocaoğlu şunları söyledi: 300 bin yolcunun taşındığı sistem greve gittiğinde bütün ESHOT ailesi seferber oldu. Mümkün olduğu ölçüde vatandaşlarımızı evine, işine taşımak için yoğun çaba gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum.
Sayın Bilal Doğan, ‘Elektrikli otobüsleri özlemiştik’ dedi. Elektrikli otobüslerle geçmiş dönemde teşviki mesaisi vardı herhalde. Ama özleminin Şubat, Mart gibi gidereceğiz.
‘Bilerek mi zarar ettiriyor’ sözü var…
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bilançolar bilerek, bilmeyerek çıkmaz. Neyse çıkan odur. Zararsa zaradır karsa kardır. Gerçeği neyse odur.  Büyük kentlerimizde halk otobüslerinin trafiğe, vatandaşa nasıl davrandığını herkes biliyor.  Diğer iki büyük kentimize gittiğinizde halk otobüsleriyle yolculuk yaparsanız görürsünüz.  İzmir’de halk otobüsü yoktur. Bu büyük başarıdır. Bunun altını çizmek istiyorum.

ESHOT tahmini olarak 390 milyon lira geliri var. Aldığı otobüslerin taksitiyle beraber 746 milyon ödemesi gerekiyor.  350 milyon açığı var. Tam 600 küsur milyon lira düşük fiyatlı 240 kuruşun altında taşıdığı yolcunun maliyeti var.  600 kusur milyonun büyük çoğunluğu kanunen verilen görevler. Bizim yaptığımız da var. Bunlardan biri olmadığında ESHOT zarar etmiyor. 240 milyonluk öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı, engellinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, polisi Emniyet Müdürlüğü, zabıtayı belediye karşılasın.  Bunlar toplam 600 milyon oluyor.

HERKES TÜKETTİĞİ ÜRÜNÜN PARASINI VERECEK!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü eğer 240 liradan yaptığımızı varsayarak 1 milyar tahsilat yapar. 746 milyon bütçesini karşılar. 250 milyon da kar eder. Şahsi fikrim bu para belediyeden çıkıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi kim? Bu devletin kurumu.  Ben yapacaksam bana standartlarını çiz. Ben 250 milyonun hepsini muhtaç ailelerin ulaşımı için karşılayayım. Eskiden bunları bilmiyorduk. Şimdi tek tek kuruş kuruş döküyoruz. Kaç tane, kim binmiş hepsini şıkır-şıkır döküyoruz. Bu takip sisteminde ESHOT niye 250 milyon kar etsin? Bedava taşıdıklarının parasını aldığı zaman kar ediyor. Burada bir adaletsizlik var. Başından beri söylüyorum. Biz kimi taşıyoruz? Otobüse kim biniyor? Çalışan, büyük çoğunluğu asgari ücret alan, hanımı da çalışıyorsa bir ya da iki çocuğu okula gidip geliyorsa biz bunlardan para alıyoruz. Özel arabasıyla gidenden almıyoruz. Bir de o hale getirdik ki İZBAN grevi oldu baktık 65 yaş üzerinin sayısı düştü. Zevk için biniyormuş. 65 yaş üzeri taşınmasın demiyorum. Ama bunun bir hesabının, kitabının olması lazım.  Sosyal faydanın da suyu çıkmış durumda. Adam İZBAN’a biniyor, gidip geliyor. Manzara seyrediyor. Herkes tükettiği ürünün parasını verecek. Bu devlet böyle olmuş. ‘Bu bedava gitsin, bunun oyunu alalım’ diye devlet olunmaz. Devlet yardım etmek istiyorsa bir şekilde yol ücreti verecekse verir. ESHOT’ta bilir ki ben şunu yapacağım bunu yapacağım diye adam gibi bütçe yapar.  Ben kanun koyucu değilim. Kanun koyucu olsam o insanlara ne kadar vereceğimi, maliyeti nasıl düşüreceğimi bilirim. Yukarıda hükümet var. 

TAKTAKOĞLU ÖNERDİ, AZİZ BAŞKAN ANISINI ANLATTI
MHP Grup Başkanvekili Remzi Taktakoğlu, “ESHOT çalışanlarını yaptıkları özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Doğal afet salgın terör olayları gibi kamu düzenini ilgilendiren durumlarda ücretsiz araç tahsisinin niye oy birliğiyle olmadığı kafama takıldı. Bu maddenin oy birliğiyle geçmesi bizi mutlu edecektir” dedi.



Taktakoğlu’nun ardından tekrar söz alan Başkan Kocaoğlu, “15 Temmuz akşamı valilik kriz masasına gittik. 83 otobüsümüz belirli yerlerde konuşlandı. 45 gün falan oralarda kaldı. Kalacak devletin işi. Sonra izin verildi çektik. 1 ay önce bir ihbar olmuş. ‘Aziz Kocaoğlu darbede askerleri taşımak için kışlaların önünde araç bulundurmuş’ diye. Böyle şeyler de oluyor” ifadelerini kullandı. 

KIZILIRMAK’TAN İSTANBUL VE ESKİŞEHİR ÖRNEĞİ
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Meclis Üyesi Özen Kızılırmak, Eskişehir ve İstanbul’daki uygulamayı örnek gösterdi.  Kızılırmak, akşam 22:00’dan sonra kadın vatandaşların eve yakın noktalara bırakılması uygulamasının İzmir’de de faaliyete geçmesini önerdi.

 
Futbolcuları taşıyan minibüs, otomobile çarptı: 8 yaralı
 
İzmir’de kadınlardan şiddete karşı balonlu eylem!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim 26 Kasım 2016 Cumartesi 11:48

90 dk uygulaması şehirden çok şey alıp götüren bir uygulamadır. ticaretinden tutunda sporundan saysam sayfa yetmez. olması gereken şey her biniş için 80 kuruş gibi bir ücret alınması.isteyen iki-üç seferde işine gider, isteyen bir seferde. ya da saatine bakmak zorunda kalmadan şehir içindeki işlerini halleder. ayrıca başkanın 65 yaş üzeri yolcularla ilgili söylediği şeyler doğru. ihtiyacının olup olmamasına bakılmaksızın herkesi kapsamasının hakikaten cılkı çıktı. gün içinde örneğin urla otobüsüne binin ve sayın bakalım kaç kiş ücret ödeyecek kaç kişi 65 yaş üstü. birine ücretsiz hizmet vereceksen bu önce ihtiyaç sahipleri için sonrada öğrenciler için olmalı.

Yorumu oyla      11      5  
26 Kasım 2016 Cumartesi 02:41

2017' de ulaşıma zam gelmeyecek olması iyi olmuş. AKP'li belediyeler de örnek alsın diyeceğim ama Bursa' da metro ücretleri 2,60 TL olmuş. 😲😨 Aktarma orada da 90 dakika olmuş ama ücretli 😀☺ bilal doğan iyi okusun 😀😃 vagonların çoğu da ikinci el 😀😆 Ankara'da ise dolmuşları kaldır toplu ulaşım çöker. Başkent! 😞 Aktarma da ücretli. 😐 metrosunu bakanlık yapıyor. 2017 de belediyenin herhangi bir raylı sistem projesi yok. Metro yerine lunapark yapıyorlar. 😆 10 milyon turist gelecekmiş. Turistin işi gücü yok dandik oyuncaklara binmeye Ankara'ya gelecek. 👀

Yorumu oyla      11      5  
26 Kasım 2016 Cumartesi 00:24

Halk otobüsü zaten olmasın. Belediye ulaşım ile ne uğraşıyor diyen bazı akıllılar var. ESHOT yerine özel halk otobüsü olsa zararına yolcu mu taşır zannediyorsun ? 90 dakika bedava aktarmaya izin verir mi zannediyorsun ? ESHOT kar amaçlı bir şirket değil. Ayrıca bu bedava taşınan yolcular içinde bakanlığın destek çıkması gerekiyor.

Yorumu oyla      11      5  
25 Kasım 2016 Cuma 21:55

"AK Parti Meclis Üyesi Çağlar Haspolat DEMİR AĞLARLA ÖRSEYDİK…" demiş. Haklı da ancak bakanlığın da elini tutan yok. Daha yeni bakanlık İstanbul'da 3,5 milyarlık metro hattının ihalesini yaptı. 33 km'lik bir hat. Ankara'da metroya harcanan para 3,5 milyarı geçti. bize gelince 3 yıldır 260 milyonlukcuk 4,4 km lik otogar hattı bekliyor. otogar hattını bakanlık üstlenmişti. Buyurun yapın. Bakın belediye Buca ve Narlıdere' de başlıyor. sizde orayı yapın. Antalya'ya da bakanlık tramvay yaptı. Bornova Merkez-Salhane-Halkapınar arası bir tramvay da bakanlık yapsın. Belediye konak ve karşıyaka da tramvayları bitirmek üzere. Çiğli ye de başlıyor. Bornova'yı da siz yapın.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 25 Kasım 2016 Cuma 21:50

Akıllı durak levhaları uzun zamandır birçok yerde çalışmıyor. Durak içinde bulunan göstergeler varken durağın bitişiğine yapılan direklerdeki göstergeler neden yapıldı? Ve neden hiç çalışmadı? Şirinyerde direklerde bulunan göstergeler buna örnektir. Ben buradan şunu sormak istiyorum bu çalışmayan direklerdeki göstergelere ne kadar para harcandı? Onarılması düşünülüyor mu? Ya da bu sistemin çalışıp çalışmadığını kontrol eden bir ekip var mı? Yoksa neden yok varsa neden işlerini gerektiği gibi yapmıyorlar? Sosyal belediyecilik yapmak istiyorsanız kar amacını gütmeyeceksiniz belediye halka hizmet için vardır. Aktarması sınırlı ve ücretli olan İETT 2012 yılında 132 milyon TL kar etmiştir Bilal Doğan kentimizde aktarmanın ücretli olmasını istiyor benim anladığım bu.

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 25 Kasım 2016 Cuma 21:49

Gelin bakın Dikili Aliağa aktarma 837 hep yaşlı amca teyze biletli binen parmak sayısını geçmez eshot yok ken Dikili mubusleri kış ayları boş giderdi ama neden se eshot geldi şimdi eshot dolu gidiyor sebep bedeva binen lere bak hepsinin yazlığı var onlara bedava öğrenci asgeri ücretliye paralı adalete bak

Yorumu oyla      11      5  
25 Kasım 2016 Cuma 21:31

Hayret Sayın Doğan bu sefer teleferik dememiş :) ESHOT zarar ediyor da diğer kentlerde belediyelerin ulaşım şirketleri kar üstüne kar mı ediyor?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli kadınlar tek yürek: Şiddete inat, yaşasın hayat!
İzmirli kadınlar, Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘25 Kasım Uluslararası Kadına ...
‘Semt Garajı’na otopark ihalesinde ikinci perde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Üçkuyular Semt Garajı yerine yapılacak ...
İEKKK: En iyi teşvik normalleşme olacak!
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, tek gündem maddesiyle toplandı: ...
 
Buca’dan öğretmenlere 3 bin 942 fidan
Çocuklarımızı aydınlık geleceğe hazırlayan öğretmenler için unutulmaz ...
Başkan Pekdaş: Öğretmenlerimize minnettarız
Öğretmenler Günü dolayısıyla okulları ziyaret ederek öğretmenlere emekleri ...
İzmir Metro’da ilk oturumda mutlu son!
İZBAN’daki grev, Ankara’da tüm tarafların katıldığı zirveyle çözülürken, ...
 
Bornova'da gündem kadına şiddetle mücadele!
Bornova Belediyesi, kadına yönelik şiddete; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete ...
Büyükşehir bu TIR'la gönülleri fethediyor!
Büyükşehir, merkeze uzak yörelerdeki çocukların okul öncesi eğitimi için ...
Bornova’ya yeni yaşam merkezi!
Modern semt parklarıyla daha yaşanılır bir kent yaratmayı hedefleyen İzmir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva